Pokazuje rezultate 1 do 50 od 451

Tema: Blesavi savjeti o dojenju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joooj ljudi su nevjerovatni, neki dan u videoteci, ušli s malim samo da pokupimo film, i oni oko njega,joooj kak je sladak.. bla bal bla........ i krene on trpat ruke u usta..... i negodovat...... kaze meni zena da nije zedan? ja kazem da je gladan, a inace mu ne dajem ni caja ni vode....... a ona na to jel ti to doktor rekao? ja kazem: da.... a ona ce na to: nije ti to dobro, al necu se mjesat.....
    kad eto je opet: djeca su zedna i danas ko sto su i prije bila, i tebi je mama svasta davala pa vidi kakva si lijepa, zdrava i visoka

dosli kod jednih prijatelja, pita zena MM jel mali jos sisa ( ja bila u autu ), kaze on sav ponosan: da, iskljucivo doji, i naravno slijedi pitanje o sokovima, caju i vodi...... na to ce MM: ne, nista od toga, samo doji...... a ona ce na to: PA ON IMA 3,5 MJESECA

mislim, ljudi reagiraju u najmanju ruku kao da kazem da ga izgladnjujem, da mu ne dam uopce jesti....... i bas mi bude glupo sto se ja moram opravdavat kako ja hranim NAŠE dijete, sta me briga, ti svom daj i napoja ako hoces, ja ne bi nista rekla

na kraju MM kaze da odsad kad me netko pita za vodu i caj da kazem da sam mu upravo dala u autu i da se prestanem zivcirat oko toga........

a sta ce tek bit kad budemo dojili iza godine dana....... ( nadam se )

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj crnka84 prvotno napisa Vidi poruku

na kraju MM kaze da odsad kad me netko pita za vodu i caj da kazem da sam mu upravo dala u autu i da se prestanem zivcirat oko toga........
    Ma meni je moj to isto govorio, ali meni je to bed. Osim što želim da moje dijete bude zdravo, želim da i drugi saznaju kako griješe kada djeci daju vodu, čaj... do 6. mjeseca. Moji su valjda svi odustali od pametovanja jer sam ja bila još gora. Kad oni meni krenu daj joj ovo, ono... onda ja podastrem hrpu argumenata pri čemu oni ispadnu super glupi, neobrazovani, zastarjeli, kreteni i sve u tom smislu pa prestanu.
    A da sam se naslušala gluposti, ajme majko!
    - pij mlijeko da bi imala mlijeko;
    - jedi luk imat ćeš bolje mlijeko;
    - daj joj čaja protiv grčeva;
    - daj joj vode protiv grčeva (ZAŠTO pobogu vode?!) da joj razvodni mlijeko (kaže moja svekrva koja me s vodom i čajem toliko maltretirala da ne znam kako smo obje izašle žive iz tog sukoba jer na žalost, nisam od onih koje imaju samo dva uha, imam u sredini i onu neku začkoljicu za koju se svako od tih glupih s...a zakači)
    - moraš ju naučiti na red jer će ti inače stalno tražiti siku;
    - joj kako će te grist kad krenu zubi (još nisu krenuli i jedva čekam da (joj psuje mi se, već sad sam se uzrujala) joj narastu pa da razbijemo i taj mit);
    - svekrva: ja sam imala mlijeka da je curilo na sve strane, ali bilo je slabo, a S. (MM) gladan, vrišti, dere se (nju i žene njezinog doba još i kužim, bila je super mlada i u ono vrijeme žene nisu imale pojma, a taman su farmaceutske industrije krenuli s propagandom o AD-u, no nisu mi jasne ove današnje, mlade majke kojima informacije o dojenju skaču iza svakog ugla, a one se oglušuju i "najbolje je kako kažu naše mame i bake" (koje dolaze iz doba dok se lječilo pijavicama)
    - pij pivo, ono ti je dobro za mlijeko (HALO, pivo je akohol!!!)
    - kreni s dohranom s 4 mjeseca, kasnije ti neće htjeti jesti,
    - svekar: unuk od kolege s posla već jede slaninu (sa sedam mjeseci); daj joj malo pirea, kolača, juhice (uz nedjeljni ručak...)
    Zapravo, kad malo bolje pomislim, ja sam super tolerantna osoba jer se s nikim od njih do sada nisam ozbiljno posvađala ili su oni tolerantni pa se nisu vrijeđali na moje podsmjehe na glupe savjete, ne znam... NO, drago mi je das am ostala čvrsta i pri svojim stavovima sve to vrijeme i da nisam posustala. Mnogo je onih koji iz poštovanja prema starijima posustanu. Neki dan mi priča žena koju sam upoznala na dj. igralištu kako je njezina svekrva maloga nalijevala čajem. Da to moja napravi, ne bi više bila nasamo s M. Prije mjesec dana je svekar dao M. malo keksa i to mi rekao tek sutradan (i to nakon što sam im dala upute o slatkišima). Rekla sam mu da ako se to ikada više ponovi da neće više nikada moći biti s njom bez mene, a da ću ja saznati što je ona jela pa makar iz njezinog govneta. Oprostite na izrazu, ali baš se uzrujam kad se toga sjetim. Bome mu nije bilo svejedno pa nakon par tjedana kada je M. krenula prema tanjuru s keksima, on ju je brzo zgrabio i pogledao gledam li ja i hoću li pomisliti da joj nešto daje. Utjerala sam im strah u kosti i nije mi žao zbog toga jer svom djetetu želim samo najbolje.
    Oprostite što sam uzurpirala ovoliko mjesta.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sikapika isti stav imam i ja i odma sam se rijesila suvisnih komentara i savijeta. mene cak svekrva svud i hvali kak mi super ide s njih dvoje haha. ni dan danas kad je vec proso 2 god mu neda ni kockicu cokolade bez da me pita jel smije.
    jedino ovo za dohranu sa 4 mj, ja sam citala negdje, neki doktorski clanak da je kao dobro pocet s dohranom sa 4 mj jer tad jos nemaju svoju volju ko sa 6 mj pa ne odbijaju, tak da sam malom krenula sa 4 mj, al svakih tjedan dana jedna kasica tak da je do 6 mj uglavnom samo malo probao. a s malenom jos nisam.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    jedino ovo za dohranu sa 4 mj, ja sam citala negdje, neki doktorski clanak da je kao dobro pocet s dohranom sa 4 mj jer tad jos nemaju svoju volju ko sa 6 mj pa ne odbijaju,
    Joj, budi oprezna s takvim člancima. Što se tiče odbijanja, mislim da odbijaju kada nisu spremni za dohranu i zapravo je bed trpati ih protiv njihove volje. Bebama do 10. mjeseca njihove starosti majčino (ili AD) mlijeko zadovoljava 93 posto dnevne potrebe za hranom, a da ne pričamo o onome da do 6. mjeseca trebaju biti isključivo dojena (ako se doji) zato možda bolje pričekati. Tim više što ćeš tada imati više izbora među voćem i povrćem. Oni do godine dana starosti tek isprobavaju okuse i ne trebaju puno pojesti (iako neki puno papaju, kao moja žderica, ali joj se baš i ne prima, na sreću... bit će na MM-a).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i moj maleni je papalica, nije nikad odbijao, al njemu se prima i previse, al i visok je pa nije debeli haha. a mrvici jos nisam pocela i posto nam dojenje super ide mislim da ni necu tak skoro.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku

- kreni s dohranom s 4 mjeseca, kasnije ti neće htjeti jesti,

mora da zato moj još uvijek brljavi po dohrani i kategorički odbija sve što nije cica

Lucijat avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

mene su svi nagovarali da svojoj bebici dam vodu, a pošto imam strašno puno mlijeka (izdojim 1,5 l dnevno)mislila sam ako pije vodu manje će sisat pa ću se morat još više izdajat..
    >sad sam uvjerena da u mlijeki ima sve što treba 4 mjeseca 7 kg

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lucijatalajic prvotno napisa Vidi poruku
    mene su svi nagovarali da svojoj bebici dam vodu, a pošto imam strašno puno mlijeka (izdojim 1,5 l dnevno)mislila sam ako pije vodu manje će sisat pa ću se morat još više izdajat..
    >sad sam uvjerena da u mlijeki ima sve što treba 4 mjeseca 7 kg
    jel ima neki razlog zašto izdajaš?

Lucijat avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

[QUOTE=puntica;1766838]jel ima neki razlog zašto izdajaš?[/QUOT
    od početka imam jako puno mlijeka , i kada sam probala postupno da se manje izdajam događale su mi se jake upale. tako da mi je jednostavnije izdojit nego trpit strašne bolove

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •