Evo složila sam nekakav meni za šmizlu za ove ljetne dane više kao podsjetnik ili za ideju jer baš ne funkcioniram po vručini.

Buđenje oko 6-7 cika ili obje J

Doručak-oko 8-9
1-jogurt+ kruh sa maslacem
2-jogurt + doj.muesli + breskva (sez.voće)
3-žutanjak+kruh sa sirnim namazom
4-kuskus + jogurt
5-banana+posni sir
6-kruh sa sirnim nam.+svježi sok od aktualnog voća i mrkve
7-kruh sa maslacem + sok
8-žutanjak+sir i vrhnje
9-žganci + soja mljeko

ako nema jogurta pije friško cjeđeni sok ili vodu

između obroka-uspavljivanje na ciki, nakon buđenja voćkica ili voćna salata ili kašica od šljiva (pogotovo ako jede ono što ju zatvara i to je jedino kupovno jer naše šljive nikako da dozru)

Ručak-oko 14
1-juha tikvice+proso (radi željeza taj dan izbjegavamo mlječne proizvode i jede malo više voća)
2-kuhana puretina+ pire od krumpira i špinata
3-ribica (pastrva ili oslić) + grašak
4-proso+ povrće
5-purica + sezonsko povrće
6-govedina + povrće + žitarice
7-riža + dinstan paradajz,tikvica
8-kuskus+ sir i vrhnje
9-ribane tikvice+ pire krumpir + vrhnje

Spavanac oko 15 uz cikanje pa nakon buđenja nekakav keks

Prvo kupanac pa
Večera oko 19-20
1-griz + banana + jogurt (obožava ovu kombinaciju)
2-žganci + breskva + jogurt
3- griz + keksi
4- čokolino na sojinom mljeku
5-pahuljice na sojinom mljeku
6- žganci + jogurt
7- griz + banana + šljiva

SPavanac uz slikovnicu i ciku

Po noći 1-2 puta cikanje i to oko 1 i oko 4

Pije samo vodu ili svježe cijeđeni sok za doručak. Od mlječnih proizvoda jede sir, sirni namaz, jogurt, vrhnje. Mljeko još nisam davala i umjesto mljeka smo uveli sojino mljeko.
Inače kad kuham čušpajze ili juhe, a to je često, kuham bez začina i soli pa kad je kuhano odvadim za nju i kombiniram sa žitaricama (quinoa,proso, amaranth,kuskus). Evo baš danas kuhala govedsku juhicu sa povrćem (brokula, mrkvica,paradajz,kukuruz u klipu, luk,grašak)
Njoj sam odvadila govedinu i nasjeckala na sitno i smiksala povrće u juhici. Kuruzu je dobila komad da se igra/cucla a ja sam joj samo prstima malo zgnječila zrno kuruze i tak joj dala. Pojela je cijeli tanjur (normalni) juhe, a kuruza ju je oduševila.
Jako voli quinou i kuskus koji je i mene oduševio jer može biti slani i slatki. Kombiniram ga u juhicama da se zgusnu ili u voćnim kašicama ujutro ili jogurtnim kašicama navečer.

Nekad pojede jaako puno da se pitam kamo to sve stane, a ima dana kad jednostavno ne želi ništa osim cike, kao što je bilo sad za onih največih vručina. Jedino u čemu se davila bile su maline i to sam joj davala cijele pa ih je gnjeckala sa jezikom i mmmmmkala pa opet otvorila usta, a kad je pojela sve maline sa naših grmića nisam odolila pa sam joj kupila kod domaćih uzgajivača.

I danas kad prođemo pokraj grma malina pokaže znak "daj mi".

Eto ja ukratko