Moja jednoipolgodišnjakinja još uvijek nije okusila nikakvo životinjsko mlijeko. Mliječne proizvode voli, i nema nikakvih reakcija, redovito pije jogurt i jede sir. No, otkako ju više ne dojim, a to su zadnja 3.mj., dajemo joj adaptirano. Nekako sam u strahu davati joj kravlje, jer je teško probavljivo, i skeptična sam koliko zapravo dobrog a koliko lošeg radimo sa k. mlijekom, pa smo to dosad odlagali. Adaptirano smo nastavili jer se tako malecka uspavljuje, jednom po danu, navečer, i možda jednom puta po noći. Količinski je to cca 400 ml. Sad mi se i to adaptirano čini umjetno i ne znam koliko dobro, a i skupo je, pa bi rado prešli na nešto drugo.
Razmišljala sam o rižinom, čisto „mlijeko like“ napitak, pa da joj dajemo to umjesto pravog mlijeka za uspavljivanje. Sad sam nekako počela razmišljati i o kozjem mlijeku, koje je životinjsko, ali kao lakše probavljivo, zdravije i manje laktoze.
No, da li uopće početi sa tim životinjskim ili je bolje sa rižinim/sojinim napitkom? Ja nisam pametna što da radim?
Inače mislim da papa dovoljno ostalih mliječnih proizvoda, i da unosi dovoljno vitamina i kalcija iz drugih namirnica. Čisto tražim zamjenu za adaptirano koje nam treba za uspavljivanje. Pokušali smo da vodom, čajem i sokom ali nije baš bila sretna… Kad je pospana, pali samo mlijeko, valjda ju to podsjeća na naše cicanje

.
Inače nema problema sa AD ni sa alergijama, jedino je bila dobila urtikariju prije 4.mj., pretpostavljamo na svježu smokvu.
Što mi preporučate?
Hvala