Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: roditelji u akciji

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno roditelji u akciji

RODA = roditelji u akciji

Pa me zanima što mislite o ovim svjedočanstvima (nečije djece) kojih je internet pun zadnjih dana.....

Bližio se kraj prvog poluvremena. Prijatelj i ja pripremali smo se otići na WC. Jedan je navijač nekoliko redova ispod mog mjesta na istočnoj tribini upalio baklju. Rekoh: ajde, neka čovjek uživa...
    Prošla je možda minuta, jedva smo se uspjeli do kraja spustiti stepeništem koje od izlaza s istočne tribine vodi prema njenom podnožju gdje se nalazi WC...

...a dotični gospodin ponovo je bio u našem vidnom polju! Dva su ga policajca držala za ovratnik i vukla po betonskom podu prostora ispod tribine! Bacili su ga uza zid, dečko je glavom udario u nj, a onda je za nagradu što se pritom drznuo još ostati pri svijesti, dobio 10-12 nagradnih udaraca pendrekom. Zabava je, međutim, tek počinjala!

U tom trenutku, pristiglo je još nekoliko specijalnih policajaca koji su nogama životinjski u glavu stali udarati nesretnika. Što je učinio da je tako razbjesnio policiju? Upalio je baklju! Nismo mogli vjerovati što gledamo, neljudsko iživljavanje, međutim, vidjelo je još nekoliko desetaka navijača s istočne tribine. Ubrzo se pronio glas i među onima koji su ostali na samoj tribini i nastao je kaos!

Ljudi su pohitali spasiti život mladića u nemilosti policijskih palica i čizama, ali kordon specijalaca nije im to dao za pravo.
    Na kraju utakmice dogovor je bio da svi zajedno krenemo kroz rotor prema izlazu. Tako je i bilo. U jednom trenutku vidjela sam kako se minimalno četrdesetak policajaca zatrčalo prema nama, s pendrekom u položaju za udaranje.

Svi smo počeli trčati, tražiti izlaz da pobjegnemo od policijskog nasilja, ali ja sam bila u grupi koja to nije uspjela. Stisnuli su nas uza zid i staklo na rotoru, toliko su nas tiskali, a istovremeno i udarali, da sam ostala bez zraka. Čuli su se jauci djece, curica, dječaka pa i mene. Čekala sam trenutak kada ću se onesvijestiti jer sam hvatala zadnje atome zraka. U tom trenutku puca staklo, svi padamo. Jedina pozitivna stvar u tome je što sam barem došla do zraka.

Ali njima to nije bilo dovoljno! Svi oni koji su pali kroz to staklo, ostali bez obuće, e oni su još dobili čašćenje s pendrekom, toliko žalosno i jadno, suze su mi počele teći, ali od jada i bespomoći, a ne od bolova!

Počela sam trčati prema dolje, a kad tamo se skuplja policija i samo udara pendrekom kako smo izlazili iz rotora. Nisu gledali koga udaraju, niti kako jako, samo su nas mlatili kao stoku! Došla sam do izlaza, vidjela sam da je nekolicina njih krenula prema meni, počela sam vrištati i trčati samo da me ne udare, ali nažalost našli su oni druge žrtve. U trku sam prelazila cestu, kad čujem iza sebe:

Zatrčala sam se u "Jurju", po putu ljudi na podu, isprebijani, krvavi u plaču i strahu... ušla sam unutra, stala kraj šanka, kad evo njih i u Jurji. Ulazi policajac urlajući sa šakama u zraku, pazite ovo, njegov kolega je stajao iza njega i smirivao ga, nemoj nemoj, u njegovim očima sam vidjela taj bijes i mržnju...

Digla sam ruke u zrak i govorila:

"Molim vas nemojte!", a on je urlao iz petinih žila i sve nas izbacio van. Ovo je ništa što sam sve doživjela i osjetila tu subotu. Jad i nemoć ljudi u odnosu na brutalnu policiju!"
    "Da budem iskren, nisam točno vidio kako se on sukobio s policijom, vidio sam ga samo kako pada kada ga je netko od policajaca udario. Nastao je košmar, a on je nepomično ležao u nesvjestici na tramvajskoj pruzi", objašnjava i dodaje:

