Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 82 od 82

Tema: Prihvatljive i neprihvatljive "gluposti"

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hoces reci, izmedu muskih i majmuna

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uff, onda sam i ja blizu majmuna, i ja sam se voljela penjati na drveće i na garaže i na štange za tepihe itd. I na voćke, susjedove. MOji se isto penju, ali na naše voćke. A bolje da ne kažem zašto se nije dobro penjati na jablan (probajte, lako se popeti, ali sići.... he he he.... ) Jednom sam sletjela s trešnje ravno na kalem energetskog kabela.

Daklem, ima stvari koje moja djeca doznaju uglavnom od dede (mog tate) koji je mene tjerao s drveća dolje. A ja mlađeg brata skidala s jabuke i sličnih opasnih stabala.

Moji ne pokazuju baš TAKVU naklonost penjanju, ali nije da im je mrsko.... Jednom sam radila GRRR susjedi koja me nazvala da se, zamislite, djeca penju na sljez ispred "njenog" ulaza u zgradu, 5 metara dalje od "našeg"... Rekla je još da je taj grm sadio naš nono (djed mm-a) i to je istina. Tada su dečki imali 4-5 godina. Ja sam samo pitala "A što ste VI posadili?" Nije više zvala.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je to s jablanom je koma, kod nas je pola stambene zgrade sudjelovalo u skidanju djeteta s njega. Moj najstariji se voli što višlje popeti i onda skakati s te visine. Prošlo ljeto je sa stepenica skočio na krov od trstike koja nam radi sjenu na terasi. Sva sreća da je lagan ko pero, a tata je konačno trstiku dobro složio. Nakon toga je izjavio da je htio ko maca skočiti gore. Pa kad može mačka, zašto nemože on? Fiziku očito dosta kasnije skuže.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo jos jedne majmunice, pardon penjacice.

al mm na primjer ne moze gledat da se Dorian penje, strah ga je da ne padne. a dijete je uzasno oprezno i nikad ne srlja bezveze tak da je taj strah potpuno neopravdan.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma i ja sam se penjala po krovu dotične štale i propala kroz krov, a jednom smo se bome sanjkali s krova kuće na terasu kod jedne prijateljice (po noći). Krov nije bio prestrm i završavao je točno na terasi. Dalo se je odlično sjesti na dimnjak i onda se ubaciti na sanjke i fiiiiijjjjjjuuuuuuuuuu!
    Dakle bilo je svega - to su mi recimo neprihvatljive "gluposti".

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jučer sam se baš ulovila kako u krivom trenutku govorim djetetu "ne to".
    naime, taman sam ga presvukla i otišla sam se tuširati i pustila njega da se vrzma po kupaoni i hodniku tako da ga imam na oku.
    ...i on naravno čim vidi da se tuširam dopuže do tuš kabine i počne rukama packati po onoj vodi i ja njemu :"ne. ne to dirati."
    i onda se zapitah... "ček...zašto ne? pa pogle kako uživa. samo bum ga opet presvukla i to je to."
    i onda sam ga pustila da se sav smoči ali je vrištao od sreće. jest da sam imala dodatnog posla. jest da sam zakasnila na faks. al kaj ćeš. haha.

ustvari , da, tužno je kako često djeci branimo nešto što je isključivo nama teret a što nije opasno po njihovo zdravlje ili njihov život.

neki dan je neka žena dovela klinca u park... lol...ja i ovaj moj sjedimo na podu u parku. sjedimo, puzimo i naganjamo se okolo.
    i dolazi žena s većim djetetom (ima barem 5 godina) i mali hoće na ljuljačku , hoće na tobogan, vrtuljak...a ona njemu non stop:
    "ne diraj to. ne diraj to. prljavo je. zmazano je. ne diraj to."
    a luđakinje... uglavnom , žena je neku svoju patologiju projicirala na dijete i uopće ne shvaća koju štetu čini djetetu.
    najbolje bi bilo da ga je stavila u neki zaštitni balon pa neka on gleda iz njega djecu kako se igraju.
    dobro, ovo možda nema nužno veze s temom...ali ta žena je recimo dijete kudila zbog apsurdnih stvari i zbog nekih svojih osobnih problema a ne zbog toga jer je dijete realno činilo nešto loše.
    još ih ja gledam s poda onako i mislim si a čovječe što tek o meni misli kolko sam zmazana.

mislim da je tema baš dobra. nadam se da će još neke potaknuti na razmišljanje.

uglavnom, ja sam za neku slobodu odgoja i za dopuštanje djetetu da radi nered jer mislim da se dijete ne može baš normalno razvijati ukoliko ga se drži pod nekom stegom i stiskom od početka "nemoj ovo, nemoj ono, samo zato jer se meni neda to kasnije pospremati".

a što se tiče onog cvijeća s početka priče.
    trebalo bi djetetu objasniti da cvijeće ne smije piti previše vode pa neka prska vodu negdje drugdje.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni su neprihvatljive samo one gluposti koje su opasne za zdravlje i život djeteta ili nekog drugog. Tako se npr. kamenčići smiju bacati u more, rijeku, jezero(gdje se ne kupaju ljudi)....ali se ne smiju bacati u zrak.

Ja sam se penjala na sve živo i neživo pa mi je malo veća tolerancija na to nego što bi možda nekom drugom bila. Tako se moje dijete popne na sic od bicikla i hop skoči s njega na pod ili u sjed na sic. Tek je napunila 2 godine Vidim da joj to ide od ruke, pa je baš i ne obuzdavam S druge strane, ja imam loše iskustvo sa okretanjem pa mi kosa na glavi skoči kad vidim da se vrti i gubi ravnotežu.

Uglavnom, netko je već rekao- moja tolerancija ovisi o mom raspoloženju. Nekad se i sama sebi čudim što sve mogu iskulirati, a nekad sam ko na iglama.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno je tako i vjerojatno odgojem ne možemo baš utjecati kako će se
    djeca ponašati u nekoj takvoj stresnoj situaciji. Svatko bi volio par dana prije najaviti i objasniti djetetu,
    pa onda da prođe ko od šale, ali znamo da to ne ide uvijek tako.

Inače, za školu se vadi samo iz prstića.
    mi smo za školu vadili iz vene
    normalno da je to djeci stresna situacija i pokušala sam joj objasniti po principu krila i sekundice
    nije joj ni to bilo milo, a kada je vidjela da nije iz prstića počela se otimati kao jarčica (ne, nisam umirala od sramote)

to stvarno nije dobar primjer i ne mogu vjerovati da netko očekuje od djeteta da ne pokaže reakciju ako se boji, užas!
    još nije mogla ni piškiti, pa smo za mokraću čekali dodatnih pola sata (da je trebalo, došli bi i sutradan, sigurno ne bi bilo izvoli piškiti kako znaš)

a za ovo ostalo...
    osnovne smijernice/granice se znaju, ali nisu u kamenu uklesane
    ako jedan dan dozvolim rasipati vodu to ne znači da se to može raditi svaki dan, mada nam je taj jedan put bilo prihvatljivo
    a ja ću djetetu objasniti zašto danas može, a svakodnevno ipak nije u redu
    s malim klincima mi nisu bile baš tako fleksibilne granice
    da, ovisi puno o dobi djeteta

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I kod mene je to ovisno o dobi. Kad su jako mali, onda mi je svaka prilika za učenje dobrodošla. A ima tu i onoga da je svaka aktivnost kojom se dijete zabavi duže od 5 minuta dobrodošla . Eto, od Damjanovih igara brašnom su u novije doba nastali pravi pravcati kolači. (Smiksa jaja i šećer, umiješa brašno i kakao, a moj dio je samo stavljanje u pećnicu i gledanje na sat. Ovo je čisto hvalisanje, nije baš bilo nužno za temu.) Ali sve i da je ostalo na igrama, meni je normalno da sa dvije-tri godine uništi nešto brašna i uludo potroši nešto vode. Normalno mi je i da se penju gdje je srcu drago.
    Svašta su radili kao jako mali, a svašta rade i danas, ali to nisu iste stvari. Stupanj odgovornosti i samostalnog saniranja nereda raste s godinama, i ja tu ne vidim problem kako objasniti da se da danas smije što se jučer nije smjelo, upravo iz razloga što to nije prijelaz danas/jučer. S godinama se mijenjaju i interesi djetata i te rane igre ipak obično ostave za sobom, ili ih pretoče u nešto zrelije, a sve ti ide korak po korak, iz dana u dan.
    Ukratko, volim da rade svašta.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Svašta su radili kao jako mali, a svašta rade i danas, ali to nisu iste stvari. Stupanj odgovornosti i samostalnog saniranja nereda raste s godinama, i ja tu ne vidim problem kako objasniti da se da danas smije što se jučer nije smjelo, upravo iz razloga što to nije prijelaz danas/jučer. S godinama se mijenjaju i interesi djetata i te rane igre ipak obično ostave za sobom, ili ih pretoče u nešto zrelije, a sve ti ide korak po korak, iz dana u dan.
    Ukratko, volim da rade svašta.
    S ovim se slažem u potpunosti.

To mi je isto kao da ću djetetu dopustiti sa 7 godina da piša u pelene, jer je sa 1,5 godina smjelo. Kako objasniti da je do jučer smjelo, a više ne smije?
    Promjene rastu s djetetom i odgovornost isto tako. (Nadam se i pamet).
    Posljednje uređivanje od Anemona : 06.05.2010. at 09:59

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ovo za krv nije dobar primjer...ja nisam dijete pa se toga bojim i uvijek se rasplacem...bojim se uboda i to je jednostavno tako...pa kako se ne bi diejte bojalo...moj mrtvo hladno gleda dok mu iz prsta vadi al da vadi meni bi i trzala prst i plakala...(a druge mogu pikati koliko god)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Za predškolce:
    Jutros smo obavili vađenje krvce, nama je ipak bilo u prstić, ali
    sam se ipak malo zeznula u opisu. Maloj sam rekla da će biti kao u Klaićevoj, samo mali čvak, ali je bila iglica, i žmikanje prstića skoro minutu. Poslije mi je rekla
    da ju je to žmikanje peklo. Ali je prošlo u redu, nije ni zucnula (iako ne tražim ja da ni ne zucne). Nije ni sestra na vađenju bila neka cici-mici (valjda se potrošila na djeci prije nas), ali eto ni to nas nije omelo.
    A za urin, to smo obavili doma (i to nakon što je ujutro objavila da joj se uopće ne piški). Bili smo kupili sterilnu bočicu u apoteci i bar se toga riješili doma.
    Ali, najvažnije od svega je da nalazi budu u redu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se s Anemonom i Vertex. Ne mogu prihvatiti da djeca mogu bez kraja i konca praviti nered da bi se "slobodno razvijala", a da je moja dužnost isto bez kraja i konca da taj nered pospremam. I ja se želim slobodno razvijati, a ne pospremati za njima do njihove 50-e. Pustim ih da se slobodno igraju, ali uz uvjet da za sobom i pospreme.

U diskusiji se vidi da je sasvim drugačiji pogled onih koji imaju malo veću djecu, u dobi kada trebaju prihvaćati neke odgovornosti i posliće u kući, a i razmišljati o tome što njihovi postupci znače za druge. Moja djeca uskoro će navršiti 10, odnosno 9 godina i za mene je to preuzimanje odgovornosti sada prioritet u odgoju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad pročitam ovako crno na bijelom da bi za svaki uzrast trebala postojati neka "odgojna shema" tek tada shvatim da sam puno fleksibilnija nego što mogu zamisliti
    no, tješi me ona u forkinom potpisu: "ne brinite što vas ne slušaju, brinite jer vas neprestano promatraju"

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Ja sam svakako u igri za slobodu s nekim ograničenjima, nešto slično kao što je napisala Zdenka.
    Za jednog trogodišnjaka:
    - po lokvama može u čizmama skakati do mile volje
    - valjati po travi isto tako (npr. doma, gdje znamo da nema kakice), naravno i jedno i druge je isključeno ako smo se taman spremili i nekud krečemo
    - kuhati može koliko želi, ali sa svojim namirnicama (kad preslagujem policem, odvojim sve namirnice kojima je isteko rok trajanja i stavim u njegov ormarić)
    - rasipavati i bacati ostalu hranu - ne može
    - polijevati vodom smije vani na dvorištu po travi, betonu,... ne smije polijevati "100 godina", nego malo "za gušt"
    - smije napraviti u lavabou pjenušavu kupku za svoje životinje, i dok ih kupa "razumno" polijati kupaonu
    - rezuckati škarama smije svoje papire (ima rabljene), ne smije raditi štetu, mada u "procesu učenja" nastradao je dio kose i jedan zastor
    - smije kod nas u stanu šarati po zidovima (meni je to prihvatljivo - večini vjerojatno nije). Nikad mu nije palo na pamet šarati kod nekog drugog, i za čudo zidovi nisu jako pošarani. Vjerojatno kad se nešto smije nije tako zabavno
    - smije i perivim flomićima crtati po stolu, ako nakon toga obriše maramicama
    - ne smije raditi ostalu štetu, ne smije tuči ljude i životinje
    - ne smije dirati utikače
    - smije pod nadzorom puhati svijeće koje odrasla osoba pali
    - smije se penjati
    - smije zalijevati vrt i cvijeće, ali ne smije hodati po vrtu izvan stazica
    ...
    Kod nas su slična pravila, osim šaranja po zidu. Uglavnom s 2,5 godine u pravilu zna što se smije a što ne smije.
    Iako joj motorika nije baš jača strana, potičemo je da trči i da se penje vani i pod nadzorom, ali je strogo zabranjeno penjanje u stanu po namještaju, orbitreku i sl. ili trčanje po stanu s bojicom u ruci. Da mi se dijete popne po lojtri na 3 metra sigurno bih bila ponosna što to može ali je ne bih zbog toga pohvalila jer mora znati da to ne smije raditi, isto kao što je ne hvalimo pred njom kad izgovori super složenu rečenicu ali nepristojnu, a s druge strane mi je drago kak se zna u toj dobi izraziti.
    Za veće gluposti nema baš puno prilika jer gotovo nikad nije bez nadzora više od nekoliko sekundi, niti mi je prihvatljivo da dijete te dobi to bude.
    Reakcija mi uglavom ovisi o njenoj namjeri. Npr. ako izrazi želju da pomogne zaliti cvijeće pa slučajno prolije vodu po podu nije isto kao kad joj naglasim da vodu ne dira, a svejedno to radi pa prolije. Ili kad izvuče veš iz ormarića i pegla sa svojom malom peglom da mi "pomogne" nije isto ko kad to radi nakon što ga ja složim i pospremim i zamolim da ne dira više.
    Isto tak velika mi je razlika da li radi "gluposti" kad ne zna da to ne smije (npr. probušila je bojicom vreću za vakumiranje i ponosno mi rekla kak je napravila rupicu) ili kad radi nešto za što zna da se ne smije. Ovo drugo se rijetko događa jer je u ovoj dobi dijete već dovoljno razumno da zna što je opasno, npr. nema šanse da ode na cestu i sl.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Od djece ne očekujem da ostanu čista - po mom mišljenju nešto baš i nije u redu s malim djetetom koje iz vrtića, škole, parka dolazi čisto
    Moram staviti jedan na ovo. Neki dan mi je jedna mama u parku komentirala za moju P. kak je čista . Ja nju nagovaram nek se popne na penjalicu a ona neće jer se ne voli primiti s rukama za nešto prljavo i odmah se dere nek joj obrišem ruke, a ni MM ni ja nismo baš neki čistunci i nismo ju to učili. Kad jede i zafleka se, odmah se dere da hoće drugu majicu, i "mama, umij me, obriši mi ruke".
    Na vrtu radi s bakom, kopa, sadi i zalijeva, na sreću ne kuži da su joj hlače zmazane, ali čim si zaprlja ruke dere se "aaaaa, mamaaaaaa, obriši meeee". Planiramo joj kupit pješčanik za dvorište, i nadam se da joj neću morati prati ruke svake minute.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Moram staviti jedan na ovo. Neki dan mi je jedna mama u parku komentirala za moju P. kak je čista . Ja nju nagovaram nek se popne na penjalicu a ona neće jer se ne voli primiti s rukama za nešto prljavo i odmah se dere nek joj obrišem ruke, a ni MM ni ja nismo baš neki čistunci i nismo ju to učili. Kad jede i zafleka se, odmah se dere da hoće drugu majicu, i "mama, umij me, obriši mi ruke".
    Na vrtu radi s bakom, kopa, sadi i zalijeva, na sreću ne kuži da su joj hlače zmazane, ali čim si zaprlja ruke dere se "aaaaa, mamaaaaaa, obriši meeee". Planiramo joj kupit pješčanik za dvorište, i nadam se da joj neću morati prati ruke svake minute.
    I moj je bio čistunac s 2-3 godine... sad, s 5 i pol, dolazi kući zmazan ko prase
    Htjedoh reći: imate još vremena za promjene.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj, Sirius, to što sam rekla je ipak metaforično - naravno da ne mislim da su čista djeca nenormalna nego samo da su rijetke biljke. A, iskreno, nekako mi je prirodnije da se djeca usredotoče na igru, a ne na odjeću i zato mi je drago da su moji prljavci. Nadam se da će kod tvoje cure proraditi najniži instinkti u pješčaniku.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Kad jede i zafleka se, odmah se dere da hoće drugu majicu, i "mama, umij me, obriši mi ruke".
    .
    i kod nas tako. ja mu kazem da nema veze, da cu mu poslije obrisat majicu, on: neeeeeee! i stalno mora uza sebe imat krpu da si moze brisat ruke.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sve ok Zdenka2, samo sam morala navesti primjer da ne ispadne da su svi roditelji čija su djeca čista neki freakovi koji im ne daju da se zaprljaju

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, čovjek bi prelako pomislio da to dolazi od roditelja. Imam valjda traume iz djetinjstva od čipkanih haljinica.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja prijavljujem da se djeca mijenjaju - i moj stariji je bio čistunac do treće godine, nije podnosio rupe na čarapama (tak je i danas) a onda je uslijedio period "pajcek". Sad polako sam od sebe ponovno počinje voditi računa kako izgleda (valjda je to utjecaj klape).

Mlađem nikad u životu nije padalo na pamet da brine o čistoći odjeće i sl. ili eventualnim rupama na čarapama, čak i koljenima i sl.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, čovjek bi prelako pomislio da to dolazi od roditelja. Imam valjda traume iz djetinjstva od čipkanih haljinica.
    To je logično zaključiti. I moje dijete je bilo veliki čistunac do određene dobi, i ja sam sama zaključila da je to "na mene", odnosno da mu ja to "izazivam", a kad tamo situacija se naglo totalno okrenula.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni su se ko djetetu isto neke stvari gadile. i nikad mi nije bilo jasno kako neka djeca u vrticu mogu ici okolo sa smrkljima koji im se slijevaju iz nosa i da ih to ne smeta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam valjda traume iz djetinjstva od čipkanih haljinica.
    Ufff... kako sam ja to mrzila....

Srećom, nisu me često oblačili za paradu, tek tu i tamo vikendom. Jednom su mi rekli da ne smijem u travu u crvenim cipelama, pa sam pitala zašto mi ne kupe zelene...

Ono čega se još sjećam iz djetinjstva je kako ostaju blatne crne cape od prljavih nogu na dnu kade i kako se polaaaako moraju skidati krastice s koljena da ponovno ne prokrvare.

Moj stariji je koljeno razbio jednom, mlađi možda dvaput. Imaju štitnike i kacige...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nemam traume od suknjica i haljina to sam rijetko nosila.
    A koljena su mi stalno bila razbijena, šivana, "kopčana", glava isto tako, povremeno koja ruka u gipsu,...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ufff... kako sam ja to mrzila....

Srećom, nisu me često oblačili za paradu, tek tu i tamo vikendom. Jednom su mi rekli da ne smijem u travu u crvenim cipelama, pa sam pitala zašto mi ne kupe zelene...

Ono čega se još sjećam iz djetinjstva je kako ostaju blatne crne cape od prljavih nogu na dnu kade i kako se polaaaako moraju skidati krastice s koljena da ponovno ne prokrvare.

Moj stariji je koljeno razbio jednom, mlađi možda dvaput. Imaju štitnike i kacige...
    ajme peterlin, baš si me raznježila ovim postom
    da zašto ne kupe zelene.. crne capice i operacija koljeno

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Peterlin, mislim da smo mi generacija, pa znam o čemu govoriš. Srećom i za mene su to bile samo nedjelje ili neke posjete, ali dovoljno da zapamtim. Ostatak vremena je bilo ovako krastavo kako ti pričaš. Sjećam se da smo skoro svaki puta dolazili doma poderanih štramplica. Pitam se zašto nam mama nije oblačila hlačice za van?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Off topic.
    Meni su za izlaske oblačili crnu dindrlicu s šarenim cvjetičima (naravno uštirkanu) i bjelu čipkastu pregaču, a na noge bijele lakirane sandalice. Sječam se ko danas, ne pitajte radi čega .
    Ove godine šogorica mi dala punu vreču kostima za maškare, između ostalog i MM ove Leder Hose. Tak da i on ima svoje traume.

Jučer je moj stariji fizički izvadio pržilicu iz kompa (brutalno), jer zadnji put kad tati nije radio cd i on je tako napravio. Ajme...Izgleda da imamo budućeg "hardwareaša".
    Posljednje uređivanje od dani1 : 07.05.2010. at 13:35

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin, mislim da smo mi generacija, pa znam o čemu govoriš. Srećom i za mene su to bile samo nedjelje ili neke posjete, ali dovoljno da zapamtim. Ostatak vremena je bilo ovako krastavo kako ti pričaš. Sjećam se da smo skoro svaki puta dolazili doma poderanih štramplica. Pitam se zašto nam mama nije oblačila hlačice za van?
    1962

Ako i nismo baš ista godina, vjerujem da nismo daleko...

Btw. ja sam upropastila bijelo-crvenu mariner haljinu valjajući se po travi i maslačcima i ganjajući susjedove kuniće... Ali meni je još bilo dobro. Prijateljica je nosila neke krep haljine s podsuknjama od spužve. Izgledala je kao one kič lutke u bodljikavim haljinama s čipkom, koje su babe držale po kaučevima + na radiju (ili tv-u ako je bio u kući) obvezna gondola...

Štramplice su i meni bile fuj - bijele i crvene, s rupama na koljenima. A hlačice nije nosio nitko, valjda u ono vrijeme nije bilo pristojno. Sjećam se samo "helanki" i špicerica za debelu zimu.

Tek u petom razredu dobila sam neke hlače koje su se mogle nositi u školu, ali tad sam već prerasla padanje na koljena.

U današnje vrijeme - kolegica mog sina komentirala je prošle nedjelje da ga nikad prije nije vidjela u bilo čemu drugom osim trenirke, do prve svete pričesti!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Off topic.

Jučer je moj stariji fizički izvadio pržilicu iz kompa (brutalno), jer zadnji put kad tati nije radio cd i on je tako napravio. Ajme...Izgleda da imamo budućeg "hardwareaša".
    Ont. mi smo se spasili rastavljanja NAŠEG računala kad je sin od muževe kume dobio stari laptop (ispravan, ako se ne računa stanje baterije = koma) i sad se iživljava na tome. To je prihvatljivo. Čeprkanje po NAŠEM računalu na taj način je neprihvatljivo. Ali dijete odavno zna više od mene (nekih praktičnih stvari oko hardvera) i to je u redu. Imali smo mi s njim dugi period strogog nadzora (njemu valjda umjesto krvi teče struja u žilama) jer obožava električne i elektroničke uređaje svih vrsta. Pa je bilo prihvatljivo raskopati bakin stari video do zadnjeg vijka, ali NIJE prihvatljivo raskopati novi novcati mp3 samo da vidiš kaj je unutra....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Je, je, Peterlin, tu smo blizu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •