Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Meni je sve navedeno osim auspuha prihvatljivo ali ovisi o okolnostima. Tako mi valjanje po travi nije neprihvatljivo radi prljanja odjeće, pa mi je ok da se dijete valja do mile volje po čistoj livadi, ali kad se valja na Bundeku po livadi na kojoj ljudi šeću pse i koja je puna psećeg dreka - to mi je neprihvatljivo. Kad skače po lokvicama u čizmama mi je prihvatljivo, kad (kao jučer) skače u jedinoj obući koju ima pa moramo tenisice sušiti grijalicom cijelu večer da bi danas imala u čemu ići u vrtić - to mi je neprihvatljivo.
Potpis na Mimu, velik k'o kuća

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
A baš jučer sam u laboratoriju vidjela jednog malog drekavca (predškolca) kojem se uvijek popuštalo. I grozim se pogleda na takvu djecu u situacijama kad NEMA popuštanja i ne može ga biti (npr. vađenje krvi) - takva djeca ne mogu shvatiti da nešto ne smiju.
Ne misliš li da je primjer možda loše izabran? Vađenje krvi (za mnogu djecu stresna situacija) baš i nije situacija u kojoj se demonstrira popustljivost u odgoju.
Istina, ne znam detalje, pa ne mogu komentirati... ali pokušavam zamisliti svoje dijete u istoj situaciji, i mislim da bi se tada i mene glatko moglo kritizirati za popustljivost u odgoju, dok nam svakodnevica izgleda sasvim drukčije.