Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: ne zelim VBAC

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da se neke stvari malo banaliziraju. Svaka čast pročitanim Odentovim štivima i odgledanim videima, ali mislim da se ipak preolako shvaćaju nekakve stvari, dijele dijagnoze i daju zaključci omalovažavaju pri tome struku i ljude u njoj. Nisu doktori zlobni ljudi koji nemaju pojma o porodima nego samo jedva čekaju da mogu udijeliti drip i napraviti komplikacije samo zato što se žele požuriti s porodom. Ana.m vjerovatno ti ovako preko neta ni ginekolog ne bi mogao dati nekakav kvalitetan odgovor ukoliko nije vidio npr. ctg zapis, pregledao te ili što već. Ako kažeš da ti je beba bila uspavana onda su valjda liječnici zbog nečega procijenili zašto stvari treba napraviti tako kako jesu. Uzeli su u obzir

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se neke stvari malo banaliziraju. Svaka čast pročitanim Odentovim štivima i odgledanim videima, ali mislim da se ipak preolako shvaćaju nekakve stvari, dijele dijagnoze i daju zaključci omalovažavaju pri tome struku i ljude u njoj. Nisu doktori zlobni ljudi koji nemaju pojma o porodima nego samo jedva čekaju da mogu udijeliti drip i napraviti komplikacije samo zato što se žele požuriti s porodom. Ana.m vjerovatno ti ovako preko neta ni ginekolog ne bi mogao dati nekakav kvalitetan odgovor ukoliko nije vidio npr. ctg zapis, pregledao te ili što već. Ako kažeš da ti je beba bila uspavana onda su valjda liječnici zbog nečega procijenili zašto stvari treba napraviti tako kako jesu. Uzeli su u obzir
    Ako nešto nije u redu s bebom, onda se ide na carski. Ako nije hitno, onda zašto drip, zašto maltretiranje žene? Oni su nju ostavili u bolnici nakon što je beba bila uspavana na ctg, stvarno me zanima što su radili tjekom tog vremena što je ona bila u bolnici? Da li išta?

Ako nešto nije u redu s bebom, onda se ne bi trebalo ići na drip. Drip uvelike može dovesti do pomanjkanja kisika kod djeteta i koječega drugog. Stoga zašto su oni to napravili? Očigledno ništa nije bilo hitno, nego su oni kako je i ana rekla, odlučili nju poroditi jer joj je ionako već prošao termin (ona u bolnici, šta da još čekaju), i tako je sve počelo.

Da naši doktori znaju više o pravom prirodnom porodu, ne bi radili ovakve stvari, ne bi toliko žurili, ne bi davali drip kao da je bogom dan i ženama kojim smiju i onima kojima ne smiju (nismo samo jednom pročitali da su dali drip ženi koja je bila na carskom ranije - a to se NE SMIJE ni pod razno jer maternica može pući, a oni su to zanemarili i došlo je do pucanja). Takvih priča je previše da bih naše doktore smatrala vrsnim znalcima o (prirodnom) porodu. Oni su izvrsni u polju za koje su izučeni - patologija i spašavanje života. Oni na žalost ne znaju što treba raditi kada patologije nema jer ih to nitko nije učio.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 02.03.2010. at 16:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •