Hm. Ako ga je prije bilo, mlijeka ti sigurno još uvijek ima. Naime, neke žene mogu istisnuti kap-dvije mlijeka i nakon godine dana od prestanka dojenja.
E, sad. Kako da mlijeko izađe? Treba izazvati refleks otpuštanja mlijeka. Za to trebaš biti opuštena (mislim da je u tome bio problem). Topla kupka čini čuda. Evo teksta: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1294
Kako se hraniš? Jedeš li dovoljno? Piješ li tekućine? Uspiješ li se odmoriti?
Bilo bi dobro da tata preuzme neke dužnosti oko bebe (prematanje i sl.), ako već nije.
Ako budeš odmorna, sita, popiješ 2 čaše vode / soka, istuširaš se polako, legneš s bebom, trebalo bi lakše ići.
Ako bebica ne želi prihvatiti dojku, ti mlijeko nakon opisanog opuštanja izdoji, a njoj dojku ponudi kad bude u polusnu.Trebat će malo strpljenja, i tu si.
Pa ja nisam imala niš. Odvojili me od djeteta poslije poroda, grudi otvrdnule, počela izdajati. 5 ml, 10 ml, bila sretna kad sam došla do 20 ml taj dan. I tak stalno, došla do 80 ml 5. dan (u sat-dva). Doma: od 45 ml za pol sata, povećavala dalje do 90 ml.
Kupili električnu izdajalicu, za dvije dojke: 120 ml za 10 min.![]()
Jesi li izdajala ručno ili izdajalicom?
P.S. Preko SOS- telefona bi sigurno komunikacija išla brže, a i diskretnije!![]()