Kod nas je to posebna priča, tako da mi je nešto slično često navrh jezika...
Meni juce jedna mama blizanaca iz parkica rece,da svoje nije dojila iako je htela,jer nije imala ni kapi mleka.
Mucili su se 2 nedelje(kako li su preziveli..)i odustali.
Utesila ju je njena teta kad joj je rekla da nijedno zensko s njihove strane nije imalo mleka,ni ona ni njene sestre ni njihova mama....to je genetski.
Doduse,njena mam je nju i sestru dojila,ali to nije ista linija
A vrhunac je bio sto mi je rekla da se pripazim tog produzenog dojenja,jer produzena laktacija moze biti opasna za majku,nesto zbog hormona i tako....nek najbolje pitam ginekologa
A posto moja mala od 16 meseci po 3 puta trazi siku dok je u parku,rece moja sveki revoltirano kako bi ona nju od "toga" oducila,kako ima toliko vestackih mleka i sta tu ima da sisa vise...
E,tu sam poludela i svasta joj rekla,iako sam inace po tom pitanju vec postala cool...
Neznam jel blesavi savijet ili istina pa dođoh tu provjeriti.
Da dok se doji, da se ne smije vježbati jer se prilikom vježbanja oslobađa mliječna kiselina pa ona dođe u mlijeko pa to nije dobro za bebu. Jel to stoji ili da samo odmahnem rukom i krenem u borbu s kilama koje su ostale nakon poroda vježbajući?![]()
helly, utipkaj u googlu dojenje i vjezbanje i odma ti je prvi Rodin tekst o tome. pise da se moze pojavit mk i da beba moze bit nervozna, dojiti prije vjezbanja, piti dosta tekucine, i ako se dizu utezi da se mogu zacepit kanalici... procitaj sama da je ne drobim tu. al evo super ja to nasla pa sad se mogu mirna konacno pofarbat, nisam bila kod frizera vise od godinu dana ( a sestricna mi frizerka haha ), uf jedva cekam, i jos sam naucila da bez beda mogu ribat kupaonu, eto bas ti hvala.
zao mi je samo kaj ovu temu citaju oni koji manje vise znaju o dojenju, nedavno mi kolegica koja je prvu bebu dojila dosta dugo, med.sestra je... prestala s dojenjem u 3. mj jer joj je mlijeko " voda voda ", mala kao stalno place, malo dobiva na tezini i sad je super od kad papa adaptirano....
joj cure drage, svega se mi naslušamo....
sad mi ne padaju na pamet sve bedastoće ali stvarno ih je bilo.
Pošto smo pomalo počeli s dohranom svi su odahnuli jer ga napokon više ne patim gladnog i žednog. On naravno i dalje istim tempom gušta u siki pa ih sve muči kako ću ga odbiti od dojenja jer za čas će ta prva godina, kako ćemo onda? Treba mu navečer dati keks, bananu ili jabuku i deci kamilice, ima da spava do jutra! I ona konstantna pitanja: imaš dosta mlijeka, često ti jede, a daš mu malo smokija, ne pije čaj..... ni ne znam više!
U čitavoj obitelji jedina ja nisam "izgubila mlijeko" sve druge su morale odustati nakon par dana, jednoj je masiranje čak "potrgalo" dojke pa su joj sad grozne.... ma da ne povjeruješ!
Uglavnom, sirote mi što dojimo jer koliko god nam je lakše na putu, opet ne možemo nikud bez bebača, al bez brige, čim krenu papat saft bit će oni bolji!
I to sve uglavnom dolazi od mladih žena kojima internet služi za igrice na fejsu.......
Prošli mjesec bila sam hospitalizirana 8 dana i odvojena od svoje tromjesečne princeze. U bolnici sam se izdajajući svojski trudila da zadržim mlijeko na što mi je jedna od sestara rekla: Zašto se tako mučiš, popi tablete za delaktaciju i odmori se! Pa ima u dućanu adaptivnih mlijeka na izbor. Samo sam podigla pogled i sve joj je valjda bilo jasno jer je odmah izašla iz sobe.
I uspjela sam održati laktaciju i nadalje se isključivo dojimo.![]()
hahaha, tak je meni dosla patronazna sad kad se sarica rodila, i pita ona mene jel imam dosta mlijeka, kolko cesto dojim - pogled i rijeci ne gledam na sat ne sjecam se kojim tonom su joj bili dovoljni da o dojenju ni rijec vise ne kaze. s prvim bebacem je jako puno toga rekla - mora izdrzat 3 sata nakon podoja, cice su ti prazne, ne smijes jest tototo - mislim da sam po njoj samo juhu smjela..uf, a ja ju zvala da me utjesi..
mihim, hvala! Blesava sam kaj i sama to nisam upisala u google!
A da baš nisam off topic, još jedan savijet, da se ne smiju jesti agrumi jer se od njih stvaraju grudice u mliječnim kanalićima?!? Sad opet ja malo skeptično jel to je ili nije? Mislim konzumiram ih al s oprezom-jedan agrum u dva tri dana (jer kak sam neiskusna onda u principu vjerujem svemu kaj čujem iako to možda uopće nije točno).
hahahah
to ti stiže od slike kada u mlijeko ucjediš agrum onda se mlijeko zgruda
oprez na agrume se stavlja isključivo iz razloga što spadaju u jake alergene
kao i kikiriki, jagode , kravlje mlijeko ....
ako pojedeš i beba ima smetnje, onda izbjegavaš
agrumi su krcati vitaminom C i čitavim nizom životno važnih vitamina i minerala, a to je ono što tvoje tijelo treba
što smo stariji,to su oko nas svi nestrpljiviji. već je čak i mm rekao da bih mu sigurno dala vode da to nije sveki tražila! ne mogu vjerovati....i on!!!! a prijateljice koje su mame djece od 2mj na dalje.....
kad ih slušam osjećam se kao da sam kriva za nešto. ponekad me tako "zbediraju" da mi dođe da samoj sebi opalim dobar šamar....I to sve uglavnom dolazi od mladih žena kojima internet služi za igrice na fejsu.......
neki dan sam ostala iznenađena izjavom mame koja je prva dva djeteta uspješno dojila,a s tr3ećim "nakon 2 tjedna smo dali bočicu.probala sam,ali jednostavno nije išlo. to nije bilo mlijeko nego voda.curilo je, ali sama voda!"
a ovi recepti mahom dolaze od mama čija su djeca alergična na neke namirnice:
"jooooj, pa sad mu mužeš dati malo oslića, to ti ide od 4. mjeseca!" "Pa šta ni bananu ne jede?" "Ma, daaaaaaj mu malo sokića, pa to djeci treba!" (hm, a za što?)
"A žašto mu ne daš malo kruha? Pa kupi mu neku štangicu da gricka, vidiš da ga žuljaju zubi!" ili "daj mu kožu od špeka da masira desni"
ili "pa ima zube, sad mora gristi tvrđu hranu"
"pa neće mu ništa biti od malo pašticade"
ah, kao što rekoh, divno je što imamo 2 uha![]()
Još nisam ni rodila a već nas filaju s idejama o dojenju...
Ne smijem jesti ništa što napuhuje - mahune, grah, kelj, kupus, cvjetaču, poriluk. Čak ni juhu ne smijem jesti u kojoj se kuhala cvjetača... meso samo na lešo...mlijeko i mliječne proizvode - NIKAKO, voće - samo jabuke, jaja ni u ludilu, čak ni tjesteninu koja sadrži jaja...
ma joj ima toga...samo se ja pitam a što da jedem? Ja sam sladokusac (iako se ne vidi na meni), znam da moram paziti na visoko alergene namirnice, ali kakve veze ima povrće koje napuhuje moja crijeva s bebom koja doji? Kako joj ja prenesem plin koji se stvara kemijskom reakcijom u mojim crijevima? isto tako mislim da treba sve papati umjereno i paziti na reakcije bebice.
Jesam li u pravu? I da, i ja sam jedna od onih koja neće moći dojiti jer u mojoj obitelji nitko nije dojio. Bočicu nemam, a ni dudu u kući...ali zato imam sestru sa 3 sina koja mi je rekla da na putu za rodilište kupim AD i bočicu i savjet - kada god plače dijete - gladno je - nema te sise koja će ga nahraniti. Zato joj mali ima napade astme, bronhitisa i alergični su na sve što postoji. A dojila ih je samo ona tri dana u bolnici.
Slavonka2, naravno da si u pravu! Ja sam jela sve što i normalno jedem i agrume i jagode i mleko i jaja. Iskoristi ovo vreme pre porođaja da se što bolje informišeš, tekstovi na RODI su super, a saveti od okoline su uglavnom dobri samo za ovaj podforum.
joooj ljudi su nevjerovatni, neki dan u videoteci, ušli s malim samo da pokupimo film, i oni oko njega,joooj kak je sladak.. bla bal bla........ i krene on trpat ruke u usta..... i negodovat...... kaze meni zena da nije zedan? ja kazem da je gladan, a inace mu ne dajem ni caja ni vode....... a ona na tojel ti to doktor rekao? ja kazem: da.... a ona ce na to: nije ti to dobro, al necu se mjesat.....
kad eto je opet: djeca su zedna i danas ko sto su i prije bila, i tebi je mama svasta davala pa vidi kakva si lijepa, zdrava i visoka
dosli kod jednih prijatelja, pita zena MM jel mali jos sisa ( ja bila u autu ), kaze on sav ponosan: da, iskljucivo doji, i naravno slijedi pitanje o sokovima, caju i vodi...... na to ce MM: ne, nista od toga, samo doji...... a ona ce na to: PA ON IMA 3,5 MJESECA
mislim, ljudi reagiraju u najmanju ruku kao da kazem da ga izgladnjujem, da mu ne dam uopce jesti....... i bas mi bude glupo sto se ja moram opravdavat kako ja hranim NAŠE dijete, sta me briga, ti svom daj i napoja ako hoces, ja ne bi nista rekla
na kraju MM kaze da odsad kad me netko pita za vodu i caj da kazem da sam mu upravo dala u autu i da se prestanem zivcirat oko toga........
a sta ce tek bit kad budemo dojili iza godine dana....... ( nadam se)
Tek sada videh ovu temu a bas sam nedavno cula "zanimljive" savete patronazne jednoj prijateljici. Dakle, redovno se mora proveravati da li je mleko dovoljno masno...izdojis se pa ako se nakon nekog vremena ne odvoji dovoljno debeli masni sloj, znaci da je slabo. Ali, lako se to resava, debelo parce hleba sa puterom i nutelom...i tako par puta dnevno. A sve to prica zeni koja se u trudnoci ugojila preko 30kg. E, kad se tako fino pobrine da mleko bude masno, ne mora razmisljati da li je beba gladna pa joj moze davati caj ili jos bolje vodu sa limunom i malo secera. Na pitanje zasto limun-pa zbog vitamina c, a i nije lose protiv stucanja.
A secer?- pa da mu ne bude kiselo![]()
Ima blesavih saveta o dojenju jos i pre trudnoce...
Moja prijateljica nakon dve neuspele vantelesne oplodnje ceka trecu.
U medjuvremenu ode na Uz pregled dojke.
I Dr joj kaze,nek se ne nada da ce imati dovoljno mleka,jer ima velike grudi a malo zlezda....
A ona se bas nadala da ce s velikim sisama imati puno mleka i dojiti,ali eto sad vec unapred zna da -nece![]()
a ovo za provjru jel mlijeko dovoljno masno... to bi mozda bio i dobar savijet mamama koje su uvjerene da im je mlijeko sama voda.
Ma meni je moj to isto govorio, ali meni je to bed. Osim što želim da moje dijete bude zdravo, želim da i drugi saznaju kako griješe kada djeci daju vodu, čaj... do 6. mjeseca. Moji su valjda svi odustali od pametovanja jer sam ja bila još gora. Kad oni meni krenu daj joj ovo, ono... onda ja podastrem hrpu argumenata pri čemu oni ispadnu super glupi, neobrazovani, zastarjeli, kreteni i sve u tom smislu pa prestanu.
A da sam se naslušala gluposti, ajme majko!
- pij mlijeko da bi imala mlijeko;
- jedi luk imat ćeš bolje mlijeko;
- daj joj čaja protiv grčeva;
- daj joj vode protiv grčeva (ZAŠTO pobogu vode?!) da joj razvodni mlijeko (kaže moja svekrva koja me s vodom i čajem toliko maltretirala da ne znam kako smo obje izašle žive iz tog sukoba jer na žalost, nisam od onih koje imaju samo dva uha, imam u sredini i onu neku začkoljicu za koju se svako od tih glupih s...a zakači)
- moraš ju naučiti na red jer će ti inače stalno tražiti siku;
- joj kako će te grist kad krenu zubi (još nisu krenuli i jedva čekam da (joj psuje mi se, već sad sam se uzrujala) joj narastu pa da razbijemo i taj mit);
- svekrva: ja sam imala mlijeka da je curilo na sve strane, ali bilo je slabo, a S. (MM) gladan, vrišti, dere se (nju i žene njezinog doba još i kužim, bila je super mlada i u ono vrijeme žene nisu imale pojma, a taman su farmaceutske industrije krenuli s propagandom o AD-u, no nisu mi jasne ove današnje, mlade majke kojima informacije o dojenju skaču iza svakog ugla, a one se oglušuju i "najbolje je kako kažu naše mame i bake" (koje dolaze iz doba dok se lječilo pijavicama)
- pij pivo, ono ti je dobro za mlijeko (HALO, pivo je akohol!!!)
- kreni s dohranom s 4 mjeseca, kasnije ti neće htjeti jesti,
- svekar: unuk od kolege s posla već jede slaninu (sa sedam mjeseci); daj joj malo pirea, kolača, juhice (uz nedjeljni ručak...)
Zapravo, kad malo bolje pomislim, ja sam super tolerantna osoba jer se s nikim od njih do sada nisam ozbiljno posvađala ili su oni tolerantni pa se nisu vrijeđali na moje podsmjehe na glupe savjete, ne znam... NO, drago mi je das am ostala čvrsta i pri svojim stavovima sve to vrijeme i da nisam posustala. Mnogo je onih koji iz poštovanja prema starijima posustanu. Neki dan mi priča žena koju sam upoznala na dj. igralištu kako je njezina svekrva maloga nalijevala čajem. Da to moja napravi, ne bi više bila nasamo s M. Prije mjesec dana je svekar dao M. malo keksa i to mi rekao tek sutradan (i to nakon što sam im dala upute o slatkišima). Rekla sam mu da ako se to ikada više ponovi da neće više nikada moći biti s njom bez mene, a da ću ja saznati što je ona jela pa makar iz njezinog govneta. Oprostite na izrazu, ali baš se uzrujam kad se toga sjetim. Bome mu nije bilo svejedno pa nakon par tjedana kada je M. krenula prema tanjuru s keksima, on ju je brzo zgrabio i pogledao gledam li ja i hoću li pomisliti da joj nešto daje. Utjerala sam im strah u kosti i nije mi žao zbog toga jer svom djetetu želim samo najbolje.
Oprostite što sam uzurpirala ovoliko mjesta.
sikapika isti stav imam i ja i odma sam se rijesila suvisnih komentara i savijeta. mene cak svekrva svud i hvali kak mi super ide s njih dvoje haha. ni dan danas kad je vec proso 2 god mu neda ni kockicu cokolade bez da me pita jel smije.
jedino ovo za dohranu sa 4 mj, ja sam citala negdje, neki doktorski clanak da je kao dobro pocet s dohranom sa 4 mj jer tad jos nemaju svoju volju ko sa 6 mj pa ne odbijaju, tak da sam malom krenula sa 4 mj, al svakih tjedan dana jedna kasica tak da je do 6 mj uglavnom samo malo probao. a s malenom jos nisam.
moja mala, 7 mjeseci, jedan dan pokaka žutu kakicu punu crnih točkica... kad ja skužila - to smo jučer bili kod sveki na ručku i svekar joj je dao kolač od maka!
a sa 8 mj je došao s njom do stola i rekao: a da joj damo malo pileći batak da glođe?još nisu zubići krenuli pa da ih potaknemo...
al inače su presretni da dojimo...
Ja bih mu tu kakicu natrljala direktno na nos. Al ozbiljno! Ne možeš vjerovati što su u stanju napraviti. Joj, svašta bi mu rekla. Nek si rodi novo dijete pa nek eksperimentira! Uh! Para mi na uši izlazi!
Joj, budi oprezna s takvim člancima. Što se tiče odbijanja, mislim da odbijaju kada nisu spremni za dohranu i zapravo je bed trpati ih protiv njihove volje. Bebama do 10. mjeseca njihove starosti majčino (ili AD) mlijeko zadovoljava 93 posto dnevne potrebe za hranom, a da ne pričamo o onome da do 6. mjeseca trebaju biti isključivo dojena (ako se doji) zato možda bolje pričekati. Tim više što ćeš tada imati više izbora među voćem i povrćem. Oni do godine dana starosti tek isprobavaju okuse i ne trebaju puno pojesti (iako neki puno papaju, kao moja žderica, ali joj se baš i ne prima, na sreću... bit će na MM-a).
i moj maleni je papalica, nije nikad odbijao, al njemu se prima i previse, al i visok je pa nije debeli haha. a mrvici jos nisam pocela i posto nam dojenje super ide mislim da ni necu tak skoro.
ma baš sam si razmišljala dal da razbijam glavu s time a onda si mislim, ma neću.
sveki joj svaki put skuha finu juhicu s mrkvicom i krumpirićem, pa joj napravi voćnu kašicu, ono, školski. nije da joj turnu smoki u ruku i puste je na podu da jede sama, što se toga tiče brižna je i svaka joj čast da maloj skuha zasebno.
a svekar je mangup koji baš iz štosa radi te bedastoće. evo danas su pekli odojka i htio je dati malenoj da žvače svinjsku kožicu.![]()
mojoj prijateljici je od antibiotika smrdilo mlijeko (pa je naravno smrdilo i njenom sinu), a i inače joj je bilo voda-voda a izdojila je po 120ml u prvim tjednima, al šta ćeš
I ja sam počela dobivati "dobronamjerne" savjete kako mi je bebač žedan jer slini i stavlja rukice u usta i da mu MORAM početi dati nešto za piti, vodu ili čaja i o hrani da ne govorim....
ALi nemam snage non stop objašnjavati i govoriti, zašutim jer više ne znam što bih rekla, ne da mi se raspravljati....
e evo je tema. bas sam je htela oziveti.
juce mi je dobronamerno receno od strane jedne gospodje u familiji..
nemoj ga dojiti, ima vec godinu dana, deformisace mu se usta!!!!
ahahahahaahha
Juce scena u parku:
Akteri-3 babe(jedna od njih moja sveki)prosek godina 79.5.....i ja.
Kaze baba br.1:"Zamislite samo kakve gluposti sada savetuju,da bebe koje sisaju ne treba da piju vodu prvih 6 meseci"
Baba br.2:"Da,kako oni misle da beba prezivi na mleku,moze da dehidrira,dobije ostecenje bubrega i umre..."
Sveki:"Pa ni nasa nije dugo pila vode".
Ja:"Naravno da nije,dok je iskljucivo sisala,do 6 meseci.Mleko je bebi i voda i hrana"
Baba br.1:"Ali je slatko!Napij se ti mleka pa da vidis da li ces biti zedna!"
Dalja diskusija nije urodila plodom,tako da....odustadoh....Stara skola je stara skola![]()
moja iskljucivo dojena beba ima 3 mj i vec su poceli susjedi kada izlazim iz zgrade dobacivati : ni danas nije pio vodu? ... još šutim, al ne znam do kad cu bit pristojna i reći im štagod.
mojoj bebi je 2,5 mjeseca, pa se nisam još susrela sa prevelikim nebulozama
ima samo 2 bisera
- halapljivo ti jede, i ti ćeš morati kombinovati siku i formulu(mojoj halapljivici je sika dovoljna, mašala dobro napreduje)
- ma kakvo duže dojenje (poslije 6 mjeseci) pa tad ima zube, izgrist će te
![]()
moram da pohvalim svoju baku kojoj je 90 g, stalno mi govori - samo doji što duže možeš, to ti je najveća blagodet i za bebu i za tebe![]()
i ja imam poticajnu okolinu za dojenje sa svih strana, ali svakodnevno zahvalnu nadnaravnim silama što imam mlijekaviše ne objašnjavam
mene je neki dan moja doktorica pitala do kada mislim dojiti.Kad sam rekla : do kada bude htio! pogledala me zaprepašteno,a onda onako:ah,jadnice... i rekla da to nikako nije dobro za djetetovu psihu, da djecu formiraju majke i da su majke za sve odgovorne,a da je dojenje u redu do malo nakon godinu dana,a onda treba prestati jer će nas djeca početi iskorištavati.
Što više J. raste,to češće nas gledaju s prikrivenim zgražanjem. I to prijatelji. Sve je to njima ok,ali kad sisavac krene prema mojoj majici počnu:aaaa,pa nećeš valjda! Pa ti si već veeeeliiikiii, nije to za tebe. Fuuuuuj! A moj J. kao da ih razumije, uvali se u krilo,pogleda ih, nabaci najljepši osmjeh i baci se na cicu!
![]()
E pa ja sam danas ostala onak, pravo zabezeknuta....mislim prošla sam ono pa mora piti vode, samo ti njoj daj vode i čajeka...ali eto ovo " jooooooooooooooj pa njoj će ti zubići krenuti, pa nebuš ti mogla još dugo dojiti, kad te počne gristi budeš ti vidjela"....i eto, to su vam poticajne riječi moje svekrve....mali milijon puta me je pitala do kad kanim dojiti i rekla sam joj da me to više ne pita, i eto danas me pita jesi joj počela davati sokiće?????
Ma joj nemrem to više slušati.....i da pita me " da li si sigurna da imaš dosta mlijeka".....ajme meni majko mila.....( ne, nemam, Meli je tolika isključivo od zraka i ispušnih plinova, i da, malo vodice....)
Ma baš mi je digla tlak.....( kak moja mama kuži, kak ona ne predlaže bedastoće, kak ona razumije neke stvari?????)
A čuj, mene je Sarić znala pošteno izgrickat i to joj je baš bilo smiješno... Al nije dugo to radila, možda tjedan dva, sad tu i tamo, al zbilja rijetko.
Moja mala ima skoro 2 godine,siki jos uvek.
Najbolje su scene kad odemo kod sveki,a cura pocne sama zavrtati majicu i posluzivati se sikom
A onda cujem komentar "ma nema tu vise nista,ona samo onako cucla,ne treba joj to vise uopste..." ili "ja bih nju od TOGA odviknula..."
"tako sam N(unucicu od kcerke)odvela u selo,drala se 3 dana i onda je zaboravila na sisu..."
...
Ne mogu vjerovati da patronazna u jednom gradu blizu ZG savjetuje mama da pocnu s dohranom bebama koje imaju tek nepunih 4mj.! Kao da je to najnovnija preporuka s nekog kongresa?!? I moja poznanica krenula s dohranom po njenom savjetu![]()
To sam i ja bila pročitala, obrazloženje - s 4 mj bolje prihvaćaju jer " još nemaju " svoju volju kao sa 6 mj.
Mihiju sam uvela sa 4 i sitno, svakih tjedan dana po jednu kašicu, pa s 5 mj dva puta u tjedan dana.... i super.
A S krenula nešto iza 6 i još uvijek je to brljanje a ne pravo hranjenje.... a ja se 29.11. vraćam radit, tak da zbilja ne znam kaj će ona jest, nadam se da će bar bočicu izdojenog htjet.
Mi smo u Zg i ne samo patronažna nego i pedijatrica savjetuju isto: "važno je da ne zakasnite s dohranom!"
Patronažna na tečaju za trudnice: "Znam da će me Rode sad opet napasti po forumu, ali nemojte dojiti dulje od 9 mjeseci."
Objašnjenja se više ne sjećam, nešto kao "imaju zube, kasnije ih je teže odviknuti".
Onda se čudim kada sretnem mamu u parkiću koja ima dijete od 7,5 mjeseci koje jede isključivo krutu hranu i kravlje mlijeko navečer (jer je AD bezveze), a dojenje se izgubilo po putu.
moja pedica se isto čudi što moja curka još doji s godinu dana
na pregledu s 9mj mi je savjetovala da je sad krajnje vrijeme da prestenemo s tim dok još ne kuži i to iz razloga jer je kasnije neću moć rješiti kad bude više toga kužila
uvijek se zgrozim kada vidim ovakve savjete od pedica, patronažnih il drugog medinciskog osoblja, njihove riječi ipak imaju težinu
neki dan smo imali grupu za potporu dojenju, i isto su patronažne rekle da po novim preporukama WHO se dohrana počinje s 4 mjeseca, da ne bi poslije odbijali ( i pogled prema meni)?
Jel zna netko sta o tome?
Posljednje uređivanje od laumi : 06.11.2010. at 13:01
Ako je istina to što kaže o WHO, onda mi nije jasno zbog čega oni tako često mijenjaju preporuke. Kao da vrše neke eksperimente. Ma užas!
Maša i ja smo ovaj vikend bili na selu i kome god da sam rekla da još doji, bilo stari ili mladi, svi su se čudili, kao da smo s Marsa pale!
Ajd još kužim moje vršnjakinje od kojih neke stvarno nemaju pojma, ali nisu mi jasne te starije žene (iznad 50 i više). Čime su njih njihove mame hranile ako ih nisu dojile!
E da, jedna mi je žena rekla, prestani s dojenjem, uništit će ti kosti! Užas!
I kad počneš pričati o dobrobitima dojenja, kao da se opravdavaš!