Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 205

Tema: Kupanje bebe - koliko cesto?

Galija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sa starijim djetetom sam i ja primjetila da se ne uljuljuška i uspava od kupanja, čak naprotiv, a mlađe se opusti i zaspi za čas. Jel moguće da je to povezano s temperamentom djeteta? Starije je mirnije, a mlađe nemožeš ni za glavu ni za rep.

Početno

Ja svoju malenu kupam svakodnevno u 20:00, po zimi ili kada je bubana malo rijeđe, ali najljepše zaspi kada je okupana i friška..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo u klubu nekupača jer se totalno nevolimo kupati, dvaput tjedno sad po zimi nam je vrhunac. I bez obzira na to da li se kupamo ili ne malena zaspe ko top između 20 i 20,30.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

svaku večer se kupamo od rođenja i super nam ide Lara se uopće ne boji vode :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jednom tjedno. Kod prematanja isperemo mokrim krpicama i vaticama. Ne voli se kupat. ispiranje guze pod pipom je u našem slučaju nemoguće - sve su prenisko za to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jednom tjedno. Kod prematanja isperemo mokrim krpicama i vaticama. Ne voli se kupat. ispiranje guze pod pipom je u našem slučaju nemoguće - sve su prenisko za to.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi se isto kupamo otprilike jednom nedeljno, ali od kad smo u tummy tub-u voli kupanje :D
    U kadici je bilo strasno, pa smo ga stavljali u dno kadice da nogama dodiruje ivice, to mu je pomagalo da se ne plasi, ali ne skroz kao u tummyju.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Mi se isto kupamo otprilike jednom nedeljno, ali od kad smo u tummy tub-u voli kupanje :D
    U kadici je bilo strasno, pa smo ga stavljali u dno kadice da nogama dodiruje ivice, to mu je pomagalo da se ne plasi, ali ne skroz kao u tummyju.
    A sta je to tummy tub?

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kupam svoju bebicu 2 puta tjedno jer jednostavno ne voli kupanje i vrišti pa ni ja ne forsiram jer kad on vrišti i ja bih vrištala

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

....bubica obozava da se kupa... i jedva cekam da pocne cvrsto drzati glavicu i samostalno pocne sjediti,...jao uzivancije onda...,jaooo,...cijelu cemo kupaonu zaliti...bas onako namjerno... pljus,..pljus,..pljus........ :D

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni ja stvarno nezamislivo da svoje zlato ne kupam svakodnevno.
    Ona obožava kupanje, to je naš večernji ritual u kojem obavezno sudjelujemo svi zajedno, naravno kad je MM kod kuće, smočimo cijelu sobu, ona stvarno uživa.
    Ali i da ne voli toliko kupanje, ja bi vjerojatno ipak to prakticirala svaku večer. Aktivno je dijete, svuda puza, valja se po podu, oznoji se, bljucne tisuću puta....na kraju krajeva, pa i ja se kupam svaki dan, a nisam neki fizički radnik .
    Mislim da puno ugodnije zaspi takva mirisna.
    I od prvog dana se kupamo svakodnevno.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A. kupam svako drugo jutro, mrzi da se oblaci pa posto je uvece malo umornija ume da se dere strasno pa nam je jutro bolja opcija. Inace se kupa u tummy tub-u i sad bas uziva, jako voli da se poliva po glavia koristimo weleda kupku u mikro kolicinama. A svakodnevno se pere guza pod pipom po potrebi

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Uh! Nama je znalo proci i vise od dva tjedna. Jednostavno mrzi vodu. Reakcija je jednaka za kadicu, tummy tub, tus, pipu i bazen.
    Tek zadnjih par puta nije arlaukala i to zato jer se kupala sa sikom u ustima (ja nagnuta iznad kadice a MM je pere). Nekako se nadam da ce se stanje promijeniti kad bude sama sjedila.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Mi se kupamo jednom tjedno....koristimo uljnu kupku od la roshe (posto ima dosta suhu kozu sklonu AD-U) i odlicna je, za kosu koristimo mustelinu pjenu protiv tjemenice, isto je izvrsna.....

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kupam je svaki ili svaki drugi dan. Većinom običnom vodom. Ponekad ubacim par kapi ulja za kupanje. Nakon kupanja ide ritual masiranja, ona stvarno uživa u tome. O.K., priznajem, i ja uživam u toj mašaži. Onda oblačenje i cika (šećer) na kraju.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nama je to ritual svako veče i priprema za njonjanje koje usljedi 10 minuta nakon kupanja. Prvo papica, pa budemo goli na kauču 15-30 minuta (obavezno se popiški čim joj skinem pelenu), malo vježbamo (nekad, a nekad i ne), pa masaža , kupanac u lavoru (nijedna kada nije bila dobra.vulgaris lavor crvene boje i mi presretni). Patkica je već obavezno društvo u kadi. Kupamo se u vodi s par kapi bademovog ulja, ako se nismo masirali, ako jesmo onda ništa neide u vodu jer za masažu koristim isto ulje pa da mi dijete baš nebu ko lignja.Svaki drugi dan rezanje noktiju nakon kupanja pa malo maženja na stolcu-njihaljki sa cikom i kad je na rubu da bu zaspala juriš u spavaču i spavanac.
    Dvaput mjesećno napunimo kadu da malo pliva, ali nije joj baš napeto. Šampon smo koristili samo kad smo skidali tjemenicu.
    Kad se pokaka sad više nemogu samo obrisati sa vatom već moramo otuširati guzu ili pod pipu, a to joj je ekstra zanimljivo jer odma lovi pipu koja se sjaji, a bezubi osmjeh dobijem svaki put kad je gola. Imali smo i fazu da se ne želi obući nakon kupanja.
    Taj ritual nam je oboma veselje i zabava koja opusti šmizlu i umori mamu pa onda spavamo ko topovi po noći.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kakvu vodu koristite od samog rođenja, da li ju prokuhavate prije ili u običnoj?

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvu vodu koristite od samog rođenja, da li ju prokuhavate prije ili u običnoj?
    Običnu, iz pipe. Ja ništa ne prokuhavam, osim kada prvi puta koristimo bočice, a to je vrlo rijetko obzirom da dojimo. Povremeno operem kadicu za kupanje domestosom.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Gdje mogu nabaviti čisto bademovo ulje? Kakve su cijene?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo ritam: Rima, Lira, dan odmora, Rima, Lira, dan odmora + pranje guze pod pipom nakon kakanja i svakodnevno brisanje lica i ruku vatom ili gazom umočenom u toplu vodu. Šampone i ostalu kozmetiku još neko vrijeme nećemo koristiti. Dok su ovako male dovoljna nam je čista voda s par kapi maslinovog ulja, a kad krenu aktivno istraživati svijet, prilagođavat ćemo se novim okolnostima.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje mogu nabaviti čisto bademovo ulje? Kakve su cijene?
    Ja kupujem u Dm-u. Cijenu nisam zapamtila, možda pedesetak kuna za 125 ml

Mi se isto ne kupamo svaki dan već svaki drugi, vrlo rijetko treći. Koristimo običnu vodu, neprokuhanu, ponekad pokoju kap bademovog ulja i povremeno Mustelin šampon. S tim da guzu peremo vaticom i običnom vodom svaki put kod presvlačenja pelene.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mi imamo 3 mjeseca 09.02. kupamo se od prvog dana svaki dan, moj bebač
    obožava kupanje, a mrzi oblačenje ( vrišti dok ga oblačim).
    Par kapi johnson baby kupke.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kupujem u Dm-u. Cijenu nisam zapamtila, možda pedesetak kuna za 125 ml

Mi se isto ne kupamo svaki dan već svaki drugi, vrlo rijetko treći. Koristimo običnu vodu, neprokuhanu, ponekad pokoju kap bademovog ulja i povremeno Mustelin šampon. S tim da guzu peremo vaticom i običnom vodom svaki put kod presvlačenja pelene.
    Čisto bademovo ulje 1 dl košta 10 kn u Zagrebačkim ljekarnama i privatnoj ljekarni Baričević. Bez konzervansa je (jednom mi se užeglo). Nikad ga nisam kupila u DM-u pa ne znam je li tamo tak skupo.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Čisto bademovo ulje 1 dl košta 10 kn u Zagrebačkim ljekarnama i privatnoj ljekarni Baričević. Bez konzervansa je (jednom mi se užeglo). Nikad ga nisam kupila u DM-u pa ne znam je li tamo tak skupo.
    U DM-u 125ml je 38kn

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svaku večer se kupamo!

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

prema savjetu babice koja nam dolazi svaki dan sljedećih 8 tjedana, zapravo još 6, malu bebu treba kupati svega 1 x tjedno u kadici do 6 mjeseca starosti.

ali je zato treba prati svakodnevno 1 x dnevno tj. sa mokrim i mekim krpicama dobro pobrisati od glavice do nogice, posebno obratiti pažnju na nabore kože i održavati ih svakodnevno čistim.

tek od 6 mjeseca možemo uvesti kupanje u kadici 2 x tjedno.

za kupanje samo čista voda sa deci ili dva običnog mlijeka unutra i k tome calandula ulja i mekana krpica i to je sve.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    calendula ulje
    ispravkica..

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mali tip.
    prečesto kupanje u vodi vrlo često i kod mnogih bebača isušuje, iritira i nadražuje kožu, posebno ako je voda puna kamenca, klora, a često je to danas slučaj gotovo svugdje, a male bebe se ne igraju u pješčaniku da bi bile toliko zmazane, zapravo su vrlo čiste, tako da svakodnevno kupanje zbilja nema svrhu, dapače, čak može izazvati više vraga nego koristi kroz određeno vrijeme.

bebina kožica je još vrlo tanka, mekana i bez skoz izgrađenog zaštitnog sloja pa oprez sa tim prečestim kupanjem.

i što manje johnsona and co. u dječjoj kozmetici, maramica punih kemije itd... najbolje obična voda, bademovo, calendula i ništa više od toga.

za izlazak i slučaj previjanja uvijek ponesemo dodatnu termosicu sa toplom vodom i obične suhe jednokratne krpice od prirodnog vlakna koje koristimo i za pranje tijela bez ikakve kemije, bez klora u svrhu izbjeljivanja materijala i slično. higijenske maramice za guzu nikakve ne koristimo osim Avalon krpica - trenutno jedinih prirodnih maramica za bebine guze bez kemije (jedini sastojci: sojino ulje, bademovo ulje, prirodni vitamin E, ulje divlje ruže)

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi se kupamo svaki 2 do 3 dan zavisi jesmo doma ili ne... obožavas e kupati.. a kupam ju niveinim dječjim šamponom...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kad nanjušim da joj vratić "šmeka" - to je cca svaka 2-3 dana, onda je operemo Babylove šamponom koji ima ulja u sebi i ne isušuje kožu. jednom je nismo prali 4 dana al preživjela je!

od njenog 4-5 mj. peremo je tako da sjedim u kadi, ona mi je u krilu a dragi je tušira i pere, zamota u ručnik i kako to već sve ide... kad je sredi tip top, ja je podojim i spavanac!

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sad posto je zima kupamo se otprilike svaki drugi dan, obozava vodu, samo cekam toplije vrijeme onda cemo svaku vecer i malo duze....kupamo ga u cistoj vodi, eventualno par kapi neke kupke.........a bas smo dobili tjemenicu, znaci taj Mustela sampon protiv tjemenice je dobar?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj kole prvotno napisa Vidi poruku
    A svakodnevno se pere guza pod pipom po potrebi
    ovo tu kod mene obično prakticiraju turkinje sa bebama, pogotovo nakon velike nužde, ali to nije preporučljivo pošto na taj način vrlo lako dospijevaju crijevne bakterije do urinarnog trakta, posebno kod djevojčica. iz istog razloga obično čistimo bebine genitalije od piše prema guzi, a ne obrnuto.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj crnka84 prvotno napisa Vidi poruku
    a bas smo dobili tjemenicu, znaci taj Mustela sampon protiv tjemenice je dobar?
    za tjemenicu ti ne treba nikakava mustela, već obično čisto ulje (bez kemikalija ili skrivenog alkohola u dječjoj i inoj kozmetici) recimo bademovo, sa kojim se naulji glavica i lagano iščetkava sa mekanom baby četkom od prirodnih vlakana. ima ih kupiti u dm kod nas, a vjerojatno i u Hr.
    ukoliko se radi o tvrdokornijim slijepljenim nakupinama treba samo dobro namočiti ta mjesta sa običnom vodom i recimo običnom vatom ili blazinicama i lagano sastrugati sa običnim plastičnim češljem.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa Vidi poruku
    kad nanjušim da joj vratić "šmeka" - to je cca svaka 2-3 dana, onda je operemo Babylove šamponom koji ima ulja u sebi i ne isušuje kožu. jednom je nismo prali 4 dana al preživjela je!
    ovo mi je baš interesantno. mojoj malenoj, sad je skoro 2 mjeseca nikad vratić ne "šmeka", a niti išta drugo. to će valjda doći tek malo kasnije kad poraste i kad se aktiviraju lojne i znojne žlijezde. dapače, mala mi sva uvijek miriši, obožavam je šnjovati, a ne koristimo apsolutno ništa od dječje kozmetike, izbjegavam to u širokom luku, a za sada izbjegavamo prečesta kupanja.
    svaki dan redovno je samo lijepo cijelu prebrišem sa mokrom gazom, posebno faltice na vratu i preponama, a kupanje kako sam već napisala, za sada samo jednom tjedno. više od toga niti je poželjno niti ima potrebe pogotovo s obzriom na (ne)kvalitetu današnje vode pune klora, kamenca...

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    za tjemenicu ti ne treba nikakava mustela, već obično čisto ulje (bez kemikalija ili skrivenog alkohola u dječjoj i inoj kozmetici) recimo bademovo, sa kojim se naulji glavica i lagano iščetkava sa mekanom baby četkom od prirodnih vlakana. ima ih kupiti u dm kod nas, a vjerojatno i u Hr.
    ukoliko se radi o tvrdokornijim slijepljenim nakupinama treba samo dobro namočiti ta mjesta sa običnom vodom i recimo običnom vatom ili blazinicama i lagano sastrugati sa običnim plastičnim češljem.
    ok, četku imam, a imam i bademovog ulja, a jel to treba ispirati? a ovo s plastičnim češljem, misliš na onaj skroz plastični, jel smijem uopće s tim po glavi?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj crnka84 prvotno napisa Vidi poruku
    ok, četku imam, a imam i bademovog ulja, a jel to treba ispirati? a ovo s plastičnim češljem, misliš na onaj skroz plastični, jel smijem uopće s tim po glavi?
    ma ne ništa ne treba ispirati (ako je čisto, prirodno), ulje se upije i usput i njeguje kožicu na glavici i na čelu. mi smo imali i na čelu i po obrvama i sve otišlo za 3 dana. sad joj je ličeko i glavica ma ko cukarin, kak vele u dalmaciji.

češalj je obični plastični. ma naravno da smiješ koristiti, lagano u svim smjerovima i da vidiš kako će sve otići, a prije toga samo dobro namočiš sa vodicom.

to su ti ovakvi češljevi..obični plastični češalj
    http://www.sava-trgovina.hr/catalog/...hp?cPath=21_67
    Posljednje uređivanje od moia : 11.03.2010. at 14:06

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

e da htjela sam još reći da ne štediš ulje, slobodno ga dobro naulji, lakše će ići i neće mu ništa škoditi, budi bez brige. to je stari recept, svaka mama starije generacije ili baka se toga sjeća kako se to radilo prije inih mustela i slično. a i danas se još uvijek to tak radi...
    Posljednje uređivanje od moia : 11.03.2010. at 14:11

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

budući da je bila užasna zima, a mi živimo u kući gdje nikad ne možeš zagrijati koliko bi htio, kupala sam bebu jednom tjedno i to u čistoj vodi. to se pokazalo odlično jer nikad nije imala nikakvih problema s kožom. budući da joj je koža na pregibima i licu suha, mažem je kremom za guzu (onom koju rade u apoteci, slična pavlovićevoj) i super je. probala sam joj jednom staviti Johnsonovo ulje, neko najblaže, i odmah joj se taj dio zacrvenio...
    a što se tiče tjemenice, utrljala sam joj parafinsko ulje, pustila sat vremena i isprala s malo dječjeg šampona i kao da nikad nije bila
    inače nisam protivnik kremica i mackanja, ali u slučaju beba očito je najbolje čim manje kemikalija

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi se kupamo svaki dan ako nas nešto stvarno ne spriječi. Na stranu što nam je to savjetovala pedijatrica jer nisam njome oduševljena, mislim da je njemu tako najugodnije. Sav je sretan i sve pošprica! Nakon toga zaspe..... kao beba
    Voda iz pipe, par kapi maslinovog ulja svakih par dana i uživancija!

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj rinče prvotno napisa Vidi poruku
    mi se kupamo svaki dan jer nam je to rutina prije spavanja , u početku je bilo plakanja za vrijeme kupanja no sada obožava vodu .
    Mi isto tako,kupamo se u Johnsonovoj bedtime kupki koja mi prekrasno miriši,svi me pitaju u čemu ga kupam.Redoslijed nam je ovakav: papanje, malo na tutu, kupanje i spavanje.Mislim da bez kupanja ne bi mogao zaspati. A i ne želim mu ga uskračivati kad ga tako voli.Svaki put kad uđem s njim u kupaonu,sav cvijeta od sreće jer misli da će se kupati.Kosicu peremo 2 puta tjedno.Kupati se ne voli jedino kad ima temperaturu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi se kupamo svako vece od kako je pupak otpao, znaci od 14 dana starosti.
    od rodjenja obooozavaaa kupanje, uziva, skace divlja u kadici. nikad nije bio na kupku jer je divalj u kadici
    pustamo i da mu voda udje u usi. voli cak i da iskrivi glavu pa da malo licne i popije vode. inace je ne pije. igra se, pljucka je.

kupamo ga od pocetka samo u vodi sa malo maslinovogo ulja, organskog, koje i jedemo.
    od skoro sam pocela da ga kupam u caju od kamilice jer takoo divno mirishe od toga. mirise po celu noci i dan.

sampon nikad nismo koristili.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mi isto kupamo bebača svaku večer i to oko 21h, nakon toga malo maženja, cicanja i do 22h-22:30h uglavnom već naveliko spava. Koristimo Mustelinu kupku za kupanje, prekrasno miriše... Što se svakodnevne higijene tiče, rukice mu perem blazinicom natopljenom u toplu vodu, ujutro ga umijemo na isti taj način. Imam i vlažne maramice za djecu, to ako smo negdje vani. Izbjegavam to koristiti, ali ima situacija kad ti netko uzme bebicinu ruku da ni ne stigneš zabraniti. MM je otpočetka koristio blazinice s vodom za čišćenje nakon skidanja pelena, a ja kupovne maramice, međutim, sad već neko vrijeme i ja prešla na vodu. Fakat mi se čini bolje.

E da, netko je spomenuo Mustelin šampon protiv tjemenice. Mi smo valjda jedini kojima to nije ništa pomoglo. Ne samo da tjemenica danima nije htjela otići, nego mu je kosa bila tih dana grozno masna hehe... eno stoji sad taj šampon, a platili ga nekih 80-90 kn, sad nije za ništa... A što nam je pomoglo? Po savjetu naše pedice namazali djetetu tanki sloj najobičnijeg domaćeg maslinovog ulja, prošlo za jedan dan i više se nije ni vratilo.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi se kupamo svaki drugi dan i to samo u vodi ništa ne stavljamo u vodi.
    I volimo se kupati

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako se dobro sjećam, čaj od kamilice isušuje kožu i gljivice ga vole. Žene ako kupate klince svaki dan (a za tim stvarno nema potrebe, osim kad je stvarno vruće pa hajd da se dijete rashladi), svakako gledajte da to bude najobičnija voda ili samo maslinovo ulje.

A osobno sam mišljenja da bi trebao postojati neki zakon koji bi zabranio uporabu tih kojekakvih mirisnih šamponića, johnsona od kojih bebe "lakše spavaju" itd i svega ostalog. Sve su to kemikalije koje nepotrebno oštećuju savršenu dječju kožu i nepotrebno im ulaze u organizam. Bebe se nemaju gdje zablatiti, njima je u životu čisto dovoljna voda za kupanje. Sve ovo drugo je samo uspješan marketing.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

x na ancihe.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi se volimo kupati i kupa se svaku većer i jedva dočeka kupanje poslije neki puta odmah zaspe ili rijetko ne
    stavljali smo u početku samo maslinovo ulje ili ništa a kako smo dobili adermu stavimo mu samo koju kap - ima maalu reakciju na klor i to otkad stavljam adermu koža mu je super
    N. je sad malo bolestan pa ga nismo sad kupali ali osijeti se da mu to fali

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vezano za kupanje...velika većina vas ne koristi ništa od kozmetike, ja također planiram samo u vodi ali što s guzom?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kupanje max 2xtjedno
    brzo tuširanje prema potrebi........

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zar vas toliko kupa bebača svaki dan? Kod nas je kupanje u rasporedu 2x tjedno. U početku je uvijek bila ozbiljna ali u zadnje vrijeme voli vodu i patkicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •