Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: što kad krene u jaslice?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno što kad krene u jaslice?

pozz svima. Evo moj bebač treba krenut u jaslice ud 15. 11. Mm i ja radimo oboje u smjenama,turnuse, dakle dan, noć pa dva dana slobodno. Nemamo drugi izbor jer nažalost bake i djedovi su nam daleko, pa će baš morati u jaslice. Znam da sve ima svoje mame i prednosti ali nekako mi je preteška i sama pomisao da ga neću vidjeti 12 sati dnevno. Dakle kada dođemo kući sve će morati biti nabrzaka ako ne želimo da ide spavati u ponoć. A gdje će biti mjesta za maženje, igru, razgovor? Po noći bi ga pričuvala šogorica koja studira i sve zvuči idealno, ali nije. Bojim se da će biti jako tužan što nas ne vidi toliko dugo.
    A još bi koliko sam pročitala u početku trebalo ga vodit ama baš svaki dan da ga se ne zbunjuje i da prihvati odlazak tamo. Znači i onaj dan kad mm i ja idemo u noćnu trebali bi ga odvest, i kad izađemo iz noćne isto...
    Preduga mi je to razdvojenost za tako malu bebu, a i za mene kao majku, a ako ga ne budem vodila iz razloga što smo mi oboje tada kući bojim se da ne bi htio ići kada bi bilo neophodno?
    Postoji i druga solucija a ta je da mm i ja radimo suprotne smjene, ali onda će pretežno boravit sa jednim roditeljem, nikuda nećemo moći ići u troje. S druge strane, svakako bi htjela da ide u jaslice, ponajprije da se druži i socijalizira s vršnjacima, jer ovdje gdje živimo nema baš malih beba, a i radimo tako da nećemo ga često stići voditi u park ili na igralište. Jako je vezan za nas , ali nadam se da će se uspješno i lako adaptirat kada dođe u skupinu.
    Nažalost, ne mogu radit 1 smjene jer financijski nisam u mogućnosti, iako bi to bilo najbolje za njega. Bili bi i vikendom skupa, ali ne možemo si to priuštit. Ako netko ima savjet ili iskustvo kako da postupim a da bude što manje bolno za mog miša? kako da postupim prvih dana u jaslicama, da ga vodim svaki dan ili da ga ostavim kući ponekad?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svakom slučaju kad ste slobodni bilo bi dobro da na par sati otiđe u vrtić, tek da se privikne, kasnije može i ostati doma.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na vašem mjestu ja bih radila suprotne smjene. Ne znam baš točno koliko je "bebač" star, no ako je bebač socijalizacija mu baš i nije potrebna.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Potpisujem Mimu. Ne treba mu socijalizacija u smislu jaslica do druge godine. Najvažniji su mama i tata. I nema veze što je s jednim roditeljem.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A mislim da ćeš, kad krene adaptacija, sama odustat od jaslica....Ipak imate drugu opciju..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih odabrala suprotne smjene, tamo negdje do 3. godine.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    A mislim da ćeš, kad krene adaptacija, sama odustat od jaslica......
    potpis na ovo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja kuma ima isto takvo radno vrijeme... muž joj radi u 2 smjene
    dane kad im se poklopilo da je i ona dnevna imali su čuvalicu, mislim da se radilo o 5-6 radnih dana i plaćali su je 900-1000 kn...
    Možda vam je i ta opcija dobra...

Ja nikako nisam za suprotne smjene jer ti se život svede na ajmo reći neobiteljski život, jedino ako biste mogli organizirati da bar 1-2 dana u tjednu budete zajedno....
    Po svojih troje znam da su najsretniji kada smo svi skupa, jedan dan onda jedan dan u tjednu, al smo zajedno...

I jaslice ne moraju nužno biti loše kao što je napisala andiko, kod nas je super funkciniralo... Vrtić je mrak, tete mrak... sve 5, adaptacija je prošla i više nego dobro

Sretno
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 01.08.2010. at 00:28

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja radim u smjenama,mm od 7-17.L.ide u jaslice od 1.godine,dakle već gotovo 2 godine.Od početka sam se dogovorila s tetama da ju neću dovesti kad radim noćnu(taj bi je dan vidjela u prolazu kad bi išla)i drugi slobodni dan.Hvala Bogu sve šljaka,i ona i mi smo zadovoljni ovim dogovorom.Tako da mi je ovo savršena kombinaacija
    Sretno da i vama bezbolno teku dani u jaslicama

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mislim da ćemo organizirat nešto slično kao što je Bodo napisala.
    Poanta svega je što sam ja u svojoj glavi sve zakomplicirala, htjela bi da sve funkcionira super, da imamo zajedničko vrijeme svi utoje, a s druge strane i da se mm i ja ponekad vidimo a ne samo na primopredaji. Ako me razumijete. A ko bi ja radila dan a moj muž noć, tu se ne bi vidjeli 24 sata, ali bi bebač bio dio dana s jednim od nas, a od 7 pa negdje do 13 u jaslicama, iz razloga da se privikne. Ostavljala bi ga kući kad idem u noćnu i kad sam drugi dan slobodna, li to tek kad se privikne i zavoli ići tamo.
    S druge strane već imam grižnju savjesti. Majka kod kuće a dijete u jaslicama. Recimo kad dođem iz noćne mogu da ne spavam nekoliko puta, ali mjesecima, bojim se da bi nam bilo preteško i da bi se ispoljilo u vidu kvalitete majčinstva. Nisam sigurna da bi dugo tako mogla funkcionirat,odnosno da bi imala snage da se kvalitetno posvetim djetetu. Eto onda se tješim pa bolje je da odspavam 3-4 sata i odem po njega odmorna i posvetim mu se ostatak dana, nego d živčanim na sve oko sebe, što bi se kad tad desilo radi umora. Sve se nadam da će voljeti ići tamo pa će mi nekako biti lakše. Isti slučaj s mm.
    Čak smo prvotno mislili da uopće ne ide u jaslice već da mi tako naizmjence radimo,ali što više razmišljamo shvaćamo da je gotovo neuzvedivo uvijek biti u suprotnim smjenama, nikada ne spavati iz noćne, onda prehrana....ipak treba djetetu dati kvalitetne obroke, a oni traže svakodnevno planiranje i kuhanje, trebamo i mi imati ručak, večeru, treba se s djetetom i igrati, izvest ga van ili na igralište, pa spremanje kuće, peglanje, sve moramo sami i bit ćemo prerastrgani i mislim da u tom slučaju nitko od nas neće biti zadovoljan, a ponajprije mališa koji traži svaki trenutak naše pažnje, jer većinu vremena smo baš sami s njim.
    Imam tu šogoricu na faksu i ona se ponudila da ga pokupi iz jaslica oko 4, ali to mi zvuči nemoguće, jer on će čekati mamu ili tatu da dođu po njega, pa se bojim da ne bi bilo problema kad vidi da je došla tetka, iako je jako voli jer često dođe na tjedan dana kod nas. A kući bi došli oko pola 8 navečer, što je prekasno za kuhanje večere, treba se okupat, mazit, stavit spavat,pa ne može ići spavat u ponoć..tako da i to teško prolazi. Isto se ponudila da ga čuva noću, dakle svaku 4 noć, ali tko zna kako bi to prošlo., šta ako nas bude zvao iu noći i shvati da nas nema, pa nastane cirkus...zasad spava cijelu noć ali kad idu zubići često se budi. Ne znam kako bi prihvatio da ga netko drugi uspavljuje. Ostaju li vaše bebe s nekim drugim po noći i kako to uglavnom prihvaćaju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •