Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: koje mlijeko nakon prestanka dojenja?

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno koje mlijeko nakon prestanka dojenja?

evo mi mališa ima 8mj, dojim i nemam namjeru tako brzo prestati jer nam je oboma milo..

dok je moja kćer bila na AD preporuka je bila ovo iz boce(ili tetrapaka) kravlje ne prije 3 godine...
    ja sam bila šokirana ali sam joj davala do 2ipo g, odn sve dok je sama htjela

sad me zanima, one mame dojilice šta nisu dojile baš do 4 godine...koje mlijeko ste dale kad je beba prestala sisati...kravlje obično ili AD,,,i kako ste dale, na bocu, čašu??
    tenks

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moj stariji sin dojio samo prvi mjesec, bio na AD tamo negdje do 8-9 mjeseca a onda smo krenuli polako sa mlijekom iz tetrapaka, prvo 0,9% jedan mjesec, pa malo jače drugi mjesec dok nismo dogurali do 2,8% ili koliko već ima ono "obično" mlijeko.
    Nikad nije pokazao nikakvu lošu reakciju ni na šta.

Ovaj mali sad ima 10 mjeseci i još doji ali mu planiram vrlo brzo početi davati pomalo mlijeka iz tetrapaka, čisto da mu mogu skuhati griz ili zobene pahljice, a dojiti planiram svakako koliko god budem mogla, do godinu, do dvije, kako već ispadne

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prema preporukama Američke pedijatrijske akademije, kravlje mlijeko ne bi se smjelo davati djeci prije navršene prve godine života, uz objašnjenje da može nadražiti stjenke crijeva, uzrokujući lagano krvarenje, koje dijete izbacuje stolicom. Kao posljedica navedenog, dolazi do gubitka željeza, što može dovesti do anemije. Kravlje mlijeko ionako je siromašno željezom, a ono malo što ga u njemu ima, teško se apsorbira. Oprez s uvođenjem uvođenjem kravljeg mlijeka u prehranu preporučuje se i tijekom druge godine života.
    Za pripremu "mliječnih" kašica mogu poslužiti rižino ili zobeno mlijeko, koji okusom i izgledom podsjećaju na (majčino) mlijeko, vodnekasata su i slatkasta (pa nema potrebe za šećerenjem npr. griza, palente, zobenih pahuljica...). Treba imati na umu da sastavom nemaju veze s mlijekom, kravljim, majčinim ili bilo kojim drugim, no s nutricionističkog stajališta to nije niti potrebno, budući da dojenjem dijete dobiva sve potrebne sastojke iz mlijeka, kojih uostalom ima i u drugim namirnicama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Načula sam da su nekakvi najnoviji trendovi tj. pedijatarske preporuke ne kravlje prije 2. godine života (mi smo bili na AD-u pa smo ga davali do 2. godine)...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa Vidi poruku
    moj stariji sin dojio samo prvi mjesec, bio na AD tamo negdje do 8-9 mjeseca a onda smo krenuli polako sa mlijekom iz tetrapaka, prvo 0,9% jedan mjesec, pa malo jače drugi mjesec dok nismo dogurali do 2,8% ili koliko već ima ono "obično" mlijeko.
    Ovo neka nitko ne shvati kao preporuku, jer djeca do 2. godine moraju piti punomasno mlijeko; što masnije, to bolje.
    Mlijeko sa reduciranim masnoćama opterećuje bubrege, loše utječe na mozak...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja sam čula da se ne preporučuje kravlje mlijeko. Tj. da sisavci sišu mlijeko njihove mame i to je to! To bi značilo da naše bebice bi trebale samo dojiti a nakon prestanka dojenja više ne treba mlijeko? Jel to baš tako ne znam ali i ja sam to čula i to još prije nekih 10-tak godina kada sam bila na faxu!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mene zanima treba li davati kravlje ili neko drugo mlijeko djetetu nakon godinu dana, ako doji ili ne?
    ili se to mlijeko onda koristi za pripravu grisa i sl.?
    znači ako gris i sl. namjeravam spremati s zobenim ili rižinim kad joj trebam dati kravlje, ako doji i nakon godine dana?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    znači ako gris i sl. namjeravam spremati s zobenim ili rižinim kad joj trebam dati kravlje, ako doji i nakon godine dana?
    Ako doji nema potrebe davati kravlje mlijeko.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam čula da se ne preporučuje kravlje mlijeko. Tj. da sisavci sišu mlijeko njihove mame i to je to! To bi značilo da naše bebice bi trebale samo dojiti a nakon prestanka dojenja više ne treba mlijeko? Jel to baš tako ne znam ali i ja sam to čula i to još prije nekih 10-tak godina kada sam bila na faxu!
    Tako sam nekako i ja čula, barem je sve više natpisa o tome kako evropljani konzumiraju previše kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda, jedino što sam ja sama hooked na to, pa teško da mogu izbaciti iz prehrane djeteta... Koliko sam ja shvatila teoriju, dojenje čim dulje, a mlijeko u biti ne treba... Ali teško mi se toga pridržavati. Uvela kravlje (punomasno) s drugom godinom i sad tako vozimo - bočica ujutro i navečer, ako želi, sireve voli (valjda jer vidi od mene) itd.. Svjesna sam da to nije najzdravije...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi sada dojimo samo za spavanje. Samo navečer u tjednu i za popodnevno preko vikenda tako da ne vjerujem da ćemo duže od 2 godine dojiti sumnjam. Uvijek su me učili kako treba piti mlijeko naročito zbog kalcija, a sada ovo? Ja recimo volim sir a moja M nikako, niti primirisat, probala sam svakakve vrste ali ništa ni pod razno...
    Netko mi je rekao da je to instinktivno jer je unutra mlijeko!?
    Pa šta ima u mlijeko tako važno da ga se po nekome mora piti? Kalcij onda?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskoristivost kalcija iz kravljeg mlijeka je jako mala, bolje je jesti namirnice bogate kalcijem

inače, marge već jako dugo doji samo jednom ili dvaput dnevno, iznimno 3 puta, a evo prešli smo preko 3. godine, tako da to nije neki pokazatelj duljine dojenja

i ne brigam oko količine popijenog mlijeka, obje kćeri ga jako rijetko piju, mislim da manje od jednom mjesečno. vole jogurte, vrhnje, sir ...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni Mo ima 21 mjeseci još je dojom jednom dnevno za dobro jutro i ako se probudi po noći. ona je uz intenzivnije dojenje počela piti kravlje mlijeko s cca 16 mjeseci jer ga MD i ja jedemo s pahuljicama pa je i ona htjela (vidi da kod nje nije isto. dotad je jela jogurt) U početku je jela samo ujtro za doručak a zadnjih 2 mjeseca se uspavljuje s bočicom i k. mlijekom. Pije ili 3,2 ili 3,5% zavisi što nađemo u dućanu. Dakle sam ona popije i do pola litre dnevno. Imala je fazu kad je pila i više perd spavanje ali smo to ukinuli. dobije 1 bočicu i ako traži još dobije vodu.
    Nisam primijetila nakiakve negativne nuspojave osim što mi se čini da se nadebljala u tom periodu kad je pila više od 2 bočice.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sin mi ima godinu dana. Dojim navecer prije spavanja, preko noci, i ujutro prije posla . Po danu nista cice. Koje mlijeko da uvedem, tj. bolje AD ili mlijeko iz tetrapaka 3,2% ? Molim savjete.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mi smo na ****** 1+ ,a nakon druge godine prelazimo na 2+ i pit ćemo što će ona duže htjeti. Sad ima 22 mj.
    Kravlje upotrebljavamo samo kad papamo medolino i griz,ili špinat na mlijeku ili u pireu.
    Probala je kravlje,nema nuspojava,ali mislim da je za nju puno bolje mlijeko naprvljeno posebno za njih,a ne ova u prahu iz Rumunjske ili pitaj Boga otkud.
    NAma je pedica rekla ako baš želimo domaće (koliko toliko ) mlijeko da je dobro Veronika mlijeko,ali da ga nema kao kupiti u trgovačkim centrima,tak da niš od toga jer je mene placeva strah
    Posljednje uređivanje od apricot : 09.08.2010. at 09:19 Razlog: spominjanje/reklamiranje proizvođača koji krši Međunarodni kod

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Mingola prvotno napisa Vidi poruku
    Sin mi ima godinu dana. Dojim navecer prije spavanja, preko noci, i ujutro prije posla . Po danu nista cice. Koje mlijeko da uvedem, tj. bolje AD ili mlijeko iz tetrapaka 3,2% ? Molim savjete.
    Kao što je već gore napisano, preporuča se oprez s kravljim mlijekom i tijekom druge godine, pa je najbolje ne žuriti. Postoje druge namirnice bogate kalcijem koje mu možeš dati, pa uz dojenje nema nikakve potrebe za kravljim mlijekom (pod kravlje mislim i na mliječnu formulu). Za pripravak griza, palente, zobenih pahuljica i sličnih kašica, praktično je rižino ili zobeno "mlijeko".
    Posljednje uređivanje od Linda : 09.08.2010. at 08:37

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    da sisavci sišu mlijeko njihove mame i to je to! To bi značilo da naše bebice bi trebale samo dojiti a nakon prestanka dojenja više ne treba mlijeko? Jel to baš tako ne znam ali i ja sam to čula i to još prije nekih 10-tak godina kada sam bila na faxu!

potpisujem!
    jeste li ikad čule da se teleku ili pajceku davalo neko drugo mlijeko?
    ili bilo kojem drugom sisavcu?

sve sam više uvjerenja da je bolje nikakvo drugo mlijeko nakon majčinog..

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem!

Kakav je ovo argument?
    Ima li mozda jos nesto sto ljudi rade ili bi trebali raditi drugacije od pajceka ili bi nam oni trebali biti uzor i mjera?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li mozda jos nesto sto ljudi rade ili bi trebali raditi drugacije od pajceka ili bi nam oni trebali biti uzor i mjera?

Naporan mi je radni dan danas ali me ovo sad pod pauzom skoro oborilo sa stolice! Hvala, premda ti nije bila namjera!

Ispričavam se na totalnom OT!

A on topic - slušala sam nedavno na radiju jednog dr. gastroenterologa, zaboravila mu ime, koji je govorio da djeci nakon, mislim 2. godine mlijeko kao namirnica uopće nije potrebno i da može od njega biti više štete nego koristi.

H. pije kravlje, povremeno, premda mi se više sviđa da pije jogurt pa se nadam da će prevagnuti s vremenom, sada baš i nije pretjerano zainteresirana.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    A on topic - slušala sam nedavno na radiju jednog dr. gastroenterologa, zaboravila mu ime, koji je govorio da djeci nakon, mislim 2. godine mlijeko kao namirnica uopće nije potrebno i da može od njega biti više štete nego koristi.
    To je ono sto me muci.
    Koja nam je to namirnica bas nasusno potrebna? Nije nam ni jaje potrebno, ni rajcica, ni piletina... Bez svega se moze ako unosimo nutrijente drugim namirnicama i jedemo uravnotezeno.
    Jedino mogu shvatiti stetnost, mada mi ni ona nije dovoljno argumentirana.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kakav je ovo argument?

e stvarno si me nasmijala

kod nas svi, osim supruga, mrzimo mlijeko.
    ne sjećam se da sam ga ikada pila.
    kći je pila ad do godine dana, sin ad do 1,5 a mlijeko do 2 i to je to.
    ne mislim da je neophodna namirnica.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cubana

zagovaram pajcekovsku stranu nepijenja mlijeka

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj stariji je prestao dojiti s 15 mjeseci i odmah smo prešli na jogurt. Sad mu je skoro pet godina i tu i tamo popije čašu mlijeka. Jogurt je i dalje glavna mliječna prerađevina, iako mu dobro idu i razni sirevi.
    Posljednje uređivanje od sis : 09.08.2010. at 14:56

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bas zanimljivo...hvala svima na odgovorima

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ću reći svoje iskustvo, moj stariji sin pije mlijeko od navršenih godinu dana .
    Dojen je 4 mj,a onda je bio na AM,nikada nije imao nikakvih alergijskih reakcija niti problema s time.
    Malena je još mala pa ne pije mlijeko ali početi ću joj davati nakon godinu dana.
    Zašto ,zato što ja ne mogu zamisliti svoj život bez mlijeka,trošimo enormne količine istoga, i znam ja da je puno antibiotika i sličnih gluposti ali ja ga ne mogu ni sa čime zamjeniti.
    Rižino i zobeno mlijeko mi ne valja a i nije mi uopče dostupno....
    Da dojim,a nažalost to nije vjeojatno bi ga dojila što duže i time im namirila potrebu za tim ali ovako...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

potpisujem!

Kakav je ovo argument?
    hahahaha! sve se više uvjeravam da ono kaj sam htela reći nije ono kaj sam napisala ! i to nije prvi put...

ne! htjedoh reći:
    ni životinjama za koje puno manje brinemo kaj im dajemo za jesti ne dajemo mlijeko drugih sisavaca nego kad se odvoje od mame i mamine sise jednostavno jedu nekaj drugo jer im jednostavno - ne treba -
    e pa sad, ako njima ne treba, zakaj bi našoj djeci trebalo mlijeko drugih sisavaca nakon što prestanu sisati?
    odnosno, nekad je dobro pogledati kako se odvija prehrana drugih nama sličnih živ. vrsta koju je odredila majka priroda jer smo se mi, to stvarno tvrdim, potpuno izgubili..
    i za kraj, ja sam isto čula jednog dr. internista s puno godina iskustva koji tvrdi da nama ljudima nakon perioda dojenja mlijeko ne treba..

eto..
    a sad idem još 1x pročitati da vidim jesam li bar sebi jasna

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moj deda je male pajceke ("trinaestu prasad") hranio (i odhranio) kravljim mlijekom na flašicu. Znam da su i mnogi štenci tako odhranjeni, dakle nije da se ne prakticira.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A cure šta sa sirom i drugim mliječnim proizvodima? Šta oni nisu napravljenim od mlijeka (kravljeg, kozjeg...)? Da li su oni isto tako štetni?
    Ja težim da svojoj M ne dam mlijeko!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nije stetno ni mlijeko ni sir drugi mlijecni proizvodi.
    Jedino sto nije potrebno.
    Ali nije stetno.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 17.08.2010. at 10:39

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije stetno ni mlijeko ni sir drugi mlijecni proizvodi.
    Jedino sto nije potrebno.
    Ali nije stetno.
    Kako kome, nekome i šteti...
    Ja sam počela oko 11 mjeseci s jogurtom, a oko 18 mj sam dala ponekad malo mlijeka, više kao zabavu (s pjenicom, dok ja popijem kavu) nego kao prehrambeni artikal. Ona je jela već i sira i skute, a i dosta povrća.
    Mlijeko za mene ima najveću prednost što je dostupno. Ali vjerujem da ima i štetnih nuspojava i ne treba pretjeravati s količinom. I bilo bi najbolje ako se može nabaviti mlijeko i mliječni proizvodi od krava koje nisu uzgajane na farmama.

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo neka nitko ne shvati kao preporuku, jer djeca do 2. godine moraju piti punomasno mlijeko; što masnije, to bolje.
    Mlijeko sa reduciranim masnoćama opterećuje bubrege, loše utječe na mozak...
    Ovo mi je novost. Odakle taj podatak?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku

... I bilo bi najbolje ako se može nabaviti mlijeko i mliječni proizvodi od krava koje nisu uzgajane na farmama.
    Nije općenito štetno.
    Netko je alergičan na agrume, netko na jagode, netko na jaja...
    Nije zato pravilo da i svi ostali iz tog razloga ne bi trebali konzumirati navedeno.

I sve bi vjerojatno bilo bolje imati svoje. I kokice i kravice i voće i povrće.
    Nažalost nemaju svi taj luksuz.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije općenito štetno.
    Netko je alergičan na agrume, netko na jagode, netko na jaja...
    Nije zato pravilo da i svi ostali iz tog razloga ne bi trebali konzumirati navedeno.

I sve bi vjerojatno bilo bolje imati svoje. I kokice i kravice i voće i povrće.
    Nažalost nemaju svi taj luksuz.
    Naravno.

Bez obzira na raspravicu, na pitanje iz naslova odgovorila bih da ako je dijete dojeno bar do godine dana, smatram da nema potrebe za dodavanjem adaptiranog, a kravlje mlijeko nije nužno, onaj tko će ga davati neka počne s jogurtom, i kasnije s mlijekom u manjim količinama.
    Rižino mlijeko je isto po mom mišljenju nepotrebno davati djeci. To može biti zamjena za mlijeko onima koji su na kravlje mlijeko već navikli i žele ga prestati piti, ali po sastavu je sasvim nešto drugo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naravno.

Bez obzira na raspravicu, na pitanje iz naslova odgovorila bih da ako je dijete dojeno bar do godine dana, smatram da nema potrebe za dodavanjem adaptiranog, a kravlje mlijeko nije nužno, onaj tko će ga davati neka počne s jogurtom, i kasnije s mlijekom u manjim količinama.
    Rižino mlijeko je isto po mom mišljenju nepotrebno davati djeci. To može biti zamjena za mlijeko onima koji su na kravlje mlijeko već navikli i žele ga prestati piti, ali po sastavu je sasvim nešto drugo.
    Potpis.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam počela oko 11 mjeseci s jogurtom, a oko 18 mj sam dala ponekad malo mlijeka, više kao zabavu (s pjenicom, dok ja popijem kavu) nego kao prehrambeni artikal. Ona je jela već i sira i skute, a i dosta povrća.
    Mlijeko za mene ima najveću prednost što je dostupno. Ali vjerujem da ima i štetnih nuspojava i ne treba pretjeravati s količinom. I bilo bi najbolje ako se može nabaviti mlijeko i mliječni proizvodi od krava koje nisu uzgajane na farmama.

Ovo mi je novost. Odakle taj podatak?
    Je, je, puno je bolje da je punomasno sve mliječno što se daje.. nama je to rekla pedijatrica i jedna moja frendica koja je jaako dobro potkovana..
    ne sjećam se razloga.. ali ako već dajete mlijeko/jogurt/vrhnje, što masnije to bolje!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo za djecu ili i za odrasle?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Djeca između prve i druge godine trebaju piti punomasno mlijeko kako bi osigurali masti potrebne za normalan rast i razvoj mozga.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=2032

Za odrasle ne znam.
    Ali mi konzumiramo punomasno. Bez masti, još i bez laktoze... mogu onda i vodu piti.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja jednoipolgodišnjakinja još uvijek nije okusila nikakvo životinjsko mlijeko. Mliječne proizvode voli, i nema nikakvih reakcija, redovito pije jogurt i jede sir. No, otkako ju više ne dojim, a to su zadnja 3.mj., dajemo joj adaptirano. Nekako sam u strahu davati joj kravlje, jer je teško probavljivo, i skeptična sam koliko zapravo dobrog a koliko lošeg radimo sa k. mlijekom, pa smo to dosad odlagali. Adaptirano smo nastavili jer se tako malecka uspavljuje, jednom po danu, navečer, i možda jednom puta po noći. Količinski je to cca 400 ml. Sad mi se i to adaptirano čini umjetno i ne znam koliko dobro, a i skupo je, pa bi rado prešli na nešto drugo.
    Razmišljala sam o rižinom, čisto „mlijeko like“ napitak, pa da joj dajemo to umjesto pravog mlijeka za uspavljivanje. Sad sam nekako počela razmišljati i o kozjem mlijeku, koje je životinjsko, ali kao lakše probavljivo, zdravije i manje laktoze.
    No, da li uopće početi sa tim životinjskim ili je bolje sa rižinim/sojinim napitkom? Ja nisam pametna što da radim?
    Inače mislim da papa dovoljno ostalih mliječnih proizvoda, i da unosi dovoljno vitamina i kalcija iz drugih namirnica. Čisto tražim zamjenu za adaptirano koje nam treba za uspavljivanje. Pokušali smo da vodom, čajem i sokom ali nije baš bila sretna… Kad je pospana, pali samo mlijeko, valjda ju to podsjeća na naše cicanje .
    Inače nema problema sa AD ni sa alergijama, jedino je bila dobila urtikariju prije 4.mj., pretpostavljamo na svježu smokvu.

Što mi preporučate?

Hvala

M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Stalno se govori o štetnosti mlijeka odnosno nepotrebnosti davanja djeci istoga, nigdje ne stoji kakva je to štetnost u mlijeku?
    Zaista ne želim niti poticati nekoga da djetetu daje ili ne daje mlijeko ali zašto se stalno rade rasprave o mlijeku, a ne recimo o soku, slatkišima i ostalome što se konkretno može reči - da štetno je zbog toga i toga. Meni ovo sve nekako vuče na običan marketing (lobiranje) proizvođača zamjenskih opcija za mlijeko. Uvijek se spominju sojina, rižina, zobena i AD, rijetko kada kozje ili mi se samo to čini?

Molim da ovo nitko ne shvati kao napad na sebe (pogotovo ti Isabel tvoj je post zadnji) nije mi to namjera nego sam naišla na više raznih rasprava o mlijeku u zadnjih tjedan dana i nijedna mi nije bila suvisla
    Mislim nemam ja ništa protiv navedenih i ja sam svom djetetu dala zobeno mlijeko do godine dana, onda sam prešla na kozje i sada kravlje i kozje

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je, odmašćeni mliječni proizvodi imaju neugodnu naviku da izvlače mast iz probave, zato to nije za djecu, osim toga dijetalni proizvodi često imaju više umjetnih punila npr light margo, majoneze itsl. najbolji je obični putar.

M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da općenito su bolji "normalni proizvodi" od onih light bez obzira o čemu se radi slažem se

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mi smo još uvijek na cici, ali za griz sam mu neki dan kupila prvi put kozje mlijeko i napravila mu voće s grizom s mlijekom i fino je papao. jer mi je rečeno da kravlje ne valja, a kozje je puno kvalitetnije i manje ima "intervencija" hormona na životinju, što nije slučaj s kravama. nemam pojma, stvarno se u to ne razumijem. da li je bebača starijeg od godinu dana dopušteno dva-tri puta tjedno griz na kozjem mlijeku? ili na soja mlijeku? ja to rižino i zobeno nigdje nisam vidjela, gdje to kupite? u DM-u? ne sjećam se da sam to registrirala... ubit ću se od toliko podataka, imam stalno osjećaj grižnje savjesti da kaskamo s pravom prehranom... (SikaPika: mah-mah!)

Sad vidim naslov teme, dakle, mi ne planiramo prestati dojiti, ali planiramo povremeno ubaciti mlijeko u griz... jedemo obični jogurt, čvrsti jogurt i ABC sir... jel to ok? sori ako sam ovo trebala postaviti na "pričajmo o dohrani", ne znam gjde je prikladnije. hvala.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi full dojimo, a za mlječne kašice mu davam kravlje mljeko, domaće, al kad nema dobro je i zbregov. Nije imao nekih prigovora, i draže mi je nekako to nego adaptirano.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Roza mi smo kad je E. imala skoro dvije godine bili kod gastroenterologa zbog problema s kakanjem...
    dokica nam je rekla da klinci do 3 godine ne bi trebali piti kravlje mlijeko jer je preteško i njegov sastav nije baš naidealniji izbor za male klince...a kad ga se počne piti onda je definitvno bolje ono
    punomasno
    rekla je da je AD puno bolje zbog svog sastava...kad je napunila 3 godine počeli smo joj davati kravlje, ali ni dan danas ga baš ne pije...
    sve druge mliječne proizvode normalno konzumira
    Posljednje uređivanje od Boxica : 22.01.2011. at 13:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •