Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 221 od 221

Tema: Privatnost na forumu

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Muki je pogodila u sridu.
    Meni je čisto smješna ta paranoja vezana za fejsbuk ili forume (iako mislim da Pomi ima pravo kad govori da nije uredu pisati o veoma intimnim osobnim stvarima ljudi koji vjerovatno uopče ne žele biti dio neke forumske rasprave - a u slučaju teme GJK cura fakat može imat ozbiljnih problema ako netko zborji dva i dva).
    Stavljam slike i sebe i svoje obitelji i svog cucka i miljarde drugih, pišem što mi padne na pamet...i stvarno se pritom dobro zabavim! Od nedavno sam kao frendove počela prihvačati puno cura sa Rodinog foruma, i nekako su mi tamo mile i drage, stvarno ne bi imala ništa protiv da me prepoznaju na cesti ili ja njih i da odemo na piće.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja potpisujem muki

neki dan sam bila s klincima u parku
    ja u rodinoj majici
    i prilazi mi jedna cura i pita tko sam na rodi
    malo smo popričale i bilo mi je baš ugodno i drago što mi se javila

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    kaj bi ja imala od toga da povežem gdje npr stanuje i radi zdenka2 ili sanja pa da im pokucam na vrata ?
    Pa, ako meni pokucaš, dobit ćeš kavu, a najčešće i fine ( ---> to je sebi tepam da su fini ) domaće kolače. Ili već nešto.

Nego, kad već pričamo o privatnosti, imam pitanje na koje ne znam odgovor. Već sam više puta vidjela da ljudi u potpisu imaju link na foto-album koji se ne da otvoriti bez passworda. Koja je poanta toga? "Imam, al' ne dam".

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, kad već pričamo o privatnosti, imam pitanje na koje ne znam odgovor. Već sam više puta vidjela da ljudi u potpisu imaju link na foto-album koji se ne da otvoriti bez passworda. Koja je poanta toga? "Imam, al' ne dam".
    Ne, nego: "Dam kome dam".

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nije li onda logičnije poslati link pp-om ili mailom onima s kojima to želiš podijeliti?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa Vidi poruku
    malo smo popričale i bilo mi je baš ugodno i drago što mi se javila
    je, ili kada ti kaže da te je prije par mjeseci vidjela u Tkalčićevoj kako URLAŠ: "ORKAAAAAAAAAAAAAAAAA"!

ja sam imala puno takvih prepoznavanja jer mi djeca imaju specifična imena, a niti se skrivam.
    i nijednom mi nije bilo neugodno.
    pa čak i ako sam baš taj dan napisala kako sam kuhala ječam s piletinom.
    i pojela dvije čokolade, a djeci nisam dala ni kockicu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala puno takvih prepoznavanja jer mi djeca imaju specifična imena, a niti se skrivam.
    Jednom je moja mama išla s mojim curkama u grad i prišla joj je neka forumašica s Rode (ona se, naravno, nije mogla sjetiti koja, jer su joj nickovi znanstvena fantastika) koja je prepoznala djecu po imenima i dala me pozdraviti.

No, kolegica s foruma mi je poslala pp čim je mogla, pa sam saznala tko je to bio.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hahahahaha, tako je i mene pozdravila ina33 po mojoj mami: srela je s Orkom u pošti.
    a moš misliti ženu od 70 godina kojoj se netko predstavi kao "ina33"

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O da, mogu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Znam da sam upala iz neba pa u rebra ali ja nikako shvatiti zašto bi netko iznosio tuđu intimu ili problematiku ako podsvjesno ne zeli da se ljudi zapitaju tko je ta osoba i krenu čačkati.Puno manje je tema sa nekim našim dilemama,svaki problem je problem prijateljice ili rodice,ja stvarno ne mogu vjerovati da imaš dobru nakanu iznijeti seksualnu orijentaciju tebi prisne osobe a da ti glavom ne prođe pitanje hoće li je netko skužiti,uostalom lijepo je naglašeno da je bio povjerljiv razgovor.Malo sam off topic ali sad se i ja počinjem pitati jeli to stvarno prijateljičin problem i kome se tu raspada brak?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj miele prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da sam upala iz neba pa u rebra ali ja nikako shvatiti zašto bi netko iznosio tuđu intimu ili problematiku ako podsvjesno ne zeli da se ljudi zapitaju tko je ta osoba i krenu čačkati.Puno manje je tema sa nekim našim dilemama,svaki problem je problem prijateljice ili rodice,ja stvarno ne mogu vjerovati da imaš dobru nakanu iznijeti seksualnu orijentaciju tebi prisne osobe a da ti glavom ne prođe pitanje hoće li je netko skužiti,uostalom lijepo je naglašeno da je bio povjerljiv razgovor.Malo sam off topic ali sad se i ja počinjem pitati jeli to stvarno prijateljičin problem i kome se tu raspada brak?
    Samo da naglasim da sam ja zadnja u nizu do koje dođu ikakve glasine...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni vam je sa tim slikama najgluplji osjećaj da me netko vidi na cesti ili u tramvaju, nepoznata osoba, i da zna da sam to ja, kako mi se dijete zove, koju knjigu čitam i što sam jučer imala za ručak. Nema veze s ničim, nikakvim strahom, jednostavno mi je glup taj osjećaj. Naime, i ja znam tako vidjeti nekoga sa foruma - baš blesavo.
    je, to su stvarno kompromitirajuci podaci

makar bi mene fakat bilo strah nekoga tko ih je zapamtio

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    je, to su stvarno kompromitirajuci podaci

makar bi mene fakat bilo strah nekoga tko ih je zapamtio
    A joj nisu komprimitirajući nego kao što rekoh - blesav osjećaj.

Ali taj moj osjećaj potječe iz sasvim konkretne situacije kad sam ja nekoga prepoznala, i taj je događaj bio triger radi kojeg sam i maknula sliku djeteta iz profila - tako da mi je shavtljivo da nije baš previše razumljiv.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da blesav je osjećaj.. davno prije na rasprodaji sam imala anchie76 naljepljeno na majicu pa onda prestala stavljati. Netko me pitao zašto ne stavim, rekoh "osjećam se ko idiot da me svi gledaju kao da me znaju, svi mi se smješkaju a ja pojma nemam tko su oni" Fakat blesav osjećaj do bola.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hahahahaha, tako je i mene pozdravila ina33 po mojoj mami: srela je s Orkom u pošti.
    . Ma, to je bila čisto jedna ugodna situacija... meni barem . Iako, sve mi je neugodnije javljat se na telefono kao ina33... A tako sam poznatija velikom broju ljudi nego kao RL ja. Već mi je malo osjećaj kao iz True Lies, hello, Borris, ovdje Dorris... A još kad krenemo petljat nikove i stvarna imena, pa se dijete začudi zašto me netko zove ina... Ali, već počinjemo o imenima i nadimcima, pa će se i nikovi pridružiti, kad dođe za to vrijeme.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.05.2010. at 16:52

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Da blesav je osjećaj.. davno prije na rasprodaji sam imala anchie76 naljepljeno na majicu pa onda prestala stavljati. Netko me pitao zašto ne stavim, rekoh "osjećam se ko idiot da me svi gledaju kao da me znaju, svi mi se smješkaju a ja pojma nemam tko su oni" Fakat blesav osjećaj do bola.
    Kad smo kod blesavih osjećaja:
    Bila je pred par godina tema o tome kakve gaće nosimo (sintetičke ili pamučne). U to vrijeme sam u dućanu s dječjoj obućom srela jednu forumašicu i mislim si, pa ja znam kakve gaće ova žena ima! I kako da se onda ne smješkam

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se uopće tim ne zamaram. Ne odajem ne znam kakve informacije, no isto tako mislim da živimo u suživotu s drugim ljudima i ostati u potpunosti anoniman je utopija. Mene ne smeta da netko zna koji film mi je dobar ili u kojoj sam bolnici rodila ili koji fax završila ili koje jabuke volim jesti. Moja privatnost nije nešto ludo zanimljiva, u parku me se može vidjeti s bebačem, na cugi netko pored mene može čuti o čemu pričam...ne opterećujem se s tim. Golišave slike nemam, snimke isto, a sve drugo da se i sazna nije nešto pretjerano zanimljivo

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam među onim forumašima za koje praktički svi znaju tko su u stvarnom životu. Meni uopće ne smeta ideja da mene ili moju djecu netko prepozna u tramvaju. Ne vidim nikakvu razliku prepozna li me netko s foruma ili ljudi koji su me vidjeli u poslovnom okruženju ili u medijima, a ja ne znam tko su oni. Na forum sam došla zbog pdf-a posvojenje, a svidjele su mi se i druge teme i ekipa (žao mi je zbog mnogih starih znanica i znanica koji više ne pišu ili nisu ovdje) i ostala sam. Puno sam toga ovdje naučila i stekla prijateljstva koja su se prenijela i u stvarni život. Uvijek pazim što pišem - ono što je moja intima ili neka tajna moja, moje djece i drugih bližnjih nikada ne pišem. Tu i tamo mi se, u forumskim počecima, znalo dogoditi da napišem nešto što nisam trebala, ali sada više ne. Ako pišem o nekoj knjizi to je zato što želim s ekipom koja se tamo skuplja podijeliti svoje mišljenje o nekoj knjizi, a isto me tako zanimaju i njihova mišljenja. Takva mišljenja o knjigama mogla bih dati i u nekom intervjuu ili recenziji; ne vidim koja je razlika i zašto bi meni trebalo biti neugodno zbog toga što netko u tramvaju zna koju knjigu ja čitam ili kako mi se zove mačka. A o rublju i sličnome nikada ne pišem. Još nešto, svatko tko me pozna zna da je onaj dio sebe koji ovdje otkrivam stvaran, da ne stvaram sebi forumski identitet u smislu što se babi tilo, pa me ni u tom smislu ne treba biti sram prepoznavanja. Ukratko, svodi se na to da stojiš iza svega što napišeš i da paziš na granice i svoje, a osobito one drugih ljudi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek pazim što pišem - ono što je moja intima ili neka tajna moja, moje djece i drugih bližnjih nikada ne pišem. Ukratko, svodi se na to da stojiš iza svega što napišeš i da paziš na granice i svoje, a osobito one drugih ljudi.
    X

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kaj se tice iznosenja detalja iz tudjih zivota pa nije li spominjanje medicnske setre kod vaseg pedijatra takodjer iznosenje detalja iz zivota te sestre
    nije li nas odnos s uciteljicama iznosenje detalja iz njihovih zivota (jesu one uciteljice, ali u isto vrijeme su i zene, majke, supruge...)
    nije li nas odnos s odgajateljicama iznosenje detalja iz njihovih zivota
    to nisu neki duboko intimni detalji poput seksualne orjentacije, ali ipak...
    ja mislim da ne mozes podjeliti s nekim na forumu neke svoje nedoumice, a da ne izneses situaciju
    ako to ucinis kako se spada napdnut si jer iznosis detalje iz tudjeg zvota
    ako pokusvas doc do tudjeg misljenja, al situaciju ipak nekak umotat, da se bas ne skuzi, pronicave forumasice za cas skuze da si nekaj smotao u celofan i napadnu te i krene resetanje
    kad tak gledas - nikak ne valja

mislim da je svako od nas pojedinacno odgovoran za svoje pisanje na forumu

ako cu ja ici pricati o braku, seksu ili djeci ili svekrvi svoje prijateljice bez da ona to zna ili odobrava moram biti spremna na to da cu za svoje pisanje snosit posljedice, ako posljedica bude, kakve god one bile

dakle svako od nas bi trebao znati koliko daleko i duboko moze ici da ne povrijedi druge, ako mu je do tih ljudi stalo

ali... ni u zivotu koji ne ukljucuje forumiranje, mi ljudi cesto ne pazimo da ne povrijedimo druge, pa se ja onda opce ne cudim sto to cinimo i na forumima
    to je sve ljudski - svatko od nas je nekad u zivotu rijedje nekome u facu, cesce iza ledja, rekao nesto sto je ovog drugog povrijedilo, laze ko veli da nije

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •