Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
To se ne radi. A ako se negdje radi, na nama je da ukinemo tu praksu. Te žene su plaćene za svoj posao i trebale bi ga odrađivati dobro i savjesno i bez kojekakvih poklona, da ne spominjem novaca. Gdje je nestalo ono normalno ljudsko od srca "hvala"? Ono više nije dovoljno dobro, mora biti podebljano poklonima i novcima?

I ja radim svoj posao, radim ga dobro i savjesno, i radim ga sa smješkom i kad mi se ne smješka, zbog čega nitko meni ne daje kovertu, prodavačici u DM-u, čovjeku koji gleda da li su auti kupili parkirnu kartu ili ženi u laboratoriju koja vadi krv?

Vrijeme je da se maknemo od plavih koverata. Samo mi pacijenti možemo utjecati na tu praksu.
potpisujem, ali opet ni tu ne treba generalizirati. jako sam protiv plavih koverata i mita, ali recimo ja tetama u vrtiću za božić volim odnijeti čestitku i po jednu čokoladu, teti na blagajni volim ostaviti stino bakše ili frizerki ili u kafiću, ako sam zadovoljna uslugom i ako sam raspoložena. ako mi netko učini uslugu ili sam jednostavno jako zadovoljna učinjenim volim uz hvala pokloniti i neku sitnicu. i to mi se ne čini kao podmićivanje ni nepotrebno. naravno tko neće, ne mora.