moj nosi chicove.obožava ih. sunce mu užasno smeta. sunce je kod nas toliko štetno da mislim da ništa nije prenapuhano. sve koristi i kremice i šeširi i šilterice i naočale i hlad i tekućina. ja se svega pridržavam i ne štedim na tim proizvodima...
moj nosi chicove.obožava ih. sunce mu užasno smeta. sunce je kod nas toliko štetno da mislim da ništa nije prenapuhano. sve koristi i kremice i šeširi i šilterice i naočale i hlad i tekućina. ja se svega pridržavam i ne štedim na tim proizvodima...
Moj stariji nosi šilterice, ali svejedno traži naočale. Užasno mu smeta sunce, suze mu oči i škilji. Mislim da bi mu škiljenje više naškodilo nego naočale. A nosi Chiccove. Jučer smo ih baš kupili i mlađem jer i on ima izrazito svijetle oči. Vjerojatno, kao i sa svime, ima argumenata i za i protiv i tko bi na kraju znao što da, a što ne.
Sto se tice stetnosti jeftinih naocara, gledala sam englesku eisiju u kojoj neka dr naucno ispituje efikasnost razlicitih proizvoda krema, sampona, pa i naocara za sunce. Merili su u kojoj meri skupe, firmirane i jeftine naocare zaustavljaju UV zrake i ispalo je da je stepen zastite jednak.
Ja sam mojoj macki kupila Chicco naocarice iz zezanja. Ne nosi ih. Sesiric nam je glavna zastita.
Izvinite za nedostatak kvacica na slovima, pisem sa tudjeg racunara koji nema latinicne fontove.
Posljednje uređivanje od IvanaR : 08.06.2010. at 15:43 Razlog: zaboravih da napisem
I ja sam bila u dilemi oko sunčanih naočala.
Bila sam kod okuliste s malim (3 god.) na pregled
i pitala. Rekla mi je ni slučajno, ni skupe ni jeftine.
Šeširić i izbjegavat jako sunce.
Rekla je da sunčane naočale često imaju dioptriju
i da iskrivljavaju sliku.
Kako moj mali već ima dioptriju i astigmatizam, nisam
se previše raspitivala. Ja neću riskirati.
Meni je spasila vid i ja joj vjerujem bez previše filozofije, jer
je to meni sve s tim naočalama za djecu "špansko selo".
Mislim da je tu riječ o zaradi.![]()