-
Ja bih još malo o ovoj temi...nadam se da je možda netko od vas imao slična iskustva ili je već o ovone dobio neke informacije....
Ovo s čim se ja trenutno bavim samo je nagađanje, ali....
DNA fragmentacija spermija omogućuju oplodnju ali embriji teško ili nikako ne dolaze do faze blastociste, a i rani spontani pobačaji često se povezuju sa istim uzrokom. Kod muškaraca sa lošom morfologijom najčešće se pojavljuje ovaj problem, ali on može biti i kod muškaraca kod kojih je spermiogram OK no do oplodnje ili zadržavanja trudnoće ne dolazi.
Ja se sada pitam, i nekako sam jako zagrizla da ću ovo ispitati, makar otišla u Ameriku i muža odvukla na testiranje da nije u ovome i naš problem...
Od ukupno oplođenih 37 JS, naravno, folikula i Js je bilo i više, ovo je baš broj oplođenih, tek su nam tri postigle da budu odlične treći dan, osmostanične...sve ostale su se izgubile putem...nikada blastociste, niti smrzlići...
Ne sumnjam u problem implantacije jer od ta tri imali smo jednu trudnoću i jednu biokemijsku....nije ni do laba što smo isto mislili..jer smo izabrali jedan od boljih u Europi....
Na stranim se forumima već spominje nova metoda PICSI gdje se biraju spermiji koji eliminiraju one koji imaju DNA fragmentacije ako sam dobo shvatila...nakon šest stimulacija ne želim trčati i biti među prvima koji će ovu metodu probati...tješi me što je ispred mene još puno reproduktivnih godina....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma