-
uhvatih vremena da nesto i napisem.
najprije Sirius Black cestitam na bebici i sto je sve bilo ok. Ni meni ovaj put nisu cekali da otpulsira pupcana, ali sa razlogom.
moram se nadovezati na temu o prirodnom-neprirpdnom porodu u vz rodilistu.
ja nisam stekla dojam da prirodan porod dobijes ako nabasas na prvu smjenu, svi koji su se tamo zatekli (druga i treca smjena) bili su jako ljubazni i pitali me za moje zahtjeve. Jest da se odredjeni ljudi kao sto je dr.jukic ili sestra erika mozda vise zalazu da zeni koja radja omoguce sto prirodniji porod, ali ponavljam meni ni jedan od njih nije bio na porodu, pa sam dobila sto sam htjela. u razgovoru sa dr.jukicem na jednom od pregleda kada sam vec presla termin i spominjala se indukcija, rekla sam da se bojim dripa ko crnog vraga (i zbog iskustva iz prvog poroda), a on mi je lijepo objasnio kada se drip daje i u kojoj kolicini. cak mi je i smanjio strah. na svu srecu drip nisam trebala ni dobila, ali kako mi je on objasnio, svi u vz rodilistu su educirani kako se drip daje i to se postuje. i to je jako bitno.
iako, moram priznati da mi je prvi porod kad sam dobila drip zbog sporog otvaranja bio puno bolniji od sada ovog kad sam rodila sa vlastitim trudovima. ali mi taj drip nije bio toliko nepodnosljiv. i meni su rekli da su ga dozirali polako i ukidali kad su vidjeli da su moji trudovi dovoljno jaki.
mislim da se u vz rodilistu drip ne dobije za bezveze kao u nekim drugim rodilistima, isto tako mislim da se epi ne radi za bezveze (rodila sam kako sam i pisala velikog decka od 4020g, babica je vidjela da je veliki cim je provirila glavica, pa me ipak nije rezala vec je nastavila sa masiranjem medjice), a imanje rooming in-a je nesto najljepse sto mozes uciniti za sebe i bebicu.
Ne trebaju vam nikakvi dogovori sa "dream team-om", vi koje ste odlucile roditi u vz rodilistu, zauzmite se za sebe, imajte povjerenja u babice i doktore (i u svoje tijelo) i sve ce biti super!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma