Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 124 od 124

Tema: Vitamin D3

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Prvom djetetu dala svega par puta, imala sam dojam da joj smeta, prestala. Sad joj je 8,5g. jako je visoka za svoju dob, ima ravnu kralježnicu, ravne noge... sve o.k.
    Drugom djetetu ih nisam nikako davala, isto sve o.k.
    Oboje rođeni na početku zime.
    Pa nije D3 lijek, već preventiva. Ne piju djeca D3 da nemaju krive noge. :D

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    davala sam maloj, a dajem i sad malom. redovito. svaki dan.
    maloj bi ponekad i zaboravila i po par dana dat, ali malom dajem redovito, navečer, prije večernjeg oboroka i spavanja. ne vidim da mu na išta utječu. meni su užasno gorke kapi, a on zine i čeka čim vidi bočicu i žlicu na koju ih ukapam.
    Joj, i naš isto to! Siročići mali, zinu znaju šta ih čeka, ali izdrže i hrabro gutnu! Pravimo i mi face skupa s njim, ali disciplinirano gutne! Meni su kapi preodvratna okusa. Mi sad uzimamo i željezo u sirupu koje je prefinog okusa pa mu ukapamo D3 u to. I meni se zna dogoditi dan-dva da zaboravimo dati, ali ne mislim odustati. Kapnemo tri kapljice i to je to.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije D3 lijek, već preventiva. Ne piju djeca D3 da nemaju krive noge. :D
    Rečenica ti nema logike. Preventiva i jest da nešto spriječiš.
    A, ako se pitaš zašto ja nisam mojima "sprječavala" rahitis D vitaminom...- zato što su dovoljno boravili na suncu .

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja se prvo malo izdojim u žličicu pa ukapam u nju kapi kako bi zamaskoirala barem malo kapi,a onda ju dojim.Koristiti ćemo ih kako nam je rekla ped.do 1.god.Inače idemo često van tako da je već dobila i malo bojice u lice pa i sunce iskorištavamo.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Rečenica ti nema logike. Preventiva i jest da nešto spriječiš.
    A, ako se pitaš zašto ja nisam mojima "sprječavala" rahitis D vitaminom...- zato što su dovoljno boravili na suncu .
    Hoću reći ... "krive noge" su drastičan oblik u rahitisa. Poznato je i među vrapcima kako je rutinska nadoknada vitamina D u djece gotovo iskorijenila pojavu rahitisa. A manje uočljive probleme zbog nedostatka vitamina D ti zapravo ne bi mogla primjetiti. Zato kažem, ne dajemo vitamin D samo zato da ne vidimo krajnju posljedicu. Ili tko ima hrabrosti nakon dokaza znanosti i prakse ne davati vitamin D i čekati sve dok ne vidi krive noge djeteta? Jasno da je važno izlaganje suncu i da sve može biti ok, barem ono što vidiš golim okom. S druge strane, ako pročitaš o tome u bilo kojem pedijatrijskom udžbeniku, možeš se informirati da recimo ima rahitisa do kojeg je došlo zbog nasljednih poremećaja odnosno stanja "nemogućnosti stvaranja vitamina D", unatoč tome što smo dijete sunčali od izlaska do zalaska sunca. Inače, zavidim ti na kraju u kojem živiš da ima tako puno sunca. Mi kontinentalci s jesenskim bebama čekali smo mjesece i mjesece za prve zrake sunca!

Kao i kod cijepljenja i drugih preventiva, možda nije baš najbolje rješenje da odluke o zdravlju djeteta preuzimaju roditelji koji nisu medicinski obrazovani.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj mala nada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se prvo malo izdojim u žličicu pa ukapam u nju kapi kako bi zamaskoirala barem malo kapi,a onda ju dojim.Koristiti ćemo ih kako nam je rekla ped.do 1.god.Inače idemo često van tako da je već dobila i malo bojice u lice pa i sunce iskorištavamo.
    Kad smo kod sunčanja beba... jel' vi svoje bebače već mažete s kremama za zaštitu od sunca? Prije par dana su prvi put ove godine na Dnevniku upozorili na UV zračenja... ručice, ono malo nožica što proviri između hlača i čarapica, lice... mažete?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aiko, nijedna moja odluka nije donesena na precac. Znas li koje su posljedice predoziranja D vitaminom? I jos mi reci da li je unos vitamina D u organizam, moguc jedino zahvaljujuci Plivi?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A manje uočljive probleme zbog nedostatka vitamina D ti zapravo ne bi mogla primjetiti. Zato kažem, ne dajemo vitamin D samo zato da ne vidimo krajnju posljedicu. Ili tko ima hrabrosti nakon dokaza znanosti i prakse ne davati vitamin D i čekati sve dok ne vidi krive noge djeteta? Jasno da je važno izlaganje suncu i da sve može biti ok, barem ono što vidiš golim okom. S druge strane, ako pročitaš o tome u bilo kojem pedijatrijskom udžbeniku, možeš se informirati da recimo ima rahitisa do kojeg je došlo zbog nasljednih poremećaja odnosno stanja "nemogućnosti stvaranja vitamina D", unatoč tome što smo dijete sunčali od izlaska do zalaska sunca. Inače, zavidim ti na kraju u kojem živiš da ima tako puno sunca. Mi kontinentalci s jesenskim bebama čekali smo mjesece i mjesece za prve zrake sunca!

Kao i kod cijepljenja i drugih preventiva, možda nije baš najbolje rješenje da odluke o zdravlju djeteta preuzimaju roditelji koji nisu medicinski obrazovani.
    Zašto misliš da ne bih primjetila manje vidljive posljedice, ja ili pedijatar?

Zašto misliš da je znanost načistu s dodatnim unosom vitamina D?

Zašto misliš da mi treba pedijatrijski udžbenik (?) da bi zaključila da mi dijete ne pati od te nasljednog poremečaja?

Ovo zadnje potpisujem, ali i dodajem da nemaju svi pedijatri isti stav, kako o cijepljenju, tako i o vitaminu D, a da ne govorim o dojenju, dohrani...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja dajem tu i tamo. osobno mislim da je vitamin d bolji koji se dobije vani od sunčevih zraka. ovaj vitamin koji mi dajemo djeci je umjetan i samim time ja ne mislim da je dobar. ipak nemam hrabrosti nikad mu ne dati pa recimo da mu dam 2-3 puta tjedno po 2-3 kapi. sve te kemijske stvari meni ne mirišu na dobro i ja mislim da je hrpa tih stvari koje dajemo djeci ili uzimamo mi zapravo posljedica dobro osmišljene kampanje farmaceutske industrije. ali kao što rekoh, nemam hrabrosti skroz riskirati

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je dosta nutricionista reklo da djeca do 4 godine ne bi trebala primati saplemente jer mogu stvoriti kaos u organizmu koji onda više ne zna dobro iskorištavati prirodne oblike vitamin itd.
    neki su se dr. na takve izjave namrštili i rekli da to nije tako.

ja vjerujem da je najbolje ono što dolazi iz prirode jer se čini da su nam tijela tako 'programirana'. bar za sada.
    s druge pak strane, moja je beba imala nedostatak jednog vitamina bez vidljivih znakova nedostatka istog koji bi na naplatu došli tek za nekoliko mjeseci da ja nisam išla po svojoj intuiciji provjeravati. dr-a sam pitala treba li saplement ili pojačati prehranu, i na kraju je dobila je saplemente jer je dr bilo strah pustiti da se to 'riješi' prirodnim putem povećanim unosom hrane bogate tim vitaminom.
    znači iako sam znala sve o saplementiranju tako malog djeteta nisam odbacila njegov savjet i postupila sam po njemu.

na svakom je izbor što će i kako sa svojim djetetom.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene zanima pošto male bebe ne smiju direkt na sunce kako onda mogu dobiti vitamin tim putem?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    inače zračenje sunčeka po ljeti dopire i do bebe koja se nalazi u hladovini svojih kolica recimo u parkiću. zračenje se odbija od kolica i uokolo kolica (i svih ostalih objekata) i dobar dio završi i u kolicima, a bez da nježna bebina koža bude izložena suncu.
    evo odgovora

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    evo odgovora
    a što je s ostalim godišnjim dobima osim ljeta?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    evo odgovora
    Hvala

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a što je s ostalim godišnjim dobima osim ljeta?
    Uzimati D3 kapi,u prve 2 godine,u periodima bez sunca

Poznato je i među vrapcima kako je rutinska nadoknada vitamina D u djece gotovo iskorijenila pojavu rahitisa
    Jedan period je bilo prava rijetkost vidjeti dijete sa rahitisom,sada tu i tamo pojavi se pokoji pojedinačni slučaj
    Večinom kod djece na adaptiranom(ili na kravljem-ima i toga)a bez profilakse

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja zaboravim dati kapi, evo već 3 dana nisam dala. Nije nešto čime se ponosim, ali eto. Pošto kapi stoje u frižideru moram ih izvaditi da se ugriju i onda ih izvadim i zaboravim na njih. Kad ih se sjetim mala spava ili nešto već i tako ode dan, a kapi nije popila.
    mene zanima dal je 4kapi previše za ovo ljetno doba? često smo vani...
    i nas izgleda muči trbica od D3, stolica joj baš bude rijetka i eksplozivna, a i grčevi ju muče, tako da ni sama ne znam dal da dajem ili ne.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj twinmama prvotno napisa Vidi poruku
    Uzimati D3 kapi,u prve 2 godine,u periodima bez sunca
    Znači da sad pa preko ljeta više ne moram davati ili ono... ne znam... jednom tjedno par kapi? Ili kad je ono par dana kiša?

P.S. I mi, kao kod Žabice, znamo zaboraviti kapi... dan-dva propustimo i D3 i željezo... ali ne opterećujemo se zbog tih propusta...
    Posljednje uređivanje od Aiko : 27.05.2010. at 16:18

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Svima dobar dan...

Evo i ja se sad patim sa istim pitanjem, dobili smo od pedice Plivit D3 kapi, kada sam ih smješala sa kapljicom vode, miško je bio toliko nervozan cijeli dan, da nije nit spavao nit išta, i stolica mu je bila čudna.. i tako 3 dana za redom, i onda sam ih prestala davati..
    Jučer ujutro sam bila kod pedijatrice zbog pupkića, i usput pitala za D3, ona mi spominje da mu dajem u kamilici??.. meni je to sve čudno (mislim neiskusna sam totalno)
    Malca izvodimo na sunčeko svakodnevno, blijedi jesmo, jer smo familijski svi bijele puti...

Da li bi bilo pametno da probam tražiti neku alternativu? čula sam da postoji alternativa jer su ove kikačima jako gorke, i da postoji nešto što je puno bolje od ovoga, a ne ide na recept... ili da probam još sa istima ali na način da kapnem na cicu i malac povuče, ili da se izdojim pa na žličicu... preporuka od pedice je tri dnevno, dal da ih sve tri u danu dan, ili svakih 8 sati, tj. svaki 2 podoj kod mene?

Nadam se da će mi netko moći odgovoriti na ova pitanja... hvala unaprijed...
    Posljednje uređivanje od andynoa : 05.04.2011. at 11:40

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak treba pomješaj s kap-dve mlijeka, ili samo s vodom

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja bi u zlicu iskapala 3 kapi D3 i strcla jos u zlicu par kapljica svog mlijeka. Dala bi bebi to i onda bi ga jos i podojila.

Do kojeg mjeseca u proljece dajete kapi? Nama je pregled tek u 6.mj, ne znam da li da prekinemo s kapima ranije, jer sad na jugu ima dosta sunca i u setnjama smo stalno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače se daje cijele prve godine, i u drugoj godini zimski dio

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nama je pedijatrica bila rekla da startamo tek krajem listopada, tad je mali imao 4 mj, jer do tad je bilo puno sunca pa mu nije bilo potrebno ljeti... Hmmm ne znam... Nazvat cu je i pitat, ne bi htjela da mi se mali overdozira

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Preporuka je cijelu prvu godinu i zimi kroz drugu i treću.
    Ja izdojim par kapi mog mlijeka na žličicu i u to ukapam 4 kapi D3, mislim da je to puno bolja opcija od vode ili kamilice.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

skoro mjesec dana dajem bebi 3D kapi, i zadnja 2 tjedna svaki puta nakon sto mu ih dam na zlicu ne prođe kratko vrijeme i on bljucne ...nadam se da barem nesto ostane?!?...dr. nam je rekla da mu dajemo do 1. god...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •