33.tj procjena - 1850 grama, mali bebač al se nadam da ce on to sve uskoro nadoknadit
33.tj procjena - 1850 grama, mali bebač al se nadam da ce on to sve uskoro nadoknadit
moj je sa 35+3 procijenjen na 2580... dr. predviđa da će do termina biti 3300-3700
20+3 320 g prekriženih nogu
evo link na kojem je dobra tabela za procjenu prosjecne tezine beba,
po nedeljama trudnoce. takodje je data prosjecna duzina, kao i link na kojem se vide promjene karakteristicne za taj stepen razvoja:
http://www.babycenter.de/pregnancy/e...hnittstabelle/
mi malo prednjacimo u odnosu na prosjek, juce poslije UZ doktorka preporucila da ukinem slatkise, kao i da kontrolisemo secer
ali isto tako je rekla da su cak i veca odstupanja sasvim normalna stvar...
HANUMICEEEEEEEpa ja tek sad vidim da si ti truuuudna
Ma presretna sam zbog tebe, cestitam ti od srca i samo naprijed! Kolika je trudnoca, kad vec pricas o tezini sigurno si vec uznapredovala,ma joj super ,super![]()
33+5 imamo 2200g doktor je rekao da do kraja još 1 kg ne vjeruje da bude više.
28+4/7 - 1260 g, dr rekla da je sinek nešto veći...
Sa 33 + 3/7 tjedana curka procjenjena da ima 2480g. Što reći-biti će VEEEELIKA!
Sad sam 27 tjedna trudna i dečko je procijenjen na 900grama,velika seka je u tom periodu imala 800g a rođena je sa 4630g,baš me zanima koliki će biti dečko.
prošlotjedni pregled sa 20+4 - 351 gram.![]()
a72, hvala na cestitkama!!
by the way, gledala sam neki dan divno predavanje od bruce-a liptona, na temu prenatalni razvoj, djetetov mentalno-emotivni zivot prije rodjenja etc...
uglavnom, izgleda da je jedan od razloga kada je beba manja rastom, taj da je mama pod stresom (tj. da percipira svoju okolinu na stresan nacin!), ima visok nivo kortikosteroida i drugih stresnih hormona...
drugi dio razloga je genetika, tj. ponavljanje razvojnih programa koji su kroz generacije u nasoj DNA zapisani.
moja curica ima sa 29 tj cca 1500 g (doktor je rekao - čak i nešto malo više hehehehe)
Jel onda ako sam sretna trudnica, onda beba bude veca?
Da, mene ginekologica pitala s koliko kila sam se ja rodila, ja sam imala preko 4 kg, a i beba mi je sad malo veca od prosjeka. Brat mi se isto rodio velik. Izgleda da kod nas genetika dobro funkcionira.
meni danas s 34 rekli da je teško 2700 g, baš me zanima koliko bu veliko kad se rodi.
37+0 - 2600 jos smo maleni, ali najvaznije da je prešao 2500.
33+1 dečko procjenjen na 2250 grama - taman!!
Curka 24+2 610 grama
Mi s 24.tjedna 700 grama. Naravno dečko. Nekako mi se to čini puno za taj tjedan....
rodila se Lena u 41+2/7 tj al po uzv 10dana manja trudnoća..teška je 4100 i dugačka 53 cm...![]()
mi smo sada 26 + 3!
na zadnjoj kontroli sa 25 + 4 imala je 850 g!![]()
Evo nas 35+2 tt, 2600gr, 46cm.....fino napredujemo![]()
danas na kontroli ,34+2 tjedna, oko 2300 g- 24000 g
26+4, 947 grama
37+3 cura 3300gr- sve me strah kolika će biti do kraja..![]()
na zadnjem pregledu naša cura je za 20+5 400 g kaže dr da je malčice veća od idealnih mjera za 21 tj a to je 360 g.
hihi 12 tjedana 58 grama....
33+1 malena imala 1800g
Bit će neka dugonoga mršavica hahaha
38+5, dečko danas procijenjen na 3400 grama! Jupi još malo i može van!
U subotu 36+1 dok rekla 3200g! Kolika li će biti kad se rodi!?
Ja sam bila na pregledu u utorak i nas mali zveki je sada u 25 tjednu 900 g, doktorica rekla da je mali buco i poslala nas ogtt test. To cemo obaviti iduci tjedan, nego smo mi skuzili da vise manje sve moje frendice koje su nosile deckice su morale na ogtt test jer su bili po tjedan dva napredni sa tezinom. Stvarno vjerujem da ce sve biti ok))))
27+3 = cca 1300g
Ili ćemo ovim tempom dobiti malog diva,
ili smo pobrčkali datume i trudna sam 30 tjedana![]()
25+5, naša mala princeza je teška 1020 grama)
Mi bili na pregledu prije dva dana 24 tj trudnoće i naša princeza je teška 550 g. Kada čitam vaše težine pitam se jel naša mrvica premalena za 24 tj.
Naša curka sa 24+5 tjedana imala oko 720 grama.
Netko je već stavio ovaj linkić
http://www.babycenter.de/pregnancy/e...chnittstabelle
Ugl. te procjene doktora i jesu samo to - procjene.
Mojoj sestrični par sati prije poroda su rekli da bebica ima 3800,
a došla nam curkica od 3300
Tako da se nemoj ništa uzrujavat, dok ti dr. kažu da se bebica lijepo razvija i napreduje,
gram simo-tamo ništa ne znači![]()