Pokazuje rezultate 1 do 50 od 683

Tema: Uvjeti za upis u ZG Vrtić - na papiru

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jelena.O, mimo ovog formulara traže pisanu potvrdu od poslodavca da sam prekinula porodiljni dopust nakon prve godine. Ja, kao majka troje djece imam pravo na porodiljni dopust u trajanju od tri godine.
    Također, zbilja sam iznervirana činjenicom da je poslodavac jasno i glasno dao ultimatum da ukoliko ću koristiti sve tri godine porodiljnog (bez obzira što zna da imam troje male djece), da se više niti ne moram vraćati na posao, već samo po radnu knjižicu.
    Bez obzira na recesiju, krizu ili kako vi to već zvali, jednoj obitelji - majci se ne ostavlja nikakav izbor, već mora birati između odlazaka na posao i ekzistencije, tj. pojma da sama zarađuje novac za obitelj, ili da se odrekne u potpunosti posla i ostane s obitelji.
    Moj plan je bio iskoristiti min. dvije i pol godine porodiljnog, iskučivo radi djece, da ovo dvoje malih ipak malo "stasaju" prije odlaska u vrtić i mog odlaska na posao, ali što sada?!?
    Naravno da su mi djeca važnija od bilo čega, ali moram razmišljati i o sebi. Čisto sumljam da ću više ikada naći tako dobro plaćen posao.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Anka, razumijem da se ljutiš na poslodavca, ali ne razumijem zašto si se uzrujala u vrtiću? Meni se čini normalnim da traže i tu potvrdu o prekidu porodiljnog, to je isto kao i potvrda o zaposljenju. Znači ako moraš na posao - dijete treba u vrić. Ako si na porodiljnom - dijete čuvaš doma.
    A obzirom na tvoju situaciju sa poslodavcem, te obzirom da ćeš stvarno prekinuti porodiljni, zašto ti je problem odnjeti i tu potvrdu u vrtić?

Oprosti na pitanju, ne želim provocirati ili te uzrujavati, samo mi se čini da je tvoja ljutnja sada usmjerena na sve strane.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Anka prvotno napisa Vidi poruku
    jelena.O, mimo ovog formulara traže pisanu potvrdu od poslodavca da sam prekinula porodiljni dopust nakon prve godine. Ja, kao majka troje djece imam pravo na porodiljni dopust u trajanju od tri godine.
    Također, zbilja sam iznervirana činjenicom da je poslodavac jasno i glasno dao ultimatum da ukoliko ću koristiti sve tri godine porodiljnog (bez obzira što zna da imam troje male djece), da se više niti ne moram vraćati na posao, već samo po radnu knjižicu.
    Bez obzira na recesiju, krizu ili kako vi to već zvali, jednoj obitelji - majci se ne ostavlja nikakav izbor, već mora birati između odlazaka na posao i ekzistencije, tj. pojma da sama zarađuje novac za obitelj, ili da se odrekne u potpunosti posla i ostane s obitelji.
    Moj plan je bio iskoristiti min. dvije i pol godine porodiljnog, iskučivo radi djece, da ovo dvoje malih ipak malo "stasaju" prije odlaska u vrtić i mog odlaska na posao, ali što sada?!?
    Naravno da su mi djeca važnija od bilo čega, ali moram razmišljati i o sebi. Čisto sumljam da ću više ikada naći tako dobro plaćen posao.
    A jel bi on pristao da ideš na polovično radno vrijeme, recimo od jeseni ili od druge jeseni, a da si dotle na porodiljnom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •