Stranica 6 od 55 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 2729

Tema: topic za one koji upravo preuređuju stan/kuću IV

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u tražilici sam našla i temu posebno, ali s nikakvim zaključkom, dakle, rasprava je još otvorena
    dakle, vodeni ili PU lak, a da hrast natur ostane što sličniji (što manje žut) ovome kakav je sada nakon brušenja...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naš lak je vodeni, mat
    hrast natur nam uopće nije žut, ni najmanje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

očito sam ja u starom stanu imala taj PU lak...
    nego, kako ti se "ponaša" taj MAT lak? ja sam u dilemi...
    bitnija mi je funkcija ovdje tj. izdržljivost nego estetika...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u kom smislu kak se ponaša?
    i uzmi u obzir da je star tek 6-7 mjeseci

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja imam vodeni mat već godinu dana i solidno se ponaša, nije pohaban i štatijaznam. Ima dvije zaderotine ali mislim da bi sila koja je primjenjena ostavila traga na svakom parketu. Uglavnom to je muka živa odabrat lak, prvo estetski pa raznorazna uvjeravanja od poznanika, majstora itd.
    Prijatelji imaju lak visok sjaj neki, rekli su majstoru (dobro nahvaljenom i s cijenom u skladu preporuke) da žele najbolji mogući lak. I sad nakon 1,5 godine najbolji lak puca na svaki manji udarac, najčešće klincima ispadne nešto i ostane trag onak ko kad bezbojni lak za nokte pukne.
    Meni osobno je kod mat laka super što se ne skliže, moji momci obožavaju bosi trčat po kući i imam osječaj da bi po sjajnom laku padali ko kruške.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u tom smislu ko šta je Kosjenka napisala: da li se oštećuje više/manje, da li se pohabao, kad se očisti, da li djeluje "čisto" (to sam čula da mu je zamjerka...) i tako...
    i meni je muka svaku stvar proučavati prije odluke, a ne mogu si pomoći...
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 30.06.2010. at 15:12

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lako se čisti, djeluje čisto cijelo vrijeme, barem meni
    ne znam zašto ne bi djelovao čisto, valjda zato što ne blješti i ne sjaji se?? nemam pojma, ja sam mat izabrala jer mi je to jaaaako lijepo, a sjajni parketi su mi, blaaaaago rečeno, odbojni
    na jednom mjestu gdje smo gadno gurali jednu stolicu se napravio trag, inače je sve ok.
    u starom stanu smo imali lakirani žuti hrastov parket (bljak) i cijeli je bio izgreban

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam prvo izabrala sjajni lak, no onda sam vidjela isti i u zivo i onda sam i sebe vidjela samo s krpom kako skupljam one mucice po cijeli dan. par dana poslije sam vidjela i mat verziju istog parketa i odmah nazvala da zelim mat.
    slazem se s lutonjicom meni je mat lijep i bas sam sretna s njim.
    iskustva nemam o odrzavanju i slicno jer zivim s njim tek par dana.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Upomoć, jel netko zna da li mogu u kuhinji staviti pećnicu pored frižidera???

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da ti nije pametno, negdje sam o tome citala, ali sad da ti tocno objasnim zasto ne sjecam se. naime i jedno i drugo griju, i jos nesto......

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Paaa, ako želiš da ti hladnjak troši duplo više struje (koju plaćaš) i loše radi - samo ti stavi...

To je stvar zdrave pameti. Ne može se pećnica / hladnjak tako dobro izolirati da blizina pećnice ne bi grijala hladnjak, pa on umjesto sa 25o temperature kuhinje mora hladiti sa neznamnija 50 ili 60o temperature vanjske stijenke pećnice. S tim skraćuješ vijek trajanja hladnjaka i trošiš puno više energije.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hm, nemam baš nešto mjesta u kuhinji. Zdrav razum kaže da to baš i nije pametno, a s druge strane stalno viđam ugradbene pećnice pokraj frižidera. Ja sam si mislila da su možda konstruktori pećnica uspjeli izmislit neku turbo izolaciju...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda ti Apricot može pomoći savjetom oko toga, a bome i u organizaciji kuhinje.... pitaj ju.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u mene je pecnica pored hladnjaka... zasad nema problema

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A koliko često koristiš pećnicu? Ako stvarno nemaš mjesta u kuhinji za neki kvalitetan raspored, ja bih na tvom mjestu riskirala. Ali to sam ja. Jer ja moju koristim jako rijetko, jednom tjedno ili jednom u 10 dana.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko često koristiš pećnicu? Ako stvarno nemaš mjesta u kuhinji za neki kvalitetan raspored, ja bih na tvom mjestu riskirala. Ali to sam ja. Jer ja moju koristim jako rijetko, jednom tjedno ili jednom u 10 dana.
    Pa tak i ja otprilike. Imam neke ekscese oko božića, ali to je to uglavnom. Mogu stavit pećnicu i na drugo mjesto, ali onda ostajem bez ladica, a nemam ni špajzu i to je... grozno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja imam pecnicu pokraj hladnjaka. ne koristim je cesto pa se nadam da nece biti problema.

bucka, koliko ste cekali eduro ormare? mi smo narucili jedan, platili prije tri tjedna, dobili rok 35 dana, oni se ne javljaju, a mi planiramo godisnji....

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jos ih cekamo, ali nama su rekli da je rok 30 dana i da sigurno nece biti vise od toga!
    prijateljima su nedavno napravili za cca 3tjedna!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kuhinja. Odabrala sam potpuno bijelu kuhinju, boja zida uz elmente bila bi zelena ( bočni zid - neka otkačena tapeta, ispod prozora zeleni lakobel), muči me pod. Stavila bih polirani gres. Ne znam još u kojoj boji. Sivo mi je pretamno, neka krem nijansa mi se čini nespojiva, a potpuno bijele nisam našla.

http://tinypic.com/r/vqs5qf/3 Ovo je kuhinja, no bit će sve bijelo, unatoč mojim početnim idejama kombiniranja.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Upomoć, jel netko zna da li mogu u kuhinji staviti pećnicu pored frižidera???
    Naravno da možeš. Ako govorimo o ugradbenim pećnicama, raspitaj se dobro i uzmi bolji model. Iako nije uvjet. JEdino bitno ti je , a to je neovisno o modelu, da spada u razred frižidera koji podnose prosječnu temperaturu prostora u kojem su smješteni do nekih 35 stupnjeva. (mislim da je oznaka za to T , ali provjeri)

U svekinoj kuhinji je ista situacija kao kod mene, pećnica je jeftiniji model i mrvicu grije iznad ....ALi ona već eto 9 godina svaki dan koristi pećnicu (svaki 2 dan peče kruh, radi kolače za prodaju, peče kolače ). Frižider i pećnica rade kao ludi...

U mene je pećnica također povišena, pored frižidera koji je u mom slučaju još i ugradbeni... Pećnica je malo bolji model, i vidim strašnu razliku... Ona stvarno hladi prema van, izolacija je savršena, ventilator sat vremena nakon završetka pečenja ispuhuje ostatak toplog zraka prema van, odnosno prema kuhinji.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala na opaskama, u međuvremenu sam odlučila ipak strpati pećnicu pored friđa jer je sve ostalo neprihvatljivo.

neva nevčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

poslid, baš lijepa kupaonica,
    imamo vrlo slične pločice a možda čak i iste.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo i mene ovdje!
    selimo u novi stan, duplo veći od sadašnjeg, namještaj većinom prenosimo iz starog stana, pa mislim ako smo ga tamo ugurali, u duplo većem će sigurno biti mjesta....ponovno nagurati
    ...mislim sve osim kuhinje - kupujemo novu i trenutačno farbamo, pa izabiremo boje.
    u starom smo sve zidove imali u bojama, ali jako "blijedim" sad bih išla na neke malo jače nijanse s obzirom da je prostor veći...

.... i zapravo sad sam potpuno izgubljena jer još uvijek ne znam što hoću, ali nadam se da će mi i ovaj topic pomoći da se nađem

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

eduro ormari gotovi i to prije roka!
    još samo kuhinja!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo samo da se i ja pohvalim da mi je kuhinja montirana jos prosli tjedan, odusevljena sam kako je ispala , bolje nego sto sam je zamisljala!
    I blanco sudoper od granita se super uklopio!

Sada jos samo trebamo odabrati aparate..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mellyce, meni se čini da vi uvijek u svemu idete obrnutim redoslijedom odo onga kojim bi trebalo ići

Najčešće se prvo odaberu aparati pa se prema njima radi kuhinja.
    osim ako su ti svi aparati samostojeći, a čisto sumnjam da će pećnica stajati izdvojeno. ili perilica za suđe.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Mellyce, meni se čini da vi uvijek u svemu idete obrnutim redoslijedom odo onga kojim bi trebalo ići

Najčešće se prvo odaberu aparati pa se prema njima radi kuhinja.
    osim ako su ti svi aparati samostojeći, a čisto sumnjam da će pećnica stajati izdvojeno. ili perilica za suđe.
    a jesmo malo naopaki al sta ces

pa zasto ne bi mogla naknadno kupiti pecnicu i perilicu? Ugradbene su, ali sta ne postoje neki standardi za njih? Frizider je samostojeci i njega smo si vec rezervirali, napa stize za dva dana (otocna), ploca za kuhanje nece biti problem jer cemo ju lako ugraditi kada dodje...

Morali smo ovako, jer inace neznam kada bi skupila sav novac za kompletnu kuhinju, a nemamo mogucnosti kupiti na rate.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i samo da dodam da sam se preporodila otkako je imamo, pa makar i ovakvu bez aparata

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, i nama gotovi zidovi, struja je provučena, a sutra počinjemo montirati radijatore. Može jedan savjet, znam da govore da po metru kvadratnom ide jedan članak radijatora, ali nama majstor tvrdi da budući da je to potkrovlje sa spuštenim stropom i imamo izvana 8 cm stiropora, iznutra staklenu vunu i aluminijske prozore da nam je dovoljno po sobi od 20 kvadrata 12 članaka Lipovice solar od 145 W. Molim za mišljenje !!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa ako on kaže onda je valjda istina. Računa se po kubaturi prostora, ne po kvadratu. I onda ima još nekih koeficijenata (izolacija, veličina i vrsta prozora, vrata) - tako nešto, ne znam točno.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa tak i ja otprilike. Imam neke ekscese oko božića, ali to je to uglavnom. Mogu stavit pećnicu i na drugo mjesto, ali onda ostajem bez ladica, a nemam ni špajzu i to je... grozno!
    Možeš na hladnjak, ne dijelu gdje je u dodiru s pećnicom nalijepiti stiropor i pofarbati bojom u spreju da bude kao i hladnjak - da ne bode u oči.

Inače, frižider nije dobro stavljati pokraj izvora topline pa niti pokraj prozora gdje udara sunce. Povećava se potrošnja struje i smanjuje vijek trajanja.

One procjene potrošnje struje su u idealnim uvjetima: otvaranje par puta na da po 5-10 sec, stavljanje samo hladnih namirnica i sl pa u stvarnosti daleko više troše.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku

Inače, frižider nije dobro stavljati pokraj izvora topline pa niti pokraj prozora gdje udara sunce. Povećava se potrošnja struje i smanjuje vijek trajanja.
    Nama projektantica kuhinja stavila ploču za kuhanje odmah do frižidera, pa kad sam je pitala jel to baš preporučljivo rekla je da to nema veze jer toplina od kuhanja ide u visinu (u napu), a ne sa strane
    ali ipak se dvoumim da između umetnem elementić - iako onda pak sjeckam radnu plohu i udaljavam napu od rupe za ventilaciju, a frižider (185 cm) kako god okreneš mora biti baš u tom kutu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Nama projektantica kuhinja stavila ploču za kuhanje odmah do frižidera, pa kad sam je pitala jel to baš preporučljivo rekla je da to nema veze jer toplina od kuhanja ide u visinu (u napu), a ne sa strane
    ali ipak se dvoumim da između umetnem elementić - iako onda pak sjeckam radnu plohu i udaljavam napu od rupe za ventilaciju, a frižider (185 cm) kako god okreneš mora biti baš u tom kutu
    Pa ako uvjeti dopuštaju, odmakni malo. Meni je isto ploča odmah do visokog ormara ali ne mogu reći da me to veseli jer ću valjda iza svakog prženja taj ormar morat čistit. Ali nemam drugog izbora.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa ako uvjeti dopuštaju, odmakni malo. Meni je isto ploča odmah do visokog ormara ali ne mogu reći da me to veseli jer ću valjda iza svakog prženja taj ormar morat čistit. Ali nemam drugog izbora.
    i kod mene je ovako i nemam nekih problema sa čišćenjem. prijeđem spužvicom s deterdžentom baš kao i pločice iza ploče. uostalom, možeš tavu staviti na ring udaljen od ormara - ali vidjet ćeš, nema potrebe.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    i kod mene je ovako i nemam nekih problema sa čišćenjem. prijeđem spužvicom s deterdžentom baš kao i pločice iza ploče. uostalom, možeš tavu staviti na ring udaljen od ormara - ali vidjet ćeš, nema potrebe.
    Baš ti hvala, sad si me malo utješila. Jer ja stvarno nisam od urednih kućanica koje stalno nešto peruckaju...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ako on kaže onda je valjda istina. Računa se po kubaturi prostora, ne po kvadratu. I onda ima još nekih koeficijenata (izolacija, veličina i vrsta prozora, vrata) - tako nešto, ne znam točno.

Da, svašta ulazi u taj izračun i rade ga uglavnom projektanti, a ne majstori. Majstori uglavnom imaju neku svoju računicu. Ne bih se pouzdala u njihove izračune.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    čudan mi je taj raspored budući da je optimalan: hladnjak - radna ploča - sudoper - radna ploča - štednjak

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    čudan mi je taj raspored budući da je optimalan: hladnjak - radna ploča - sudoper - radna ploča - štednjak
    i meni, a pogotovo što je kuhinja i dosta velika - ravni dio nam je čak 4,35 m tak da ima dosta mjesta, ali na desnoj strani imamo nekakav kut(ić) zagrađen zidom s kojim nemamo pojma što bi jer što god staviš iskrsne neki problem (za sad smo na kutnom i visokom s pećnicom), a sad smo još i u uputstvima od frižidera (kupljenog prije godinu dana) koji je trebao ići skroz lijevo pročitali da sa svake strane mora imati lufta 5 cm i sad smo tek u problemu jer to znači da ga nikako ne možemo uklopiti nego mora biti onak nasred nečega bez veze :započupatsiobrve:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako kuhinja nije gotova, svakako dogovori preprojektiravanje, jer 435 cm linearne kuhinje dopušta - skoro sve
    i rijetko tko od nas ima toliki manipulativni prostor.
    ne dopusti da ti itko nametne svoje ideje ako ti ne "sjedaju"
    zapamti da ti to plaćaš

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gdje da nađem podpultni(ako se uopće tako kaže) sudoper od siligranita? Ne želim nasadni. Na netu mi uopće ne izbacuje ništa.

Znači da izgleda ovako nekako: http://www.housedesignblogs.com/wp-c...ior-design.jpg

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje da nađem podpultni(ako se uopće tako kaže) sudoper od siligranita? Ne želim nasadni. Na netu mi uopće ne izbacuje ništa.

Znači da izgleda ovako nekako: http://www.housedesignblogs.com/wp-c...ior-design.jpg
    Imaš u Mercatoru na odjelu gdje su kupaonice, pločice, sudoperi... - biraš iz kataloga, oni naručuju samo za poznatog kupca (znači ti odabereš, platiš i oni ti naruče, dostava cca 1 mjesec). Oni imaju Blanco.
    Imaš i u salonima kuhinja (A-G Dinas - Blanco), a čini mi se da ima i u trgovini Wien d.o.o. na Gornjodravskoj obali (mala trgovina, a u njoj svega - od okova, kvaka, svega za kuhinje....., šarafa, ma svega) - i isto možeš naručiti po katalaogu. Oni imaju Plados.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Super, hvala Švrćo, ali molila bih preporuke i za Zagreb.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam još jedno pitanje vezano uz te podpultne sudopere. Sad si razmišljam, prije nego se oni ugrade, mora se izrezati rupa na radnoj ploči. Što sa onim rubom koji se izrezan, sa čime se on obradi, ili sudoper tako nasijeda da se to ni ne vidi? Bojim se utjecaja vode.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gdje je dobar izbor pipa i kvaka?

Trebam dvije kvake - u stan su postavljene kvake kupljene prije 10 g., ali fale dvije - najsličnije sam našla u katologu neke firme iz Preloga u trgovini na uglu Amruševe i Petrinjske. Ima li koja forumašica iz Preloga?

Pipu tražim za sudoper: onu kojoj se dio izvlači (i razvlači u nešto nalik tušu), da mogu prati tepsije. Gdje bih to našla?

Hvala!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

imamo velike stepenice koje vode na kat, u dječje sobe.
    zanima me da li ste zatvarali prostor ispod stepenica? ili ste stavili police za knjige? kako ste zadovoljni?
    mislili smo ih skroz zatvoriti knaufom, i tako dobiti odlagalište za usisavač, nesezonsku obuću i sl, no nisam sigurna kako bi to izgledalo estetski.
    Posljednje uređivanje od mislava : 29.07.2010. at 20:30

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

blanco sudopera od silgranita(ipodpultnih) imaš i na velesajmu, mi kupovali prije dvije godine i tamo su bili najjeftiniji....nažalost ne sjećam se više imena dućana...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ispod stepenica imamo mjesta za još jednu sobu LOOL
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._1858389_n.jpg
    za sada sa tamo suši veš na veeelikom sušilu, parkirani su velika kosilica i dječji auto na akumulator, i još ima puno mjesta

ispod stepenica nam je inače bojler
    također planiramo jednom zatvoriti, ali ne sve, nego samo ispod ovog prvog dijela, i tamo imati skladište, špajzu, držat stare cipele, što god LOL

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naše stepenice su " u komadu ", i taj zatvoreni dio bi nam praktički bio u boravku. zato me brine estetski dio, i koliko bi nam manji djelovao prostor.
    prijatelj odgovara MM - a od zatvaranja knaufom, veli da su police ljepše rješenje, ja skroz zbunjena.
    ako još netko ima fotku svog stepeništa, bila bih zahvalna.

Stranica 6 od 55 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •