Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Uzroci neplodnosti

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla da su trebali uvesti i psihu kao uzrok neplodnosti...ali teško da bi se moglo nekako ispitati. Jer koliko vidim, veliki dio neobjašnjene neplodnosti je u biti psiha, a rekla bih da je i veliki dio objašnjene neplodnosti isto psiha. Jer kako drugačije objasniti mnoge prirodne trudnoće kojima je završila objašnjena neplodnost? Očito je u takvim slučajevima veći problem bio u psihi, nego u zdravstvenim problemima koje su ljudi imali.
    Ninči, na žalost, uopće ne slažem se s tobom i mislim da je to jedna od popularnih predrasuda, kao i ona "kad usvojite dijete, dobit ćete i biološko i sl.".

U uvođenju psihe kao razloga bolestima ne vidim nikakvih specijalnih benefita, osim propulzije psiho-doktora pa da prije bilo kojeg liječenja ne odemo prvo na psihoterapiju, jer, kad se uzme, psiha i stres bi mogli bit uzrok za ama baš svaku bolest na ovome svijetu, osim... recimo, loma noge ili vodenih kozica, ali i tu bi se moglo argumentirat da je sigurno imunitet pao uslijed stresa pa je neko dobio kozice, ili je bio psihički iznuren pa je pao i zapeo i slomio nogu.

Ono, kad ne znaju što ti je - a, sigurno je psiha... Opustite se predrasuda, i... bit će, bit će.

A, po meni, radi se (samo) o tome da idiopatska neplodnost ima neki svoj tjelesni uzrok, ali ga još medicina ne kuži, kao što naizgled zdrav i bez problema, kako se pomiču na gore u hijerarhiji MPO ponude (ulaze u IVF i sl.), nailaze na probleme - stanice koje se ne plode, otkrivaju probleme sa štitnjačom, koagulacijom itd. itd. koji se tek nakon dugog čačkanja mogu isčkačkati jer znanje o tome nije konačno i puno je nepoznanica.

Nadam se da se na ovu moju "kontru" nećeš naljutiti, ali ovo je moj stav.

Rađena su i brojna istraživanja ima li psiha uopće utjecaja na uspjeh MPO-a i nije nađena nikakva jednoznačna povezanst, sad, drugo je to što su i neke klinike počele nuditi jogu za pacijente itd. (vani, ne kod nas). Mislim, uvijek je dobro opustiti se, ali svoditi većinu ili dobar dio toga na psihu - po meni je wrong, i super je exit za stručnjake ako ne kuže neki jednoznačni razlog, uvijek mogu - blame it on the psiha.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.05.2010. at 09:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •