Prijavljujem se :D
Prijavljujem se :D
Da li ti misliš na homepatski pripravak(kombinirani) koji se uzima kod gripe i prehlade?marijanada prvotno napisa
Ili nešto tipa homeopatsko cjepivo koje se uzima preventivno?
Guglajući sve upućuje na ovo prvo,a ako trebaš cjepivo onda je to influenzinum .
Tako je!!!
Radi se o influenzinumu.(cjepivo)
Muž mi je krivo rekao. Čekamo petak da ga možemo nabaviti.
Ispravak netočnog navoda: naturcoksinum dolazi u petak, a influenzinuma ima.
Imam pitanje za upućene:
Nabavili smo influenczinum 30 c.
Doktor nam je preporučio uzimati ga jedanput na dan po tri pelete. To je generalna uputa za sve koji ga koriste preventivno.
S druge strane, nalazim informacije da ga treba trošiti u istu svrhu jednom tjedno, ali ne navodi se u kojoj količini.
Na kutijici pak piše da se uzima 3 puta dnevno po 3 pelete.
Dali ima netko iskustva sa uzimanjem i preporukama drugih terapeuta?
Osim što prevencija(u mislu uzimanja pripravka bez tegoba) u klasičnoj homeopatiji ne postoji,misli da je puno previše uzimati tri puta dnevno potenciju 30C dugotrajno i bez indikacija.
To govorim kao laik.
Informacije koje sam ja našla također su da se uzima jednom tjedno jedna doza za vrijeme epidemije.
Da li ćeš uzeti jednu granulu ili deset nije bitno ako ih uzmeš u isto vrijeme jer je to(energetski gledano)jedna doza. Nikad ne čitam što piše na kutijama od Homeolaba nego uzima po preporuci terapeuta ili knjiga(zakon minimalne doze).
Isto tako ne postoji samo jedan univerzalni pripravak za gripu nego uvijek treba tražiti po simptomima
Ovo je zgodna stranica za traženje pripravka http://abchomeopathy.com/c.php/62
Još malo o uzimanju prevencije .
sirius, tenk ju veeeeri mač![]()
Možeš li mi preporučiti neku dobru knjigu iz homeopatije?sirius prvotno napisa
Tnx.
Pridruzujem se za preporukuDorina43 prvotno napisa
Sve koje su tiskane na hrvatskom imam(i ponešto tiskanog u Sarajevu).
Najjasnija i opširnija mi je "Homeopatija za svakoga"Romana Đekić.I to ne samo zato jel mi ju je autorica poklonila.![]()
Ako čitate engleski ili njemački tada je broj dobrih knjiga puno veći....
Da li netko od vas daje djetetu preventivno Influcid?
Navodno pomaže da se bolest ne razvije ukoliko se primjete simptomi tipa curenja nosa. Radi se o manjem djetetu od oko 2 godine.
Da li postoji neki homeopatski pripravak koji ublažava izbijanje zuba,konkretno petica?
Sada se idem još malo informirati o ovom području jer gotovo ništa ne znam. Ako sam pitanja postavila na krivom mjestu,molim da ih premjestite.
Molim preporuku za njemački. Da ne kopam ispočetka...sirius prvotno napisa
Zadovoljno koristimo homeopatiju uz pedijatricu-homeopatu već godinu dana... zadovoljna sam toliko da želim naučiti više pa bi rado pročitala/kupila koju knjigu. Može i na engleskom, zanima me h.i za odrasle i za djecu (vidim da ima posebnih knjiga na temo h.i djeca). Može savjet o literaturi?sirius prvotno napisa
ako nekog zanima, homeopat u Zupanji:
http://www.glas-slavonije.hr/arhiva....vijesti=117282
nekoliko naših prijatelja je bilo kod gđe. u Županji i prezadovoljni su.
ajde super, bas mi drago, jel skupa, mozes mi na pp poslati koliko naplacuje pregled?pužić prvotno napisa
ako nije kasno : nama je homepoatica u tu svrhu dala chamomillu i stavrno to je jedino sto pomaze, ali ja nisam strucnjak samo korisnik pa se posavjetuje s nekim ko je u tome strucan.spring prvotno napisa
![]()
I mi koristimo Chamomillu ... definitivno pomaze
Meni je netko, čini mi se tu na orumu savjetovao knjigu autorice Romane Đekić: Homeopatij za svakoga.
i mi se postrojavamo, baš mislim odvesti i kaju radi AD-a
Rodila sam 20.04.2008 Od rođenja začepljena oba suzna kanala. Krmeljića na sve strane, pa kapljice, pa masti, pa na koncu agresivno ispiranje sondama na očnom odjelu. Vriska galama i neuspjeh i tako godinu i 7 mj.
Dobile preporuku za bioenergetičara. Da ne govorim da sam dijete i nećakinja zadrtih i revnih zdr. djelatnika i da sam se, priznajem, sprdala uvijek sa time. Međutim jedna ružna bolest meni jako drage djevojčice čiji su roditelji potražili između ostalog i pomoć tog čovjeka, potaknula me je da probam. Jer gore od ovog nije moglo. I evo nakon 2 mj. nema ni traga ničemu. Nadam se da je to konačno i da neće biti recidiva.
Mi isti problem - zatvoreni suzni kanalić - upravo pokušavamo riješiti homeopatijom. Kiara sada ima 6 mjeseci, a pedijatar ju je do sada dva puta stavljao na antibiotske kapi koje, naravno, nisu pomogle.
Uglavnom, tri dana uzimali smo Pulsatillu. Nakon toga oko se jače čistilo, da bi jučer samo suzilo. Čekam da vidim kako će biti danas. Ne pomogne li samo Pulsatilla, ići ćemo i na Silicu C30.
Ma nama nije ni sa homeo. otišlo samo tako i tu smo se trudili 2 mj. Ali evo već 15 dana super. Prošli tjedan bili smo na pregledu u bolnici i okulistica je naravno zadivljena kako su se odčepili. Ne trebam reći da sam se pravila luda i da homeopatiju nisam niti spomenula. Nek ona misli da su oni to riješili, meni je važno da je riješeno. Moje mišljenje je da u komb. sa liječicima alternativa ne može štetiti, ali u X slučajeva je pomogla.
Vidjet ću kako će to proći kod nas. Pokušat ću sve samo da malena ne mora na to sondiranje. Pedijatar sad kaže da mogu samo masirati, pa i to radim svaki dan nekoliko puta. Uz to, pokušavamo i s tim homeopatskim lijekom jer svugdje piše da nema štetnih nuspojava, a klasična medicina problem trenutno ne može riješiti. Inače sam za kombinaciju klasične i alternativne medicine
Danas baš i nisam optimist... Oko je kao i prije uzimanja homeopatskog pripravka - suzi, krmelja, kapci su crveni jer ili se malena trlja ili joj ja pokušavam očistiti oko. A trlja i desni, bez obzira na Chamomillu.
citam da je za ucvrscivanje vaginalnog tkiva (kod prolapsa) dobra sepia, ide li sepia s dojenjem i kako se nabavlja (ja sam tudum za homeopatiju, al cu biti jako zahvalna na ovoj informaciji)
Krumpi, neke ljekarne drze homeopatske pripravke, znat ce ti sugradjanke reci koje.
Ako nemas kako nabaviti, mogu ja pitati kod nas, ovdje ima vise ljekarni koje prodaju pripravke.
Dok se ne javi netko informiraniji, ja ne pronalazim upozorenja da ne ide uz dojenje (pretpostavljam da mislis na to moze li utjecati na dojenje).
Dragi moji,
molila bih ako mi netko može preporučiti na PP homeopata koji liječi i djecu. Naime, naša pedijatrica je i homeopata, ali valjda u u ovoj "socijalnoj" ordinaciji ne daje prave homeopatske savjete. Imam osjećaj da bi ja iz knjige i vaših postova bolje odredila dozu...
Hvala puno!
hvala ti puno, bb (da, mislila sam na to kako utjece na hormone, jer ne vjerujem da se neka opasna kolicina luci u mlijeko)
cure iz zg, di nabavljate pripravke, ako nemate homeopate...ili, mozda jos bolje, kome da se obratim da dobijem i pripravak i savjet u kompletu?
Ne znam radi li Romana kao homeopatica, to ce ti Sirius znati reci.
Ja sam znala davno neke, ali ne sjecam se vise kako se zovu (ovi u Zg).. mogu se raspitati, ali vjerujem da ce ti Sirius znati preporuciti.
Ako ti bude trebalo, ja imam kod kuce Sepiu 200C pa da ne kupujes.![]()
Možeš Romani , pošaljem ti broj na pp ili možeš http://www.homeopatija-primula.hr/ ,oni su isto vrlo ljubazni i znam neke mame koje idu kod njih i zadovoljne su.
Svakako je bolje da odeš na svajetovanje zbog problema, nego da pogađaš sama . Javim se još kasnije, E. se probudila pa žurim.
hvala puno BB i sirius, prvo ću kod liječnika da dodjem s nalazima, da mogu lakše razgovarati s njom.
Posljednje uređivanje od krumpiric : 13.02.2010. at 21:49
evo jedne info za Osječanke i one iz okolice u uto (23.2.) u Hotelu Central će biti predavanje o homeopatiji naspram klasične medicine.Javim info kad točno i potvrdu, predviđa se u poslijepodnevnim satima 17 ili 18.Ako netko drugi sazna detaljnije info neka javi, ja ću svakako ići ako dođem u normalno vrijeme s posla.
Cure, može pomoć. Moje željezo, UIBC, TIBC, hemoglobin, hematokrit su super, a od bebe (uskoro 10 mj dojene na zahtjev - znači dosta) je hemoglobin malo snižen i neki MCV.. Dobili od pedice i neko željezo i Ferrum phos. c6.
Ima li netko iskustva koliko brzo taj homeopatski pripravak diže vrijednosti u KKS-u?
(BTW, njoj nije rađena količina Fe u serumu niti UIBC i TIBC. Trenutno ima i urinoinfekt. Pedi kaže da je to definitivno utjecalo na KKS).
Ja bih naravno željela na što prirodniji način podići te vrijednosti.
Posljednje uređivanje od the enchantress : 18.02.2010. at 21:07
Oprosti, nije da ću ti moći odgovoriti na pitanje, samo sam ti željela reći da ako je to pedica kod koje smo i mi da se možeš dogovoriti za homeo. savjetovanje.
Mi smo joj na prvom rekli kakvu vrstu zdravstvene brige očekujemo i već i sestra zna da se nama daju neka drugačija rješenja za tegobe. Aha, i ne napuštam ordinaciju dok nisam zadovoljna i mirna da smo sve prošle i raspravile.
Nova radionica:
NAUČITE POMOĆI SEBI I DRUGIMA UPOTREBOM
HOMEOPATSKIH PRIPRAVAKA!
Pomognite sebi i svojoj obitelji kod gripe, raznih infekcija, alergija, kašlja i sl. ٠ Ubrzajte oporavak nakon fizičkih ozljeda i psihičkih trauma ٠ Uklonite bol ٠ Koristite remedije koje su prirodne i bez štetnih popratnih pojava
Romana Đekić - autor priručnika HOMEOPATIJA ZA SVAKOGA podučit de vas načelima homeopatije, primjeni 30-tak homeopatskih remedija, načinu odabira i korištenja remedija i sl. Fokus radionice bit de na praktičnom dijelu – polaznici de vježbati samostalno određivati odgovarajudi pripravak. Prema izboru možemo imati i jedan „živi slučaj“ gdje demo liječiti nekoga od polaznika ili de polaznik prema dogovoru dovesti nekoga s akutnom tegobom.
Radionica se preporučuje svakome tko želi naučiti samostalno tretirati ozljede i akutne bolesti,
a i kao prvi korak za one koji razmišljaju o studiju homeopatije.
VIKEND RADIONICA
HOMEOPATIJA
Za prvu pomoć i akutne bolesti
27. i 28.03.2010. (od 9.00 do 15.00 h)
Ul. Baruna Trenka 4, Zagreb
Cijena: 550 kn, uključuje i homeopatski priručnik od 50 strana. Polaznici imaju 20% popusta pri kupnji remedija u homeopatskoj ljekarni Naturalija (Homeolab) i popust pri kupnji Romanine knjige na dan radionice (puna cijena 245 kn, cijena za polaznike 200 kn).
Informacije i prijave na: 091/760-8902, 047/414-925 ili romana.dekic@hi.t-com.hr. Broj mjesta je ograničen. Prijava je važeda po uplati kotizacije – 250kn najkasnije do 24.03.2010. Nakon tog datuma kotizacija je nepovratna osim u slučaju otkazivanja od strane organizatora. Broj računa za uplatu: 2484008-3226707803 (u polje „Svrha uplate” obavezno upišite svoje prezime i ime).
Homeopatija je vrsta alternativne medicine koju je razvio njemački liječnik i kemičar S. Hahnemann u 18. st. Homeopatijom se liječe i akutne i kronične bolesti, a pri tom se uzimaju u obzir fizičko, emocionalno i psihičko stanje osobe te na osnovu njih propisuje odgovarajuda homeopatska remedija. Remedije su spravljene od prirodnih substanci, npr. biljaka i minerala, koje se razrjeđuju mnogo puta kako bi na kraju ostala samo njihova pojačana energija. Remedije su djelotvorne, pristupačnih cijena i nemaju štetnih popratnih pojava.
Romana Đekić je diplomirala na četverogodišnjem studiju klasične homeopatije u Dublinu, Irska. Član je predsjedništva Hrvatske udruge homeopata i jedan od osnivača Udruge korisnika homeopatije. Izdala je knjigu HOMEOPATIJA ZA SVAKOGA – potpuni priručnik za prvu pomoć i akutne bolesti.
bok svi,
još nismo bili kod homeopata, ali mislimo svakako otići. nikako se ne možemo riješititi atop. dermatitisa. ima li tko dobra iskustva s tim? i molila bih vas da mi preporučite nekog dobrog pedijatra/homeopata u zg
bok!
već neko vrijeme čitam o homeopatiji. rado bi otišla na razgovor, pa me zanima jel ima u Osijeku netko?
u potrazi za prirodnim lijekovima našla sam stranicu snaga prirode i Bachove kapi.
naručila sam ih i dobila poštom.
pijem ih tek par dana, al za sad ne osječam neke promjene, pa bi se radije naručila kod homepoata da možda kroz razgovor vidi šta mi treba.
ima dosta vikend radionica i seminara o homeopatiji - koliko je na to pametno ići? ako se ne varam, školovanje homeopata traje ipak malo duže. je li laicima dovoljno pročitati knjigu i poslušati predavanje?![]()
Ti su tečajevi za osobnu upotrebu. Za prvu pomoć najviše. Za složenije i kronične probleme uvijek je dobro konzultirati homeopata. Ja sam bila (davno) , dobro je za postaviti osnove i shvatiti kako stvari rade. Kasnije možeš čitati dalje za nadogradnju ili ne moraš ako te ne zanima.
Samo biraj ozbiljnog predavaća.
Vjerujem da te vikend radionice mogu biti korisne. Naravno da skolovanje za homeopata traje godinama, alio na tim radionicama naucis se prvoj pomoci.
Naručila sam homeopatski kit (kutija sa 42 pripravka) iz UK I sad sam dobila pismo iz carinarnice Rijeka da im objasnim što je to da bi mi odredili carinu. Na dokumentu su napisali da je sadržaj 'drugi' i rukom napisali lijekovi (ja sam bila rekla da mi napišu da su vitamini, možda i jesu). nema broj telefona carinarnice nego samo broj faksa gdje da pošaljem objašnjenje što je to u paketu.
Imate neko iskustvo, što da im obrazložim / kažem?
Cure su davno naručivale, i aries je uspjela podići , bila je tema . Ako nađem stavim link.
Ne mogu naći temu. Znam da su davno cure naručivale po 5 ili više kitova jel je bila akcija. Mislim da je aries uspjela podići jednu pošiljku na carinskoj pošti. Probaj joj poslati pp http://forum.roda.hr/members/1022-aries24
Inaće je to problem jel lijekove mogu uvoziti samo ljekarne.
pitanje:- usporen rad štitnjače... hormoni na donjoj granici ( na skroz ali bliže minimumu ) ima li kakav preparat za to ?
možda ti ja mogu pomoći jer sam ja imala iskustvo s ayurvedskim preparatima (lijekom).
uglavnom, stav je carinarnice da ako je neka vrsta medicine 'službena' medicina negdje tada su tvoji preparati/vitamini u stvari lijekovi, a ti kako privatna osoba ne možeš uvoziti lijekove kao što je i sirius napisala.
ja sam se jako svađala s njima i prijetila im svim i svačimali mi nisu željeli dati pošiljku jer je na kutijicama pisalo ayurveda. Da nije pisalo, dali bi mi. Eh!
sretno!
ako piše dodaci prehrani tada bi prošlo, koliko znam.