Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 154

Tema: Tips and Tricks za prestanak dojenja

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Tips and Tricks za prestanak dojenja

Molim za pomoc kako da bezbolno prestanemo sa dojenjem?...znam da je ova tema malo kntradiktorna sa namenom podforuma, ali mislim da je ovih 18 meseci dosta
    Naime A dosta cesto trazi da sisa, a o mnogobrojnim nocnim podojima da i ne govorim. Jako sam smrsala i pocinju ozbiljno da me bole bradavice, a mleka svakako vise ni nemam puno nego on samo zvace
    Opcija da jednostavno prestanem, a on ce vremenom prestati plakati nije moguca posto je prosle godine imao 3 operacije bruha u 4 meseca i ne smemo ga pustiti da puno place zbog naprezanja po doktoricinom savetu.
    Dosla sam na ideju da namazem bradavice ostikom...ne znam ni sama...hvata me panika pri pomisli kako cu ga uspavati ako ovo i upali

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na linku ti je jedan lijepi tekst o prestanku dojenja kod klinaca iznad godinu dana

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1492

Pogledaj i ostale tekstove u toj rubrici, i u njima ćeš naći mnogo informacija za ovu vašu životnu fazu.
    Vjerujem da su sve metode koje uključuju puno plakanja loše same po sebi, a tim više jer je dojenje nešto prekrasno što ste dijelili i šteta je da ga završite sa takvom tugicom.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala Lionne

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

"SKRETANJE POZORNOSTI - mama pokušava predvidjeti kada bi dijete moglo zatražiti dojku i tada mu zaokupiti pažnju nečim drugim - npr. odlaskom van kuće, šetnjom u parku, nekom novom igračkom, slikovnicom, igrom koju dijete posebno voli i sl. Također mu se umjesto podoja može ponuditi omiljeno piće ili međuobrok - to može biti voće, neka grickalica koju dijete voli, kuhano povrće."
    Kako da mu skrenem pozornost kada navece trezi da sisa pred spavanje?! Uzmite u obzir da mu je omiljena igracka, slikovinica i igra - sika

"PROMJENA RUTINE - trebalo bi izbjegavati situacije u kojima se obično doji. Npr. ako je dojenje ritual nakon dolaska iz vrtića, onda bi bilo dobro odmah iz vrtića krenuti u šetnju ili u park, da se djetetu odvrati pažnja. Također treba izbjegavati mjesta na kojima se obično doji - mama postaje "hodajuća meta", uz to, u odjeći koja dijete neće podsjećati na dojenje. Npr. ako imate omiljenu fotelju u koju se volite zavaliti i pomaziti uz dojenje, izbjegavajte sjedenje u njoj. Pokušajte ne hodati samo u grudnjaku pred djetetom."
    Promena rutine tipa: na vece ne idemo spavati jer je to omiljeno doba za sisanje...

Pokusacu sa ovim prvim savetom Ne nudi - ne odbijaja ali sve vise mi se cini da cemo zavrsiti sa sircetom))
    Posljednje uređivanje od tina1975 : 05.02.2010. at 13:46

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

NJemu podoj prvenstveno predstavlja hranu, dali si pokušala umjesto podoja ponuditi flašicu, tako je to kod nas išlo,dojila sam L. 13 mjeseci i bez problema se odvikla

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

XENA njemu se flasica gadi. Iz nje pije tako sto je prisloni na usta. Ako pokusam da mu je gurnem on pravi facu kao da sam mu, a prostis, gurnula govno. Popije on i mleka i sve, ali opet trazi 'sis' da se mazi

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Uh, ova tema i mene zanima, tim više što smo savjete s Rodinih tekstova primjenjivali punih šest mjeseci, bez uspjeha. Nemojte me krivo shvatiti, nikoga i ništa ne kritiziram, ali kod nas to jednostavno ne uspijeva. Nakon 650 neprospavanih noći, izgubljenih 10 kilograma... opcija da svom djetetu ponudim cicu s limunom postala vrlo primamljiva

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj CEBELKA86 prvotno napisa Vidi poruku
    opcija da svom djetetu ponudim cicu s limunom postala vrlo primamljiva
    )) Ja glasam za ostiku limun mu se moze svideti. Moj Andrej voli da licka limun:D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hehehe, u pravu si ... Dosta si razbijam glavu time što bi moglo loše utjecati na njega u smislu trauma i tome slično, odbijanje na način da mu dojka postane neukusna ne čini mi se traumatičnim iskustvom za njega, činjenica je da mnoga djeca prestanu dojiti upravo kada majčino mlijeko promijeni okus (iz slatkog u slano)... ili se varam?!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moj mravić ima 23mj i još uvijek klopamo cicu.do kad će to tako biti-nemam pojma..znam samo da svaki put kad počnem razmišljati o tome da je prestanem dojiti ona se razboli, dobije temperaturu i prestane jesti.kao da me čuje i to traje danima.pa me onda tješi to što bar žvaće te moje cice dok se ne vrati u normalu:D

al evo kako mi je šogica prestala:nakon dugotrajnog((naravno, bezuspješnog) uvjeravanja kako je to (cice) kakano, kako su cice otišle na more,crtanja kemiskom pikica po cicama pa su kao bolesne :D :D , mazanja octom, limunom, crvenom paprikom i svačega još ,jedan dan je pukla i zalijepila flastere! tri dana se siroto dijete izčuđavalo tim novim cicama i na kraju odustalo.
    :D

mislim da će na kraju i mene ta sudbina zadesiti

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mravaaaaac ovo je presmješno!!!
    Posljednje uređivanje od XENA : 02.03.2010. at 23:05

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma znam!!ja sam plakala od smijeha kad mi je pričala.ispalo je, kao, da je cica ali joj fali ONO,ono bitno, pa je onda L nju okretala i zavirivala sa svih strana i strašno se čudila.po noći je bilo malo napeto, ali ju je uspjela nekako utješiti.micek mali.

ne znam samo da li će mi biti smiješno kad mi budemo u toj situaciji jer moja mala huliganka već sad sve sama odrađuje(diže majicu, vadi ih van,spretno mijenja strane(uz pričicu, naravno), briše uz lagani smješak(da budu spremne za drugi put), sprema i spušta majicu), ja tu samo nosim cice.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hehehe, jesam se nasmijala... Mi još uvijek nismo ništa stavljali na "tite", isto tako bio je bolestan, pa sam bila presretna što ga imam čime nahraniti pošto je ostalu hranu odbijao. Ali noćas ću definitivno staviti flaster na jednu, jer kad doji obavezno mi prstima navlači baradavice i frče ih, grooooozan osjećaj, ježim se toga...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam uopće što bih vam rekla na te ideje mazanja bradavica nečime što dijete (upitno) ne voli?
    to mi se čini kao jako ružan i nefer postupak prema djetetu.
    poštenije bi bilo reći da im više ne date i - gotovo. budite dosljedne, mazite, ljubite, ljuljajte, igrajte se, ali nemojte pokleknuti ako ne uspije iz prvoga pokušaja.

iako, nitko ne garantira da će vam djeca spavati ako se dojenje ukine; najčešće su djeca - nespavači, naprosto djeca - nespavači i budit će se bez obzira doje li ili ne doje.

i, zapravo vas molim da osustanete od te ideje ogađivanja djetetu dojke premazivanjem bilo čime.
    kako vam nije žao?

ne mogu zamisliti da mi netko umjesto čokolade podvali - pastu za cipele

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje su se obje odvikle puno lakse nego sto sam se bojala. Starija je imala 2 god i 2 mj,rekla sam joj da me cike bole i stavila flastere. Ljubila sam je puno,mazila i tjesila,da joj olaksam "gubitak",nisam je htjela dati tati,da joj jos oduzmem i svoju blizinu. Islo je skroz glatko. Prvu noc se budila 2-3 puta,ponovila sam joj da ciku buba,pokazala flaster,zagrlila i-zaspala je. Iducu noc se probudila jednom ili dvaput,a trecu je skroz prespavala. Od tada spava noc bez budenja.

A s mladom sam nazalost morala ranije prestat,radi moje bolesti.
    Imala je 14 mj.
    Za nju mi se cinilo prerano da joj sasvim oduzmem mlijeko,pa sam joj ponudila flasicu,koju je svakim danom sve vise prihvatila.
    Na pocetku je znala popit po 30 ml,kasnije smo dogurali do 180 ml. Trajalo je par dana,al nisam htjela prenago,da ne place.
    Po danu bih joj odvlacila paznju,po noci sam par noci popustila,pa su se periodi nebudenja produzavali. Za 5-6 noci smo dogurali cak do toga da je popila flasicu prije spavanja,u 8 i iducu tek opet ujutro u 8,bez budenja. Od tad spavamo po noci!!! JUHUHU!

Nakon mjesec dana je odbila flasicu navecer,ja je nisam bas puno silila,nakon par dana smo prestali skroz piti flasicu. Nadam se da to nije problem? Mislim da joj s 15 mj. vise mlijeko nije tako neophodno. Jede dosta sira,jogurt voli,pa mislim da s drugom hranom nadoknadi sto joj treba.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nepošteno? Iskreno, čini mi se da dijete teže podnese kada mu se nešto brani, nego kada samoinicijativno odustane od nečega, u ovom slučaju dojenja. Da li da me peće savjest zato što mu svaki dan na prevaru dajem žlicu gorkog meda poslije kojeg se strese i napravi onu bljak facu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam peče li te savjest i zbog čega bi te pekla.
    ti njemu daješ taj neki gorki med zato što vjeruješ da je on dobar, da pomaže zdravlju... nemam pojma.
    a vjeruješ li isto to za bradavicu namazanu limunom?

to JEST prijevara!
    reci mu: mama će sada namazati bradavicu limunom da ti cica bude "bljak".
    to će onda biti dogovor.

život nije uvijek nešto super, i djeca su toga svjesna.
    ako mu kažeš da mu više ne daš da doji, morat će to prihvatiti.
    ali ako mu "podvališ", osjećat će se izigranim i poljuljat će mu se povjerenje.

na tebi je da izabereš.

ali, ja kao moderator na ovome podforumu ne volim vidjeti takve savjete.
    užasavam ih se.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ovo s flasterima je napravila i moja frendica nakon više od 2 godine cickanja i upalilo je. Moj malac ima skoro1,5 godinu i pripremam se na prestanak dojenja. Ne vjerujem da je spreman na moje uvjeravanje riječima da je dosta cickanja (daj Bože da se varam, ali kako sada stvari stoje hm, hm), tako da nisam apsolutno protiv ovih dodatnih metoda.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A gdje si pročitala da sam ja ili netko drugi savjetovala da maže bradavicu limunom (ili nečim drugim, nije bitno)? I mislim da je teorija o poljuljanom povjerenju mrvicu pretjerana, nemoj se ljutiti, to je ono što ja mislim.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se cini kako je prestanak dojenja ili prorjedjivanje dojenja, na inicijativu majke, jako dobra prilika da majka pocne postavljati svoje osobne granice i da se dijet eupozna s time da majka ima neke osobne granice koje ce ono morati postivati.
    Iskreno, ogadjivanje dojke mazanjem bilo cega neugodnog je metoda za koju sam mislila (i nadala se) da je ostala u proslom stoljecu.. jest (vjerojatno) brza, ali nije sve sto je brze istovremeno i bolje.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 05.03.2010. at 09:58

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

x pod BusyBee

moja F ima 21 mjesec, po danu cicku vrlo malo jer se jako malo i vidimo, ali je zato noć njena. Nijeuopce u pitanju hranjenje, ona sigurno nije po noći gladna jer jede kao terminatorica, ali joj fali kontakta, maženja...
    Ja ne razmišljam o prestanku dojenja ali me vas topik ponukao da razmislim kako bi ja to sada rijesila da zelim ili moram. Nikakva uvjeravanja i "razgovori" ne bi pomogli, ja zasigurno ne bi koristila nikakve averzivne metode jer naprosto mislim da nisu dobre i da prebacuju odgoovrnost s majke. Mislim da bi ono sto bi "culo" moje dijete u ovom trenutku bilo jedino moja odlucnost i jasan stav (vise neverbalno prenesen nego kroz silnu pricu), iato kao sto sam bez problema i u startu sprijecila da me cupka za drugu cicu dok doji jer mi to grozno smeta.

Nije lako, nece biti niti meni ako se odlucim prestati dojiti prije njezine skole . Ali, kao sve ostalo sto radimo s djetetom i prestajanje dojenja zasluzuje vrijeme, njeznost i njeđusobno uvazavanje.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 05.03.2010. at 11:42

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni pretuzno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    mravaaaaac ovo je presmješno!!!
    meni je pretuzno

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zašto je pretužno, o čemu mi pričamo?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mravaaaaac prvotno napisa Vidi poruku
    kako je to (cice) kakano, kako su cice otišle na more,crtanja kemiskom pikica po cicama pa su kao bolesne :D :D , mazanja octom, limunom, crvenom paprikom i svačega još ,jedan dan je pukla i zalijepila flastere! tri dana se siroto dijete izčuđavalo tim novim cicama i na kraju odustalo.
    pa i sama kaže "siroto dijete"

naravno da je siroto kada ga mama zlostavlja mažući ono što mu je najdraže okusima koji bi mu trebali biti - odvratni!
    i još za dojku govori da je "kakana", crta neke točkice...

možda je to nekome smiješno.
    ali doista nije

valjda bih se jednako smijala da mu vrata pričepe prste...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Zašto je pretužno, o čemu mi pričamo?
    pretuzno mi je sto sve majka prolazi a jos mi je tuznije sto sve prolazi dijete i ne vidim nista saljivog a jos manje smijesnog u svemu tome.

apri je to lijepo usporedila, jednako mi je smijesno ko da vidim dijete koje padne niz stepenice i razbije usnicu.
    samo smo izgleda vise suosjecajni ako vidimo krv. a psihicka i emocionalna bol ponekad ko da su nepoznanica.

eto, zato mi je to tuzno i jos mi je tuznije sto je to nekom smijesno.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

ne mogu zamisliti da mi netko umjesto čokolade podvali - pastu za cipele
    joj oprosti nije smiješno, ali ja sam na ovo odlijepila

ma ja isto potpisujem apricot što se toga tiče.

ne znam jesam li u pravu, ali žena mora zaista htjeti prestati dojiti da bi to uspjela. meni dok god je bilo imalo žao nisam uspjevala. najbolje je prestati bez takvih stresova, premazivanja bradavica i ostalog. neka djetetu cika ostane u lijepom sjećanju, a ne da ga pamti po papru ili limunu. moj i dan danas kada vidi sike poludi od sreće. ne traži sisati, ali ih voli i cijeni

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

htjedoh reći bolje je prekinuti i par mjeseci kasnije pa da se to odradi bez stresa po dijete nego da cijeli život dijete pamti kako ga je nakon sisanja peklo u ustima od ljute paprike npr. možda to sada zvuči glupo, ali djeci se zaista takve stvari mogu urezati u glavu. njemu su mamine sike "svete" i to treba tako ostati.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja nisam mogla ne okinuti od smijeha na onu da je mama zaljepila flastere preko bradavica. Evo i sada se smijem jer imam sliku u glavi u križ zaljepljenih flastera , haha.
    Ja nisam imala nikakvih problema sa odvikavanjem, Laura je prestala sisati sa 13 mjeseci sa tim da sam ja njoj davala uz sisanje kako smo se približavali kraju tom razdoblju i flašicu.
    A mislim da se ni jedno dijete ne sječa sisanja a i da ga se sjeti kao starije sigurno bi mu bilo fuuuuj

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moj tata se sjeća kako je vukao šamlicu za svojom mamom poslije graha i sisao, čak se sjeća i tehnike sisanja(odprilike je točno opisao)....tako da pusti to da se oni ne sjećaju i da im je fuj. ostane im sigurno u podsvjesti osjećaj ugode, topline i sigurnosti kao npr. majčin zagrljaj

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A sve zavisi do koliko je godina on sisao? Ne kažem da sam ja za taj sistem odvikavanja ali ne vidim ni ničeg tako strašnog u tome.
    Tko smo mi da osuđujemo bilo koga?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nitko nije osudjivao.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A sve zavisi do koliko je godina on sisao? Ne kažem da sam ja za taj sistem odvikavanja ali ne vidim ni ničeg tako strašnog u tome.
    Tko smo mi da osuđujemo bilo koga?
    nisam osudila nego sam samo rekla iz svog vlastitog iskustva kako smatram da je tako bolje za dijete. samo dobronamjeran savjet i osobno mišljenje nekoga tko je prestao dojiti dvoje djece i ne osuđujem nekoga tko napravi drugačije.
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 06.03.2010. at 10:22 Razlog: tipfeleri

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    nekoga tko je prestao dojiti dvoje djece
    i odmah da preduhitrim moguće krivo tumačenje da mi to daje pravo da pametujemtime sam samo htjela reći iz koje perspektive govorim. dakle samo kao dojilja svoje dvoje djece.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja nisam mogla ne okinuti od smijeha na onu da je mama zaljepila flastere preko bradavica. Evo i sada se smijem jer imam sliku u glavi u križ zaljepljenih flastera , haha.
    Ja nisam imala nikakvih problema sa odvikavanjem, Laura je prestala sisati sa 13 mjeseci sa tim da sam ja njoj davala uz sisanje kako smo se približavali kraju tom razdoblju i flašicu.
    A mislim da se ni jedno dijete ne sječa sisanja a i da ga se sjeti kao starije sigurno bi mu bilo fuuuuj
    moja se sjeca i opisuje to kao nesto najljepse. ima takav sjaj u ocima kad prica o tome. uz sve to prica kako joj je mm bilo jaaaako fino.
    stoga, da, oni se sjecaju i daaaleko od toga da im je fuj

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je isto grozno to premazivanje cica... Mogu s vama podijeliti iskustvo svog prestanka dojenja. Prestala sam dojiti jer je Vedran bio jako čest cicač i u to vrijeme mi je to pretstavljalo problem i počelo me opterećivati. Cicao je barem 2-3 puta u sat vremena, ne radi gladi, nego radi utjehe, maženja... Imao je 2 godine. Tada sam odlučila pružiti mu pažnju, maženje i ljubav na drugi način. Prestala sam dojiti na godišnjem odmoru jer ga nisam htjela odbiti nakon dolaska s posla. Htjela sam mu se posvetiti svo to vrijeme koliko traje odvikavanje. Nježno sam mu objasnila da prestajemo dojiti i da više ne može dobiti cicu. Mazila sam ga, grlila i posvetila mu se potpuno tih par dana. Kod Vedrana je ta faza 'žalovanja' trajala 2 dana (plakao je i stalno tražio) i nakon toga se smirio. Dakle, može se možda odraditi i preko vikenda. Nekako mi se činilo ključno dati mu do znanja da je mama tu za njega, ali da više ne može cicati.
    Još danas voli zavlačiti ruke u majicu, ali više nikada nije tražio.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Niti ja nisam za ta premazivanja, iako m ise prije mog odlaska u bolnicu cinilo nemoguce prestati dojiti samo pricom, objasnjavanjem...No evo nakon hospitalizacije, pisala sam o tome, objasnila sam joj da nema mlijeka u dudi jer sam bila bolesna....Nije joj bilo lako, tu i tamo je plakala, ali, evo 2 tjedna kasnije (vec!), ja ne vidim da joj je to bilo tako traumaticno. Vise me uopce ne trazi, puno se grlimo, ljubimo, ljuljuskamo, smijemo skupa...Ja joj stalno naglasavam da je mama tu, za nju, da je puno volim, i da se uvijek moze s mamom maziti, iako nema mlijeka u dudi, tj. iako ne duda....Prepametni su, po meni, da ih zavaravamo, i smatram da bi ih to moglo traumatizirati, mozda ne trajno, ali sigurno-da.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

juhu uspela sam! Narasle su mu bile cetvorke i mene su pocele toliko boliti bradavice da su mi nekada suze tekle dok sisa. Namazala ih octom i kazem mu: Ne valja mamina cika, kisela je, picemo mleko i on proba i napravi kiselu facu i ode. Tako je bilo celi dan juce, probao je 3 puta. Po noci se nije ni budio...danas celi dan ni ne trazi. Popio frape od banane i sve je super Nikakve traume nije doziveo zbog malo octa, a za mesec dana se nece ni secati da je ikada sisao (mozda eventualno ako bude ziveo u Americi pa bude isao kod nekog hipnotizera psihijatra)))
    Eh sada moram poceti sa vezbanjem da ne nabacim kile jer je bas dosta sisao i ja dosta jela, a linija mi fantasticna
    Ja stvarno mislim da je lakse za dete napraviti nesto ovako nego mu objasnjavati da vise ne moze sisati, da mamu boli i da ne moze ili nesto slicno...to je njemu neshvatljivo, u ovoj dobi misle samo na sebe instinktivno jer im je to priroda podarila da bi preziveli i boli ih djon sto tebe bole sike :D

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

@Anchi pa zar ti nije logicno da je manje stresno za dete da mu das da sisa pa ono vidi da to vise nije ukusno pa samo ne pozeli vise sisati jer mu se ne svidja nego mu ne dati dok trazi i davati mu objasnjenja koje ono u toj dobi nikako ne razume i to tvoje ne davanje shvata kao da ti sada njemu ne das da sisa, a on hoce...Ne znam moza nisam u pravu, ali meni je to nekako logicno...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tina, ako ste puno dojili pazi da ti ne dodje do zastoja zbog prekida preko noci.

jos jedan razlog zasto postepeno smanjivati dojenje.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

uh da zastoj...ja sam taman fino postepeno prestajala tako da mi nije trebalo izdajanje i stalno sam bila na oprezu no dobro kaže leonisa....na to treba jako pripaziti

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala na upozorenjima...i ja sam se toga bojala, ali evo vec je proslo 4-5 dana i nista se nije desilo Sutra idem s drugaricama na pice i moracu da drmnem nesto alkoholno iako ne volim, ali cisto zato sto sad mogu
    Inace andrej vise uopste ne trazi. Trazio je prvi dan pa drugi nije i onda je opet trazio jednom treci dan. Ja sam mu rekla: ne valja sika, kisela je, pokvarila se. On je odgovorio: ne, doba! Ja mu dala da proba da mu dokazem da je kisela i od tada nista
    Pije jogurt i frape od banane, samo mleko nece....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikakve traume nije doziveo zbog malo octa, a za mesec dana se nece ni secati da je ikada sisao (mozda eventualno ako bude ziveo u Americi pa bude isao kod nekog hipnotizera psihijatra)))
    žao mi je da uopće nisi shvatila poantu

ali, nek si ti sretna!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

trazio jednom treci dan. Ja sam mu rekla: ne valja sika, kisela je, pokvarila se. On je odgovorio: ne, doba! Ja mu dala da proba da mu dokazem da je kisela i od tada nista
    Pije jogurt i frape od banane, samo mleko nece....
    Da, ali do 2 godine dijete ti mora dobivati 500 ml mlijeka na dan, da li tvog, adaptiranog ili kravljeg. Jogurt se u to ne računa. Dobro, u frapeu je mlijeko.

Ne preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija dojenje do (barem) 2 godine bez razloga, nego zato što je to djetetu potrebno, s nutritivnog (prehrambenog) i emotivnog aspekta. Ovu granicu od 2 godine i sama sam primijetila, dotad su (po meni) još prave bebe. Nakon 2 godine puno više govore i sigurniji su u kretnjama.

A ocat...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav svima,
    nova na forumu - ali iskusnjara u dojenju - 'već' 13 mjeseci. početak je bio težak i puno smo se trudile i beba i ja - i uspjele smo.

Gospođo Emina - prekrasna članak o prestanku dojenja i dojenju kao partnerstvu
    citiram - 'dojenje i jest partnerstvo između mame i njezinog djeteta.'

E sad bi jedna od nas - a to sam ja htjela polako prekinuti to partnerstvo. Meni je sad to naporno - nemojte me krivo shvatiti cure koje dojite po 2-3 godine. Nije meni teško dojiti nego su mi noćni podoji jako naporni i frustrirajući - ja 13 mjeseci nisam prespavala noć - i znam da ima i gorih slučajeva ali mislim da što više mislim o tome to i teže pada - i da mi moje tijelo govori da prestanem. Beba je dobila 13 prekrasnih mjeseci 'zdravlja i imuniteta' kako mi kod kuće zovemo majčino mlijeko. A ljubav i pažnju će uvijek imati - i zato smatram zlatnima savjete o maženju na drugim mjestima odvraćanju pažnje i slično.
    Bojim se da moja beba još ne razumije što joj govorim ali razumije moj ton glasa i tugu kad kažem - mama je umorna, mama bi spavala, spavaj bebice i onda joj to pjevušim po noći i zajedno se uspavamo dalje - znam da nije gladna jer kad joj dam siku ona je samo 'mulja' nema šta ni povući jer kako smo smanjili dnevne podoje tako je mlijeka sve manje - znači ovo je samo maženje. a ja bi da se mazimo obučene - ne da mi se svako malo skidati potkošulju da bi se mazile - ako me itko razumije. Pogotovo po noći kad nema grijanja u stanu!
    Zvuči sebično? Možda, ali da je moja beba uporno odbijala siku u početku ni ja nju ne bi silila - jer smo mi partneri.

I slažem se sa Orkom - ne bi ni ja volila da mi netko uvali pastu za zube umjesto čokolade! (odlična usporedba).

Moja beba već zna piti mlijeko iz šalice i tako će ga i dalje dobivati - što se tiče mliječnih obroka. A moja koža miriši i na vratu i u zagrljaju jednako kao i po grudima i nadam se da će beba osjetiti moju ljubav i bez cuclanja prazne sike i da ćemo i dalje biti partnerice u igri bez trauma i suza!
    tri mjeseca je trajalo naše teško navikavanje na siku i dojenje - ne očekujem da će odvikavanje biti lako ni brzo. Spremna sam na sve!

Sada više ja nisam raspoložena za takav oblik maženja i nadam se da će moja partnerica cijeniti moje osjećaje i da će mi se pridružiti u novim igrama i otkriti nove igračke!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bobice,
    svaka od nas apsolutno poštuje želju majke da prekine s dojenjem ako joj je dosta, iz bilo kojega razloga.
    Naravno, još i više podržavamo nastavak

Ono o čemu razgovaramo je način.
    Jer, kao i za svako drugo rješenje u životu, gotovo uvijek postoji alternativa.
    pogotovo ako ne želimo nekoga povrijediti.
    A ima li itko koga želimo manje povrijediti no što je to naše vlastito dijete

I, ne... ne mogu pristati na floskulu "ionako će zaboraviti".
    Zaboravit će i da sam ih danas grlila i ljubila.
    Ali me to neće "natjerati" da im zagrljaj i uskratim.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Načini i savjeti koje navodi gđa Emina mi se čine sasvim topli i bezbolni za djecu! Tako ćemo i nas dvije pokušati.
    Ja znam da će neke dane biti lakše a neke dane teže - slaba sam na onaj krezubi osmjeh i često popustim svojoj princezi.
    I ne bi imala ništa protiv da nam i koji dnevni podoj ostane - onaj jutarnji mazni, topli! Ali ne diraj me bebo po noći jer ću te ugristi - šala!

Sad si mislim - a da nikoga ne uvrijedim - ali baš me zanima kako majke koje sike mažu ljutim svačim, uče djecu da ne diraju vruću peć?
    Stave li im ruku na ploču, pa da se dijete opeče i zna da je to pec, pec i vruće i opasno!! ili ipak pokušaju nečim odvratiti pažnju djetetu sa peći dok je još malo a toplim i razumnim razgovorom ako je dijete starije!?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

@Anchi pa zar ti nije logicno da je manje stresno za dete da mu das da sisa pa ono vidi da to vise nije ukusno pa samo ne pozeli vise sisati jer mu se ne svidja nego mu ne dati dok trazi i davati mu objasnjenja koje ono u toj dobi nikako ne razume i to tvoje ne davanje shvata kao da ti sada njemu ne das da sisa, a on hoce...Ne znam moza nisam u pravu, ali meni je to nekako logicno...
    X

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    Stave li im ruku na ploču, pa da se dijete opeče i zna da je to pec, pec i vruće i opasno!!
    usporedba ti je užasna!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma znam - žao mi je!

Ali sam sigurna da ima i toga! Svaki put se čudim kakve sve metode ljudi izmisle - da nauče djecu nešto što im ne znaju objasniti!

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •