Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Nesreća, beba kritično

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Nesreća, beba kritično

http://www.24sata.hr/news/sudarili-s...iticno/186260/

Očajna sam kad procitam ovakvu vijest, samo da se obitelj izvuče...
    Sjetim se koliko smo puta bili na cesti ove godine s djetetom u autu i počinjem zamišljati najgore scenarije i ... ma necu dalje.
    Pisem na ovaj PDF jer me zanima postoji li sigurnost da dijete koje je u AS je fakat sigurno i da nedaj Boze se nesto ovako dogodi, da sam sigurna da ce mi dijete biti dobro. Naravno da ne dolazi u obzir nista drugo osim AS.
    Ako netko tko se malo bolje razumije u promet/skrsene aute pogleda ove slike, sto se da zakljuciti? Je li beba bila u AS i svejedno stradala? Ili u ovakvom tipu udarca u auto odostraga loše prođu svi koji su iza, bez obzira jesu li u AS/vezani ili ne...

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ispravno vezano dijete je u ispravno postavljenoj AS nemjerljivo sigurnije nego van AS ili u krivo postavljenoj AS ili nevezano u AS

za konkretan slučaj ne mogu ništa komentirati jer (po običaju naših novinara) nigdje ne piše je li bebač uopće bio u AS

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    ispravno vezano dijete je u ispravno postavljenoj AS nemjerljivo sigurnije nego van AS ili u krivo postavljenoj AS ili nevezano u AS
    Naravno, to uopce nije upitno. Mene zanimaju ishodi nesreća u kojima je dijete bilo pravilno vezano u AS. Jednostavno da znam koliko mogu biti mirna...
    Ne znam jel se sjecas prije jedno 2 mjeseca negdje u blizini Zg bila je nesreća u kojoj je mama vozila, dvoje djece je bilo u autu, beba je nazalost poginula i starije dijete je bilo ozlijeđeno. Eto, u takvim situacijama me zanima jesu li djeca bila u AS, ako nisu bi li AS sigurno sprijecila tako tragicne posljedice.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ima nesreca u kojima sigurno nista ne pomaze. Nazalost.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jučer smo prošli zelenim valom i križanjem s Draškovićevom par minuta nakon što se onaj idiot zabio autom u zgradu na ćošku i pomeo goste kafića.

Ne želim niti misliti šta bi bilo da smo onuda prošli par minuta ranije.

Idiot!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Na slikama se vidi košara od kolica pa je dijete predpostavljam bilo u njoj,na portalu 24. sata.
    Strašno,beba je preminula....

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

o bože...

@anamorci, a nema te as koja će dijete od svega zaštiti...ma zapravo Juroslav je sve rekao...

a siroto dijete...
    Posljednje uređivanje od .kala. : 13.08.2010. at 13:12 Razlog: tipfeler

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Strašno

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

potraži po forumu tatekovu priču od prije nekoliko godina kad su se na auto-putu on, NJŽ i dvoje klinaca prevrtali - klinci se prepali i nikaj drugo

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Na slikama se vidi košara od kolica pa je dijete predpostavljam bilo u njoj,na portalu 24. sata.
    sad sam ju i ja videl

ako je bebač bil u tome, pretrpil bi ozbiljne ozljede da su se s 20 km/h zabili u zid, kamoli pri ovakvoj nesreći

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Beba je vjerojatno bila u toj košari i nezavezana...A to nije apsolutno nikakva sigurnost.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo znali voziti košaru posebno u gepeku, odnosno i kolica i košaru koja se stavi na njih, a dijete se vozilo u autosjedalici. Hoću reći, košara na slikama ne znači nužno da je dijete stvarno bilo u njoj.
    U Večernjaku piše da je dijete bilo otraga "u sjedalici", ali bojim se da to ništa ne znači jer novinari nažalost često ne znaju dovoljno o sigurnoj vožnji djece.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

http://www.24sata.hr/news/clanak/beb...olnici/186317/

Otvorim članak i vidim nastavak. O, moj bože!! Suze samo teku. Nažalost znam kako je biti u koži roditelja. To je rana koja nikad, nikad na zarasta. Suosjećam s njima.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo znali voziti košaru posebno u gepeku, odnosno i kolica i košaru koja se stavi na njih, a dijete se vozilo u autosjedalici. Hoću reći, košara na slikama ne znači nužno da je dijete stvarno bilo u njoj.
    U Večernjaku piše da je dijete bilo otraga "u sjedalici", ali bojim se da to ništa ne znači jer novinari nažalost često ne znaju dovoljno o sigurnoj vožnji djece.
    Ovo bih skoro i ja napisala da ne pise da beba ima 7 mjeseci. Nekako ne vjerujem da ju voze u kosari.
    Ali ovo su sve nagadjanja.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.24sata.hr/news/clanak/beb...olnici/186317/

Otvorim članak i vidim nastavak. O, moj bože!! Suze samo teku. Nažalost znam kako je biti u koži roditelja. To je rana koja nikad, nikad na zarasta. Suosjećam s njima.
    Zao mi je Beti3

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pažljivijim gledanjem slika vidio sam da je na desnoj strani još uvijek montirana AS

samo kaj našim policajcima ne bude palo na pamet istražiti je li ispravno montirana i je li beba bila ispravno vezana
    a čini mi se i da se radi o AS grupe I (ili barem kombiniranoj o(+)/I) montiranoj u smjeru vožnje za sedmomjesečno dijete

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    pažljivijim gledanjem slika vidio sam da je na desnoj strani još uvijek montirana AS

samo kaj našim policajcima ne bude palo na pamet istražiti je li ispravno montirana i je li beba bila ispravno vezana
    a čini mi se i da se radi o AS grupe I (ili barem kombiniranoj o(+)/I) montiranoj u smjeru vožnje za sedmomjesečno dijete
    hebemu, katastrofa.
    da je bila okrenuta na drugu stranu, s obzirom na udarac odostraga, bilo bi sigurnije?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa Vidi poruku
    hebemu, katastrofa.
    da je bila okrenuta na drugu stranu, s obzirom na udarac odostraga, bilo bi sigurnije?
    Tako mala beba ima još preslabe mišiće vrata, možda još nema dovoljnu kilažu, vjerojatno se ne ustaje sama na noge, a i sve da to sve skupa ima, ipak mislim da je beba premala da se vozi u smjeru vožnje jer kako god, nije dovoljno ojačala!
    I naravno da malo tijelo ne može izdržati tu silinu udarca. Mislim, roditelji su puno stradali, koji su 5 puta bar teži od te bebe...
    Osim toga, dovoljno je pogledati crash testove pa vidjeti kako se tijelo ponaša u sudaru i da čovjeku bude jasno da mlo tijelo to nikako ne može izdržati. Dovoljno je da je bebi u tijelu nešto da tako kažem popucalo od siline uidarca i nema tu spasa nažalost..

A i što mene glupaču uoće tjera da čitam ovakve članke i gledam slike??? Nije to za trudnice!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A i što mene glupaču uoće tjera da čitam ovakve članke i gledam slike??? Nije to za trudnice!
    Pa znas sto, grdo je vidjeti i procitati tako nesto, slazem se, ali kad se već tragedija dogodi, mislim da je dobro da se o tome govori, barem sam sigurna da necu nikada pomisliti "ma to je samo 500 metara, ne trebam ga stavljati u sjedalicu...".
    Tu polazim od sebe, da nisam procitala tolike teme na rodi o vaznosti AS, tko zna kakav bi "ma nema veze"-stav danas imala o tome.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma naravno. slažem se s tobom, samo ja sam pred porod, rasplačem se na običnu nježniju pjesmu a di neću na ovo. Još su mi i djeca 300-tinjak km daleko...
    Ali da, svakako bi svi budući roditelji MORALI odgledati jedan filmić da znaju čemu služi AS i da to nije samo modni dodatak današnjice.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mene je strašno potresla ova vijest, pogotovo jer se radi o bebi koja je malo mlađa od moje, a i auto je isti kao naš...
    Što se montiranja sjedalice u smjeru vožnje tiče, ja sam nedavno imala neugodnu situaciju pri kupovini autosjedalice. Pošto je moj mišić malo krupniji morali smo kupiti kombiniranu autosjedalicu. Kada smo isprobavali montiranje u naš auto i stavljali bebonju u sjedalicu trgovkinja me uvjeravala da ga trebamo voziti u smjeru vožnje!!! Ja sam joj objasnila da on za to još nije spreman, da još ni ne puže, a ona mi kaže da je on velik, ima 10 kg i da nema razloga da ga vozimo suprotno od smjera vožnje! Pitam se koliko su neinformiranih roditelja needucirani prodavači uvjerili u takve gluposti

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa Vidi poruku
    Ako netko tko se malo bolje razumije u promet/skrsene aute pogleda ove slike, sto se da zakljuciti? Je li beba bila u AS i svejedno stradala? Ili u ovakvom tipu udarca u auto odostraga loše prođu svi koji su iza, bez obzira jesu li u AS/vezani ili ne...
    može se spekulirati, ali to je uvijek nezahvalan i jalov posao. činjenica je da postoje takozvani nepreživljivi sudari u kojima apsolutno ništa ne može spasiti putnike (sjetite se Ledenika), ali sjetite se i naše Virgo30 čija je kćer preživjela nevjerojatan sudar vjerojatno isključivo zahvaljujući sjedalici.
    da, teško je gledati sve te slike i razmišljati o tome da se sve to može dogoditi i nama, ali baš zbog toga i treba gledati i podsjećati se i učiniti sve što je u našoj moći kako bi zaštitili naše najdraže. samo jedan previd može nas koštati cijeli život kajanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •