Evo, moj D.ima 3 god.i 8 mj., i kada hoće nešto dobiti, naravno, plače, radi scene, zatvara se u sobu, viče , plače, baca stvari dok to ne dobije. Evo upravo evo htio je motor igračku i sve to izveo, ja ga nmaravno ignoriram, ali tata ne može, jer on u toj agoniji naravno zove tatu jer tata uvijek popusti i obuko se tata i otišao s njim sada po tu igračku, rekao da on to ne može slušati. Ja izašla iz kupaone i vidim kako se on lijepo smirio i skužim-tata obučen za van.
A sve je počelo jer me iz čista mira dosta lupio po leđima, kada sam bila nešto okrenuta prema seki a on je baš došao iz vrtića i ja sam mu rekla da me ne smije liupati da to boli, hoće li me još lupati ako me boli, on veli da i ja ga odvučem u sobu i zatvorim, naravno-ne zaključam i tada on počne plakati i raditi šou unutra-ali ne izlazi van! NAravno zove tatu i tako je počeo sa tom igračkom i sada su izašli van.
Ja uvijek kažem da ne želim sa njim razgovarati dok mi ne da pusu i ne uzvine mi se i to obično završi na pusi kada me lupi. I odvučem ga u sobu drugu.Uvijek mu lijepo kažem -zašto nešto ne može dobiti i ako on nastavlja po svom, kažem ok, onda plači sam tu.isto mu kažem da ako je zločest i baca stvari neće od nikog ništa dobiti jer to nije lijepo i to nitko ne voli, ni njegovi prijatelji u vrtiću, ni teta u vrtiću, ni mama, tata ...itd. I još ga pitam jel misli da će nešto dobiti ako je zločest i on kaže da! Onda mu sve to objasnim i onda dođe tata i odvede ga u dućan!
Kada isto napravi tati-on glada gleda i pita a šta tije, šta ti je smiri se...itd.Uglavnom, ne može ignorirati.
Sada ne znam kako vi drugi reagirati u sličnim sitacijama sa djecom?![]()