Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: ne dobiva na težini

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bok
    moja curica ima 4 mjeseca za koji dan i 6 kg.
    od prošlog vaganja prije 4 tjedna dobila je 500 g i zadnji tjedan sam pratila dobila je 120 g.
    kaže pedica mama, u zadnji obrok dajte još 40 ml adaptirano.da je dobila bar 200 više, ovako mi je granična!
    vidim i ja po cicama da su mekane i da mlijeka nema ko prije, i stavljam ju na cicu kad god hoće nekad 1 h nekad do 3h razmaka,al još ne vidim poboljšanje u cicama.ona se ne žali,ali točno osjetim kako je sve na granici....kupila sam nan1 za svaki slučaj al nikako ne bih tim putem...
    prošlo 2 djece prestala sa dojiti sa 2 mj jer su cice omekanile a ja bila neupućena...doduše bilo to prije 16 g...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa Vidi poruku
    bok
    moja curica ima 4 mjeseca za koji dan i 6 kg.
    od prošlog vaganja prije 4 tjedna dobila je 500 g i zadnji tjedan sam pratila dobila je 120 g.
    kaže pedica mama, u zadnji obrok dajte još 40 ml adaptirano.da je dobila bar 200 više, ovako mi je granična!
    vidim i ja po cicama da su mekane i da mlijeka nema ko prije, i stavljam ju na cicu kad god hoće nekad 1 h nekad do 3h razmaka,al još ne vidim poboljšanje u cicama.ona se ne žali,ali točno osjetim kako je sve na granici....kupila sam nan1 za svaki slučaj al nikako ne bih tim putem...
    prošlo 2 djece prestala sa dojiti sa 2 mj jer su cice omekanile a ja bila neupućena...doduše bilo to prije 16 g...
    Nikad više ti nebude osjećaj napetosti kao što je to bilo prvih mjeseci i
    to iz razloga što se uspostavio odnos ponude i potražnje i normalno je da su cice mekane, ali mlijeka ima isto i više jer što je dijete veće,
    istodobno je jače, jače i više vuće.
    A prirast ti je pogotovo za četvrti mjesec super! (pogotovo jer mališani vole štrajkati u tom razdoblju, pa dobivaju i manje) Mislim da ti stvarno nema potrebe za adaptiranim.

Moj mali je isključivo dojen, a od samog početka dobivao je po 600g, četvrti peti mjesec negdje 300 g, on je baš štrajkao.
    Ali pelene su bile punjene redovito, dojila sam ga na zahtjev i to je bilo to. Zašto bi ga bila tankala sa adaptiranim zato da zadovoljim, neznam što i koga.
    On i danas cica ko novorođenče, jede ostalu hranu ko veliki, a cice su mi ko da nema mlijeka, hoću reće mekane ko neznam kaj.

Neka djeca dobivaju više, neka doje na isti način pa dobivaju manje, različiti smo.
    Samo vi dojite na zahtjev, ne na sat i sve bude u redu.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

joj hvala ti na utjehi.pratiti ću ja to još ove dane pa se javim...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i mene su zbunjivale te mekane sise, no, ne brini
    M. je između 4. i 6. mj. dobila samo 400 grama iako je dojila na zahtjev
    bila je (i ostala) vrlo živahno i žilavo dijete, no pedicu to nije spriječilo da mi kaže kao i tebi da joj dajem AD
    nisam ju poslušala nego sam gnjavila M. da posisa siku do kraja
    naime, ona je imala fore da malo posisa, pa se meškolji, prdi, podriguje, odpuže...
    no, na SOS telefonu mi je cura rekla da ju ne gnjavim da posisa baš do kraja, kraja nego je bolje dati i jednu i drugu da ona količinski toga pojede više
    dobro, tvoja je cura mlađa, ali svejedno, probaj ne uvoditi AD
    dok je ona zadovljna i živahna, sve je ok,
    mamina sisa zna najbolje

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

točno tako,neću uvoditi ad ,barem ne još...čestim stavljanjem na cicu mislim da mi je mlijeko došlo u većoj količini, samo da tako ostane...javim....i hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •