Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da me zanima što se tamo događa jer želim opet tamo roditi.
Ja nisam isla na tecaj jer sam drugorotka pa ne moram, i ne mogu suditi o tome sto je tamo receno - ali nastavno na ovu diskusiju moram reci da mi nesto nije jasno

Varazdinsko rodiliste ima imidz institucije u kojoj se propagira prirodni porod. Ne znam zasto. I ne znam je li vama jasno da se ta cijela prica svodi na trud i zalaganje dvaju osoba koje se svakodnevno moraju suprostavljati uobicajenim gledistima i stajalistima svojih kolega. Prema tome, ako na tecaju nije bilo Jukica i prije svega Erike, velike su sanse da su trudnice stvarno slusale o potrebi intervencija.

U Varazdinu se ne dogadja nista novoga. Moj prvi porod je bio sve samo ne prirodan, usprkos pokusajima da se za takav izborim. Sad mi je jasnije kako stvari stoje: ukoliko dodjes u pravu smjenu, bit ce lakse ostvarit svoje zelje. Ako potrefis krivu, morat ces se borit za sebe, kao i u bilo kojem drugom rodilistu. I na to treba biti spreman.

Zato cak mislim da je dobro da se na tecaju trudnice upoznaju s drugom stranom medalje i da se pripreme na mogucnost da nece sve ici tak glatko i kako su si zamislile. Jer ta je mogucnost vrlo izvjesna i realna - znam iz vlastitog iskustva i od drugih cura da je stvarno tako.