Dojke trebaš nuditi naizmjence, tj. ona koja je u jednom podoju prva, neka u sljedećem podoju bude druga. Onda će ti se i mlijeko ravnomjerno stvarati.
Pretpostavljam da dojiš ležeJa, kad želim da dijete prihvati npr. lijevu dojku, legnem na lijevu stranu, jer je tu dojku tad lakše prihvatiti.da dojim ležeći jer mi je najlakše imam dosta ispuhane dojke pa mi tako najbolje ulovi bradavicu
Ne bih budila dijete.
Zato i nemaš dovoljno, tj. mlijeka se stvara koliko dijete popije. Ako po danu malo pije, malo se i stvara, jer se tvoje tijelo prilagodilo tom ritmu. No, ne vjerujem da je maleni gladan, a da odbija hranu.
ma ne znam da li odbija ili šta radi čudno se ponaša,plače stavim ga na dojku jedva prihvati,napravi nekoliko gutljaja ispusti ju pa ponovno traži uplakan i tako neko vrijeme se natežemo pa ja polako počnem biti nervozna onda ga odlučim malo nositi tada se umiri i pokušamo ponovno ,sve opet isto.Tako bude cijelo popodne već danima,tada mi mokri samo jednom i to vrlo malo,radi se o otprilike pet do šest sati.Ujutro se dešava nešto drugo,popije na jednu dojku i zatim ju počinje ispuštati,vrtiti glavom lijevo desno,zatim mu je bezbroj puta vraćam u usta jer mislim da se nije najeo,ali pritom uopće ne plače već trpa ručice u usta i guguće sa dojkom,mislim da se igra?To se sve dešava zadnjih 20 dana odkada je bio prehlađen i ja mislim da mi puno slabije jede,jer je prije prehlade visio konstantno na cici bez da je išta od toga izvađao,tj.bio je zadovoljan samo na njoj,malo bi se uspavao ,malo bi vukao i tako cijeli dan,do spavanja.Sada mi nekoliko dana ima sluzave stolice,što bi to moglo biti?
Koliko ja znam, 450 g je donja granica prirasta u 1. mjesecu, a kasnije je prirast manji, dakle to je OK. Cure su na forumu često navodile ovoliki prirast u 4. mjesecu.
Što ti je rekao pedijatar?
Maleni bi trebao piti iz prve ponuđene dojke dok je ne isprazni. Kad se dojka isprazni, bebači je sami puste i traže drugu. Onda još piju koliko žele.
Dojku treba isprazniti do kraja da bi se došlo do masnijeg mlijeka. Ako ti stalno izmjenjuješ dojke tijekom jednog podoja, maleni dobiva stalno samo prvo (vodenije) mlijeko.
Pozdrav!