Pokazuje rezultate 1 do 50 od 532

Tema: Prijava poreza na dohodak za 2009. godinu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

TEDDy BEarz, kao tvoji podaci , i izjavljujem da sam to platio iz svojeg džepa.

Inače ta izjava ima i zapokupit u poreznim upravama, ispuniš generalije i potpis.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    TEDDy BEarz, kao tvoji podaci , i izjavljujem da sam to platio iz svojeg džepa.

Inače ta izjava ima i zapokupit u poreznim upravama, ispuniš generalije i potpis.
    A to se trebalo i prošle godine?

I još jedno pitanje, na računima za zdravstvene usluge mi piše "oslobođeno PDV-a po čl. 11 Zakona o PDV". Kako onda na to mogu dobiti povrat? Ništa mi nije jasno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku

I još jedno pitanje, na računima za zdravstvene usluge mi piše "oslobođeno PDV-a po čl. 11 Zakona o PDV". Kako onda na to mogu dobiti povrat? Ništa mi nije jasno.
    To treba svake godine ako prilažeš neke stvari u svezi s zdrastvom,, ovo nek ne te ne buni OSLOBOĐENO OD PDV, to je samo njihova forma, a ti dobiješ cjelokupni iznos koji smanjuje jedan dio dohodka, svrsi k tome i potrebni porez.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    To treba svake godine ako prilažeš neke stvari u svezi s zdrastvom,, ovo nek ne te ne buni OSLOBOĐENO OD PDV, to je samo njihova forma, a ti dobiješ cjelokupni iznos koji smanjuje jedan dio dohodka, svrsi k tome i potrebni porez.
    Thanks Jelena. Ma prošle godine nisam pisala nikakvu izjavu, nisam pojma imala da treba, pa mi nije bilo jasno.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku

PDV je porez na dodanu vrijednost..i ti ne tražiš povrat PDV-a, nego povrat poreza na dohodak...to su različiti porezi. Tebe se PDV tiče (znači plaćanje i povrat) samo ako si obveznik PDV-a (nemojte me krivo shvatiti, svih nas se tiče kao građane njegovih 23%,ali u ovoj priči, je to ovako). Porreznoj prijavi prilažeš račun za npr. zdravstvene usluge bez obzira bio on sa ili bez PDV-a. Potvrdu je netko gore naveo

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    PDV je porez na dodanu vrijednost..i ti ne tražiš povrat PDV-a, nego povrat poreza na dohodak...to su različiti porezi. Tebe se PDV tiče (znači plaćanje i povrat) samo ako si obveznik PDV-a (nemojte me krivo shvatiti, svih nas se tiče kao građane njegovih 23%,ali u ovoj priči, je to ovako). Porreznoj prijavi prilažeš račun za npr. zdravstvene usluge bez obzira bio on sa ili bez PDV-a. Potvrdu je netko gore naveo
    Aha, tako to ide. Thanks na objašnjenju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •