Stranica 12 od 20 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 961

Tema: Potpomognuta u SPLITU

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

matto samo jednom sam povratila i to je to (a sta se desilo kod tebe?), nemam nikakvih simptoma osim bolnih grudi,ostalo nista ....nadam se da cu cuti slijedeci put, tad bi trebala biti oko 9 tjedana...joj, samo da sve bude uredu.. curke jel ima jos neko trudnocu bez ikakvih simptoma?
    Vesnare draga, zao mi je al mozda jos ima nade, mozda je kako kaze gargamelica bilo prerano za test! ja sam izdrzala da prvi test uradim 14dpt..bilo ni tamo ni ovamo...

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle i danas 14dnt test negativan - od jutros prestajem sa utrićima, a kad se čujem sa dr. P vidjet ćemo šta i kako dalje. Negdje sam već napisala da sam u financijskom kolapsu, pa ne bih htjela potonuti još dublje.

Btw ako netko zna je li i po novom isto ICSI postupak sa femarom 5000,00 kn i šta se još osim femare mora kupiti. Evo opet pravim računice, a ne znam ni da li bi me uzeo u taj postupak...

Diana ne brini o simptomima - ja ih nisam imala uopće u prvoj trudnoći.

matto avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Diana draga ,
    ne opterećuj se sa simptomima, moje tetke, sestra, nikad nisu imale mučnine u trudnoći (a bilo je tu i duplih trudnoća odnosno blizanaca)
    i uopće ne znaju što su to trudničke tegobe, tako da po tome ne možeš znati razvija se ili ne daj bože ne razvija trudnoća kako treba.
    Na kraju krajeva, u prvim tjednima trudnoće ti ništa ne možeš napraviti da sve bude uredu ili pak nešto napraviti da dođe do komplikacija.
    Naravno ti će ćeš se zdravo hraniti, uzimati propisanu terapiju (utrogestan, folacin), smanjiti kofein, ne rediti teške fizičke poslove, dakle uraditi što je u tvojoj moći, i pokušati se, ma koliko se činilo teško, opustiti, uživati u trudnoći. Draga moja ti puno toga ne možeš promijeniti, svaki je slučaj individualan
    i ne misli na tužne stvari, kao što je recimo moja trudnoća, kod mene bebica se prestala razvijati zbog čega, nitko ne može znati. Jedno smo ljeto plovili uljuljkani u barku sreće, nas troje, barka se razbila i na pučini smo ostali samo ja i mm i krhotine. Od tada gradimo barku, nešto od krhotina nešto od iskustva koje
    smo naučili i koje nas je osnažilo, a novo ljeto je na pragu.

Draga, kod tebe neće biti tako, ti ćeš slijedeći uzv. čuti otkucaje srca svoje bebice i nemoj se uspoređivati s drugim slučajevima to te može samo uznemiriti, a ne može ništa promijeniti.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hello Ladies,
    Trebam informaciju. Zna li netko koliko dodje jedan IVF ICSI postupak u Cita skupa sa ljekovima (Menopur ili Gonal F)? Pokusavam sastaviti financijsku konstrukciju i vazem gdje ici... Prema njihovom webu imaju visoku stopu uspjesnosti (nadam se da nije marketinski trik a ST mi je blizi od Zagreba i imam gdje biti na punom pansionu pa se sada mislim...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja mogu samo reci da su mi oni u CITA divni, odlicni, ljubazni, ljudi sa srcem, ma sve najbolje o njima..od sestara do dr. ..ja sam doli radila 3 AIH i nisam mogla finan,. raditi IVF i zbog toga mi je jako zao....vjeruj mi neces pogrijesiti....sretno.....cijene nek ti cure kazu ja bas i ne znam tocno....

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Legal alien imaš pp

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

imali kakvih postupaka u kbc split...kako ide kod njih....? ili nema cura na forumu koje su doli

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Postupci se rade normalno ali evo izgleda da se javljamo nas par cura
    Mislim da rade još šesti mj pa pauza do devetog ( treba tu inf provjerit )

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kbc je pun parova. Ja sam bila u petak na pregledu i prema onome šta sam vidila, mislim da će trebat širit čekaonu, . Nisam pitala dr., ali u razgovoru s jednom curom čujem da ima dobrih rezultata, i stimulirano i s inseminacijama. Ta cura je zatrudnila s klomifenom i tempiranim odnosom! Znači čak i bez inseminacije, i to iz prve!
    Meni to, poslije ovolikog "staža", izgleda nevjerovatno i genijalno.
    Eto kratkog opisa događanja na kbc Split,

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

to mi je drago cuti,, ne to sto ima puno neplodnih parova , nego to sto ide doli ,sto je guzva , znaci rade punom parom, daj im Boze i uspjeha ....
    natice kad ti kreces opet?
    zlatice ? gargamelice ti?
    lea?

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo me opet.Izgleda da mm nema varikokelu bar tako uzv kaže ali je spermiogram loš, Dg. je oligoasthenozoospermia ( broj sperm.: 9 mil. ;sporo usmjerenih 5%, neusmjereno pokret.3%; brzousmjereno pokr. 0%; 92% nepokretn.).Opća ocjena pokr.1/2.
    Ostali smo šokirani.Poslali su nas kod urologa i sada ni sami ne znamo što nam je činiti,što urolog može učiniti da se slika poboljša,što očekivati od svega....i najvažnije da li uopće gubiti vrijeme s ovakim nalazima po bolnici i oko nje...
    Cure što da radim?
    Da li da krenemo na cito ili vidim da spominjete KBC,da oni sada to rade!?

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj lukava prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me opet.Izgleda da mm nema varikokelu bar tako uzv kaže ali je spermiogram loš, Dg. je oligoasthenozoospermia ( broj sperm.: 9 mil. ;sporo usmjerenih 5%, neusmjereno pokret.3%; brzousmjereno pokr. 0%; 92% nepokretn.).Opća ocjena pokr.1/2.
    Ostali smo šokirani.Poslali su nas kod urologa i sada ni sami ne znamo što nam je činiti,što urolog može učiniti da se slika poboljša,što očekivati od svega....i najvažnije da li uopće gubiti vrijeme s ovakim nalazima po bolnici i oko nje...
    Cure što da radim?
    Da li da krenemo na cito ili vidim da spominjete KBC,da oni sada to rade!?
    Draga Lukava, prije svega , drži se i misli pozitivno i ti i tvoj muž!
    Na brzinu ću ti samo iznijeti naše iskustvo jer žurim na posao! Slično kao i kod vas, bez varikocele, ali 99 % nepokretnih, a sveukupno 20 tisuća spermića , ma niti milijun! Od tog prvog nalaza su znali porasti do milijuna, jednom čak i dva, ali uvijek nepokretni!Prvo je išao urologu, otkrilo mu prostatitis, neke bakterije, pio antibiotike, to izliječio, pa pusti vitamini, čajevi i bla-bla,prestanak pušenja, ni kapi alkohola, široke bokse,tuširanje hladnom vodom, a pomaka nikakvog! I tako prošla godina i pol, ja lagano šiznula ( starija sam od njega pa znaš ono- biološki sat..), usput smo čekali da i KBC počne raditi ICSI i nismo dočekali. To je metoda koja je i vama potrebna s vašom dijagnozom, a da li je sada rade, nemam pojma.. Okrenuli se Citu, dr. je mome mužu odmah rekao: Šansa da se ovaj nalaz popravi, praktički ne postoji! , digli kredit i doživjeli da budemo sretnici kojima je uspjelo iz prve!
    Sažetak: od urologa nismo imali koristi,previše smo vremena izgubili čekajući i da nam se nije posrećilo, sad bismo razmišljali kako dalje. Kojim ćete vi putem, to je uistinu vaš izbor! Moj muž se nikako nije mogao pomiriti s dijagnozom, stalno je vjerovao da ćemo uspjeti prirodnim putem, sad mu je svejedno što drugi misle, kako sam kaže, Cito mu je samo pomogao da se spermići otisnu od točke A do točke B i iskrcaju se !!
    Što god odlučili, nemojte gubiti previše vremena, ne znam koje ste godište, ali ono brzo prolazi, a i uspjeh je uvijek upitan zbog mnogih faktora.. Sretno vam u svakom slučaju!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

[QUOTE=goa;1636907]Draga Lukava, prije svega , drži se i misli pozitivno i ti i tvoj muž!
    Na brzinu ću ti samo iznijeti naše iskustvo jer žurim na posao! Slično kao i kod vas, bez varikocele, ali 99 % nepokretnih, a sveukupno 20 tisuća spermića , ma niti milijun! Od tog prvog nalaza su znali porasti do milijuna, jednom čak i dva, ali uvijek nepokretni!Prvo je išao urologu, otkrilo mu prostatitis, neke bakterije, pio antibiotike, to izliječio, pa pusti vitamini, čajevi i bla-bla,prestanak pušenja, ni kapi alkohola, široke bokse,tuširanje hladnom vodom, a pomaka nikakvog! I tako prošla godina i pol, ja lagano šiznula ( starija sam od njega pa znaš ono- biološki sat..), usput smo čekali da i KBC počne raditi ICSI i nismo dočekali. To je metoda koja je i vama potrebna s vašom dijagnozom, a da li je sada rade, nemam pojma.. Okrenuli se Citu, dr. je mome mužu odmah rekao: Šansa da se ovaj nalaz popravi, praktički ne postoji! , digli kredit i doživjeli da budemo sretnici kojima je uspjelo iz prve!
    Sažetak: od urologa nismo imali koristi,previše smo vremena izgubili čekajući i da nam se nije posrećilo, sad bismo razmišljali kako dalje. Kojim ćete vi putem, to je uistinu vaš izbor! Moj muž se nikako nije mogao pomiriti s dijagnozom, stalno je vjerovao da ćemo uspjeti prirodnim putem, sad mu je svejedno što drugi misle, kako sam kaže, Cito mu je samo pomogao da se spermići otisnu od točke A do točke B i iskrcaju se !!
    Što god odlučili, nemojte gubiti previše vremena, ne znam koje ste godište, ali ono brzo prolazi, a i uspjeh je uvijek upitan zbog mnogih faktora.. Sretno vam u svakom slučaju![/QUOT

Cito ima dosta dobrih rezultata,koliko uopće dodje takav tretman kod njih(vaše iskustvo)!? Da li ste bili kod Dr. Šparca ili kod Dr.Poljaka? I koliko se čeka da vas uzmu u tretman (Cito)? Evo danas saznali da su svi urolozi na godišnjem,bar većina njih do početka 7-ga. Sad ne znam od kud prvo da krenem!

IRENA456 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga lukava prvo bi ti poželila dobrodošlicu
    iz tvojih postova primječujem da si izgubljena kao i večina parova kad se suoče s ovim problemom
    goa ti je sve ljepo rekla i nema se tu šta dodat osim da odmah uzmeš telefon u ruke i zoveš Cito
    nije bitno koji dr.jer su svi stvarno odlični
    za početak češ dobit upute koje pretrage moraš napravit da bi uopče došla u postupak
    s obzirom da dolazi ljeto to će ti bit prilika da sve skupiš do jeseni
    ako te još nešto zanima slobodno pitaj jer zato smo tu
    SRETNO!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj IRENA456 prvotno napisa Vidi poruku
    draga lukava prvo bi ti poželila dobrodošlicu
    iz tvojih postova primječujem da si izgubljena kao i večina parova kad se suoče s ovim problemom
    goa ti je sve ljepo rekla i nema se tu šta dodat osim da odmah uzmeš telefon u ruke i zoveš Cito
    nije bitno koji dr.jer su svi stvarno odlični
    za početak češ dobit upute koje pretrage moraš napravit da bi uopče došla u postupak
    s obzirom da dolazi ljeto to će ti bit prilika da sve skupiš do jeseni
    ako te još nešto zanima slobodno pitaj jer zato smo tu
    SRETNO!!!!
    X ogroman potpis

a što se tiče cijena najbolje ti je da to u hodu kod njih i s njima vidiš, jer nije svakome isto ne primamo svi iste lijekove, istu količinu, oni će ti sve lijepo objasniti....a moj ti je savjet telefon u ruke i zovi možeš i samo na konzultacije to ne znači da ti moraš početi postupak kod njih!!! ja ih osobno ne bih mijenjala ni pod razno!!!!! sretno!!!! a što se dr. tiče preporuka ti je i jedan i drugi samo kreni !!

SRETNO!!!!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

.
    Posljednje uređivanje od Pinky : 01.06.2010. at 12:12

matto avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Lukava, naruči se u Cito na konzultacije možda još dobiješ termin u ovom tjednu kod bilo kojeg od doc. P. ili Š. tu ne možeš pogriješiti,
    sa sobom ponesi dosadašnje pretrage, a kod njih ćeš dobiti popis pretraga koje još trebaš obaviti.
    Tako ćeš recimo raditi, hormone (FSH, LH, prolaktin, progesteron,...)TSH, briseve (možda), hepatitise, HIV, toliko se sjećam, i onda po novom zakonu, potvrdu psihologa, pravnika, i drugo mišljenje ( ne brini na Citu ti imaju već uhodani tim pa će ti reći kod kojeg psihologa ili pravnika ideš).
    Cito radi cijelu godinu, uvijek je netko od doc. ili biologa na raspolaganju pacijentima, pa ne moraš brinuti, a i dokumentaciju bez obzira koliko izgledala obilna, stigneš brzo prikupiti, sitnica, par bockanja nekoliko ampula krvi, i to je to želim ti sreću što god da odlučiš,
    Vjerojatno već znaš, ali za svaki slučaj više imaš na njihovoj stranici,
    www.cito.hr

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure su sve rekle... Potpisujem gou, posebno u vezi gubljenja vremena.

Vjerujem da ste sad u šoku i da sve izgleda kao smak svijeta... ali nije. Kad sam ja dobila dijagnozu oligoasthenozospermija počela sam plakati već na šalteru, nisam ni dočekala da izađem na ulicu... A onda sam shvatila da smo mi jedan poseban par, nažalost, jedni od mnogih "posebnih" parova, kojima beba neće samo tako pasti s neba, nego će se morati za nju malo pomućiti. Bitno je da shvatiš da ćete ipak biti roditelji.
    Oligoasthenozospermija je vrlo ozbiljna dijagnoza, koja se realno gledajući može teško popraviti, ali se zato vrlo lako može "prevazići" IVF-ICSI metodom, gdje će biolog izabrati samo jedan "savršeni" spermij i direktno oploditi jajnu stanicu. Tu nije potrebno da budu brzi, ni da ih je puno, bitno je samo da ima poneki savršen, a to Bogu hvala, imate. Popravljanje ove dijagnoze i liječenje muža moglo bi vam uzeti previše dragocjenog vremena, a da opet ne da željene rezultate, i gotovo sam sigurna da doktori u Cita neće ići na tu opciju.

Sad ću reći nešto jako zločesto, nadam se da se nitko neće ljutiti - ma koliko ti se ovo činilo teško u ovom trenutku, znaj da parovi koji imaju ovu dijagnozu teže muške neplodnosti (a sa ženom je sve ok) imaju ponešto veću šansu da im prije uspije IVF, nego onima kod kojih je "sve u redu" a bebe nikako nema. Ako je s tobom sve ok (hormoni, brisevi, ovulacija) onda postoje realne šanse da nisi trudna samo radi toga što spermiji ne mogu doći do jajne stanice.

Nemojte gubiti vrijeme na urologe, IVF je stvoren za takve poput vas. Želim ti sreću iz prve.

I još nešto - bitno je da znaš da taj nalaz ne mora značiti da će uvijek biti tako - spermiogram može varirati kroz mjesece, ovisno o načinu života, gripi, vrućinama, uvjetima gdje ti muž radi... Nemojte odustati ni od prirodnih pokušaja, nikad se ne zna!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

hvala svim curama na podršci, koja mi je od velike važnosti. Sad makar imam privid što me čeke i kako stvari zapravo u stvarnosti stoje, jer smo se mi nadali i nadamo se da se spermiogr.može popraviti te smo mislili krenuti tim putem. Guglam po intern.i nailazim na kojekakve podatke,što sve parovi prolaze i konzumiraju pa sam se ponadala da ću negdje naći"čarobni napitak" za poboljšanje nalaza. Bila sam na CITO-vim stranicama, planiramo ih ove dane kontaktirati pa ćemo vidjeti kako dalje. A vi, drage cure ako imate još kakvu sugestiju slobodno dajte.........

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo imali svakakve nalaze spermiograma - od normalnog do oligoastheno. MM je najveći neprijatelj ljeto jer radi vani, pa mu je u 9. mj uvik najgori nalaz. Pio je samo Bioastin i pomogao je malo, zadnji nalaz je čak bio uredan, ali evo nam opet ljeta... i tako u krug. Svi nalazi urologa i endokrinologa su mu također u redu, ali šest godina je prošlo, a bebe nema... Ja nemam više živaca ništa popravljati.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I da, potpuno razumim tvoju potrebu da pokušate popravit spermiogram - nije lako dobit takvu dijagnozu i sad bum - IVF. Par treba vremena da psihički dođe u tu fazu, da znaju da su napravili sve što su mogli. Sve smo mi pokušale sa čajevima, vitaminima... nekima je i uspjelo. Ima tu negdje tema "Kako ste popravili spermiograme" pa malo pogledaj.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lukava, evo i ja da ti pripomognem sa donosenjem odluke. kod nas isti slucaj, ja sam imala 34 kada sam prirodno zatrudnjela iako je nalaz mm bio los...pa smo se nadali punih 6 godina da ce se ponoviti..i nije. Sada se i meno fsh povecao te zurim iz jednog postupka u drugi, a sanse su mi manje. sada svim urama savjetujem da ne cekaju 38 kada im plodnost pada, nego kada se upustaju u trosak to ucine u pravo vrijeme. I jos za CITO..bila sam i u MB i vjeruj mi dr. S. me odusevio i zao mi je sto sam si samo pravila trosak puta kada imam ovako super strucnjake pred nosom (uzmi u obzir da s obzirom na godine mene novi zakon bas ne dira jer nemam mnogo js) ...sretno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj matto prvotno napisa Vidi poruku
    Diana draga ,
    ne opterećuj se sa simptomima, moje tetke, sestra, nikad nisu imale mučnine u trudnoći (a bilo je tu i duplih trudnoća odnosno blizanaca)
    i uopće ne znaju što su to trudničke tegobe, tako da po tome ne možeš znati razvija se ili ne daj bože ne razvija trudnoća kako treba.
    Na kraju krajeva, u prvim tjednima trudnoće ti ništa ne možeš napraviti da sve bude uredu ili pak nešto napraviti da dođe do komplikacija.
    Naravno ti će ćeš se zdravo hraniti, uzimati propisanu terapiju (utrogestan, folacin), smanjiti kofein, ne rediti teške fizičke poslove, dakle uraditi što je u tvojoj moći, i pokušati se, ma koliko se činilo teško, opustiti, uživati u trudnoći. Draga moja ti puno toga ne možeš promijeniti, svaki je slučaj individualan
    i ne misli na tužne stvari, kao što je recimo moja trudnoća, kod mene bebica se prestala razvijati zbog čega, nitko ne može znati. Jedno smo ljeto plovili uljuljkani u barku sreće, nas troje, barka se razbila i na pučini smo ostali samo ja i mm i krhotine. Od tada gradimo barku, nešto od krhotina nešto od iskustva koje
    smo naučili i koje nas je osnažilo, a novo ljeto je na pragu.

Draga, kod tebe neće biti tako, ti ćeš slijedeći uzv. čuti otkucaje srca svoje bebice i nemoj se uspoređivati s drugim slučajevima to te može samo uznemiriti, a ne može ništa promijeniti.
    Hvala Matto iskreno mi zao za sve sto se vama dogodilo pusa

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Drage curke, totalni preokret ali u poz.smislu.Ovo je samo dokaz da doktori ne da griješe već i LAŽU te okreću vodu na svoj mlin i igraju se ljudskim sudbinama i raspoloženjima. MM i ja smo se već pomirili da su nam male tj.gotovo nikakve šanse da dobijemo bebu prir.putem te smo se po savjetu Vas curka i po svemu što smo pronašli po forumu odlučili ne čekati te krenuti u proces sa IFV_ICSI,i po preporuci dr.napravimo spermiogram ponovo kod njih (da ne spominjem polikliniku,pretpostavljate,razlika samo 3 dana),s nadom da će nam bar koja brojka ići gore,kada spermiogram:ODLIČAN-Normozoospermia...Nismo prvi par koji s KBC-a donosi tako loš nalaz tako nevjerodostojno i loše napravljen da je to za svaku osudu! Nama se u zadnjih tjedan dana život naopačke preokrenuo da bi sada doznali da je sve ok.Ovo pišem samo da bi ukazala ostalim parovima koji nadu traže prebirući ove tekstove da potraže i drugo mišljenje jer je praksa nažalost takva,pogotovo u zdravstvu (užasavajuća činjenica).Sram ih bilo,što si uzimaju za pravo!!!
    Curke svako dobro vam želim!
    Posljednje uređivanje od lukava : 05.06.2010. at 12:14

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Draga lukava, ne mogu vjerovat ovo što pišeš...
    Nažalost, opisala si točno moje iskustvo od prije pola godine. MM je na KBC-u dobio nalaz oligoasthenozoospermija, uz vrlo čudni zbroj i postotke. Nakon što nam je potonio cijeli svijet, nalaz smo ponovili u nakon dva tjedna u Cita očekujući potvrdu katastrofe... Kad sam otvorila papir i vidila normozoospermia, skoro sam se srušila od šoka i nevjerice.
    Ne može se tako popraviti u tako kratko vrijeme. Nisam više vjerovala ni Citu. A onda sam čula za još takvih slučajeva, i sve je bilo jasno. Nije moguće da nam je svima ista pokretljivost i morfologija na granici... Svi imamo istu dijagnozu, svima se pogoršalo? I onda popravilo u tjedan, dva, tri???

DRAGI DOKTORI, što se to dešava? Nije moguće da je tolika razlika u uređajima između klinika! Zašto nam otežavate i ovako tešku sitvaciju? Koji je razlog??? Ja više ne vjerujem u KBC nakon ovoga. Na moju žalost, ili sreću, više nikada tamo nećemo raditi spermiogram. Jeli to cilj? Ili da nas je sve više prisiljeno ići na IVF, ili što?

ZAŠTO SE IGRATE NAŠIM DIJAGNOZAMA???

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Denny prvotno napisa Vidi poruku
    Draga lukava, ne mogu vjerovat ovo što pišeš...
    Nažalost, opisala si točno moje iskustvo od prije pola godine. MM je na KBC-u dobio nalaz oligoasthenozoospermija, uz vrlo čudni zbroj i postotke. Nakon što nam je potonio cijeli svijet, nalaz smo ponovili u nakon dva tjedna u Cita očekujući potvrdu katastrofe... Kad sam otvorila papir i vidila normozoospermia, skoro sam se srušila od šoka i nevjerice.
    Ne može se tako popraviti u tako kratko vrijeme. Nisam više vjerovala ni Citu. A onda sam čula za još takvih slučajeva, i sve je bilo jasno. Nije moguće da nam je svima ista pokretljivost i morfologija na granici... Svi imamo istu dijagnozu, svima se pogoršalo? I onda popravilo u tjedan, dva, tri???

DRAGI DOKTORI, što se to dešava? Nije moguće da je tolika razlika u uređajima između klinika! Zašto nam otežavate i ovako tešku sitvaciju? Koji je razlog??? Ja više ne vjerujem u KBC nakon ovoga. Na moju žalost, ili sreću, više nikada tamo nećemo raditi spermiogram. Jeli to cilj? Ili da nas je sve više prisiljeno ići na IVF, ili što?

ZAŠTO SE IGRATE NAŠIM DIJAGNOZAMA???

Pa kažem ti,mi smo pravili u 3 dana dva nalaza...Nije se moglo u 3 dana popraviti,dapače po stresu koji smo proživljavali to je trebalo biti i lošije od prethodnoga! Mislim da Cito ima bolju opremu i dijagnostiku,mi smo ga kod njih ponovili! Ma ne da smo na granici već sve školski.
    Imam osjećaj da ovi u KBC-u pokušavaju steći slavu na zdravim pacijentima ili si privući pacijente (konkretno njihov slavni dr.koji je došao iz Zg) pa pitam se što s ostalim dijagnostikama rade!? Pa šta smo mi,zamorci?! Slično nešto sam našla na jednom forumu u susjednoj državi,gdje su pacijentima spermiograme radili metodom Copy-Paste...Zamisli..., to su forumašice dopisujući se i navodeći rezultate skužile! Treba ih-znaš što već...
    Posljednje uređivanje od lukava : 05.06.2010. at 15:44

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nemam zadnje vrime ni vrimena, ni pristup internetu, a ni nešto pametno reć, zbog raznih okolnosti.
    Ipak, sad sam se morala pridružit u novoj temi. Nikoga posebno ne branim, ali mislim da nije u redu nekoga napadati, bila greška ili ne. Žao mi je da se ne javi niko od mogu rec barem 10-20 cura koje su svakodnevno u KBC-u, ja sam zadnje vrime rjeđe tamo, ali uvik kad dođem, gužva je, ljudi rade bez dana odmora, nisam naišla na grubu riječ ili loš pristup. I stvarno im se divim kako to sve uopće izdržavaju.
    Bila bi najsretnija da su svi naši problemi ''lažni'', i da su se svi koji nas godinama liječe prevarili, ali sama činjenica da nemamo uspjeha prirodnim putem, dovoljno govori.
    Ne bi htjela povest veću raspravu o ovome, ali mislim bi se mnogi sa mnom složili.
    I bez obzira na sve, SVAKA ČAST EKIPI IZ KBC-a, ulažu velik trud, za trnutne rezultate ne znam i ne tvrdim, ali vjerujem da ni to ne nedostaje.h

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam zaista zadnja osoba ovdje koja bi nekoga napadala, dapače, uvijek sam nastojala gledati pozitivno na sve, i kad mi se ovo dogodilo nisam riječi rekla, ali danas se osjećam tužno i razočarano još više nego tada. Biolog koji radi spermiogram jamči svojim potpisom i pečatom da su podatci na nalazu ispravni, kako ovaj u kbc, tako i onaj u Cita. Činjenica je da se sjeme jednog muškarca ne može tako drastično promijeniti u samo nekoliko dana. Konkretno u mom slučaju - koncentracija sperme po ml je sa 14 miliona skočila na 60 miliona, morfologija sa 30% normalnih na 56%, a brzo pokretni su sa 14% skočili na 55%. Prvi nalaz - oligoastheno - na granici i sa teratozospermijom, drugi nalaz - normozospermija. Čak nije ni zbrojeno kako treba - ima ih 105%! Dakle, ili nešto nije u redu, ili je moj muž (i muž od lukave) znanstveno čudo!
    Ja ne kažem da se doktori ne trude, i svaka im čast na tome, i ne kažem da je svima ovako i da će svi imati problem, ali eto, baš mene je potrefilo. Možda sam ja jedna od milijon, možda je i lukava jedna od milijon, ali ne razumijem, nije mi jasno, KAKO I ZAŠTO se to događa...? Slažem se da Cito i kbc imaju različite aparate i razlike su normalne, ali baš ovolike... Pa ne radi se ovdje o vremenskoj prognozi, pa ako nijsu danas pogodili da će bit sunce, bit će sutra! Ovo su jako ozbiljne stvari, u pitanju su emocije tih ljudi i daljnji tijek lječenja. Ne može netko samo tako krivo očitat rezultat i poslat čovjeka na ICSI. Taj je nalaz kriv za puno suza i prebacivanja, i jednu od najvećih svađa koju sam imala s mužem, i danas mi je žao jer je sve bilo bez potrebe. I žao mi je lukave, i ne bi volila da ijedna cura više doživi tako nešto, jer doktori su tu da nam pomognu, da im možemo vjerovati i da naše zdravlje stave na prvo mjesto.

Zašto imam osjećaj da tražim previše?

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Grozno jest da se takve stvari događaju, žao mi je,cure, da ste to morale proživjeti, ipak, nama su nalazi na oba mjesta bili jednako katastrofalni, jedina razlika je u tome što su i onoj šačici pokretnih očitali morfologiju ( bolje da nisu, taj nas je nalaz dodatno satrao ), a na KBC-u se nisu ni trudili jer, kao, premalo ih je. Činjenica jest da Cito ima bolju aparaturu, ali ne bih išla tako daleko i tvrdila da dr. u splitskoj bolnici pokušava privući pacijente lažnim dijagnozama..A da greške utječu na ljudske živote, utječu..
    Denny,kako tvoje oko, ima li kakvog poboljšanja? Često mislim na tebe i na vašu buduću bebicu..
    Aleksandraj, ne znam jesi li već u postupku ili tek krećeš, ali vibram od sveg srca !

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dobro, neću više o ovome, svatko je iznio svoje mišljenje i to je ok. Pa tome valjda ovaj forum i služi. Neki dan je recimo prijatelj od MM dobio na firulama nalaz normozospermija (da, i o tome se počelo pričati po bauštelu, nažalost) i čovjek je bio oduševljen. Eto, ima i dobrih iskustava, ja sam jednostavno takve sreće da mi se uvik nešto iskomplicira, baš kao i sa okom nedavno...

Bili smo neki dan u Zagrebu na kontroli, i hvala ti Bože, oko je sad u redu. Zanimljivo, još nisu izašli svi šavovi, ali ja se puno bolje osjećam i okulist je napokon dao zeleno svjetlo za IVF! Ovo me baš oduševilo nakon svega, mislila sam da to oko nikad neće ići na bolje i da su operacije bile uzaludne, ali eto, izgleda da se sve isplatilo i sad ću ući u postupak (i sutra trudnoću) bez očnog tlaka i kapljica koje bi bile opasne u trudnoći.
    Stvarno počimam vjerovati da se sve događa s nekim razlogom. Ove operacije, koliko god su bile teške, nekako su me ojačale i naučile da ipak mogu postići ono što sam godinama mislila da je nemoguće. To je ono što mi je trebalo da mirne duše krenem u IVF - neka unutarnja snaga i vjera u uspjeh, ma koliko šanse izgledale male.
    Sve je moguće.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Goa kako je mrvica? Pomazi je i za mene!
    Blekonja ~~~~ puse i tvom mrvičku!
    aleksandraj, matto ~~~~~~~~~~~ kad su na rasporedu vaši dobitni postupci?
    zlatice, natice, gargamelice, vesnare, Irena, Pinky, bublice, crvenkapice, LEA.st, lukava ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ma daj Bože da sve mi ove godine postanemo trbušaste, pa nije bitno hoće nam pomoći doktori iz kbc-a, Cita, Maribora ili sam Duh Sveti - bitno da se naš cilj ostvari.

E da, šta se Duha Svetoga tiće, ja zacrtala sebi u glavi da ću garant ostat trudna prije IVF-a! U biti, doktor mi je preporučio vitamine za oči, i sad sam skužila da ja zapravo nikad nisam vjerovala u te biljno-vitaminske pripravke, jednostavno smo preskočili tu fazu. Sad me uhvatila manija traženja po internetu raznih biljki i vitaminčića koji će nam nekim čudom "povećati plodnost"... Haha... kao da sam od jučer u ovome svemu!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam online u zadnje vrijeme, samo cu se vratiti na prethodnu raspravu, kad sam vec pocirila ovdje i dodati da je mm (2-3 puta koliko je pravio na kbc-u) spermiogram na kbc-u bio identican onima na citu...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Lukava, baš mi je žao šta ti se dogodilo da dobijete krivi nalaz (spermiogram). Mogu mislit koji je to šok i kako vam je izneredilo život. Još sam se više iznenadila kad sam pročitala da se to dogodilo i Denny (uz sve šta ju je "snašlo", još i to). Da mi se tako nešto desilo sigurno bi i ja poludila. Možda bi i dogovorila sastanak s dr. T., pa popričala s njim o tome, donila mu oba nalaza.
    Ipak, ne mogu a da ne rečem koju lipu rić za dr. T. i općenito za doktore na KBC. Možda se to dogodilo zbog preopterećenosti. Bila sam jučer na dogovoru u KBC i tamo je stvarno toliko parova da im ne treba "dovlačit" nove parove krivim dijagnozama. To sigurno ne! I ovako nas je more... I da sad i ja ne dužim s ovom temom, potpisujem ono šta je Lea.st prethodno napisala.
    Svim curama, njihovim muževima i našim doktorima (ma gdje bili ) želim puno strpljenja, živaca i sreće. Na koncu, ide ljeto, pa ćemo svi skupa malo predahnut i skupit snagu za nove bitke na jesen!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ma evo nisam željela remetiti nečiji mir niti buditi lažne nade.
    Također, nije mi bila namjera nikoga osobno, kao ni ustanovu u kojoj smo radili nalaze blatiti i prozivati,niti podcjenjivati metode no ovo nisu stvari za igru...Doista! Prvenstveno sam to napisala da bih dala informaciju i podjelila iskustvo.
    Zašto bi im se potkrale pogreške i to sustavne i s tolikim amplitudama u nalazima,pitam se da li su svjesni posljedica??!

Denny da li je TM još negdje radio spermiogram iza CITA (treći,četvrti put...)? Kakvi su rezul.?

matto avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dobro jutro,
    Deny draga tako sam sretna zbog zelenog svjetla,
    rekla sam ti draga da će nam se uskoro pridružiti, možda baš u srpnju, ako budeš išla u postupak, vjerujem da će tada biti moj dobitni postupak, lipanj je odgođen zbog povišen prolaktina. Naime, kako nisam bila u postupcima postupno sam prestala uzimati bormergon, jer se prolaktin vratio u normalu, ali je zadnji nalaz pokazao blago povećanje,
    Vjerujem da će se dovesti u normalu i ranije no u srpnju sam na godišnjem i lakše mi je tako kombinirati putovanje (Hvar-Split).

Inače, nasljedna nam je nelagoda prema tabletama, jednom još u doba austrougarske naš je predak obolio tifus i dok je ležao u bolnici u Beču svi pacijenti u njegovoj sobi su preminuli samo on ostao živ. Skupili se oko njega liječnici ne mogu se načuditi kako je preživio, a na to on podiže jastuk ispod kojeg je bilo mnoštvo tableta, i tako s koljena na koljeno,

Lukava, kad smo prvi put došli na konzultacije na Cito doc. P. nam je odmah naložio da uradimo novi nalaz jer je naš glasio normospermia a prema parametrima s tog nalaza bili smo kandidati za ICSI,
    možeš misliti normospermia dijagnoza, a tamo nešto malo progresivnih, strašno, ali u našem gradu i ovoj državi to ti dođe skoro pa normalno,
    tko zna što su oni radili i lijepili nalaz na nazal, nije bitno,
    nalaz na Cito je bio više nego odlučan, i nalazi rađeni na inseminacjima su bili takvi, ali ostaje onaj gorak okus ružno sjećanje, nepovjerenje, vjerujem da ako ikad ostavim trudnoću da ću ići na kontrole na Cito, a na ovdje,
    tako da potpuno razumijem tvoju ogorčenost,

Blekonja, Diana, trudnice pa nešto ste nam tihe,
    ostale cure ugodan dan, žurim moram nešto i uraditi danas

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je, kad smo trebali ići u postupak - 1 mjesec (četiri mj. nakon onog prvog), Cito - opet normozospermija.
    MM više ne želi ponavljat, kaže da nema potrebe. Endokrinolog se složio s njim.
    Više ne znam bi li se smijala ili plakala.

Sad je bio bolestan tjedan dana (visoka fibra, antibiotici), ne znam kako će to utjecat na spermiogram, ali više nije ni važno. Ionako se nadam da ćemo uskoro u postupak (kuc-kuc) a tamo je dovoljan i jedan pravi. Jedino planiram ubacit malo vitamina čisto da pojačamo imunitet i meni i njemu jer su me ove operacije oka dotukle.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hejjjj evo me ja sam baš utihnula ne znam malo sam smantana.... ovih dana prije zbog južine i kiša, a sad malo zbog vrućina, ali neka sunce mi je 100 puta draže, zasad

....ja iz dana u dan čekam 18.6....... ne mogu dočekati, u principu sam ok uz već navedene promjene raspoloženja, ali najgore je mojima okolo , a dalje ćemo vidjeti....

pozz svima puno vas i

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, ostaje gorak okus u ustima, nažalost. Nije ovo jedina greška koja mi se dogodila na kbc-u, bilo je toga još... očito nam nije suđeno, a ja sam osoba kojoj je povjerenje u doktora najvažnije od svega.

matto, dobro si me sjetila, moram i ja provjerit prolaktin! I hvala na lijepim željama! Baš se veselim tvom srpanjskom postupku, ko zna, možda vam i ovo ljeto donese lijepa iznenađenja!

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, ja stalno u zakašnjenju!
    Blekonja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za 18.6.!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Denny pitam te jer se mislim pa nisu valjda i ovi u Cito fulali i nešto zabrljali,uf -))....Matto znači i ti si imala čudan nalaz sperm.,svašta!
    Puno pozdrava i dobre vibre!

matto avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj lukava prvotno napisa Vidi poruku
    [Matto znači i ti si imala čudan nalaz sperm.,svašta!
    Puno pozdrava i dobre vibre!
    ,

hej nisam jedina, moj je savjet: ako imate bilo kakve nedoumice provjerite u Cito oni imaju savršenu opremu
    a obrada je koliko ja znam kompjuterska

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dobar vam dan sunčani! Jooj, pravo je upeklo ovih dana. Nadam se da se vaši mužići ne prže negdje na +40 kao moj sada...
    A eto, šaljem vam malo vibrica di god bili i šta god radili, mislim na vas često... kaže MM i prečesto.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

matto avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jučer sam bila na kavi s našom Rozi,
    pa prenosim malo trudničke prašine ,,,,,,,,,,,
    Rozi, tako lijepo izgleda meni nikad nije bila ljepša
    i da vidjela sam sličicu njezine ljepotice, koja mi je uljepšala dan,
    to je neki tako dobar snimak vidi se i kralježnica, ručice, sve savršeno,
    koje čudo....

matto avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Denny, sunčano je ali smo to i priželjkivali zar ne, ali to sunce nije dobro za nm odnosno visoke temp. ne pogoduju dobrim nalazima, valjda nisam nešto zamijenila, pa ako baš ne mora bolje bi bilo da se i tm ne izlaže suncu, jer uskoro draga krećeš u postupak

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znam, ali mora, nažalost... to mu je posao. Bez izlaganja suncu nema ni postupka... Koje li ironije!
    A stvarno mi nije jasno - moj dida je bio zidar, radilo se i u polju, po suncu, kiši, ledu... i paf - devetoro djece ko od šale! Baka je, Bogu hvala, još živa, i eno je, 82 godine, a pije manje tableta nego ja!

Sjećam se prošle zime, bila je nešto u bolnici zbog krvnih žila, i kad sam je došla posjetit, kaže ona meni: "Ajme zamisli, nećeš virovat - dali su mi inekciju tu u stomak!!"
    Eeee, baba moja...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ej curke, evo da se i ja javim, vadila sam nalaze prije par dana, krv uredu al urin nesto bakterija i stosta, i nista, doktor kaze pij puno caja od brusnice! Danas idem na drugi UZV,malo sam uplasena, samo molim Boga da sve bude uredu...po mom proracunu sad sam 9 nedelja..eto vidjecu danas kako smo, inace nemam nikakvih problema, sve ok.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

diana sretno draga!!!!!!!!!! znam kako ti je.... ja čekam sljedeći petak izgleda mi već sad vječnost do tada!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo ga, novi avatar danas vec se fino vidi,cula i otkucaje srca i suze mi krenuse od radosti Sve proslo super, danas puni 9 nedelja, slijedeci uzv za 5 nedelja...ja ocekivala opet u 12toj nedelji (znate da kazu do 12te nedelje opasnost od pobacaja je veca) al kaze nema potrebe, sve ide kako treba...eh.lakse mi je, sad samo caj od brusnice za ne najbolji nalaz urina, al to je to, nikakve vitamine mi nije propisao ili nesto slicno. Blekonja koliko si ti nedelja ?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dugo nisam pisala po forumu odmaram se od svega što ne znači da vas ne čitam ...moram se osvrniti na ove nalaze spermiograma iz KBC-a tj CITA..nama je u KBC- bio O i Cita tu i tamo po koji bi našli a u MB čak su nam zamrzli sjeme tako da tolko i o Citu i nihovoj opremi važno je TKO gleda i naravno iskustvo itd itd...Nama u Mb nisu baš priznali nalaz iz Cita a iz KBC-a Da(iako je bio lošiji od Cita)

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Draga Ici,čitam tvoje iskustvo i poprilično me zbunjuje ovo da u MB nisu priznali nalaz Cito vec KBC...Mi smo čak razm.odnijeti nalaz do dr. na KBC-u skupa s nalazom Cita pa da vidimo što će nam reći,no mislim da bi naravno našao nekakvo LOGIČNO obrazloženje...Hoću reći da bi se dalo diskutirati...Bojim se buditi duhove i zasad sam ostala na Citovim rezultatima,mislim da imaju kvalitetne stručnjake i dijagnostiku...

Nama u Mb nisu baš priznali nalaz iz Cita a iz KBC-a Da(iako je bio lošiji od Cita)
    čak su nam zamrzli sjeme... daj mi ovo pojasni ?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •