Citiraj aro32 prvotno napisa Vidi poruku
Ne mogu nigdje naći je li moguće naučiti bebu hranjenu na bočicu dojiti.
Naime, ako može naučiti razne druge stvari, zašto ne bi i ovo?
Odgovor je: da. Moja Pupica je s 5 mjeseci prešla sa 100 % mog izdojenog na dojku. Naravno da se bunila, bočicu je na kraju krajeva prvu upoznala, ali ja sam bočicu u to vrijeme maknula, jer sam vidjela da imam dovoljno svog mlijeka, a dijete me čeka dok izdajam i perem bočice.
Mislim da tehnika sisanja nije toliko različita da dijete ne bi moglo povući, nego ne želi zbog navike i zato što iz bočice "lakše" ide.
Evo moj primjer: od početka je na bočicama, jer bi bila ili pospana ili živčana za dojenje, a sestre nisu znale bolje nego ju pokušavale 'prisiliti' da primi dojku. Koristili su (a i još uvijek koristi) i dudu varalicu. A onda smo došli doma i strpljenjem došli do rezultata. Djelomičnog.
E, dok je tu duda varalica, ona poprilično zamjenjuje dojku. Ja bih izbacila dudu, neka se beba makar tješi na dojci. (U sebi bih se nadala i daljnjem razvoju situacije... ). Ovaj savjet tebe, naravno, ne obvezuje.
I ostalo je tako na parcijalnom dojenju do oko 5. mjeseca kad je potpuno odustala. Sad ima 9. Još malo izdajam, ali mlijeka je vrlo malo i uskoro ću vjerojatno i ja odustati.
Svaka čast na izdajanju. Neka je i malo, meni je patronažna na početku rekla: "Svaka kap Vašeg mlijeka je njoj dragocjena. Ako je to 20 ml, onda 20". Pišeš i da ti je malena cijelo vrijeme zdrava. To ti puno znači.
Napisat ću ti što bih ja napravila na tvom mjestu. Kao prvo, nastavila bih izdajati. Kad beba navrši godinu dana, obično krene u jaslice ili na čuvanje, pa je napadnu nove bakterije / virusi. Ipak će preko tvog mlijeka dobivati antitijela. Jesi li pomišljala možda na kupovinu električne izdajalice? Ne pumpaš rukom, fino čitaš, ili sl., a ide. Još ako uzmeš dvostruku elektr., ona jače stimulira stvaranje mlijeka, pa bi se vjerojatno povećala količina. Koju izdajalicu inače imaš?
Drugo, privlačenje na dojku. Kao utjeha umjesto dude, pa probaš poslije kupanja / poslije buđenja. Spavate li možda zajedno?