Pokazuje rezultate 1 do 50 od 106

Tema: Da li nose naočale za sunce?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš neki dan sam pročitala članak u kojem je rečeno da su oči 10 puta osjetljivije na sunčevo zračenje od kože, a posebno djčje oči, spominjno je i širenje zjenice......uglavnom naočale uz odjeću dugih rukava i šeširić su preporučene pod obavezno za djecu koja idu na sunce, tako da sam razmišljela o kupnji naočala, a sad više nemam pojma, kad baš za sve mora biti dva suprotna mišljenja.
    sve to stoji, al ovdje se piše o klincima 1-3, dok su oči i vid još u razvoju, to je posebna skupina djece

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Tatsha prvotno napisa Vidi poruku
    sve to stoji, al ovdje se piše o klincima 1-3, dok su oči i vid još u razvoju, to je posebna skupina djece
    I šta onda jer bi trebali klinci od 1-3 ili ne????

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    I šta onda jer bi trebali klinci od 1-3 ili ne????
    Izgleda da ne.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da ne.
    probavale smo neke, ali ne bi ih ona nosila to posto, tako da je ne i bolja solucija.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja nemam strucno nego laicko misljenje. A to je da ne bih. Svi nasi problemi s ocima su cini mi se produkt modernog nacina zivota (pod umjetnom rasvjetom, dugotrajno citanje, itd). Prirodno bi bilo da smo vani, na suncu/hladu i trazimo sto bi jeli. Tada (u prethistoriji) sigurno nismo nosili suncane. Takodjer, ocni misici se takodjer moraju izvjezbati, ako nemaju kad (jer nikad nisu na jakom suncu) onda je ta osoba osudjena na naocale pa se opet misici ne vjezbaju... zatvoreni krug.
    A vjerujem i da naocale iskrivljuju sliku, skupe ili jeftine, sve imaju odredjenu debljinu plastike koja lomi svjetlost sto znaci da do oka stize iskrivljena slika.
    Sto se tice zastite od "loseg" zracenja, ako pise 100% zastita bilo na sukupim ili jeftinim, ako je iz koliko-toliko normalnog ducana (ne plac) vjerojatno je tocno. No potreba za tom zastitom proizlazi upravo iz toga sto se zbog naocala zjenice ne stisnu koliko bi trebale.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •