Citiraj rikikiki prvotno napisa Vidi poruku
Ništa nismo uspjeli .... mlijeka nema niti kapi!
Hm. Ako ga je prije bilo, mlijeka ti sigurno još uvijek ima. Naime, neke žene mogu istisnuti kap-dvije mlijeka i nakon godine dana od prestanka dojenja.
E, sad. Kako da mlijeko izađe? Treba izazvati refleks otpuštanja mlijeka. Za to trebaš biti opuštena (mislim da je u tome bio problem). Topla kupka čini čuda. Evo teksta: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1294
Kako se hraniš? Jedeš li dovoljno? Piješ li tekućine? Uspiješ li se odmoriti?
Bilo bi dobro da tata preuzme neke dužnosti oko bebe (prematanje i sl.), ako već nije.
Ako budeš odmorna, sita, popiješ 2 čaše vode / soka, istuširaš se polako, legneš s bebom, trebalo bi lakše ići.
Ako bebica ne želi prihvatiti dojku, ti mlijeko nakon opisanog opuštanja izdoji, a njoj dojku ponudi kad bude u polusnu. Trebat će malo strpljenja, i tu si.
Citiraj rikikiki prvotno napisa Vidi poruku
Čitala sam temu o relaktaciji, međutim nisam pronašla niti jedan primjer osobe koja je izgubila mlijeko u potpunosti i uspjela ga navuć ponovno.
Ne znam ....
Pa ja nisam imala niš. Odvojili me od djeteta poslije poroda, grudi otvrdnule, počela izdajati. 5 ml, 10 ml, bila sretna kad sam došla do 20 ml taj dan. I tak stalno, došla do 80 ml 5. dan (u sat-dva). Doma: od 45 ml za pol sata, povećavala dalje do 90 ml.
Kupili električnu izdajalicu, za dvije dojke: 120 ml za 10 min.
Jesi li izdajala ručno ili izdajalicom?

P.S. Preko SOS- telefona bi sigurno komunikacija išla brže, a i diskretnije!