Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: roditelji u akciji

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    kako to misliš? idu dobrovoljno? jer meni tako zvuči to što si napisala..Misliš da se svatko tko želi može prijaviti u interventnu,pa onda ide bubati ekipu uokolo..Pa nije to baš tako
    Niti ima tu dobrovoljnog javljanja, niti si svaki policajac može sam odrediti što bi radije radio. Bez obzira što to nekome zvuči nevjerojatno, ali i u policiji ima reda, rasporeda posla, rasporeda dužnosti, visokoobrazovanih kadrova, pametnih ljudi,.... (istina ima i kukolja, kao i svigdje).

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    opet ponavljam, ja nisam rekla SVI...

i ako ih je samo 20 od dvjesto meni je to puno. jer to je 20 ljudi bez kontrole, a s oružjem u ruci.
    o tome pričam.
    ovo se i meni čini mogućim

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam fan policije, da se razumijemo. No ovdje sam u potpunosti na njihovoj strani. Oni dolaze na tekmu ne zato što im se gleda niti da bi mlatili nekoga - oni dolaze jer im je to posao kojim prehranjuju familiju. Da, možemo reći da su oni sami izabrali svoj posao. No ja nekako volim vjerovati da je smisao policije nešto "viši" od sprečavanja pomahnitalih navijača da unište tuđu imovinu i međusobno se pobijaju.

Osim toga nakon ovakvih stvari se uvijek udara po policiji. Pred neko vrijeme je isto bilo sranje - grupica bbb-ovaca je namlatila hajdukovca. Pa su drvljem i kamenjem po policija što se nije uključila. Da se uključila onda bi drvljem i kamenjem po policiji što ih je namlatila.
    X

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Val, ali mi ovdje pričamo o 1000 navijača na koje dolazi 50 policajaca (karikiram, nisu provjerene brojke)....i kad policija uleti među one koji rade nered može pogriješiti u tolikoj masi ljudi....to je normalno! Zato oni koji ne prave nered trebaju bježati od onih koji rade...ne znam što čekaju kad vide da pale bengalke i kidaju stolice? Možda žele malo navijati, smijati se nekome s razbijenim nosom? Ne znam, ja bih odmah bježala prema izlazu kad bih vidjela što me čeka, ne bih sigurno čekala da vidim razvoj događaja. Znatiželja je ubila...koga ono?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Val, ali mi ovdje pričamo o 1000 navijača na koje dolazi 50 policajaca (karikiram, nisu provjerene brojke)....i kad policija uleti među one koji rade nered može pogriješiti u tolikoj masi ljudi....to je normalno! Zato oni koji ne prave nered trebaju bježati od onih koji rade...ne znam što čekaju kad vide da pale bengalke i kidaju stolice? Možda žele malo navijati, smijati se nekome s razbijenim nosom? Ne znam, ja bih odmah bježala prema izlazu kad bih vidjela što me čeka, ne bih sigurno čekala da vidim razvoj događaja. Znatiželja je ubila...koga ono?
    pa svi ti nehuligani su krenuli prema izlazu...pitanje je zašto nisu mogli izaći????

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je Mima, točno, u pravu si..međutim, jednako tako stoji i činjenica da se naše redarstvene snage baš i ne educiraju na način kako bi to trebalo biti. Bojim se da smo, što se stručne edukacije ovlaštenih osoba negdje na pragu zemalja trećeg svijeta
    Što, dakako, ne opravdava nasilje i propuste...Ali bi se možda stvari, da ta nekakva poštena edukacija postoji,rješavale daleko efikasnije i uz manje žrtava s obje strane...
    I nemojmo žmiriti na jedno oko, jednaka eskalacija nasilja (doduše, ne u toj mjeri) je prisutna i kod utakmica drugo i trećeligaških klubova. Jedino što tamo nema policije, eventualno redari...I to valjda nešto govori

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    - dajemo novce za stadione, za klubove, za navijače (u gradu u kojem tisuću djece ostane neupisano u vrtić i u kojem ima tri bazena) i sad bismo još trebali davati lovu da se policija uči gerilskoj borbi protiv navijača.
    Gerilskoj borbi kojoj je cilj ne povrijediti navijača ofkors. Da nam budu sretni, zdravi i spremni za uništavanje na idućoj tekmi.

Potpis pod cijeli post inače.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa baš čitam jučer iskustva nekakvog navijačkog vođe, opisuje svoje doživljaje iz Engleske gdje su išli na neku utakmicu i tukli se sa Englezima. I sad on piše kako je policija upala, kako su efikasni, kao gerilci, kako ne mlate nego onesposobljavaju, kako su dobro utrenirani i kako bi naša policija trebala tako djelovati. Pa si mislim - hello?, a da se vi možda ne mlatite, kako bi to bilo? Kao što Peterlin reče - dajemo novce za stadione, za klubove, za navijače (u gradu u kojem tisuću djece ostane neupisano u vrtić i u kojem ima tri bazena) i sad bismo još trebali davati lovu da se policija uči gerilskoj borbi protiv navijača.
    pa slažem se tako bi trebala djelovati policija, oni su plaćeni za to i trebali bi djelovati primjereno i na vrijeme, budala će se uvijek naći, ali one nisu zaposlene
    Posljednje uređivanje od tina55 : 06.05.2010. at 13:27

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Gerilskoj borbi kojoj je cilj ne povrijediti navijača ofkors. Da nam budu sretni, zdravi i spremni za uništavanje na idućoj tekmi.
    pa koliko ja znam cilj je onesposobljavanje, a dalje bi to trebala biti stvar sudstva

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    pa slažem se tako bi trebala djelovati policija, oni su plaćeni za to i trebali bi djelovati primjereno i na vrijeme, budala će se uvijek naći, ali one nisu zaposlene
    Ako misliš da je smisao policije djelovati na tekmama (i to još na način da navijači budu happy), s time se ne slažem.

Zašto ne izračunaju koliko jedna tekma košta porezne obveznike? Jer mi smo ti koji plaćaju prekovremene policajcima. I mi smo ti koji saniraju štetu nakon tekme. No nije bed, lako nam dignu još neki porez ili prirez ako će usfaliti za nogomet.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zašto ne izračunaju koliko jedna tekma košta porezne obveznike? Jer mi smo ti koji plaćaju prekovremene policajcima. I mi smo ti koji saniraju štetu nakon tekme. No nije bed, lako nam dignu još neki porez ili prirez ako će usfaliti za nogomet.
    Samo mali dodatak - policija više nema plaćene prekovremene.
    S ostatkom postova vezanim za posliciju se slažem.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

s ovime se u potpunosti slažem
    po meni policija ne treba djelovati da navijači budu happy, već rješiti izgrednike na vrijeme (prije izbijanja šireg sukoba) i na primjeren način (onesposobljavanje i privođenje)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa koliko ja znam cilj je onesposobljavanje
    Da to policiji nije cilj onda bi bio daleko veći broj ranjenih. No bune se i protiv onesposobljavanja, pregrubo je. Predlažem da se ukinu pendreci pa da policija finim glasom zamoli pomahnitalog huligana (jednog od onog koji je policajcu izbio oko) da se primire. Da nam ih ne uzrujaju jelte.

E da - prije par godina je moj siroti susjed, sada je već pokojni, izašao van braniti navijačima da ulaze u haustor. I premlatili su ga. Pa mi neka mi netko kaže da treba na finjaka.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa svi ti nehuligani su krenuli prema izlazu...pitanje je zašto nisu mogli izaći????
    Otkud ti to znaš da su svi krenuli prema izlazu? A pretpostavljam da nisu mogli izaći jer se izlazi zatvore da se ne bi proširili neredi na cijeli stadion. Teško mi je povjerovati da je netko mirno stojao na izlazu, daleko od nereda i da se policija obrušila na njega. :/ Uostalom, ako je tako, zašto ne tuže policiju? Mislim, vi pričate kao da živimo u SSSR-u

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

smatram da puno tih policajaca, na visokorizične utakmice, ide iz razloga da bi batinala.
    a je li?
    Sigurno su iz interventne ili specijalne policije molili nadređene da ih pošalju na tekmu, jer im se baš tuče.
    Vjerojatno su i policajci onda započeli nerede, tko zna?
    Istina, kao što i Anemona kaže, u svakom žitu ima kukolja, i nemojmo sve trpati u isti koš. Nit su svi navijači huligani, nit su svi policajci zlatni. Ali policija sigurno nije započela nerede. Kad su huligani počeli šiziti, ovi su se valjda trebali pokupiti i pustiti da se međusobno poubijaju na tribinama?
    Ne sviđa mi se nikako, nikako te generaliziranje,diže mi se od toga kosa na glavi. Poznajem nekoliko vatrenih navijača koji su vrlo dragi ljudi, a poznajem još više policajaca koji zaista časno i s ljubavlju obavljaju svoj posao i paze da mirnije spavamo.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

OT, nadam se da dobiju barem dnevnicu.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja uopće ne kužim zakaj se ljudi koji dođu gledati tekmu međusobno psuju i tuku
    meni to fakat nije jasno
    iz ove dvije rečenice vjerovatno kužite da ne pratim nogomet,a ni MM
    ne kužim zakaj bi ja koja navijam za dinamo trebala mrziti nekoga tko navija za hajduk
    MM često ode na hokejaške tekme,i super mu je
    na takve tekme bi bez problema išla s djecom

što se tiče ovog događaja mislim da je policija radila svoj posao,no isto tako mislim da je u cijeloj toj makljaži mogao nastradati i netko nevin
    kada bi imali dobar zakon i educirane policajce do takvih situacija nebi ni dolazilo ili bi se svele na minimum

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa baš čitam jučer iskustva nekakvog navijačkog vođe, opisuje svoje doživljaje iz Engleske gdje su išli na neku utakmicu i tukli se sa Englezima. I sad on piše kako je policija upala, kako su efikasni, kao gerilci, kako ne mlate nego onesposobljavaju, kako su dobro utrenirani i kako bi naša policija trebala tako djelovati. Pa si mislim - hello?, a da se vi možda ne mlatite, kako bi to bilo? Kao što Peterlin reče - dajemo novce za stadione, za klubove, za navijače (u gradu u kojem tisuću djece ostane neupisano u vrtić i u kojem ima tri bazena) i sad bismo još trebali davati lovu da se policija uči gerilskoj borbi protiv navijača.
    X

Nisam ni na jednoj ni na drugoj strani. Mrzim iz dna duše svako nasilje i netolerantnost. Sva sreća pa ni mene ni mog muža ne zanimaju tekme (volimo pogledat prvenstvo preko tv-a), a muž je ovisnik o formuli(vrte se u krug, a ti se loviš bojicu na tribini jer ih ne vidiš kroz 70% staze-milina)

No na one snimke od neki dan gledam onog dečka koji je nekaj mahao na tribinama prema policiji i onda ga je murjak dohvatio pendrekom. Kad je dečec pao na stolice (sigurno ima nešto slomljeno) murjak ga je nastavio lupati nogom i pendrekom.
    Ma da mu je neznam šta viknuo (a samo je to radio) nema ga pravo ni murja ni nitko tako lupati pogotovo kad je čovjek na podu i leži, znači nemočan je , stavi mu lisice kvragu, odvedi ga u maricu, a ne svoje frustracije lječit na tuđim leđima (a državne slušbe su sigurno sfrustrirane- ne pitam se zašto-znam)!!! Ne treba nama gerila, nama treba kultura prije svega!

Za huligane koji razbijaju smatram da je kriv odgoj od doma. I odgoj se "nosi" do kraja života, osim ako muškarac nađe ženu koja ga "uspije svladati i preodgojiti"!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

d
    Posljednje uređivanje od icyoh : 06.05.2010. at 13:45

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dijete spava pa mogu

Znate što je meni fascinantno? Uvijek se radi o istoj grupaciji ljudi.
    MM trenira košarku pa idemo na tekme.
    I sada, jednom usred cibonine utakmice ustaje grupica ljudi na jednoj od tribina i udri u dernjavu "Dinamo, dinamo" - kakav fakin Dinamo na Ciboninoj tekmi?? Pa "ubij srbina" i tako dok ne nisu potukli međusobno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako to misliš? idu dobrovoljno? jer meni tako zvuči to što si napisala..Misliš da se svatko tko želi može prijaviti u interventnu,pa onda ide bubati ekipu uokolo..Pa nije to baš tako
    ne mislim da idu dobrovoljno. mislim ono što sam napisala.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    ne mislim da idu dobrovoljno. mislim ono što sam napisala.
    kažem, to što si napisala ja sam tako shvatila..a vidim i još poneki...Tek poslije je uslijedilo malo detaljnije obrazloženje..No bez obzira na to, kao netko tko je svojevremeno došao iz sistema i cijeli je život okružen tim istim sistemom, ne slažem se. Meni je to generaliziranje.
    Slažem se sa tvojim postom kasnije gdje kažeš da ako je i 20 došlo s takvim naumom-previše je. Ma, ako je i jedan došao-previše je brate. Od jednog sve počne.
    Međutim, ajmo imati na umu da policija u ovom slučaju nije počela prva. Hebote, na mene da navali desetak huligana, bome ni ja ne bih gledala po kom udaram

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa Vidi poruku
    No na one snimke od neki dan gledam onog dečka koji je nekaj mahao na tribinama prema policiji i onda ga je murjak dohvatio pendrekom. Kad je dečec pao na stolice (sigurno ima nešto slomljeno) murjak ga je nastavio lupati nogom i pendrekom.
    Ma da mu je neznam šta viknuo (a samo je to radio) nema ga pravo ni murja ni nitko tako lupati pogotovo kad je čovjek na podu i leži, znači nemočan je , stavi mu lisice kvragu, odvedi ga u maricu, a ne svoje frustracije lječit na tuđim leđima (a državne slušbe su sigurno sfrustrirane- ne pitam se zašto-znam)!!!
    vidjela sam tu snimku, dečko drži ruke u vis, tuku ga, pada na stolice i samo leži i dalje ga tuku pendrekom i cipelare
    icyoh, nije li to malko više od onesposobljavanje?
    Posljednje uređivanje od tina55 : 06.05.2010. at 15:13

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Otkud ti to znaš da su svi krenuli prema izlazu? A pretpostavljam da nisu mogli izaći jer se izlazi zatvore da se ne bi proširili neredi na cijeli stadion. Teško mi je povjerovati da je netko mirno stojao na izlazu, daleko od nereda i da se policija obrušila na njega. :/ Uostalom, ako je tako, zašto ne tuže policiju? Mislim, vi pričate kao da živimo u SSSR-u
    čovjek koji je bio ne tekmi je pričao da nisi mogao samo mirno izaći

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vidjela sam tu snimku, dečko drži ruke u vis, tuku ga, pada na stolice i samo leži i dalje ga tuku pendrekom i cipelare
    icyoh, nije li to malko više od onesposobljavanje?

Ne kažem da je to prihvatljivo - uostalom napisano je da u svakom žitu ima kukolja.
    No, isto tako netko može linkati sliku navijača koji policajcu gura baklju u usta (slučaj iz Be) - nije li to malko više od navijanja? Štoviše, nije li to i malko više od divljanja?

Da se razumjemo - ne odobravam nasilje niti s jedne strane. Niti udaranje čovjeka dok leži na podu.
    No nasilno ponašanje (a grupa navijača se ponaša nasilno) zahtjeva grubo postupanje. Uostalom onesposobiti je širok pojam. Što to znači?
    Udariti pendrekom da padne na pod? Zamoliti da stane? poprskati suzavcem? Kako možeš pomahnitalog pijanca spriječiti da napravi neko zlo (ubije nekoga npr) i spremiti ga u maricu na fin način?

Poanta ove rasprave je da je meni više nego smješno da tamo neki izgrednik kometira da ih tuđa policija "finije" onesposobljava nakon što oni divljanjem ugroze druge. A ne da želim reći da je prihvatljivo mlatiti nekoga.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja nisam objektivna - imamo stan kraj stadiona i godinama sam svjedok porazbijanih prozora u haustoru, počupanih ljuljački, zapišane zgrade.... U ovom zadnjem okršaju je mojima iščupan retrovizor i razbijena šoferšajba (i nije prvi put).
    Svaki put kada je neka utakmica kod nas je opsadno stanje, a zajednička sredstva iz pričuve trošimo na saniranje štete koju naprave pijani idioti.

Tako da uopće nemam razumjevanja za te bedastoće. Oderala bih kaznu dinamu, mamiću, udruzi navijača... Nadalje, zabranila igranje pred publikom, prestala pumpati novac iz gradskog proračuna u tu rupu bez dna, iselila udruge navijača iz (skoro besplatnih) gradskih prostora. I da sve to učine, ako ništa drugo, barem bi prestali trošiti tolika proračunska sredstva za osiguravanje utakmica.
    A huliganima - zatvorsku kaznu.
    Potpis.

A zatvorska kazna - 3x duža od sadašnjih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mima, pa neće država propast radi troškova edukacije policajaca.
    potpisujem u stvari petarpan.
    nasilje na stadionima je jedan fenomen, svjetski fenomen, nisu ga izmislili nit dinamovi nit hajdukovi navijači. kako znamo, neke zemlje su ga drastičnim metodama, uspjeli svesti na minimum. jedino je žalosno, što se prije toga trebala desiti velika tragedija.
    to je jedna specifična situacija, u kojoj moraš znat kako djelovat. kako se postavit.
    nemam pojma, kad policajci hvataju teroristu usred grada, obučeni su valjda za to da ne pucaju na prolaznike kad pregovaraju s otimačima, isto su obučeni za to.
    tako se trebaju educirati i kako se ponašati u ovim situacijama, gdje je hrpa podivljale djece, hrpa agresivaca, hrpa nasilnika i hrpa normalnih navijača.
    glupo mi je i uopće u ovom problemu gledati tko je kriv.
    normalno da su krivi huligani i nasilnici.
    ili njihovi roditelji
    ali, oni su tu, oni postoje, a činjenica je da stadioni i na inače mirne ljude djeluju kako djeluju.
    nije ni to ništa čudno ni neobično.
    to je masa ljudi, masa adrenalina, euforija.
    masa testosterona
    a nogomet je nogomet. najpopularniji sport, ma šta sport, više od sporta i nikad neće biti usporediv s hokejom. i to je tako.
    e sad, zašto je tako, sociolozi su sigurno već dali odgovore na ta pitanja.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

iksam icy, moja djeca ne spavaju nego skacu po meni

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vječno rivalstvo između ta dva kluba je meni nepodnošljivo. I ne samo između klubova, nego između teritorija jedne jedinstvene države.
    Kada su suprug, sin i frend sa svojim sinom otišli gledati utakmicu Dinamo-Varteks, to im je bila najbolja tekma (doduše, klincima i jedina ) koju će pamtiti, kao i hokejašku utakmicu ove sezone. Jer je tamo bilo prisutno fer-navijanje, bez vrijeđanja, a sa takvim emocionalnim nabojem za svoj klub da navijači nisu otišli dugo iz gledališta čak i nakon poraza.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mima, pa neće država propast radi troškova edukacije policajaca.
    potpisujem u stvari petarpan.
    nasilje na stadionima je jedan fenomen, svjetski fenomen, nisu ga izmislili nit dinamovi nit hajdukovi navijači. kako znamo, neke zemlje su ga drastičnim metodama, uspjeli svesti na minimum. jedino je žalosno, što se prije toga trebala desiti velika tragedija.
    to je jedna specifična situacija, u kojoj moraš znat kako djelovat. kako se postavit.
    nemam pojma, kad policajci hvataju teroristu usred grada, obučeni su valjda za to da ne pucaju na prolaznike kad pregovaraju s otimačima, isto su obučeni za to.
    tako se trebaju educirati i kako se ponašati u ovim situacijama, gdje je hrpa podivljale djece, hrpa agresivaca, hrpa nasilnika i hrpa normalnih navijača.
    glupo mi je i uopće u ovom problemu gledati tko je kriv.
    normalno da su krivi huligani i nasilnici.
    ili njihovi roditelji
    ali, oni su tu, oni postoje, a činjenica je da stadioni i na inače mirne ljude djeluju kako djeluju.
    nije ni to ništa čudno ni neobično.
    to je masa ljudi, masa adrenalina, euforija.
    masa testosterona
    a nogomet je nogomet. najpopularniji sport, ma šta sport, više od sporta i nikad neće biti usporediv s hokejom. i to je tako.
    e sad, zašto je tako, sociolozi su sigurno već dali odgovore na ta pitanja.
    X

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni kod svih tih utakmica gdje se bacaju baklje nije jasno što rade zaštitari koji ih puštaju s tim unutra. Išla sam jedne godine s MM-om na utakmicu Varteksa (ne sjećam se s kim su igrali) i zaštitar me nije pustio na tribine s bočicom vode u ruci, nego sam morala prvo popiti i baciti praznu plastičnu bočicu, valjda da ne gađam igrače s njom. A nismo bili među navijačima nego "normalnim" ljudima. Kak onda ovi s bakljama prolaze?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš sam bio znatiželjan vidjeti kako o tome razmišljaju mlade mame koje ne vise po utakmicama s pet-šest piva u sebi (jer mi je jasno kako takvi razmišljaju)
    I jako mi je drago vidjeti da razmišljamo jako slično.

(Čak sam malo ponosan zbog toga što vidim da razmišljam slično kao večina vas ovdje, i...... mogao bih X-ati svaki post ovdje iako izgleda da su neki proturječni. Ali nisu.)
    Posljednje uređivanje od mujica : 06.05.2010. at 20:01

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nogomet je leglo svakojakog šljama koji od njega živi materijalno ili duhovno (igrači, vlasnici klubova, navijači, državni financijeri) i kao takav za sobom poteže akcije i reakcije kakve se događaju , da sad ne nabrajam kakvi se najniži porivi mogu javiti i u inače normalnog čovjeka kad ugleda određenog vlasnika kluba na TV-u.
    Roditelji u akciji ili van nje mogu se samo truditi odgojiti dijete kojem neće pasti na pamet ulaznicom hraniti likove iz tog lanca.
    amen.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    I ja vjerujem da su svjedocanstva istinita. Meni u tim okrsajima uvijek i policija i navijaci djeluju jednako razulareno. I cini mi se da policija bas i nema neku proceduru "sto se radi ako...". Jer na ove navijace na tribini su odmah krenuli isukanih pendreka i udri. Nista kordon, nista stitovi, samo batina. Mozda grijesim, ali imam redovito dojam da reagiraju prekasno i s nekom nesigurnoscu koja onda rezultira eskalacijom nasilja.
    potpisujem ovo.

(Mima - koji ti je muz da ga trazim po ploci? )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovaj iz Bg sto je pokusao policajcu da gurne baklju u usta je dobio 10 godina. To u meni budi nadu da je nasa drzava (Srbija) konacno resila da se razracuna sa navijacima. Jer to ovde vise nije pitanje samo utakmica i nasilja na stadionima, vec po celom gradu. Uz to navijacke grupe finansiraju klubovi i ne znam ko sve jos, a imaju i debelu politicku, sudsku, policijsku..... zaledjinu. Pa se tako sudjenja huliganima odlazu do u nedogled, presude se vracaju na "reviziju", a krivicne prijave netragom nestaju iz administracije....

Inace, slazem se sa cvijetom73, makar meni nije bas jasno sta ljudi vide u gledanju sporta i navijanju, ja sam od toga operisana 100% kao i svi moji. Jednostavno ne znam sta bi me nateralo da ja sad kupim kartu, idem negde u guzvu, buku.... da bih gledala kako njih dvadeset dvojica ganjaju jednu loptu... I bas bi me zanimalo da procitam sta sociolozi i psiholozi misle o tome.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja samo da potpisem icyoh, cokoladu i ostale....

Negde sam jednom procitala da je neki Svedski klub resio problem huligana na stadionu tako sto je navijacima dozvoljeno da udju na stadion samo u pratnji svoje mame

možeš ih mislit - veliki, ćelavi nabildani u pratnji s mamom. pa kad izvade samo upaljač (a da ne govorimo o baklji) ova ih papučom

nego, naježila sam se od uvodnog posta...muka mi je od ovih priča.
    inače, mislim da bi jedna željezna lady trebala i hr "navijačima" tako da se riješi problem huligana a ne da po kostima dobiju oni koji bi stvarno željeli pratiti neko sportsko događanje i biti podrška klubu.
    Posljednje uređivanje od .kala. : 07.05.2010. at 10:38

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, slazem se sa cvijetom73, makar meni nije bas jasno sta ljudi vide u gledanju sporta i navijanju, ja sam od toga operisana 100% kao i svi moji. Jednostavno ne znam sta bi me nateralo da ja sad kupim kartu, idem negde u guzvu, buku.... da bih gledala kako njih dvadeset dvojica ganjaju jednu loptu... I bas bi me zanimalo da procitam sta sociolozi i psiholozi misle o tome.
    napisano je mnogo toga na tu temu i to ne sada, već odavno prije. proguglaj malo, sigurno ćeš dosta toga naći. nije to neki novi fenomen - kad te ponese adrenalin, to ozračje koje masa napravi.

a što se tiče ovog što prije govoriš..mislim, nisam ni ja nikakv sportski fan, niti pratim išta (osim košarke s početka 90-tih kad je ondašnja JUgoplastika osvajala diljem svijeta), ali nije da ne razumijem zašto ljude ponese na takvim događanjima. ponijelo je i mene na Depeche MOde prije 3 mjeseca kad je cijela arena bila nabijena tako pozitivnom energijom kad su zasvirala...hoću reći, svakom svoje..jednog ponese jedno, drugog drugo...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

upravo tako, kala.
    evo vissnja, ova knjiga zvuči zanimljivo, a baš bih je i ja mogla pročitati, sad je i mene zainteresiralo
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=11121

evo i jednog baš zanimljivog lalićevog članka na temu povezanosti sporta, nasilja, politike i društva danas u hrvatskoj.
    http://fakultet.fpzg.hr/politicka-mi...icles/1069.pdf

nikad, nikad neću zaboraviti mog barbu, inače vrhunskog znanstvenika, profesora na fakultetu, čovjeka koji se valjda nikad, ni u djetinjstvu, nije s nikim posvađao, a kamoli potukao, i zaljubljenika u sport.
    1990 godina, mi smo slučajno bili u zagrebu, nikad odigrana utakmica dinamo-zvezda.
    kad je on došao doma, bio je neprepoznatljiv čovjek, istina, bio je malo kukavica pa je uteko , ali trebali ste vidjeti te oči i tu mržnju koja je iz njega izbijala i taj žar.
    mi nismo mogli vjerovati.
    čudni smo mi ljudi.
    ili, možda bolje, čudni su ti muškarci

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nogomet je leglo svakojakog šljama koji od njega živi materijalno ili duhovno (igrači, vlasnici klubova, navijači, državni financijeri) i kao takav za sobom poteže akcije i reakcije kakve se događaju , da sad ne nabrajam kakvi se najniži porivi mogu javiti i u inače normalnog čovjeka kad ugleda određenog vlasnika kluba na TV-u.
    Roditelji u akciji ili van nje mogu se samo truditi odgojiti dijete kojem neće pasti na pamet ulaznicom hraniti likove iz tog lanca.
    Slažem se.
    I inače je druga strana sporta doping, droga, kocka i da ne nabrajam sve druge poroke koji idu uz silnu (nezasluženu) lovu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni je uopće uzaludna ova rasprava tko je prvi počeo i tko je više kriv.
    Navijači su napali policiju, a to je napad na državu. I točka.
    Ti huligani bi ubuduće utakmice trebali gledati na televiziju u zatvoru (ako im dozvole).
    A ne da se već nakon slijedećeg kvaziderbija opet čudom čudimo kako je došlo do nereda i raspredamo tko je kriv - policija ili navijači...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nikad, nikad neću zaboraviti mog barbu, inače vrhunskog znanstvenika, profesora na fakultetu, čovjeka koji se valjda nikad, ni u djetinjstvu, nije s nikim posvađao, a kamoli potukao, i zaljubljenika u sport.
    1990 godina, mi smo slučajno bili u zagrebu, nikad odigrana utakmica dinamo-zvezda.
    kad je on došao doma, bio je neprepoznatljiv čovjek, istina, bio je malo kukavica pa je uteko , ali trebali ste vidjeti te oči i tu mržnju koja je iz njega izbijala i taj žar.
    mi nismo mogli vjerovati.
    čudni smo mi ljudi.
    ili, možda bolje, čudni su ti muškarci
    cvijeto,
    igrom slučaja, ni kriva ni dužna, našla sam se, te 1990., u žiži događanja:
    maksimirska ulica, ispred stadiona, prijateljica i ja u 'peglici',
    a oko nas divlja horda...
    bukvalno...
    ne znam je li me ikada u životu bilo više strah...

(al' si me podsjetila...)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

“Ja te vooolim, ja te vooolim, ja te vooolim, Ra-chli-neee!”

i vagnerijanci koji rasturaju tramvaje

odličan je Tomić

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bas sam ga dosla linkat, ivy je bila brza
    meni je najbolji upaljac u glavu violoncelistice jer kasni osminku note

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

On uspoređuje neusporedivo. Što nije spomenuo huliganizam njegove struke prema nevinim žrtvama. To je "patologija koja postaje normala".

Mislim, smješno je i meni bilo čitat, ali...
    Posljednje uređivanje od Arijana : 09.05.2010. at 11:35

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    On uspoređuje neusporedivo.
    potpis

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto,
    igrom slučaja, ni kriva ni dužna, našla sam se, te 1990., u žiži događanja:
    maksimirska ulica, ispred stadiona, prijateljica i ja u 'peglici',
    a oko nas divlja horda...
    bukvalno...
    ne znam je li me ikada u životu bilo više strah...

(al' si me podsjetila...)
    I ja se dobro sjećam ovoga..al bila su to jako izopačena vremena..spremalo se od 6 ujutro, sjećam se , sa prozora sam gledala ...Ali se jednako tako sjećam i utakmice Dinamo-Hajduk 2-3 godine kasnije na koju su došla djeca, tadašnji srednjoškolci...Jer su zbog ratnih godina stadioni bili prazni..I navijalo se lijepo, uz navijačke pjesme i valove..S obje strane...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pcelica mara - sustav ne funkcionira
    ja osobno znam BBB (prakticki mi je clan familije) koji je uhicen u Splitu, proslo ljeto na tekmi, kad je bilo isto neko sranje
    dobio je DVIJE godine zabrane da ide na tekme i za sve to vrijeme trebao se dva sata prije tekme javit u policiju i dva sta poslije tekme i jos su ga za vrijeme tekme mogli policajci trazit na mjestima na kojima je rekao da ce bit

i sto se desilo?
    nakon ni dva mjeseca njemu je ta kazna UKINUTA
    ja ne znam ko je tu lud - njegova je mam siznula kad je cula da su mu to ukinuli, ja takodjer.. mislim popizdila sam... nabijem ih laganini
    koja se poruka time poslala nejmu i svim njegovim istomisljenicima

poslata mu je pruka, oke, napravite sranje, ulovicemo vas, odlzat cete 24-48 saati u cuzukiju, pusticemo vas, odrapicmo vam kaznu i ukinut je nakon 2-3 mjeseca

i onda kaj oni naprave - znaju da ce ionako proci liso i iz njihove perspektive neka tamo bakljica vrijedna je gore nabrojanog obzirom da se u nekakvom BBB ili slicnom miljeu, kad prodjes kroz tak nes' racuna da si bas ono.. pravi djekson

da su ga ljepo nastavili pratit, da mu je ostala obveza javljanja prije svih tekmi i da mu je ostala zabrana odlazenja na iste pa hebemu, za dvije godine, kolko je trebala trajat bi se valjda malo spametio
    ali ne
    kaznu su mu UKINULI
    tko
    MUP, sud... drzava.. sustav

nabijem ih sve redom.... i te huligane, a i drzavu koju su napali
    Posljednje uređivanje od Mukica : 09.05.2010. at 19:15

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

.Ali se jednako tako sjećam i utakmice Dinamo-Hajduk 2-3 godine kasnije na koju su došla djeca, tadašnji srednjoškolci...Jer su zbog ratnih godina stadioni bili prazni..I navijalo se lijepo, uz navijačke pjesme i valove..S obje strane...
    iju!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mukice, ne razumijem... zašto mu je ukinuta kazna? Je li se žalio, pisao neku molbu, tražio to ili su mu oni, bez ikakvog razloga samo ukinuli kaznu?
    I da, u pravu si, sustav ne funkcionira kako treba, ali meni i dalje nije normalno da je ikome prihvatljivo i normalno da se tako olako fizički nasrće na policiju
    Ne znam, možda sam se nagledala previše američkih filmova gdje je napad na policajca teži zločin, a možda se samo pitam - ako se ne boje napasti naoružanog policajca, što su tek u stanju učiniti civilu koji im se zamjeri.

Ali opet, poanta je da zakon treba mijenjati i huligane kažnjavati, bez iznimke. Ili im i ovaj put treba progledati kroz prste jer eto, nisu oni prvi počeli, a i reakcija policije je bila loša i neprimjerena, sudeći po svjedočanstvima na internetu. Pa nek to bude tema za raspravu, a ne njihovo divljanje, uvijek i svugdje (jer, podsjetimo se, naši navijači imaju problema s policijom i u drugim državama, ali valjda i tamo opet ne valja policija ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •