Stranica 12 od 17 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 805

Tema: Zašto moramo biti tako rigorozni u obrani Koda?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da se ja vratim na "pravi put"...Lutonjice prestrašno mi zvući ovo što si napisala. Pogotovo jer je ta manija svuda oko nas i na dijecu najviše utječe.
    Iako mene sa svih strana bombardiraju sa adaptiranim, sa kupovnim kašicama itd. i pokušavaju uvjeriti da kad dođe vrijeme, to če sigurno biti bolje za Špira nego moji napravci ili moje mljeko. Ja brijem na to da ču mu pravit svoje domače kašice, nikakvi keksi i banane, nikakve kupovne baljezgarije...ali eto, ljudi od kojih mnogi u svoje doba uopče nisu ni imali sve ove proizvode koje danas mi imamo, briju na to da je kupovno bolje jer je balansirano i nutricionisti sigurno znaju što je najbolje za vaše dijete. Whatever. Da ne govorim da sam se toliko puta u životu susrela sa čuđenjem zašto inzistiram na domačem povrču i voću (ne kupujem u supermarketima nego na pjaci u svoje kumice) i kao, genetski modificirano uopče ne znači loše...ili prskano je OK jer su ubijene sve bube; ajmemenimajkomila!!!

Znam da sam isto malo skrenula s teme jer si se fokusirala na to kako iskorištavaju marketing da se približe dijeci, ali eto, nisu samo dijeca na udaru, nego i odrasli koji valjda ne znaju razmišljat svojom glavom ili im se ne da gnjaviti, pa vjeruju kupovnom više nego svom domaćem. Užas....

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ponovo sam brisala. prva koja krene dalje od teme, a narocito na osobna prepucavanja dobit ce vise od opomene. ne mozete li stati, imate pp
    Posljednje uređivanje od Storma : 24.04.2010. at 20:35

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nepokretna sam ovih dana i vrtim programe. Meksičkih serija na svakom programu i u svakom terminu - strava mislim trebalo bi ih zabranit. Jučer naletim na jednu u letu i slika našminkane mama koja doji i priča sa tataom o blagodatima dojenja, a tatA je podržava u tome. U trenu mi se promjenija stav o sapunicama i kažem ŽIVIJA MEKSIKO!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    ana-zgb, jako mi je drago da si se javila kao stručna osoba. Molim te, ako želiš, pojasni način na koji patronaža funkcionira. Koje su vam obaveze, da li ste prepuštene same sebi da vodite korak s novitetima, ali imate neka "doškolovanja", seminare,...
    Kako to sve funkcionira?
    Ja sam imala prvih par dana jednu mladu patronažnu sestru na zamjeni i ona je bila stvarno divna, podržavala je dojenje i davala je konkretne i točne savjete što i kako. Bila je baš kako treba.
    Nakon nje se je naša patronažna vratila s GO, ušla je kod nas, cigaretu je ugasila prije ulaska, ruke nije oprala,... o dojenju nije znala ništa, metode njegovanja pupka su joj bile prastare,...
    Pozdrav-odgovorila bih na ovo,ali tesko je napisati skracenu verziju.Cak ni zdravstvenjaci nisu inf. o radu patronaze,osim onih koji su s nama u neposrednom kontaktu i kada nas trebaju. Bit je preventiva,u ovom slucaju ranog prekida dojenja.Znate da je "zlatni standard" dojenje iskljucivo 6 mj,do kraja 1. godine svakako,preporuka dojiti do navrsene 2 god,dalje ako majka i dijete zele.Zadnjih nekoliko god intenzivno dobivamo nove preporuke,imamo redovite obavezne edukacije,evindentira se br dojene djec.,Posjete novor trebale bi biti najkasnije do 48h nakon izlaska iz rodilista.Cinjenica je da imamo problema,majke dobiju previse informacija sa sto strana koje ih zbune,a mislim da pravila o dojenju nema.Trebalo bi nam svima to biti normalan i jedini nacin hranjenja djeteta..Za taj dio Vam treba strucna osoba,koja Vam nece soliti pamet,vec pokusati pomoci i podrzati dojenje.Ja sam se javila-ne zelim glumiti nekog jako pametnog-samo iz razloga sto nas smatraju promotorima ad-i to mi je zasmetalo.Istina je da oni imaju svoj posao,da nas vole obilaziti-informiraju sto je novo-i vjerujte da to ne dijelimo majkama,uglavnom dodu i produ.Znam kakvih iskustava ima s patronazom-ponekad za ne povjerovati,ali u radu s ljudima covjek svasta dozivi.Ja se trudim,ali sigurno nisu bas sve zadovoljne sa mnom-i ne trebaju biti,vazno je da ucine najbolje za bebu.Ne biste vjerovali sto sam ja vidjela od nekih majki.Ali dijete je njihovo-valjda i vjeruju da rede dobro.Ne volim nikoga osudivati zbog pristupa-pokusam preusmjeriti argumentirano,dati sve od sebe.Inace,za taj posao je potrebno jako puno znanja i iskustva,i to ne od prije 20god,nego kontinuirano ucenje.Jer stalno dobivamo nove preporuke,a vecina zadnjih par generacija othranjena je znate i sami kako.Najvaznije je znati procijeniti je li bebe zdrava,ako je izborit ce se za dojenje-uglavnom.Jos uvijek je previse mama koje kazu "dojit cu ako cu moci" -sto je krivi start.Jos je previse sesirica,komentara okoline,obzirom da sam medicinar ne bih komentirala ostalo.Mit zelene stolice je isto cest,ali rijetko cete cuti da dijete mora gladovati 2-3 tj da bi imalo stolicu gladi,sto znaci da je kod novor nemoguca prvih dana.Trudnoca,porod i dojenje su zdrava stanja,kojima ne trei ba lijecenje-mi samo pokusavamo pomoci u oporavku-i najvaznije,uociti i reagirati kada nesto krene krivo,tj postoji opasnost da se majka ili dijete razbole.Da bismo znale procijeniti,moramo biti itekako educirane,vjerujte mi.Sorry ako sam preopsirna-patronaza je prilicno specificna u nasem zdravstvu,radimo sa svima-uglavnom edukaciju i prevenciju.ne lijecimo-za to imamo doktore.I jedini radimo u obitelji-i nismo hitna sluzba.Pozdrav svima i vecina Vas je u pravu kad raspravljate o reklamama,pristupu dojenju,ja mislim da bi pomoglo da se za pocetak ad dobiva samo propisano od pedijatra.Da nije tako dostupno,mozda bismo imali jos koe dojeno dijete vise.To je moje misljenje.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ann-zgb, nadam se da vas je puno više takvih patronažnih sestara. Pretpostavljam da si mlađa i da ne nosiš teret prošlih generacija koje su svoju djecu hranile na pogrešan i neprimjeren način. Nadam se da će se patronaža uskoro "osloboditi" takvih starijih sestara koje bez obzira na edukaciju imaju u sebi još uvijek te stare navike, a što muči sve segmente našeg društva.
    Samo naprijed! Želim ti da imaš samo mame koje će svoju djecu dojiti barem 2 godine!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ann-zgb prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da bi pomoglo da se za pocetak ad dobiva samo propisano od pedijatra.Da nije tako dostupno,mozda bismo imali jos koe dojeno dijete vise.To je moje misljenje.
    E s ovim se slažem u potpunosti! Ali to je za sad u rangu znanstvene fantastike....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Neve prvotno napisa Vidi poruku
    E s ovim se slažem u potpunosti! Ali to je za sad u rangu znanstvene fantastike....
    X ko kuća!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ann-zgb prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da bi pomoglo da se za pocetak ad dobiva samo propisano od pedijatra.Da nije tako dostupno,mozda bismo imali jos koe dojeno dijete vise.To je moje misljenje.
    Ili bi više beba bilo na kravljem mlijeku ili ajmprin juhici.

No, ako bi se AD propisivalo kod pedijatra, možda bi se konačno oni malo više informirali o istom, sada se majke nažalost nemaju kome obratiti za savjet.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja se nikako ne slažem s ovom idejom. nasilne i iznenadne metode nikad ne poluče uspjeh nego otpor i inat. za čas bi se stvorilo crno tržište AD :D

edukacija je rješenje. korak po korak

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja ću samo ponovno podsjetiti koja je bit ove teme obzirom da polako oformljujemo neku monitoring ekipu
    dakle;
    vidite li kršenje koda slobodno poslikajte/skenirajte/snimite/što god i javite ovdje
    pa ćemo mi proslijediti dalje

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

je li kršenje koda kad mi pedijatrica da uputnicu za specijalista i to mi stavi u mali fascikl od (kršitelj koda)a?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
    je li kršenje koda kad mi pedijatrica da uputnicu za specijalista i to mi stavi u mali fascikl od (kršitelj koda)a?
    Je ako ime proizvođača piše onim njihovim prepoznatljivim fontom i bojom

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jučer čitam kolumnu u jednom mjesečniku za trudnice i mame u kojoj trudnica u očekivanju drugog djeteta piše o tome kako mora što prije obaviti kupnju bočica, dudica i čaja od komorača... dok je isti taj mjesečnik u prošlom broju imao prilog Kako uspješno dojiti (tako nekako, nemam pri ruci).
    Mislim, nije bed pripremiti bočice i dudice za svaki slučaj (čaj od komorača neću komentirati), ali žena ni u jednom jedinom trenutku nije spomenula dojenje. Istina, kolumna je novinska forma u kojoj autor iznosi svoja osobna mišljenja, stavove..., ali ipak mislim da je uredništvo trebalo reagirati i upozoriti mamu da barem spomene dojenje tim više što i sami iz broja u broj imaju tekstove o dojenju. To me je baš ubolo u oči.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ali ipak mislim da je uredništvo trebalo reagirati i upozoriti mamu da barem spomene dojenje tim više što i sami iz broja u broj imaju tekstove o dojenju. To me je baš ubolo u oči.
    e, draga moja...
    vjerujem kako bi uredništvo rado reagiralo da ne živi upravo od tih prouizvođača "nedojeće opreme"

ne kupujem te časopise, ali pišem za jedan od njih, ali jedva da su mogli ispoštovati naš uvjet da na stranici na kojoj ja pišem ne budu reklame kršitelja Koda.

nažalost, oni imaju dovoljno novca plaćati oglase čime se financira tisak časopisa.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ko o cemu ja o oglasima

prebacimo se na nesto drugo. neovisno koje pelene koristite, nabrojite mi 4 marke jednokratnih pelena.
    nakon par odgovora, reci cu vam zasto

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    ko o cemu ja o oglasima

prebacimo se na nesto drugo. neovisno koje pelene koristite, nabrojite mi 4 marke jednokratnih pelena.
    nakon par odgovora, reci cu vam zasto
    Više ih ne koristimo:
    - pampers
    - libero
    - beauty baby (Muller)
    - beby love (DM)
    - bebe (Konzum)
    Prve tri su redoslijedom kako smo ih koristili.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pampersice jer su mi najbolje.
    Isprobali smo još one iz DMa, Mullera, Libero i Violet (te su mi najgore).

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pampers - te su mi najgore, ali sam ih kupila za prvo dijete jer sam mislila da ni ne postoje druge pelene (ja sve jednokratne pelene zovem pampersice)
    Libero
    Babylove iz DM-a
    Huggies

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Pampersice jer su mi najbolje.
    Isprobali smo još one iz DMa, Mullera, Libero i Violet (te su mi najgore).
    isto tako. Za kćer su bile i ostale dobre, ali za sina su jedino Pampers bile dobre, najbolje, jer jedino onda nije imao crvenu guzu ili osip. S tim da smo ga non stop presvlačili, jer je puno kakao i piškio, pa nije u tome stvar da kao najbolje upijaju pa ga ne moram stalno presvlačiti. Nije bila stvar u tome, već jednostavno su mu one najbolje odgovarale.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zbog efekta reklama?
    pa naravno da svima prvo na pamet pada pampers )

libero
    babylove (to čisto radi toga što sam stalno u DMu)
    Kbebe

(koristimo platnene)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    zbog efekta reklama?
    Ako idemo pod pretpostavkom da rit mog sina zna prepoznati reklamu za pampersice onda da - pampersice su nam najbolje radi reklame.

Reklama me može navesti da proizvod kupim jednom. No hoću li nastaviti kupovati ovisi o karakteristikama proizvoda.

Nama su dobre i Huggies, njih sam zaboravila. No nema ih u Konzumu pa ih rijetko kupim.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 29.04.2010. at 23:06

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče efekta reklama, nama su Pampersice bile koma, pogotovo one s losionom u porubima. Pampersice smo koristili samo najmanju veličinu, pa smo prešli na Libero, pa na Beauty baby po danu, a Libero po noći. I onda smo skinuli pelene.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

znala sam da necete odoljeti reci koje koristite :kez:

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    zbog efekta reklama?
    pa naravno da svima prvo na pamet pada pampers )
    Tocno tako.Ili mozemo o prasku za rublje. poanta jest - kada dodes do tocke da moras koristiti nesto sto do sada nisi, pitat ces nekoga kome vjerujes, naravno, no vodit ces se i reklamama koje si pogledao/la. Da reklame nisu potrebne, ne bi ih bilo. A one ne postoje zbog trenutnih korisnika, vec svih ostalih.
    Vjerujem da mnogima Kod (ili Pravilnik) djeluje pomalo...pretjerano. Kao, cemu panika ako na kasici pise 4 a ne 6 mj. Dat ces djetetu kasicu (ili neces) neovisno o deklaraciji. Naravno, nije poanta u kasici. Stvar je u nepotpunoj informaciji, nepostivanju zakona drzave u kojoj se prodaje i tako.. banalnosti.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ako idemo pod pretpostavkom da rit mog sina zna prepoznati reklamu za pampersice onda da - pampersice su nam najbolje radi reklame.

Reklama me može navesti da proizvod kupim jednom. No hoću li nastaviti kupovati ovisi o karakteristikama proizvoda.

Nama su dobre i Huggies, njih sam zaboravila. No nema ih u Konzumu pa ih rijetko kupim.
    Znaci, Huggies su jednako dobre kao i Pampers. Kada bi kostale jednako, i bile jednako dobre, ipak bi morala odabrati jedne. Koje, i zasto? Uvijek postoji neki pozadinski info. Brendiranje nije mala stvar.
    Posljednje uređivanje od Storma : 29.04.2010. at 23:21 Razlog: zamijenjena slova

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ponavljam da nisam znala apsolutno ništa o AD - u i bila sam "u govnima" kad je trebalo dijete hraniti s AD - om, jer ja o tome nisam imala pojma.
    Čula sam za dvije vrste, ali nikad u reklami, a da i jesam - nema šanse da bih odabrala "po reklami".
    Ja sam oduvijek mišljenja da ono što se ekstra reklamira znači da je sranje koje se bez dobre reklame ne bi kupilo.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Podcjenjuješ prosječnog kupca.

Fino piše - reklama me može navesti da proizvod kupim samo jednom. Hoću li ga nastaviti kupovati ovisi o proizvodu, ne o reklami.
    Nadalje - reklama me ne može navesti da se predomislim u smislu da kupim nešto što neću samo jer mi se tetana tv-u fino smješka. Npr bez obzira kakav reklamni spot smisli xy stranka neće me navesti da glasam za njih ako sam odlučila glasati za stranku y.

Znaci, Huggies su jednako dobre kao i Pampers. Kada bi kostale jednako, i bile jednako dobre, ipak bi morala odabrati jedne. Koje, i zasto? Uvijek postoji neki pozadinski info. Brendiranje nije mala stvar.
    Da su potpuno identične i da stoje na istoj polici uzela ih one koje su mi bliže.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad bi mi dvoje pelene bile jednako dobre koristila bih one koje su makar kunu jeftinije. Ali nisu mi niti jedne bile dobre kao Pampers, Pampers su prema ostalima bile toliko superiorne da padam u nesvijest kad netko kaže da mu Pampers ne valja. Probali smo i Libero i Huggies (po Huggies sam radi hvale na forumu čak posebno išla u neki dućan, možda Mercator), i DM-ove pelene, i niti jedne nisu Pampersu bile niti do koljena.
    (isto mi je i sa praškom, koliko god se trudila pronaći zamjenu radi cijene Ariel na koji se, vjerujem, cilja mi je totalno superioran)
    Posljednje uređivanje od Mima : 29.04.2010. at 23:37

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče AD-a kupovala sam ono kojim mi je dijete hranjeno u bolnici, a da nije toga bilo a da kupujem AD, mislim da bih odabrala najskuplje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče AD-a kupovala sam ono kojim mi je dijete hranjeno u bolnici, a da nije toga bilo a da kupujem AD, mislim da bih odabrala najskuplje.
    Isto ovako. Smatram da je jako važno kad je več dijete na AD - u da se ne eksperimetira bezveze s vrstama. Dobio je isto kao i u bolnici.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Podcjenjuješ prosječnog kupca.

Fino piše - reklama me može navesti da proizvod kupim samo jednom. Hoću li ga nastaviti kupovati ovisi o proizvodu, ne o reklami.
    Nadalje - reklama me ne može navesti da se predomislim u smislu da kupim nešto što neću samo jer mi se tetana tv-u fino smješka. Npr bez obzira kakav reklamni spot smisli xy stranka neće me navesti da glasam za njih ako sam odlučila glasati za stranku y.

Da su potpuno identične i da stoje na istoj polici uzela ih one koje su mi bliže.
    Sve to stoji, ni ja ne trzam na reklame, prije postanem skepticna. No ne pricamo o tebi i meni, i ne mislim da je prosjecan kupac lako nagovorljiva naivna budala. Samo kazem da reklama nije mala stvar.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Isto ovako. Smatram da je jako važno kad je več dijete na AD - u da se ne eksperimetira bezveze s vrstama. Dobio je isto kao i u bolnici.
    Zato su donacije AD rodilistima vazne

Necemo o adaptiranom, ajmo o kasicama :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da nema donacije, i ako je nema, rodilište bi opet moralo nabaviti neku vrstu AD-a, a tu bi se opet otvaralo mjesto sumnji zašto je nabavljena ova a ne ona vrsta od ovog a ne od onog proizvođača.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    e, draga moja...
    vjerujem kako bi uredništvo rado reagiralo da ne živi upravo od tih prouizvođača "nedojeće opreme"

ne kupujem te časopise, ali pišem za jedan od njih, ali jedva da su mogli ispoštovati naš uvjet da na stranici na kojoj ja pišem ne budu reklame kršitelja Koda.

nažalost, oni imaju dovoljno novca plaćati oglase čime se financira tisak časopisa.
    Ma, nekako mi se čini da je to što me zasmetalo u kolumni proizašlo iz neznanja, ma, čak ne i iz neznanja nego iz ravnodušnosti majke, a onda i previda uredništva (ili je i tu bila u pitanju ravnodušnost).
    Na žalost, više ne znam novine koje ne žive od reklama (Feral je davno ugašen), a novinarima su upravo zbog toga (plus politika koja diktira o čemu se (ne)smije pisati) često vezane ruke.

Što se tiče pelena, mi koristimo platnene. No, u rezervi uvijek imamo jednokratne (trenutno Alanine) budući da se zna dogoditi da se platnene ne osuše. E sad, možda zbog toga što nikada nismo duže vremena koristili jednokratne, ja uopće ne primjetim razliku između tih pelena, a do sada smo koristili Baby love (dok nije otpao pupak), dobili smo neke Biline, kupili paket K plus i sad koristimo Alanine. Jedino što mogu zaključiti je da Alanine ne smrde toliko kada se popiški/pokaki (onako umjetno smrdi, valjda zbog te kemije unutra) i to mi je ok.

Što se tiče AD-a, kupili smo ga dva puta. Prvi put je MM kupio B****** kada i izdajalicu jer nam je prvih dana kod kuće bilo gusto s dojenjem,... na sreću, nisam ga otvorila. Drugi puta sam ja kupila H*** (priznajem, radi reklame, ono, krave od kojih je dobiveno pasu ne znam, skupa s onom Milkinom...) kada mi je dok. rekla da moram jer je imala slabi prirast... načela, dva puta napravila, M. nije htjela, eno stoji i čeka da napravim od njih rafaelo (da se ne baci).

Kašicu ni jednu nikada nismo, a i ne namjeravamo kupiti kao ni one razne line...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Necemo o adaptiranom, ajmo o kasicama :D
    U AD se ne kužim (kupila samo jednom, bacila neotvoreno), no kašice sam kupovala većinom one od onog simpa stričeka jer ih je L najradije jeo (ne radi reklama).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a čemu reklama kad dotične kašice proizvođača čijeseimenespominje definitivno imaju primat na našem tržištu: ima ih najveći izbor, najprihvatljivije su sastavom, neke imaju eko certifikat, i uopće najzastupljenije su. Vjerojatno na drugim, većim tržištima nije tako; kod nas jednostavno nema izbora.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A i, ruku na srce, najukusnije su između ovog što se nudi. Osobno isprobano :pohlepna:

A već godinama koristim isti šampon i pastu za zube. Šampona ima samo na jednom mjestu U Zgb i uopće se ne reklamira.
    Reklamu za "svoju" pastu sam vidjela samo par puta, no toliko je grozna da ne kužim kako su s njom mislili privući mušterije.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Veliki potpis pod Stormu.

Reklame su vrlo važne! Da nije tako, jednom stvoreni brand se više ne bi reklamirao.

S time su se poigrali u Coca-Coli. Odlučili malo prestati ulagati u reklame, na koje btw svake godine troše basnoslovne svote, budući da SVATKO zna što je Coca-Cola...i što se dogodilo? Prodaja je počela drastično padati.
    Kako je to moguće kad svi znamo kakav je okus Coca-Cole...kako bi nas reklama mogla natjerati da ju kupimo ako ne želimo?

Nadam se da sada neće početi pljuštati izjave tko i koliko ne/kupuje Coca-Colu. Nemojte polaziti od sebe jer statistike vrlo jasno govore svoje.

Reklame su vrlo važna stavka i najčešće djeluju podsvjesno...da nije tako, zbilja, zašto bi itko ulagao u reklame?

ps
    istina je da su prije reklame bile puno jednostavnije; u stilu vrlo jasnih poruka "brand XY je najbolji". kako vrijeme odmiče, postaju sve "profinjenije", ali je poruka i dalje jasna - koristite brand XY i bit ćete sretni

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jer ja to zaslužujem

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a čemu reklama kad dotične kašice proizvođača čijeseimenespominje definitivno imaju primat na našem tržištu: ima ih najveći izbor, najprihvatljivije su sastavom, neke imaju eko certifikat, i uopće najzastupljenije su. Vjerojatno na drugim, većim tržištima nije tako; kod nas jednostavno nema izbora.
    Mima, jel kužiš ti da si ih upravo izreklamirala

eto...tomu reklama

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prije bih rekla da Cola razvija ovisnost nego da imaju genijalne reklame. Barem je tako kod mene.
    I da - ja popijem Colu Light, a ta se više uopće ne reklamira (ne Zero).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pampers su prema ostalima bile toliko superiorne da padam u nesvijest kad netko kaže da mu Pampers ne valja.
    evo, nama su pampersice bile uvjerljivo najlošije.
    "najlošije" u smislu - kupi jednom i više nikada.

a najbolja nam je violeta. koja je icyoh - najlošija.
    e sad... je li autosugestija majka svakoga škrca - ne znam, ali violeta je i najjeftinija.
    i imaju je u našem dućanu.

pa smo mi svi sretni.
    Posljednje uređivanje od apricot : 30.04.2010. at 07:10 Razlog: tipfeler

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da nema donacije, i ako je nema, rodilište bi opet moralo nabaviti neku vrstu AD-a, a tu bi se opet otvaralo mjesto sumnji zašto je nabavljena ova a ne ona vrsta od ovog a ne od onog proizvođača.
    Slažem se.
    Kad sam ja rodila, pričala sam s pedijatricom zašto mu daju baš taj AD. Rekla je da su sad dobili takvu donaciju, a donacije im se mijenjaju iz tjedna u tjedan.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Isto tako bih se složila da je kod kašica i pelena najvažnija dostupnost, a ne reklama.
    Kod nas u svakom seoskom dučanu možeš kupiti pelene, ali samo Pampers, isto tako i Klausove kašice i jednu vrstu AD - a.
    I to je zašto ljudi kupuju, jer nemaju novaca i vremena ići u Zgb., po nešto drugo.
    Meni je odlično došlo što MM radi u Zgb., pa je uvijek tamo kupovao pelene i AD.
    AD inače kod nas košta točno 10 kuna više po kutiji nego u Zagrebu, a koristili smo 6 tjedno, pa si računajte koja razlika i zašto na kraju na selu djeca odrastu na ajmper juhi.

Mislim da je dobitna kombinacija educiranje o važnosti dojenje, educiranje doktora i patronažnih sredstava, organizirana pomoč kod dojenje u obliku osobe koja će ti doči doma i pomoči (neka vrsta dežurstva - kao patronažna za dojenje).
    Pedijatar isto tako treba biti taj koji će pomagati oko dojenja i "inzistirati" na dojenju i u konačnici ako stvarno dođe do neuspjeha koji je opet moguć - prepisati odgovarajuće AD i opet znati savjetovati o uporabi.
    AD isto tako ne smije biti tako skupo, jer se time ne događa da žene više doje, nego da hrane djecu s kravljim mlijekom i keksima.
    Isto tako bi trebalo postrožiti zakone koji reguliraju proizvodnju kašica i sličnih stvari, da su usklašeni s preporukama. Da ne možeš nači kašicu koja ide od 4. mjeseca, ako dohrana počinje sa 6., da ne sadržavaju neprimjerene namirnice,...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Prije bih rekla da Cola razvija ovisnost nego da imaju genijalne reklame. Barem je tako kod mene.
    I da - ja popijem Colu Light, a ta se više uopće ne reklamira (ne Zero).
    nije riječ o ne/genijalnosti reklame, nego činjenici koju statistike potvrđuju - reklame utječu na porast potrošnje svakog proizoda. to je tako - dokazano - da nije, ne bi ih bilo

netko je više ili manje podložan reklamama, zato sam i rekla da ne polazimo od sebe jer navike pojedinca ništa ne dokazuju.

ovo je zbilja zanimljivo. nama je Pampers prije bio pelena broj 1 (s prvim djetetom), a sad je katastrofa. iskreno, ne znam jesu li se pelene promijenile ili moja percepcija, ali kad sam nedavno dobila paket pampersica na poklon nisam mogla dočekati da ih potrošimo...bile su mi grozne

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kavofob, daj si stavi avatar
    zanimljivo mi te čitati, a ne da mi se gledati u nickove

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e sad... je li autosugestija majka svakoga škrca - ne znam, ali violeta je i najjeftinija.
    i imaju je u našem dućanu.

pa smo mi svi sretni.
    Da, znam da mnogi na forumu pišu da su im loše Pampersice. Kao što rekoh, išla sam posebno tražiti Huggies jer su ih na forumu hvalili kao puno bolje od Pampersa. Meni su, međutim, Pampers pelene toliko neusporedivo bolje od drugih koje sam isprobala da bih se stvarno priklonila teoriji da se radi o autosugestiji (radi cijene ili radi omraženosti velikog proizvođača).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, jel kužiš ti da si ih upravo izreklamirala

eto...tomu reklama
    Pa to što sam ja napisala vidi svatko tko uđe u npr. DM.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa to što sam ja napisala vidi svatko tko uđe u npr. DM.
    stoji. ali i znas da su bio eko stogod..blabla jer si vidjela na reklami. a postoje i (kršitelj koda) kasice recimo, a u nas nisam nijednom vidjela reklamu (od kad sam bila mala). a mozda i oni imaju probrane sastoje.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Slažem se.
    Kad sam ja rodila, pričala sam s pedijatricom zašto mu daju baš taj AD. Rekla je da su sad dobili takvu donaciju, a donacije im se mijenjaju iz tjedna u tjedan.
    I to je tocno. No rekla bih da vecina majki kojoj je dijete pocelo piti AD nastavi piti istu marku. Iz tog razloga, proizvodacima bi trebala biti (a i jest) vazna zastupljenost njihovih proizvoda na odjelu za bebe ( ne mogu se sjetiti naziva, djeca pjevaju kraj mene na sav glas lol).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

stoji. ali i znas da su bio eko stogod..blabla jer si vidjela na reklami. a postoje i (kršitelj koda) kasice recimo, a u nas nisam nijednom vidjela reklamu (od kad sam bila mala). a mozda i oni imaju probrane sastoje.
    Ne zato što sam vidjela na reklami, nego zato što sam pogledala etikete u dućanu.
    Ja niti za **** kašice nisam vidjela reklamu ((kršitelj koda) se sjećam one kuhamopasiramo tralala) - no to ne znači da ih nema, ja u to vrijeme uopće nisam gledala TV a nikad nisam kupovala dječje časopise.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •