India, bas mi zao da se pridruzujes topicu...
No, ubrzo ces se snaci s dermatitisom i kako ga odrzavati.
Moj mali nije imao po vlasistu, pa nemam neki savjet, osim sto mislim da bih vjerojatno cetkala cetkom s neostrim zavrsecima sto vise. Ti vidi jel to ipak pase.

@ anamar:
Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
nije nitko "spomenuo" candidu. to je dijagnoza naše dermatologice. zato i idemo po drugo mišljenje.
za razliku od njezinih ekcema od dermatitisa (koji je također dijagnosticiran) koji su suhi, crvenilo u pregibima kože vlaži.
Bas zanimljivo.
Thanks na odgovoru.
Moj mali je isto imao vlazne dijelove, koji su se izlijecili nakon kortica i sad je opet sve suho. Vjerojatno nije bila candida.
Nadam se da cete otkriti uzrok! Sretno!

Achan, mozes li vidjeti spominje li Pejic neki razlog zbog kojeg se preporuca 2 dcl mlijeka od zitarica dnevno?
Jel to znaci da svako mlijeko od zitarica (rizino, zobeno, sojino...) i kada nije dodatno obogaceno kalcijem, sadrzi dovoljno kalcija?
Mislim, osim kalcija, ne vidim razlog davanju odredjene doze mlijeka od zitarica, jos posebno ako dijete ne voli kasice, osim pak ako je mlijeko dodatno obogaceno kalcijem, a to je jedini veci izvor tog minerala u djetetovoj prehrani.
Zanima me jer ni sama ne nalazim nikakve kompetentne izvore, a i sama razmisljam o tome unosi li moje dijete dovoljno kalcija ili ne.
Thanks!