mony, i ja sam tragala za bijelim pamučnim rukavicama za djecu, ali baš nigdje ih nema..bezveze..a, stvarno atopičnoj djeci treba..moj ne treba kroz dan, ponekad kroz noć, ali onda mu stavim bijele pamučne čarapice, a imam i rukavice neke sašite..
najbolje ti je namazati s nekom masnom kremom šake, staviti vlažni oblog i na to prozirnu foliju..do jutra se puno toga povuče, a rukice mekane..jer se pari unutra..mojemu to pomaže..i to rade po bolnicama..
što se tiče elidel kreme, s njom treba isto oprezno..ja ga znam tu i tamo namazati po vrateku i licu, kad se brzo vrati, a ne bi smjela više kortiće..pa, normalno da su neki dobili tumore, kad su se očito previše mazali s tim, s tim isto treba opreznoi ne smije se na sunce, tako da u proljeće i ljeto se ne smije s tim mazati..pa , da se i pretjera s kortićima,možeš dobiti razne bolesti, da pretjeraš s antibioticima, možeš negdje dobiti rak, čak i od previše multivitaminskih preparata..tak da sa svime ako se pretjeruje, nije dobro..znam da se u drugim zemljama s imunomodulatorima neki mažu do glave do pete, a to se ne smije..elidel je još jako slabi..ima djece koja se mažu i protopicom..e, s tim ne bi nikad mazala dijete jer bi me bilo strah..a, neki se redovno mažu i ništ im nije..tak da ovisi od organizma do organizma, i treba procijeniti rizik.. i mazati se pravilno pod kontrolom a ne na svoju ruku..
mom malome od pande ništ nije bilo bolje..sad ga svaki dna kupam u balmadol kupki..koža mu je mekana..jer dobro je kupati jer kupanjem koža upija vlagu i onda sa uljnom kupkom začepiš tu vodu na koži koju atopičati brže gube..zato to dobro funkcionira..a, svakodnevno kupanje ne pomaže onima koji su alergični i osjetljivi na vodu i klor..zato nekima paše kupanje, nekima ne..