"Ali, iako je već bio u nesvijesti, policajci su ga udarali pendrecima. Vidio sam nekoliko njih kako se vraćaju da bi ga dodatno iscipelarili. Lupali su ga nemilosrdno, a nas nekoliko mu je pohitalo u pomoć. No, policija je krenula i na nas uz povike: ****** vam materina."
    Posljednje uređivanje od mujica : 05.05.2010. at 18:35

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako pitaš mene, ja ti nisam neki relevantni uzorak a zbog čisto subjektivnih razloga mi se doslovno preokrene želudac kad vidim policajca i policijski auto, da ne govorim o vozilu interventne policije. ( molim lijepo da se sad policajci s foruma ne nađu uvrijeđeni, razlozi su čisto subjektivni i osobni )

Ono što sam čitala, vidim da je palo puno kolateralnih žrtava, s kojima suosjećam.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

na tom sam stadionu prolila znoja i znoja svojevremeno (atletika)
    tijekom desteljeća, znalo se itekako da je najesktremnija (da se tako izrazim) tribina ona sjeverna (nekad davno južna)
    zgrozila sam se kad sam vidjela oca kako bježi s djevojčicom
    što su oni radili na sjevernoj tribini?
    ako se već ide s djecom, onda se ide na zapad
    ne kažem da su zaslužili što su dobili,ali prvo valjda sami trebamo odrediti ono što je najmanje rizično, pogotovo ako na utakmicu 'visokog rizika' vodimo djecu sa sobom
    osobno, danas nemam što raditi na stadionu, ako je ikada i bilo razloga za to
    ovo što se danas događa uopće nema veze sa sportom, pa ni sport sam
    Posljednje uređivanje od Muca : 05.05.2010. at 18:47

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bila sam na masu koncerata na Maksimiru, uvijek je masa specijalaca, policije, zaštitara, znala se nekome i baklja omaknuti pa svejedno nikad nisam vidjela ovaj prizor o kojem pričaju gore citirana "djeca". Također, ni na svaku utakmicu ne uletavaju, to se dobro zna. Teško da policija uletava zbog par baklji! Mislim da ni njima nije ugodno uletiti među hrpu potencijalnih huligana koji imaju boksere, noževe, petarde i tko zna šta sve ne.
    Ako je policija tako okrutna, a "navijači" tako slabo opremljeni oružjem, zašto je onda redovno jednak broj ozljeđenih policajaca kao i "navijača"?

Gledam one slike objavljene na stranicama MUPa- nema šta, policija je stvarno u sukobu sa nevinom dječicom! Po njima i njihovom ponašanju se vidi da nisu ništa drugo nego čisti huligani!

I ovo optuživanje policije (koju btw. ni ja ne volim ni vidjeti, ali navijače još manje ne volim vidjeti!) mi je krajnje smiješno! Jer znam pripadnike BBB-a koji se ne vesele utakmicama, nego se vesele kako će se "razbiti", koje će "rekvizite" ponijeti i kako će ubiti kojeg hajdukovca, Roma, Srbina ili policajca. Što je najbolje, ti isti hrabri momci kad su sami su čista nula...jadnici, bijeda, čiste šljuke....jaki su samo kad ih je 5 i više! I redovno sam gledala slike njihovih iživljavanja na utakmicama kojima se jako ponose. Jedan od te gospode je išao samnom na faks. Danas je učitelj. E to je ono žalosno!

A mi ne trebamo ići u akcije da zaštitimo svoju djecu! Nego, ako već žele ići na utakmicu, odvedimo ih mi, ali ne na sjevernu tribinu, nego negdje gdje je za dijete sigurno.

Da se mene pita, svaka utakmica u Hr od danas pa nadalje i ubuduće bi se igrala bez i jednog jedinog navijača! Treba njima Tačerica da ih dovede u red!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nemam visoko mišljenje o policiji, ali o navijačima još i manje. Znam podosta okorjelih torcidaša i bbb-ovaca, mogu samo reći, nikad mi baš nisu bili jasni. Slažem se s Ninći, zabranila bi im ulaze na tribine, ali bi ih i za vandalizam van stadiona opasno kaznila. Sramote nas gdje god da odu. A roditelji koji žele vodit svoju dijecu na utakmicu nek razmisle glavom prije nego kupuju karte!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ninči, fakat si se raspisala, ali si posve fulala poantu.

Nikome valjda ne pada na pamet opravdavati huligane. Huligani koji nekoga napadaju, osjećajući se močno jer su dio mase su lobotomirani kreteni i za njih nema opravdanja.

Moj je post postavljen jer je po svemu sudeći stradalo nevinih ljudi. I djevojaka i staraca.

Čitajući takva svjedočanstva uhvati me strah da i moje dijete ne strada negdje nedužno.

Nisam bio tamo i ne znam koliko ima istine u tom optuživanju policije, kojim je internet preplavljen. Ali ako je i pola toga istinito, jako sam zabrinut.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    A roditelji koji žele vodit svoju dijecu na utakmicu nek razmisle glavom prije nego kupuju karte!
    Čuj, roditelj koji odvede dijete na takvu utakmicu (ili dozvoli svom djetetu da otiđe s društvom na derbi) je možda glup . Ali nije zaslužio batine (niti da zbog njegove loše procjene dijete strada).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku

Da se mene pita, svaka utakmica u Hr od danas pa nadalje i ubuduće bi se igrala bez i jednog jedinog navijača!
    E, s ovime se u potpunosti slažem. I to ubuduće bi moralo potrajati nekoliko godina.
    Jer su vatreni navijači kretenčine bez mozga, a policija nije u stanju na korektan način braniti nevine ljude od huligana i slučajnog/usputnog stradavanja.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nogomet je leglo svakojakog šljama koji od njega živi materijalno ili duhovno (igrači, vlasnici klubova, navijači, državni financijeri) i kao takav za sobom poteže akcije i reakcije kakve se događaju , da sad ne nabrajam kakvi se najniži porivi mogu javiti i u inače normalnog čovjeka kad ugleda određenog vlasnika kluba na TV-u.
    Roditelji u akciji ili van nje mogu se samo truditi odgojiti dijete kojem neće pasti na pamet ulaznicom hraniti likove iz tog lanca.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

x

(ipak se ovo u subotu nije smjelo dogoditi. moralo se moći i znati spriječiti)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja nisam objektivna - imamo stan kraj stadiona i godinama sam svjedok porazbijanih prozora u haustoru, počupanih ljuljački, zapišane zgrade.... U ovom zadnjem okršaju je mojima iščupan retrovizor i razbijena šoferšajba (i nije prvi put).
    Svaki put kada je neka utakmica kod nas je opsadno stanje, a zajednička sredstva iz pričuve trošimo na saniranje štete koju naprave pijani idioti.

Tako da uopće nemam razumjevanja za te bedastoće. Oderala bih kaznu dinamu, mamiću, udruzi navijača... Nadalje, zabranila igranje pred publikom, prestala pumpati novac iz gradskog proračuna u tu rupu bez dna, iselila udruge navijača iz (skoro besplatnih) gradskih prostora. I da sve to učine, ako ništa drugo, barem bi prestali trošiti tolika proračunska sredstva za osiguravanje utakmica.
    A huliganima - zatvorsku kaznu.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja slično kao icyoh...
    a upravo ta 'neobjektivnost' zapravo je naša realnost...
    što me u dane tekmi u maksimiru neprestano navodi na misao da profesionalni nogomet jednostavno treba zabraniti!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Icyoh, potpuno se slažem s tobom.
    Ja zbog straha od nereda ne pustim djecu niti na trg bana jelačića u virjeme derbija, a kamo li u blizinu maksimira.
    Jer kao što je već napisano, imbecilni navijači kad su na hrpi su masa idiota bez mozga.

Ali, naoružana policija kojoj je posao da nas od takvih idiota štiti bi to morala to činiti efikasno i bez kolateralnih žrtava. Samo ta "kolateralnost" me zabrinjava (ako su istinita ta svjedočanstva na internetu).....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisam bila na tekmi pa ne mogu procjenjivati govori li netko istinu ili ne.

No scene nakon tekme koje godinama gledamo s balkona su slijedeće: nepregledna masa navijača, (malobrojnija) policija radi živi zid taman ispred naše zgrade. Nekolicina se izdvaja iz gomile i nasrću na policiju, pa ih sve više nasrće i onda počinje okršaj u kojima je vrlo lako moguće da strada i nevini promatrač kojega gomila povuče prema policijskoj crti. Doduše možemo diskutirati koliko "nevin" taj nevini promatrač može biti.

Ako ćemo iskreno - da, vjerujem da kolateralne žrtve postoje. Jer je u praksi puno teže izolirati dvadeset najgorih dok te napada masa ljudi.
    No s druge strane, to je rizik kojeg svatko tko ode u maksimir u današnjim uvjetima mora biti svjestan unaprijed - da postoji šansa da ga namlate bbb, da ga namlati torcida ili da ga namlati policija. I to je razlog radi kojeg nikad i ni pod kojim uvjetima ne bih pustila dijete na tekmu. Ne bih pustila ni muža, kad smo već kod toga.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nogomet je leglo svakojakog šljama koji od njega živi materijalno ili duhovno (igrači, vlasnici klubova, navijači, državni financijeri) i kao takav za sobom poteže akcije i reakcije kakve se događaju , da sad ne nabrajam kakvi se najniži porivi mogu javiti i u inače normalnog čovjeka kad ugleda određenog vlasnika kluba na TV-u.
    Roditelji u akciji ili van nje mogu se samo truditi odgojiti dijete kojem neće pasti na pamet ulaznicom hraniti likove iz tog lanca.
    X

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja samo da potpisem icyoh, cokoladu i ostale....

Negde sam jednom procitala da je neki Svedski klub resio problem huligana na stadionu tako sto je navijacima dozvoljeno da udju na stadion samo u pratnji svoje mame

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    E, s ovime se u potpunosti slažem. I to ubuduće bi moralo potrajati nekoliko godina.
    Jer su vatreni navijači kretenčine bez mozga, a policija nije u stanju na korektan način braniti nevine ljude od huligana i slučajnog/usputnog stradavanja.
    Da, potpuno se slažem!

Naravno da mi je žao nevinih koji nastradaju, ali to je valjda neizbježna posljedica tih masovnih nereda. I mene je strah da ću danas-sutra morati pustiti svoje dijete na neku utakmicu

A Vissnja je dala super rješenje problema Tate bi u nekim slučajevima možda bili kontraproduktivni, ali zamislite stadion sa pola žena, pola muških. Mislim da bi im ovakav zakon bio kao da su im i zabranili ulaz na stadion

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slažem se s icyoh.
    Nema opravdanja za bilo kakvo nasilje, ali bih ipak napomenula da policajci nisu tamo na dobrovoljnoj bazi i zato što im je hobi mlatiti nevine žrtve i eto baš u tome uživaju.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne razumijem ni nogomet ni te fanatične navijače. Gledajući sa strane, meni to izgleda ko hrpetina neukih i glupih idiota koji ne znaju što će sa svojim životom pa se bavi takvim pizdarijama. Što se tiče oca i djevojčice, ista stvar se mogla dogoditi i na nekakvom koncertu s pijanim 16-godišnjacima pa se djecu opet vodi na koncerte.

Žao mi je čovjeka što je izgubio oko a onim budaletinama od Dinamovaca i Hajdukovaca bi svima redom doživotno zabranila ulaz na utakmice

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

skoro bih pod svaki post mogla staviti potpis..jedino me malo "ubolo" svjedočanstvo djevojke koja samo što se nije onesvjestila, ostala bez zraka, ali je u svoj toj frci i grozoti uspjela popamtiti toliko detalja..hm

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne idem na nogometne utamice, sad rijetko zapravo idem na bilo kakva sportska dogadjanja.
    ali moje vidjenje situacije je da moras biti spreman na posljedice bilo kakve svoje odluke. tako recimo kad sam isla na Trg za 101 bila sam spremna da moze biti svasta. nije mi bilo ugodno proci kroz gajevu kraj interventne. ali to je bila moja odluka. a ono sto se dogodilo za vikend je po meni sindrom gomile. kad krene koleteralne zrtve su uvijek tu. tesko se gomila moze suspregnuti. a jos kad se ozljedi policajac, e onda je bijes na dvije strane. sve to u nedjelju je koma, i sa jedne i sa druge strane.
    mislim da i navijaci znaj kako izgleda s policijom na stadionima. uvijek se pale bengalke jer to je dio folklora, pa nema veze ko placa poslije kaznu. jer ako nema bengalke to nije navijanje. i uvijek je neko drugi kriv samo ne navijac koji ju je unio. nisu se jednom trgale stolice, a zasto? mislim sta si bolji navijac ako sto bolje ostetis stadion. na kraju krajeva svi to mi placamo na neki nacin. ako ne sami navijaci onda njihovi roditelji.
    imam musko djete, nadam se da ce se drzati stadiona u sirokom luku. a to mi je i zalosno jer nije li bit sport, a ne sve pored. i koma mi je vise odvajanje love za bilo koju utakmicu. kad dolaze hajdukovci u zgb onda ih parkiramo negdje na ulazu u grad pa ih prevozimo autobusima do maksimira i to s pratnjom. mislim halo pa to sve mi placamo. a za sto za 90 min trcanja po travnjaku 22 igraca. i to je kao neka zabava. i zanima me da li je u cijenu karte uracnuat taj trosak.

eto i ja skrenuh s teme, ali u principu zao mi je koleteralnih zrtava, ali ako ides u osinjak nemoj se iznenaditi ako te koja osa pikne.

ovo sto icy pise mi je strasno ali nije nesto sto si ne mogu zamisliti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kakav dopredsjednik kluba, takvi i navijači. Potiču huliganizam, a onda se ograđuju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad nakon dodatnog čitanja po internetu ne znam više ni sam što da mislim o ovim svjedočanstvima o tome kako su nevini gledatelji stradali.

Koliko u njima ima istine?
    Tko ihi je pisao?

Volio bih da uopće nema u njima istine i da su stvarno stradali samo huligani.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mrvicu da se udaljim od teme, ali je vezano.
    Vidim da vas je dosta "protiv" policije, vjerojatno imate neka loša iskustva, nebitno. Uostalom u svakom žitu ima kukolja, to se zna.
    Ali što mislite kako se osjeća obitelj policajca koji mora ići na tekmu visokog rizika, koji mora sudjelovati ako dođe do nereda.
    Da li smatrate da se taj policajac može pobuniti i reči - ne želim? (Vjerojatno može, ali s kojim posljedicama?)

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sad nakon dodatnog čitanja po internetu ne znam više ni sam što da mislim o ovim svjedočanstvima o tome kako su nevini gledatelji stradali.

Tko ihi je pisao?

Volio bih da uopće nema u njima istine i da su stvarno stradali samo huligani.
    po onome što sam ja čula iz pouzdanog izvora, tj. od osobe koja je bila na tekmi jer voli nogomet, a nije nikakav huligan i ima odrješit stav protiv nasilja na tekmama, svjedočanstva su, nažalost, istinita

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Mrvicu da se udaljim od teme, ali je vezano.
    Vidim da vas je dosta "protiv" policije, vjerojatno imate neka loša iskustva, nebitno. Uostalom u svakom žitu ima kukolja, to se zna.
    Ali što mislite kako se osjeća obitelj policajca koji mora ići na tekmu visokog rizika, koji mora sudjelovati ako dođe do nereda.
    Da li smatrate da se taj policajac može pobuniti i reči - ne želim? (Vjerojatno može, ali s kojim posljedicama?)
    ne kontam baš ovo.
    a jel vojnik može reći, ja baš ne bih sad ratovao? a kako se osjeća njegova obitelj kad ga šalju u afganistan?
    kad obuče uniformu, od njega se očekuje, i to s pravom, jer ima moć, jer ima oružje, jer ima pendrek, da kontrolira svoje postupke debelo više nego 16-godišnjak, zaluđen klubom, kolektivnom euforijom i ponajviše svega, alkoholom.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne razumijem ni nogomet ni te fanatične navijače. Gledajući sa strane, meni to izgleda ko hrpetina neukih i glupih idiota koji ne znaju što će sa svojim životom pa se bavi takvim pizdarijama. Što se tiče oca i djevojčice, ista stvar se mogla dogoditi i na nekakvom koncertu s pijanim 16-godišnjacima pa se djecu opet vodi na koncerte.

Žao mi je čovjeka što je izgubio oko a onim budaletinama od Dinamovaca i Hajdukovaca bi svima redom doživotno zabranila ulaz na utakmice
    mislim da nije u redu tako suditi, osobno znam dosta navijača Dinama koji su visokoobrazovane i kulturne osobe (koje jedan dan idu na tekmu, drugi dan na koncert, muzej i sl.), i prije svega inteligentne osobe koje jednostavno vole nogomet i vide uz taj nogomet i hrpu problema koji im se ne sviđaju:nasilje na tekmi, crpljenje proračuna,..
    osobno ne volim nogomet, ali ne mislim da ga treba zabraniti, pa tko bi meni zabranio nešto što volim
    a osoba koja voli i nogomet i muzeje i kazalište je u prednosti jer će u svakoj situaciji steći nova znanja i iskustvo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne kontam baš ovo.
    a jel vojnik može reći, ja baš ne bih sad ratovao? a kako se osjeća njegova obitelj kad ga šalju u afganistan?
    kad obuče uniformu, od njega se očekuje, i to s pravom, jer ima moć, jer ima oružje, jer ima pendrek, da kontrolira svoje postupke debelo više nego 16-godišnjak, zaluđen klubom, kolektivnom euforijom i ponajviše svega, alkoholom.
    Ovo podebljano uopće nije sporno, to je nužno, o tome uopće ne raspravljam.
    Samo sam željela ukazati da mi smeta da se kompletnu policiju na stadionu gleda kao zaluđene majmune koji su došli nekoga istamburati.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tko ihi je pisao?
    Nažalost, ima istine.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja vjerujem da su svjedocanstva istinita. Meni u tim okrsajima uvijek i policija i navijaci djeluju jednako razulareno. I cini mi se da policija bas i nema neku proceduru "sto se radi ako...". Jer na ove navijace na tribini su odmah krenuli isukanih pendreka i udri. Nista kordon, nista stitovi, samo batina. Mozda grijesim, ali imam redovito dojam da reagiraju prekasno i s nekom nesigurnoscu koja onda rezultira eskalacijom nasilja.
    I potpisujem cvijetu skroz.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovo podebljano uopće nije sporno, to je nužno, o tome uopće ne raspravljam.
    Samo sam željela ukazati da mi smeta da se kompletnu policiju na stadionu gleda kao zaluđene majmune koji su došli nekoga istamburati.
    bilo bi dobro kad bi se i na sve navijače prestalo gledati kao na imbecile kojima je životni cilj uništavati tuđu imovinu i zdravlje

ja bih jako rado da se k nama može prekopirati englesko zakonodavstvo vezano za (ne samo nogometne) navijače, samo to bi onda podrazumijevalo i prekopiravanje engleskog načina i brzine provođenja tih zakona

pa da mogu lijepo u nedjelju popodne povesti klince na nogometnu/rukometnu/košarkašku utakmicu i uživati u atmosferi i sportu (kao što smo to ove sezone radili na hokeju - živi dokaz da se može)

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nije li bolje da tata (ili mama) odvede dijete tu i tamo na tekmu, ako dijete pokazuje interes pa da se dijete nauči ponašati na stadionu (kao što se i u kazalištu ponašamo na određen način, tipa ne jedemo šuškavi čips) nego da jednog dana samo dođe s društvom na tekmu u nepoznat prostor s nepoznatim pravilima ponašanja?
    naravno, da ga vodi na neku tekmu niskog rizika

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne kontam baš ovo.
    Cvijeta, ali zbog "tog" 16-godisnjaka vjerojatno ce jedan policajac ostatak svog zivota provesti u mraku. I prestrasno mi je kad cujem da policija nije mislila na djecu od 6, 8 godina koja su isto bila na stadionu. Hej, pa ni roditelji nisu mislili na njih, jer da jesu ne bi uopce ni pomisljali da ih vode na utakmicu visokog rizika, kad znaju za rizike na nasim stadionima. To sa mladima i zaludjenima klubom mi je isto kao sto su u ratu pisali "nastradala sirota starica od 85 godina", a zaborave spomenuti da je starica imala smajser u ruci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

?? tko tako gleda na policiju? Policija radi policijski posao; možda nisu adekvatno obučeni, možda je bilo i prekoračenja ovlasti - no u globalu, ne čini mi se da ljudi negativno gledaju na policiju.

Inače MM je vatreni navijač Dinama koji se ponosi time što je sa svojom kvartovskom ekipom uslikan na ploči koja je izašla kad je Dinamo bio prvak '82; on obožava nogomet ali povrh svega obožava Dinamo (uz to je visokoobrazovan i radi u jednoj prilično kulturnoj instituciji). No, MM danas ne ide na utakmice - jer se boji. I ne može odvesti svoje dijete na utakmicu - jer se boji. Huligana.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    No, MM danas ne ide na utakmice - jer se boji. I ne može odvesti svoje dijete na utakmicu - jer se boji. Huligana.
    ovo je bit svega: danas na tekme idu huligani i papani koji si mogu priuštiti skupe ulaznice, a pravi navijači se boje (i nemaju gdje odgajati svoje klince kak se 'pravilno' navija - eto nas u začaranom krugu)
    Posljednje uređivanje od Juroslav : 06.05.2010. at 12:32 Razlog: tipfeler i dodatak

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je bit svega: danas na tekme idu huligani i papani koji si mogu priuštiti skupe ulaznice, a pravi navijači se boje (i nemaju gdje odgajati svoje klince kak se 'pravilno' navija - eto nas u začaranom krugu)
    pa zato baš zbog skupih ulaznica ne idu samo huligani na sjever, dijelom jer i ne žele bit s "papanima" koji su kupili skupe karte

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zbog ovih razloga moja djeca su vidjela stadion u mojoj rodnoj provinciji debelo prije škole, a bojim se da zagrebačke stadione neće vidjeti još dugo... Sretna okolnost - nogomet im nije špica filma.

No, napisah malo prije na jednom drugom topicu - ne mogu gledati kolika se lova vrti u nogometu, a s druge strane nema za vrtiće, škole i slično.... Ne mogu zaboraviti onaj cirkus kad su Dinamu oprostili porez... Tko je to na kraju namirio državi? Mi, koji radimo... Katastrofa! A kad čovjek pogleda koliko košta kupoprodaja igrača i slično, izgubi volju za gledanjem bilo kakve utakmice. To je postala neka druga galaksija... I zato samo nek moj tata vodi dečke na obične prizemne trećeligaške utakmice gdje ljudi još uvijek znaju navijati na starinski način.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mujice, ne moze udruga roditelja stititi neciju djecu na stadionu. a resursa koji bi se bavili podizanjem svijesti navijaca (i svega sto uz to ide) u udruzi trenutno nemamo. sto ne znaci da se netko ne bi mogao poceti baviti i time.

vjerujem da su vecina svjedocanstava istinita. nije to, u biti, nista novo, samo je sada nasilje vece nego kada sam bila mlada i slusala ratne price decki iz kvarta koji su isli na tekmu piti, navijati i lemati se s policijom. i price nekih drugih koji su, ni krivi ni duzi, u tom lemanju nastradali.

zabraniti pristup navijacima na stadion na x vrijeme. nije neko rjesenje, znam. no trenutno ne znam bolje. kaznjavati klubove zbog navijaca?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ?? tko tako gleda na policiju? Policija radi policijski posao; možda nisu adekvatno obučeni, možda je bilo i prekoračenja ovlasti - no u globalu, ne čini mi se da ljudi negativno gledaju na policiju.

ja gledam ovako na policiju. ali ono što sam vidjela i doživjela od njih (a nisam huliganka i nema s time veze) mi daje pravo na to.
    iako, huligane ne volim ( treba nam engleski zakon vezano za to), smatram da puno tih policajaca, na visokorizične utakmice, ide iz razloga da bi batinala.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To mi je isto ko da kažeš da kirurg ide operirati pacijenta samo da bi malo pročačkao po njemu, a ne mu pomogao.

Ta ista policija osigurava i koncerte i druge događaje pa ne znam baš da se ovako šta uvijek događa. Osigurava i masu drugih utakmica pa sve prođe bez pol muke. Jadni BBB-ovci, ide ih se batinati bez razloga! Mislim ono- nemojte slučajno držati Dinamovu zastavicu u autu ili imati Dinamovu majicu jer biste mogli biti izbatinani

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    mujice, ne moze udruga roditelja stititi neciju djecu na stadionu. a resursa koji bi se bavili podizanjem svijesti navijaca (i svega sto uz to ide) u udruzi trenutno nemamo. sto ne znaci da se netko ne bi mogao poceti baviti i time.

vjerujem da su vecina svjedocanstava istinita. nije to, u biti, nista novo, samo je sada nasilje vece nego kada sam bila mlada i slusala ratne price decki iz kvarta koji su isli na tekmu piti, navijati i lemati se s policijom. i price nekih drugih koji su, ni krivi ni duzi, u tom lemanju nastradali.

zabraniti pristup navijacima na stadion na x vrijeme. nije neko rjesenje, znam. no trenutno ne znam bolje. kaznjavati klubove zbog navijaca?
    educirati policiju da pravovremeno primjeni adekvatnu silu?
    Posljednje uređivanje od tina55 : 06.05.2010. at 12:58

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    huligane ne volim ( treba nam engleski zakon vezano za to), smatram da puno tih policajaca, na visokorizične utakmice, ide iz razloga da bi batinala.
    S tim se ne bih nikako složila.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    To mi je isto ko da kažeš da kirurg ide operirati pacijenta samo da bi malo pročačkao po njemu, a ne mu pomogao.

Ta ista policija osigurava i koncerte i druge događaje pa ne znam baš da se ovako šta uvijek događa. Osigurava i masu drugih utakmica pa sve prođe bez pol muke. Jadni BBB-ovci, ide ih se batinati bez razloga! Mislim ono- nemojte slučajno držati Dinamovu zastavicu u autu ili imati Dinamovu majicu jer biste mogli biti izbatinani
    X

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

S tim se ne bih nikako složila.
    kao što nisu svi navijači huligani, tako....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o, ja nisam to rekla...već da puno/dio njih na visokorizične utakmice (zna se koje su to) ide s tom mišlju.
    da nije tako, ne bi bilo ovih dodatnih žrtava. i ne smeta me kad stradaju huligani, ali ovo mi je, ipak, malo previše.

osim toga, ako se navijači pregledavaju pri ulazu, kako se tamo stvorila bengalka-pitajte nogometaše....oni znaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet ponavljam, ja nisam rekla SVI...

i ako ih je samo 20 od dvjesto meni je to puno. jer to je 20 ljudi bez kontrole, a s oružjem u ruci.
    o tome pričam.
    Posljednje uređivanje od Val : 06.05.2010. at 13:06

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    ja gledam ovako na policiju. ali ono što sam vidjela i doživjela od njih (a nisam huliganka i nema s time veze) mi daje pravo na to.
    iako, huligane ne volim ( treba nam engleski zakon vezano za to), smatram da puno tih policajaca, na visokorizične utakmice, ide iz razloga da bi batinala.

kako to misliš? idu dobrovoljno? jer meni tako zvuči to što si napisala..Misliš da se svatko tko želi može prijaviti u interventnu,pa onda ide bubati ekipu uokolo..Pa nije to baš tako

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisam fan policije, da se razumijemo. No ovdje sam u potpunosti na njihovoj strani. Oni dolaze na tekmu ne zato što im se gleda niti da bi mlatili nekoga - oni dolaze jer im je to posao kojim prehranjuju familiju. Da, možemo reći da su oni sami izabrali svoj posao. No ja nekako volim vjerovati da je smisao policije nešto "viši" od sprečavanja pomahnitalih navijača da unište tuđu imovinu i međusobno se pobijaju.

Osim toga nakon ovakvih stvari se uvijek udara po policiji. Pred neko vrijeme je isto bilo sranje - grupica bbb-ovaca je namlatila hajdukovca. Pa su drvljem i kamenjem po policija što se nije uključila. Da se uključila onda bi drvljem i kamenjem po policiji što ih je namlatila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se sve čini da je huliganska ekipa davno prije utakmice unutra unijela i baklje i boksere i tko zna što još.... Ne mogu vjerovati da bi ih zaštitari i policija pustili da s tim uđu na stadion. To je već moralo čučati na stadionu, da bude dostupno. I TU JE ODGOVORNOST KLUBA - kako osiguravaju stadion izvan vremena održavanja utakmice.

Tja, kak god čovjek okrene, takva mjesta i događaje treba izbjegavati, ali nažalost mnogi od nas ne mogu (stanuju blizu stadiona ili se zateknu tamo).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa baš čitam jučer iskustva nekakvog navijačkog vođe, opisuje svoje doživljaje iz Engleske gdje su išli na neku utakmicu i tukli se sa Englezima. I sad on piše kako je policija upala, kako su efikasni, kao gerilci, kako ne mlate nego onesposobljavaju, kako su dobro utrenirani i kako bi naša policija trebala tako djelovati. Pa si mislim - hello?, a da se vi možda ne mlatite, kako bi to bilo? Kao što Peterlin reče - dajemo novce za stadione, za klubove, za navijače (u gradu u kojem tisuću djece ostane neupisano u vrtić i u kojem ima tri bazena) i sad bismo još trebali davati lovu da se policija uči gerilskoj borbi protiv navijača.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •