Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Prska mljeko svukuda!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Prska mljeko svukuda!

Moj Špiro toliko halapljivo i brzo jede, vuče kao manijak, da kad pusti sisu da se odmori iz nje svukuda štrca mljeko, poprska njega cijelog, poprska mene, kompjuter, pod...možete zamisliti.
    Nije da mi nije drago da ima mljeka, ali me zanima kako da malo smanjim nered, jer lako je sad dok sam uglavnom doma s njim, ali kad krenem dojiti negdje "u prolazu" več vidim da ču bit sva pošpricana. Plus imam nevjerovatan let down iz druge cice, one na koju ne dojim, dok dojim, sad nekako stvar rješavam tako da si stavim tetru u grudnjak da upije, a s drugim krajem pokušavam uhvatit ovaj mlaz, ali kad držim njega s jednom rukom, i s drugom sisu, nije baš jednostavno.

Imate neki dobar savjet? I dali je uopče normalno da mi toliko mljeka prska iz sisa? Uvijek mi bude žao jer imam feeling da se puno toga "baci"...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, ja kako sam stalno muku mučila s količinom mlijeka, naprosto sam obožavala taj nered.
    i na početku bi mi isto iz druge cice išlo mlijeko kad bi dojili na onoj drugoj. i to bih rješavala isto kao ti, tetra pelenom. bez grudnjaka doma. a vani s jastučićima. pa mijenjala jastučiće.
    a znalo je svašta biti, nakon negdje tri mjeseca kad se ta količina nekako izregulirala, znala sam zaboraviti jastučiće, pa krenem dojit, a ono fleka s druge strane. i tako.
    uglavnom, nemam neki prepametan savjet.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je prskalo u početku. nakon par mjeseci više ni jastučiće nisam trebala nositi kad bi išli van.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moje iskustvo: nisam imala jak let down da sprica u dalj, ali mi je iz druge, one koju ne bi N u tom trenutku sisala curilo.... pa prvih godinu dana
    Bez jastucica sam se usudila da izadjem napolje tek kad je imala 18 meseci. Ali jedan jastucic bi mi bio dovoljan za jedan podoj u setnji. Ako bismo se negde duze zadrzavali (u gostima) nosila sam rezervne i menjala.
    Prvih meseci dok sam npr spremala N za spavanje, oblacila je posle kupanja (ona bi tad obicno urlala) toliko mi je curilo mleko da je MM isao za mnom sa krpicom i brisao parket, premetalicu..... svuda su bile slivke.
    Tetra pelena mi je bila najbolja drugarica, bez dve ispod jastuka nisam isla na spavanje (za nocne podoje) a i preko dana sam stalno imala smotanu tetru ispod potkosulje.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni je isto u početku šibalo na sve strane i to je trajalo do cca 3,5-4 mjeseca. Znala sam se po noći probuditi sa ogromnom flekom na majici i plahti-krevetu. A kad je V. puštala sisu iz usta, jer joj je dsta, to je bio vodoskok. Nisam baš pretjerano obračala pažnju na to. Sad (8 mj) ni neznam da ima mljeka u njima, a mrvica i dalje sauga ko velika. Ma kak dorica veli : sise su zakon- a ja velim : nek svi vide kako je prekrasna "majka priroda" sa svojim "čudima".

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hej, ma nek te to ne brine. mene bas veseli, al vise nije cesto haha. al sad nedavno je valjda bio skok u razvoju pa je papala cijeli dan i drugi dan cice tvrde i tak je spricalo, ja sretna jer znam da ima, samo mi zao kad nju pogodi u oko pa se sva prpadne.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni tako bilo pa proslo, vise se ni ne secam kada.
    prva 3 meseca je sigurno trajalo takvo stanje

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni je tak sada u zadnje vrijeme, i jedan dan dragi vidio i - LOL

a da mi je bar tak bilo u početku... blago ti se!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Samo vas citam
    Blaaaago vama,meni se to ,ni sa jednim detetom niiikada nije desilo

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme sandra kako ti je zvrkica vec velika cura

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni se događa isto što i tebi Roza. Pošpricam svog bebana tako da mu nekad budu mokri kosa i trepavice. Ivan je danas napunio četiri mjeseca i stalno se nadam da će to špricanje prestati, ali nikako...Potrošim tone jastičića i razno raznih gaza koje stavljam u grudnjak, ali nekad ni to ne pali, ipak budem mokra. Kod kuće to nije problem, ali mi je malo bed kad negdje idem, a moje sike pomisle na Ivana i onda nastane raspašoj, ne pomažu ni jastučići ni gazice

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Moj Špiro toliko halapljivo i brzo jede, vuče kao manijak, da kad pusti sisu da se odmori iz nje svukuda štrca mljeko, poprska njega cijelog, poprska mene, kompjuter, pod...možete zamisliti.
    Nije da mi nije drago da ima mljeka, ali me zanima kako da malo smanjim nered, jer lako je sad dok sam uglavnom doma s njim, ali kad krenem dojiti negdje "u prolazu" več vidim da ču bit sva pošpricana.
    Draga Roza, evo teksta:

Prejaki refleks otpuštanja mlijeka
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295

Plus imam nevjerovatan let down iz druge cice, one na koju ne dojim, dok dojim, sad nekako stvar rješavam tako da si stavim tetru u grudnjak da upije, a s drugim krajem pokušavam uhvatit ovaj mlaz, ali kad držim njega s jednom rukom, i s drugom sisu, nije baš jednostavno. Imate neki dobar savjet? I dali je uopče normalno da mi toliko mljeka prska iz sisa? Uvijek mi bude žao jer imam feeling da se puno toga "baci".
    Normalno je, jedino što nije prisutno kod svih, a s vremenom se let down smanjuje.
    Ako ne želiš bacati, trebalo bi loviti mlijeko iz druge dojke u posudicu, pa Špiri davati na žličicu / špricu. (Nemoj samo na bočicu, da ne bi bilo problema.)

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Roza- sorry na OT.
    Pinky - kaj da ti velim, vrijeme strašno brzo leti. U njoj 9 kg žive vage, a izgleda kao da će ovaj čas riješit pitagorin poučak

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A valjda je to nešto što treba "istrpit" a nije da mi nešto teško pada-dapače, nego pitam za svaki slučaj da nema kakav trik koji ne znam.
    Dutka super je tekst, mislim da ču provat nogometnu loptu. A on meni mrzi bočicu, svaki dan kad idemo u šetnju nosim izdojeno mljeko u onim staklenim Nukovim, prvo se par minuta mršti i odbija prije nego prihvati...iskreno, drago mi je da je tako

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A on meni mrzi bočicu, svaki dan kad idemo u šetnju nosim izdojeno mljeko u onim staklenim Nukovim, prvo se par minuta mršti i odbija prije nego prihvati...iskreno, drago mi je da je tako
    A zasto mu jednostavno ne das siku i u setnji?
    Meni je mestimicno nudjenje bocice upropastilo dva dojenja

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

...nego pitam za svaki slučaj da nema kakav trik koji ne znam.
    Meni je puno pomogao kontra pritisak, dlanom ili podlakticom; čim dijete ispusti bradavicu, pritisnuti maksimalno cijelo to područje.
    Isto vrijedi i za stranu koja nije u opticaju; držati pritisak dok god ne osjetiš da je LD popustio.

I probaj svakako bez bočice; uplitanje u ritam ponude i potražnje može samo odmoći.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sta da ti kazem Roza, moj trogodisnjak se ponekad davi u mleku ne moze postici sve da popije tako da praktikujem da pustim njega malo da siki pa onda dam A.. I prskalo je na sve strane, sad malo manje posle tri meseca.
    Predlazem ti da bocice svakako ukines, jednostavno nosi neku tetru pa kad ga dojis podmetni. ja tako radim za sad a pazi se jastucica posebno jednokratnih, vole gljivice da se nastaane pa mozete dobiti mlecac.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    A zasto mu jednostavno ne das siku i u setnji?
    Slazem se sa KayaR, apsolutno nema razloga da mu ne das cicu u setnji.

Taj prejaki let down traje par meseci, posle se ustali i smanji. Ja sam koristila jastucice za dojenje, skladistila nisam nista, uvek su dobijali direkt iz sike.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je puno pomogao kontra pritisak, dlanom ili podlakticom; čim dijete ispusti bradavicu, pritisnuti maksimalno cijelo to područje.
    Isto vrijedi i za stranu koja nije u opticaju; držati pritisak dok god ne osjetiš da je LD popustio.
    Ja bih se plasila da takvim pritiskanjem ne izazovem neku upalu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Marion prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se sa KayaR, apsolutno nema razloga da mu ne das cicu u setnji.

Taj prejaki let down traje par meseci, posle se ustali i smanji. Ja sam koristila jastucice za dojenje, skladistila nisam nista, uvek su dobijali direkt iz sike.
    Isto ovako i kod mene. Do sad mu nisam davala nista iz flasice, u setnji isto dojim na klupici/sobi za dojenje...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Marion prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih se plasila da takvim pritiskanjem ne izazovem neku upalu.
    Ja isto ne volim to "prisilno" zaustavljanje, ako hoće van nek ide van..

Ali stvarno je smiješno vidjet ono zbunjeno lice kad ga mlijeko otušira, pa ono treptanje, a onda onaj razroki pogled izbliza u ciku .... ah

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

s prvom bebom prvih mjeseci je bilo tako, špricalo je i curilo na sve strane. sada, drugi put nije i neko vrijeme sam brinula da imam puno manje mlijeka. inače doma nisam nosila jastučiće nego sam izrezala tetra palene i onda ih tih prvih dana stalno mijenjala ili jednostavno presvukla majicu. jednokratne jastučiće nosila bi samo u šetnju. neznam da li se mišljenje prmjenilo ovih pet godina (s elom sam jastučiće stavila samo pri odlasku u općinu na prijavu) ali tada sam pročitala da se u jastučićima lako razviju gljivice (možda nije tako):

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku

Ali stvarno je smiješno vidjet ono zbunjeno lice kad ga mlijeko otušira, pa ono treptanje, a onda onaj razroki pogled izbliza u ciku .... ah
    Arijana tako si to lepo opisala.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mamitzi u pravu si pamuk je zdravija varijanta.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prebaciti cu topik na dojeci pdf, da ti se i savjetnice jave.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

RozaGroza Špiro ti je prekrasan, čestitam ti. Da i ja imam isti problem. Mljeka ko u priči, moja se mrvica stalno bori s toliko mlijeka, a ono što iziđe u let downu mi ne smeta jer mljeka svejedno ima dovoljno, samo što je malo nezgodno kad nismo kod kuće. Ali jednokratni jastučići skroz pomognu. Bez njih bi bili stalno mokri. Ponekad pomislim da bi bilo bolje da imam manje mlijeka.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i ja imam jak let down. dok je luka bio mali imali smo problema, zagrcavnje, plakanje i sl, i danas sa skoro 8 mj se zgrcne, ali je naucio maknut glavu kad mu ide prejako pa se smocimo i ja i on. jos uvijek mi se zna dogodit da mlijeko curi iz druge dojke dok ga dojim... puno dojimo jer jos ne papa posten obrok dohrane. bocicu ne koristimo.
    (meni je najjaca scena kad ga prilikom dojenja zainteresira nekakav zvuk pa ispusti sisu iz usta i za istu se rukicom uhvati da se izdigne a ona ga cijelog isprica po trepavicama a on nista, malo zatrepce i sve 5).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prođe nakon nekog vremena, kad se uspostavi proizvodnja mlijeka prema potrebi djeteta. Meni je trebalo više mjeseci da prestane curiti svako malo.
    Preporučam svim curama koje koriste jastučiće da ih mjenjaju često i luftaju cice jer se mogu navući gljivice ako su bradavice previše u vlažnom. Po mogućnosti ih je bolje izbaciti i koristiti samo gazu pri dojenju.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ups sad vidim da je napisala i mamitzi za gljivice - i da, zbilja je tako

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

U mom slučaju, i nakon skoro 13 mjeseci dojenja koristim jastučićeNe toliko radi prskanja mlijeka jer se to vremenom ipak smanjilo(ne i nestalo), već radi još uvijek jakog let down-a iz druge sike...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I meni dok dojim iz druge sise curi mlijeko. Curim okolo naokolo.
    A ovo za gljivice sam i ja čula, jer su kao bradavice stalno na vlažnom što gljivicama pogoduje za rast.
    Posljednje uređivanje od Žabica : 30.03.2010. at 14:47

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prestala sam koristiti jastučiće opčenito, sad ih više ne nosim ni vanka, nego se trudim doć doma u roku od 2-3 sata, onda izbjegnem spontano curenje.
    Prskanje lagano ignoriram, važnije mi je da se on odmori od tog silnog mljeka...ali me strah da mi se sise ne isprazne, jer evo, kad on posiše 1 sisu za redom 2 puta (svaku sisu davam 2 podoja zaredom da dobije i onog masnijeg mljeka) sisa mi ostane tako mlohava to je za nevjerovat! Kao da je potpuno prazna! Jel moguče da ostanem bez mljeka ako sad imam toliko? Želja nam je bar 14-16 mjeseci dojenja, možda sam preambiciozna...
    Skužila sam da je užasno nervozan za vrijeme nekih podoja, moguće da je od tog prskanja? Također opet su mu se javili popodnevni grčevi, jadnička jako muće plinovi, masiramo ga pa prdi po 15 minuta, onda se malo smiri, ali to popodnevno kenkanje i plakanje zna trajat i po sat-dva. I vagali smo ga danas, i u 2 tjedna je dobio samo 300 grama, sad je na 5360 kg. Jel to loše? Što da radim? Davali smo mu te kapi Bio Gaia kao da mu pomogne s grčevima, ne znam jesu mu one mogle nešto uzrokovati? Dal da provamo sa komoračem?

Znam nabacala sam post, al držim Špireka u ruci, pa mi nije lako tipkat
    Hvala cure

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Roza, pa jel Špiro ima gljivice... s obzirom na guzu i grčeve...??
    300g za 2 tjedna sigurno nije malo.

Ispuhanost sisa nema veze s količinom mlijeka koju beba dobiva... joj da mi vam je stavit slike mojih "ljepotica" nakon podoja , a sinko ko bumbar.
    Posljednje uređivanje od Arijana : 30.03.2010. at 15:59

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hm, pa trebao bi on doci do masnoga i u prvom podoju. moja sisa svaka dva sata, ali ih mijenjam iako isto jako brzo pojede i vrlo hlapljivo. a moje sise su prek dana vecinu vremena mekane, samo po noci se znaju onako prepuniti i biti tvrde. no ona uredno dobija na kilazi, uredno kaka i pisa pa se ne brinem.
    kaj se tice grceva i prdeca, jesi probala pilates loptu (primis ga u ruke i lagano skaces gore dolje)? moju samo to relativno brzo umiri. a za prdece joj pase da joj se noge lagano stisnu uz busu, drze par sekundi pa ispruze na par sekundi, pa opet stisnu...i tak dok ima zivaca. u jednom trenu sam joj davala caj od komoraca, ali bazicno nije pomagao, osim kaj sam ju maltretirala uvaljujuci joj ga sa zlicicama. skuzila sam da nema ni tolko veze s hranom, jednostavno probavnom sustavu treba vremena, a u meduvremenu naci nacin da se umiri plac i to je to. jucer sam primjerice jela samo juhu pa je prdila cijelu noc, tri puta sam je presvlacila i nunala na lopti. ali srecom takve noci su sve rijede i rijede....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pedijatrica misli da nema soor ni gljivice, iako ne znam koliko da tome vjerujem...stalno gledam usnu šupljinu da vidim ima li onih naslaga, za sada nema. A guza je prošla istina, al ne znamo točan uzrok zašto je i došlo do takvih ojedina. Još uvjiek sam veoa "on alert" u vezi soora, da nije to slučajno.

Tajuška i njemu pomaže to da mu stisnemo nogice o trbuh, onda prdeca ko veliki, ali još nisam našla to nešto da ga baš umirim ziher. Najviše voli da ga se uzme na prsi, i malo treska, onda zaspe...ali uglavnom svaki dan imamo jedno sat-dva kenkanja tako kasnije popodne. Budem provala s tom loptom, a gdje da je kupim? Brijem da ćemo sad s njim u auto i u vožnju, to isto voli.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Budem provala s tom loptom, a gdje da je kupim? Brijem da ćemo sad s njim u auto i u vožnju, to isto voli.
    bilo koji ducan sa sportskom opremom...ne znam koliko kosta, svoju sam nabavila davno, ali ovo je prvi put da necemu sluzi

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I D. je imala grčeve prva 2,5 mjeseca, a nakon svega što smo prošle i probale mislim da je to bilo zbog prebrzog i halapljivog sisanja i brzog gutanja pa bi se nagutala i zraka. pomaže pilates lopta, nekad topli oblozi na drobčiću...
    ja sam koristila jednokratne jastučiće, ali sam ih često mijenjala i nisam nikad imala problema,po meni im je cijena jedina mana...
    I mislim Roza da zaista nećeš ostat bez mlijeka, sve se to i meni događalo, isto sam se bojala, pa evo skoro već 13 mjeseci bez problema

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj Špiro toliko halapljivo i brzo jede, vuče kao manijak, da kad pusti sisu da se odmori iz nje svukuda štrca mljeko, poprska njega cijelog, poprska mene, kompjuter, pod...

Imate neki dobar savjet?..
    Aha. Nemoj biti uz kompjutor kad dojiš. Barem ćeš spriječiti kvarove na računalnoj opremi.

(A i čudim se da nisi dobila kritike zbog izlaganja Špire zračenju iz ekrana)

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

nama ništa nije pomoglo protiv grčeva. baš tih prdkajućih. najgore je počelo sa neka dva mjeseca. bilo je dana sa cjelodnevnim kenjkanjem, plakanjem. zato se pripremi.potpuno je prestalo sa nekih 6 mjeseci. i sada se tih grčeva i plakanja sječam vrlo magleno. anika je jako sretna i zadovoljna beba.
    što se tiče dobijanja na težini, mi smo u "light" kategoriji. prvi mjesec 980 grama, drugi 600, a treći 400. dalje nisam išla kod pedijatrice jer je baljezgala svakojake gluposti (mlijeko vam ne valja...)!!!! anika je sada bucmasta, sasvim lijepo siki,čini mi se da če uskoro propuzati. imamo jedan obrok krute hrane, ujutro nakon sisanja. drž se, nije lako ali brzo prođe.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja mislim da se grcevi jednostavno moraju prerasti i da je izmedju ostalog u pitanju i kolonizacija creva bakterijama iz okruzenja. Dakle vecina beba ih ima i vecina beba ih preraste sa sazrevanjem creva i probavnog trakta.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Aha. Nemoj biti uz kompjutor kad dojiš. Barem ćeš spriječiti kvarove na računalnoj opremi.
    ma nece...moj komp je prezivio
    Posljednje uređivanje od leonisa : 31.03.2010. at 12:31

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku

I probaj svakako bez bočice; uplitanje u ritam ponude i potražnje može samo odmoći.
    sad za ozbiljno o temi koja me mucila valjda 6mj.
    naime moj prejaki let down nije bio samo dok bi sisala, krenuo bi ponekad i sam od sebe dok ne sisa, prije nego bi se razbudila, kad bi plakala kod premotavanja, dok bi ju gledala kad spava itd.
    meni je od "pomoci" bilo to sto sam ga osjetila kad dolazi. ko neko skakljanje i lagane kontrakcije u dojci tako da ni i ja sa donjim dijelom dlana stisnula bravavicu (ko kad slusas otkucaje srca sa rukom, samo slusaj na podrucju bradavice). tako bi drzala dok ne bi osjetila da pritisak u dojci popusta.
    ako bi ona u sred sisanja pustila sisu, stavila bi gazicu i pritisla.
    s druge strane, super mi je doslo za spricanje mlijeka u nos kad je bila prehladjena.

prejaki mlaz zna biti mucan i naporan, ali s vremenom se i ti i beba naucite na njega i kako se sa njime nositi.

definitivno izbjegavaj bocicu jer od nje moze biti samo stete.

sretno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •