Stranica 10 od 18 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 864

Tema: rodiliste rijeka 2. dio

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, čitam vaša iskustva po kojima ispada da u riječkom rodilištu ima onih koji su za prirodan porod. Ja sam tamo rodila dva pute, prije 4 godine i sad i oba pute nisam srela nikoga tko bi me podržao. Štoviše došla sam do zaključka da: U RIJEČKOM RODILIŠTU MISLE DA BEZ DRIPA NIJE MOGUĆE NORMALNO DOVRŠITI POROD. Kad sam izričito navela i potpisala da neću drip, gledali su me čudno, pitali da li uopće znam što je to drip, došaptavali se, prilikom predaje smjene me opisali kao: ova neće drip, i na koncu me, dok su me vlastiti trudovi razdirali, nagovarali na drip pod prijetnjom ne znam kako dugog poroda, zamora maternice bez dripa, opasnosti pod dijete itd. Pola sata nakon svih tih prijetnji ja sam rodila. Usporedbe radi, u prvom sam porodu došla u rađaonu otvorena 8 cm i još 7 i pol sati se mučila s dripom, u drugom porodu sam u rađaonu došla otvorena 4 i pol cm i nakon dva i pol sata rodila bez dripa. Dakako da je kriv bio i položaj bebe u prvom porodu što samo dokazuje da nikakva kemija ne može efikasno zamijeniti majku prirodu. Da, i rezali su me oba puta iako sam naglasila da ne želim. U svakom slučaju, sad sam jako ponosna što sam drugi put rodila bez ikakve kemije, dali su mi samo lokalnu anesteziju dok su me šivali.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Što se Rijeke tiče ja imam pitanje. Naime tamo sam rodila u vodi prije 3 godine i sada bih opet išla tamo, negdje sam načula da je dovoljno samo doći tamo kad je vrijeme a sada čujem od njih da bi trebala 3 tjedna prije termina doći na pregled, s obzirom da sam iz Zg i putujem sa djecom malo mi je to problem jer znam da se i čeka podosta dugo za taj pregled (prošli put sam baš puno čekala). Imate li kakvih saznanja?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bravo! Pa ja to stalno i govorim - najbolji su. Osjećala sam se tamo ko kraljica.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozdrav, pozdrav...

Kako mi je termin baš krajem godine, pretpostavljam da opet postoji mogućnost zabrane posjeta i prisustvovanja muževa? Ako bude tako, kada on može vidjeti bebence?

Čitala sam u onoj knjizi "Što očekivati u trudnoći" da je za trudnice, koje trebaju roditi u sezoni gripe, bolje da se cijepe protiv gripe. Što mislite o tome? Obično se ne cijepim i ne bih ni sada, ali ako je bolje za dijete...

I na poslijetku (zasad, hehe), željela bih roditi na stolčiću, što prirodnije, bez dripa, epiduralne ili epiziotomije. Glupo pitanje: ima li dovoljno tih stolčića? I, ako sam skužila, ako si na stolčiću, onda ti ne rade epiziotomiju??

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja ti mogu pomoć samo u vezi poroda na stolčiću. Da ne režu te i obično minimalno ili uopće ne pukneš. Ja sam imala 1 punat. Preporučujem svakako.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala, agata , nadam se stolčiću...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam htjela na stolčiću, ali su mi rekli da nemaju dovoljno osoblja jer bilo je oko 3 ujutro, a MM nije bio sa mnom.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam htjela na stolčiću, ali su mi rekli da nemaju dovoljno osoblja jer bilo je oko 3 ujutro, a MM nije bio sa mnom.
    pa koliko ih je potrebno?

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Netko treba sjediti iza tebe da te pridržava, tj. da se naslanjaš na njega, pa ako nemaš muža ili nekog drugog sa sobom, onda to bude netko od osoblja. Pretpostavljam da je to zato bio problem u Mimahinom slučaju što NJM nije bio s njom.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da, to je bilo to. Rekla je babica da budući da MM nije sa mnom, nećemo moći na stolčiću. Pa nismo.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da, to je bilo to. Rekla je babica da budući da MM nije sa mnom, nećemo moći na stolčiću. Pa nismo.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Znači, muž 0-24 u bolnici sa mnom

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

MM nije htio pa se nismo ni raspitivali, ali mislim da njih pošalju da se malo hlade dok ne dođe trenutak da uđeš u rađaonu, mislim da ih ne puštaju u predrađaonu. Znači, čovjek će dobro upoznati okoliš bolnice .

I, da, mislim da prisutstvo muža košta nekih 200- 300 kn. Najbolje je zvati bolnicu i pitati.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Plaćalo se 300 kn kad sam ja bila.

I da, u predrađaonu ne mogu muževi, ali možda ni ti nećeš trebati.

A ako tm ne želi s tobom, može ići i netko drugi, npr. prijateljica.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

hvala vam, pomogle ste mi

luci07 , hihi, i ja se nadam da neću trebati u predrađaonu :D .. čitala sam po forumu da je najbolja fora doći u zadnji čas (dobro, ne baš u zadnji..) jer te onda ne tlače s prokidanjem, epiduralnom i sl..

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Smijem li roditi na stolcicu ako sam pod terapijom heparinom?

U prvoj trudnoci dam imala duboku vensku trombozu, pa sam i u ovoj trudnoci pod terapijom.
    Prvi put sam rodila klasicno, na stolu, ali bez ikakvih dripova, gelova, epiduralne i sl.
    Ovaj put bi htjela roditi na stolcicu, najvise zbog toga da izbjegnem epiziotomiju, a i citam da je izgon laksi, ali ne znam da li bi clexan mogao biti zapreka za stolcic?
    Unaprijed hvala na odgovorima!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U riječkom rodilištu može se izbjeći epiziotomija i kad rađaš na krevetu ( da, krevetu, nismo stigli izaći iz predrađaone, cura je bila brža), ja sam izbjegla 3 puta, a dva puta izbjegla drip. A nisam ništa od toga tražila. Oni sami vide što i kada treba. Uvjerena sam da ne daju ništa nepotrebno. A o trombozi nemam iskustva. Želim ti lak porod.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo friško s tečaja za trudnice: rečeno nam je da, ukoliko muž nije s nama na stolčiću, da onda jedna od sestara pridržava, da uopće nije problem.. A kako je u praksi...

I, da, mislim da prisutstvo muža košta nekih 200- 300 kn.
    Mislim da je sada 360kn.. Vezuju se uz euro, bit će

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

drage mame moja kuma iz Pule namjerava doći roditi u Rijeku pa vas molim da mi kažete što sve treba a što ne treba ponjeti u bolnicu za sebe i bebu
    zahvaljujem unaprijed!!

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    drage mame moja kuma iz Pule namjerava doći roditi u Rijeku pa vas molim da mi kažete što sve treba a što ne treba ponjeti u bolnicu za sebe i bebu
    zahvaljujem unaprijed!!
    Na tečaju smo dobili knjižicu s korisnim uputama i prepisujem iz nje:
    OBAVEZNO:
    -zdravstvenu iskaznicu
    -trudničku knjižicu
    -uputnicu za bolničko liječenje
    -nalaze medicinskih pretraga za vrijeme trudnoće (krvna grupa, ultrazvuk i sl.)

u TORBI ZA RODILIŠTE:
    - pribor za osobnu higijenu (četkica, pasta, sapun...)
    - higijenski ulošci (imaš ovdje na forumu koji su najbolji za te dane, uglavnom cure preporučuju Vir80, Lola Lady i Prenatal ili one za inkontinenciju..)
    - grudnjak i jastučići za grudnjak
    - papuče u kojima može pod tuš
    - spavaćica i jednokratne gaćice (imaju i svoje spavaćice, ali je sestra rekla da ponesemo)
    - čaša i šalica
    - mobitel i punjač
    -sitna okrjepa (krekeri)
    - blok i olovka

Sestra je napomenula da bi bilo dobro još kod kuće pripremiti odjeću za sebe za izlazak iz rodilišta, kao i odjeću za bebu. Popise za bebu ima negdje na forumu, a u RI rodilištu preporučuju pripremiti:
    - bodi ili benkicu
    -jednokratne pelene
    -platnene pelene
    -čiripa - švedsku pelenu
    -tuticu ili hlačice i majicu
    -čarapice
    -kapicu
    -dekicu
    -autosjedalicu i nešto u čemu ćete odnijeti dijete do auta (mi smo odlučili odmah staviti u AS)..

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I nekoliko informacija:

Na ulasku u rodilište prijaviti se odmah na šalteru informacija.. Na početku slijedi pregled, eventualni klistir i tuširanje i eventualni boravak u predrađaoni. U rađaoni može biti i suprug ili majka, odnosno bliska osoba bez obzira tko je i je li išao/išla na tečaj. Ukoliko želi, buća mama može birati želi li porod na stolčiću ili u kadi (ali za kadu je potrebno napraviti više nalaza na vrijeme, tj. već oko 36, 37.tjedna)..

Nakon rođenja i prvog zbližavanja, slijedi jedno sat-dva odvojenosti, za vrijeme koje je dijete na dječjem odjelu, a mama je još pod nadzorom u rađaoni. nakon toga i mama i dijete sele na odjel za babinjače. U sobi su tri rodilje i bebica je stalno s vama, a svaka soba ima svoj toalet. Ako želi, mama može biti smještena i u apartmanu koji se zasebno plaća..

Dva puta dnevno su vizite, a od početka 11.mjeseca uveli su režim u kojem su posjete moguće samo popodne i to od 16 do 17 radnim danom, a vikendom i blagdanom od 13 do 15. Po jedna osoba smije ulaziti u sobu, a maloj djeci posjeti nisu dopušteni. Zbog alergija je zabranjeno cvijeće (osim onih orhideja u kitijama i sl.)...

Evo, to je to ovako teorijski.. A iz iskustva ću znati tek poslije Nove godine

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da je sada 360kn.. Vezuju se uz euro, bit će
    Prije se nije plaćao PDV, a sada da. Cijena je 369 kn.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I nekoliko informacija:

Na ulasku u rodilište prijaviti se odmah na šalteru informacija.. Na početku slijedi pregled, eventualni klistir i tuširanje i eventualni boravak u predrađaoni. U rađaoni može biti i suprug ili majka, odnosno bliska osoba bez obzira tko je i je li išao/išla na tečaj. Ukoliko želi, buća mama može birati želi li porod na stolčiću ili u kadi (ali za kadu je potrebno napraviti više nalaza na vrijeme, tj. već oko 36, 37.tjedna)..

Nakon rođenja i prvog zbližavanja, slijedi jedno sat-dva odvojenosti, za vrijeme koje je dijete na dječjem odjelu, a mama je još pod nadzorom u rađaoni. nakon toga i mama i dijete sele na odjel za babinjače. U sobi su tri rodilje i bebica je stalno s vama, a svaka soba ima svoj toalet. Ako želi, mama može biti smještena i u apartmanu koji se zasebno plaća..

Dva puta dnevno su vizite, a od početka 11.mjeseca uveli su režim u kojem su posjete moguće samo popodne i to od 16 do 17 radnim danom, a vikendom i blagdanom od 13 do 15. Po jedna osoba smije ulaziti u sobu, a maloj djeci posjeti nisu dopušteni. Zbog alergija je zabranjeno cvijeće (osim onih orhideja u kitijama i sl.)...

Evo, to je to ovako teorijski.. A iz iskustva ću znati tek poslije Nove godine
    Ne znam je li razlika rodiš li po danu ili po noći. Ja sam rodila u 23:45, nakon dolaska u sobu dobila sam bebu na kratko oko 4-5 ujutro da bi ju opet odnijeli i vratili tek oko 11 ujutro. Cimerici koja je rodila oko 2 ju do 11 uopće nisu donijeli. A možda ovisi o smjeni sestara.

Na odjelu babinjača postoje, ako sam dobro shvatila, posebne sestre koje su zadužene za dojenje. Pohvalila bih puno sestru Natašu (mlađa, plava) koja je odlična, ljubazna, empatična i super objasni i namjesti. Također bih svima preporučila da ne dozvole sestri Ivanki (oko 50 godina, uvijek ljuta, držala je neko predavanje o dojenju i stalno se svim bebama obraća u krivom spolu, ne znam kako uspjeva) da im išta pokazuje i namješta jer se ponaša kao da mrzi i žene i dojke pa ako vam je ona u smjeni, bolje da se snađete same.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Super su ove informacije, Balarosa.
    Mene je bilo sram pitati, ali smiju li se, na primjer, imati čarape u rađaoni? :D
    I koliko si svojih spavaćica nosila?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oprosti što tek sad odgovaram, nisam puno na forumu ovih dana.

Što se čarapa tiče, ne znam sigurno. Znam da su mi rekli da moram sve skinuti, a ja nisam posebno pitala smijem li zadržati čarape, znam da nisam smjela zadrati grudnjak.
    Uzela sam si jednu spavaćicu, ali ju nisam oblačila, nosila sam stalno njihove. Povremeno se zna desiti da im nestane pa je zgodno imati nešto u rezervi. Kad sam ja bila, nije bilo prvi dan uopće posteljine, jastučnica i, što je najgore, uložaka. Sreća je bila što sam ja zaprimljena gore na odjel, na čekanje poroda pa mi je tamo bila torba koju mi je jedna ljubazna sestra donijela. Cimerica koja je došla direktno u rodilište uopće nije mogla doći do svojih stvari do 11 idućeg dana kad su posjete pa joj je muž donio torbu. Ne znam kako će to sad funkcionirati jer vidim da si napisala da više nema prijepodnevnih posjeta. U svakom slučaju, bilo bi zgodno da si u neku malu vrećicu staviš par stvari koje su ti jako bitne (meni bi to bio mobitel, voda, papirnate maramice, koji uložak, labelo i nešto sitno za jelo) i da to uzmeš sa sobom u predrađaonu i rađaonu. To naročito vrijedi ako rađaš po noći, čini mi se da se sve oduži iduće jutro.

Moram se osvrnuti i na ovo "ne daje se drip ako ne treba". Moj porod je induciran i ne mogu govoriti iz osobnog iskustva, ali sa mnom u sobi su bile dvije žene koje su rađale u dvije noći i u dvije smjene. Prva, prvorotka, došla je otvorena 6 cm s pravilnim trudovima, odmah je dobila drip, na pitanje je li baš nužno doktor joj je rekao nešto u stilu da valjda on zna. Drugoj je to bio treći porod, došla je otvorena 4 ili 6 cm, isto produktivni trudovi, doktor je naložio babici da joj da drip. Babica je komentirala drugoj da što će joj drip, a ta druga je odvratila:"Doktor je rekao, što te briga, barem ćemo prije biti gotove". Ponavljam, nije iz prve ruke, ali ne znam zašto bi žene lagale. Ta druga cimerica je također rekla kako je u boksu do nje bila druga trudnica kojoj su nosili cd i puštali muziku, pitali je želi li da ugase svjetlo i čudila se takvom finom tretmanu. Vjerujem da je stvar u tome (opet, ne znam, samo pretpostavljam) da je ta druga trudnica imala plan poroda i nekog kraj sebe (moja cimerica je bila sama na porodu) i da nije samo pustila i nadala se najboljem jer to definitivno nije najuspješnija strategija. Mislim da je dobro imati neki kratki plan poroda i da se onda prema tebi odmah kreće na drugi način. Ne mislim da u porod treba krenuti kao u borbu i prema osoblju odmah kao prema neprijatelju, ali treba reći što bi željela izbjeći, na pristojan način.

Ako se sjetim još nečeg zanimljivog, napisat ću. U svakom slučaju, želim ti puno sreće, kratak porod, lijepu priču, a najviše od svega veselu i zadovoljnu bebu

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

hvala ti, baš su mi i trebale ove informacije.

Pripremit ću vrećicu kao što si napisala, ali ovo da nije bilo posteljine me lagano šokiralo A desi se, valjda...

Ovo za drip nekako i očekujem.. Na tečaju je dr.Marić rekao nešto u stilu da se doktori i rodilje ne bi trebali osjećati kao suprotstavljene strane, ali je na slajd stavio primjer jednog plana poroda, onako rukom pisanog, pomalo neurednog, i rekao je da nije uvijek moguće ispoštovati sve želje.. Uopće, nije baš bila neka pozitivna aura oko plana. Ne samo kod njega nego i kod drugih predavača. Bez obzira na to, pripremila sam skraćenu verziju, na jednoj stranici (i još je dodatno skraćujem) i priložit ću je nalazima. I biti pristojna, naravno

Još jednom veeeliko hvala, Balarosa

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I još jedna informacija...

Kad je kiša, u Rijeci je obično kolaps prometa, a tako je i u krugu bolnice.
    Naime, autom smo ušli u krug bolnice u 15,35 i sve je stalo već kod drugog zavoja (ispod zgrada za infektologiju i psihijatriju).. Uglavnom, ne možeš ni naprijed ni natrag, a da ne kažem da je zaglavilo i vozilo hitne... Suprug je parkirao auto u 16,55, dakle gotovo sat i pol nakon što smo došli do bolnice... Gužva je potpuno nestala tek oko 18...

Dobro je znati u slučaju potrebe.. Mi smo bebi u buši objasnili da, kad dođe vrijeme, mora čekati poslije 18.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala vam curke na info, kumče nam stiže između Božića i Nove godine, nadam se da će to za njih troje (kuma ,kumu i bebicu) biti jedno predivno iskustvo!
    Prvi porod mi nije bio u Rijeci ali drugi će po svemu sudeći zasigurno biti, nisam u blaženom stanju ali samo razmišljanje o porodu i bolnici hvata me trema !

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Torbu može muž donesti u bilo koje doba dana /noći - samo pozvone i sestre ih puste (nije bitno da bude u vrijeme posjeta). Ali samo će pustit torbu i mora van, ne može se zadržavati

Ja sam rodila u 10:10 i nakon što sam došla na peti kat oko 12:00 sati bebu su mi donesli oko 14:00-15:00 sati...

Čarape ne može u rađaonu, potpuno se skinuti i samo biti u njihovoj spavaćici

Dobro je ponesti svoje - ja sam imala 2 spavaćice (krv procuri), jer ona njihova u kojoj sam rodila je bila krvava, a kad sam se istuširala nisu imale čistih spavaćica pa sam obukla svoju. Bila je taj vikend užasna gužva, nije bilo slobodnog kreveta

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sunshine shoot, čestitam na bebici, nadam se da je sve bilo kako si željela.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Sunshine shoot, čestitam na bebici, nadam se da je sve bilo kako si željela.
    Draga Balarosa,
    tek sad vidim post, hvala ti puuuno

Nije baš bilo onako kako sam imala u najboljem planu, ali je sve bilo doista super!
    Napisala sam plan poroda, ali nisu ga se baš u potpunosti držali, odnosno, znam da su ga pogledali, ali mislim tek nakon što sam rodila

Došla sam u bolnicu s puknutim vodenjakom i otvorena 8cm, tako da nije bilo mnogo vremena za premišljanje.. Napravili su mi epiziotomiju, ali nakon par dana mi šavovi nisu smetali.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Na petom katu su bile doista divne sestre, i ne samo sestre nego i drugo osoblje, spremačice..
    Doduše, imam veliku zamjerku, ali sama sam kriva:
    Moje bebence nije odmah prodisalo, pa je prva Apgar ocjena bila niska (3), ali druga je bila ok (7), ali je ipak bilo na intezivnoj. Nisu mi rekli da nije disalo, nego da ima vode.. što meni nije nešto značilo u trenu kad su mi ga stavili na prsa. Rodila sam u jedan ujutro, bila sam ok, tijekom dana sam sve vizite, sestre i doktore koji su ušli u sobu pitala kada će mi donijeti dijete..s osmijehom da en budem naporna.. Uglavnom, donijeli su mi ga u 13 sati, a bila je nedjelja i u 14 su posjete. Tek kada su svi otišli, jedna mi je sestra dala upute o dojenju.. dakle, oni su njemu dali bočicu u 10 ujutro i sljedeći mini obrok je moj kolostrum oko 17... Da bi mi ga navečer uzeli i rekli da mora na intezivnu. Negdje navečer sam shvatila da moram sama vidjeti što i kako i išla sam tražiti dijete, jedna me divna sestra odvela do njega i dojila sam ga.. a da nisam sama odlučila da ga tražim, nitko mi ne bi rekao da imam tu mogućnost.. Isto tako, kad sam idućeg jutra došla na dojenje, pitala sam sestru zašto je on na intezivnoj, zar samo zbog dohrane, a ona je rekla da ne zna, da moram pitati pedijatra. On je, pak, nakon mojeg upornog ostajanja na intezivnoj, rekao da su mu sestre rekle da je premalo dobio na težini... Tek kada sam tamo uzela nekakav njegov karton, sestra mi je rekla ''mama, to nije za vas''... znači, nitko mi ništa nije rekao, osim da moram biti strpljiva i sl.

Samu sebe krivim što odmah nisam preuzela odgovornost.. ali s obzirom da je riječko rodilište Unicefovo rodilište prijatelj djece, mislim da nije u redu što su mojem djetetu u 10,00 dali dohranu a da mene nitko nije ništa pitao niti mi išta rekao.. A u planu poroda sam jasno napisala da želim isključivo dojiti.. Eto.. Ali glavno je da je sve u redu s mojim mišićem...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Prvo čestitam svim novim mamicama i bebama!
    Ja sam prije 4g. rodila u Ri, imam i pohvala i upitnika i možda žalbi,
    inače sam iz Rovinja i išla sam tamo zbog stolčića, apartmana i prirodnog poroda.

Zanima me jeli netko od vas koristio apartman,
    ja prvi put jesam i opet bih, ali mnogim poznanicama su muževi mogli biti po pola dana u app,
    dok mojeg nisu pustili, pa me zanima u čemu je fora, (inače znam da se to nesmije)
    i zanima me app od Croatia osiguranja, sad sam se sjetila da ako drugi ne bude slobodan,
    u ovoga ne mogu ako nisam osiguranik, i koliko dugo moram biti korisnik osiguranja,
    da bi ga priznali za app.

hvala

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

imam par pitanja vezano uz apartman u Ri.

1.mora li se rezervirati, ako da koliko unaprijed?
    2.koliko dugo moraš biti korisnik Croatia osig.da ti priznaju njihov app.
    3.koliko apartmana imaju u Ri.rodilištu?

HVALA!!!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam isto rodila prije 4 god. u Rijeci. Isto sam bila u apartmanu, ali kako ovi na 5.katu nisu bili slobodni, stavili su me u apartman na katu gdje su ležale trudnice (nemam pojma više koji je to kat). MM je bio svaki dan kod mene od jutra do večeri. I da je ostao spavati vjerojatno ga ne bi skužili.
    Na tom katu su 2 apartmana, neznam koliko ih je gore. Nisam znala da ne možeš u taj Croat. app ako nisi njihov osiguranik. Ja sam mislila da možeš ako je slobodan, samo da plaćaš ako nemaš croatia osiguranje, a ako imaš, boravak ti pokriva osiguranje.
    Koliko ja znam, app se ne može rezervirati.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

čula sam da se sada moraju rezervirati,
    možeš u app od croatie ali ako dođe neka koja ima osiguranje tebe premjeste jer ona ima prednost,
    tako je meni objašnjeno onda...
    i ja sam bila u tom app dole (to su financirali neki obrtnici sa Krka koliko se sjećam..)

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovaj topik baš i nije nešto aktivan više, ali se ipak nadam da će netko odgovoriti. I mene zanima koliko ima tih stolčića u Rijeci? Jel se kome desilo da su mu rekli da je stolčić zauzet? Ja sam prvi put rodila u kadi, a sad razmišljam stolčić ili kada. Malo su me razočarala neka iskustva novijeg datuma.
    Ako sam 2006. čitala puno prekrasnih priča iz Rijeke, 5 godina poslije sve bi trebale biti takve.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne kužim, baš nitko nema nikakve informacije koje je gopi tražila za app, ni ja za stolčić?!

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Stolčić: imam 4 priče, svoju, od frendice, sestre i šogorice. Sve smo rodile 2009. Sve 4 smo htjele stolčić, nijedna ga nije dobila.

Moje iskustvo: došla otvorena 5 cm, trudovi 14 sati, pokao vodenjak, nisu mi dali jer su mislils da ne bih bila disciplinirana (disala i slušala njihove upute, valjda...)

Sestrino: dali su joj neki poluargument, tipa, aha da, vidjet ćemo,. šta da, daaaa, okeij, ostanite tu, malo kasnije....Niš od toga.

Frendičino: njen dragi nije bio na porodu pa su joj rekli da ju nema tko držati. Al eto, bio pun mjesec i krcato rodilište, pa ok.

Šogoričino: ona je malo krupnija, muž je bio s njom, sve ok, ali su joj rekli da zbog građe nije za stolčić?!?!

Još nešto: na tečaju su prikazali statistiku: od SVIH poroda, u Ri rodilištu su samo cca 3 % vođena na stolčiću. Zašto ga onda ne daju ženama koje ga traže? Ja ne znam.

Savjet: ljubazno inzistiranje tebe i muža, i dat će ti ga, nadajmo se. Sretno

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme meni, ovo uopće nije ohrabrujuće!

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme meni, ovo uopće nije ohrabrujuće!
    Nemoj se obeshrabriti.
    Moja prijateljica je rodila na stolčiću u 2010. i bila je jako zadovoljna, prvorotkinja je, muž je bio s njom, nisu je rezali i ima sve odlična sjećanja.
    Ja nisam stigla... a kad je bio trenutak da tražim, nekako nisam imala volje.. i čula sam već takve priče, da su žene odustajale od stolčića jer im se jednostavno tada nije išlo...
    Tako da... samo misli pozitivno!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sunshine, baš ti hvala!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ivanna i ja sam rodila na stolčiću prošli mjesec i nije bilo nikakvih problema. Bili su vrlo susretljivi. Ne odustaj!

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam rodila na stolčiću krajem 2008. i nije bilo problema.
    ALI; morao je biti suprug prisutan, prvo su mi rekli da ćemo vidjet i nije bilo baš opsadno stanje u rodilištu.
    Pretpostavljam da je to možda mrvicu više posla jer npr. moraju to sve pripremiti na podu (strunjača, stolčić, nekakve instrumente i "krpe" i kaj ja znam) pa ako je jako gužva probaju si smanjiti posao.
    Meni se pri izgonu sakupilo u boxu hrpa ekipe u boxu ( doktor, sestra sa odjela, sestra za bebe, medicinska sestra...) - ne znam da li je to bilo zbog stolčića ili nisu imali kaj radit.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja bih rodila na stolčiću, kako je najbolje da inzistiramo.
    Da li se i u Rijeci potpisuje bianko dokument? Ako do toga dođe kako se to odbija???
    Kad se potpiše dokument da li onda ima većešanse da mi odbiju dati stolček i da me dripaju??
    Zašto toliko priča da se u Rijeci dripa po defoltu.
    Zvala sam rodiliše jedan dan i žena mi je rekla da će drip ovisiti o otvaranju,
    a ja njoj da imam 12 sati za porod i da u tom vremenu neću trebati drip. Ona meni: vidjet ćemo!!
    Ne želim takav stav, želim da me puste da odradim porod. Kako to postići???
    Pokušat ću pristojno ali numoljivo. Kakav stav treba imati muž?

Mislim da će biti najbolje da dodjemo kasnije u bolnicu. Iako mi je to rizično jer mi je prvi porod.

Kako dokazati sestrama i babicama da mi jne dohranjjuj dijete, zar ćemo se morati svađati sa njima??
    Imam ogromne grudi i imat ću puno mlijeka, tko će to pocikati??? Ako mi je budu dohranjivali bacit ću bombu hahah

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da se taj papir u svim rodilištima potpisuje. Kad mi je sestra dala da to potpišem, ja sam joj rekla da ne želim intervencije, odgovorila mi je da je to za slučaj da se nešto zakomplicira pa da treba neka hitna intervencija. Kasnije mi nitko nije ni spominjao taj papir, niti su išta radili mimo moje volje i bez dogovora sa mnom i mm. Rodila sam u vodi.

Što se tiče nadohrane, zašto misliš da ćeš se morati svađati sa sestrama i dokazivati im nešto? Beba je cijelo vrijeme s tobom u sobi i normalno je dojiš, nisam primijetila da su ičije dijete nadohranjivali bez veze. Moje jesu, ali samo zato jer smo imali u početku velikih problema s dojenjem, malena je puno izgubila na težini (više od normalnog fiziološkog pada) i još nekih problemčića je bilo pa su je malo odveli na promatranje i malo nadohranjivali. Ali to je trajalo jako kratko, hranili su je na čašicu zato da se ne navikne na dudu i puno mi pomogli da riješimo te probleme s dojenjem i vratimo se isključivo cici. Drugim curama s kojima sam bila u sobi, a izmijenilo ih se 4 jer su nas zadržali malo duže baš zbog dojenja, nisu nadohranjivali bebe.
    Ako budeš imala kakvih problema s dojenjem ili pitanja, davi ih da ti pomognu i pokažu. Da sam ja tražila pomoć na vrijeme, umjesto što sam brijala da je sve ok, vjerojatno bi te probleme riješili odmah u začetku.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li se i u Rijeci potpisuje bianko dokument? ... Kakav stav treba imati muž?...Mislim da će biti najbolje da dodjemo kasnije u bolnicu. Iako mi je to rizično jer mi je prvi porod...
    Kako dokazati sestrama i babicama da mi jne dohranjjuj dijete, zar ćemo se morati svađati sa njima??
    Ja nisam potpisivala nikakve bianco dokumente, a možda to ima i neke veze s tim da sam došla u bolnicu kasno, onako kako ti želiš: nisam uopće bila u predrađaoni, nego sam odmah išla u box i rodila. Inače, za muža savjetujem strog pristup: naime, kad smo došli u rodilište, sestra na informacijama je bila vrlo neljubazna (''Nemojte mi sad ležati tu po podu'' mi je rekla kad me uhvatio trud, a ja čučnula, na to je MM podivljao, a ona je onda bila med i mlijeko)..
    I za posljednje pitanje, nažalost, imam iskustva:
    Odmah preuzmi kontrolu za svoje dijete, ako, iz nekog razloga bude na intenzivnoj, reci odmah prvim koji ti dođu u kontrolu, da želiš ići kod bebe i podojiti je.. Mislim da im daju bocu oko 10 ujutro, pa oko 14 i tako cca svaka 4 sata. Dakle, ako ti bebu ne donesu nakon cca sat vremena što dođeš u sobu, traži je.

I na kraju: ne brini, unatoč svemu, moja su iskustva pozitivna: Ima divnih sestara i doktora. I sretno

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se taj papir u svim rodilištima potpisuje. Kasnije mi nitko nije ni spominjao taj papir, niti su išta radili mimo moje volje i bez dogovora sa mnom i mm.
    A da li si ga na koncu potpisala?? Ili nije trebalo kasnije kad ti je to objasnila?

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako budeš imala kakvih problema s dojenjem ili pitanja, davi ih da ti pomognu i pokažu.
    Budem, odmah ću pitati i moliti za pomoć.

Ovo je vrlo ohrabrujuće!!
    Ali kad si rodila, 2007, možda se dosta toga izmijenilo do sad?

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja nisam potpisivala nikakve bianco dokumente, a možda to ima i neke veze s tim da sam došla u bolnicu kasno, onako kako ti želiš: nisam uopće bila u predrađaoni, nego sam odmah išla u box i rodila. Inače, za muža savjetujem strog pristup: naime, kad smo došli u rodilište, sestra na informacijama je bila vrlo neljubazna (''Nemojte mi sad ležati tu po podu'' mi je rekla kad me uhvatio trud, a ja čučnula, na to je MM podivljao, a ona je onda bila med i mlijeko)..
    I za posljednje pitanje, nažalost, imam iskustva:
    Odmah preuzmi kontrolu za svoje dijete, ako, iz nekog razloga bude na intenzivnoj, reci odmah prvim koji ti dođu u kontrolu, da želiš ići kod bebe i podojiti je.. Mislim da im daju bocu oko 10 ujutro, pa oko 14 i tako cca svaka 4 sata. Dakle, ako ti bebu ne donesu nakon cca sat vremena što dođeš u sobu, traži je.
    I na kraju: ne brini, unatoč svemu, moja su iskustva pozitivna: Ima divnih sestara i doktora. I sretno
    I ovo je ohrabrujuće!! A ništa, morat ćemo biti stroži i sigurni u ono što želimo. NIsmo baš tipovi za to, ali mijenja se čovijek kad postaje roditelj.
    I ja vjerujem da ćemo imati stručne i brižne ljude, posebno kad kažem da želim stolček, već tada im izgledam RODASTO.
    Da li ste, kome, kada i kakko, uz kakve napomene predavale planove poroda?
    Da li jedovoljno kratko ispisati što se želi ili onaj ogromni isprintani papir od rode??

Mislila sam napisati svojom rukom da im je lakše čitati, nešto tipa:

Poštovano bolničko osoblje, doktori i babice,

Želim roditi na stolčiću te da suprug bude prisutan na porodu.
    Klistir je u redu i pristajem na njega, također i na brijanje ako to već nisam sama učinila.
    Ostale intervencije želim izbjeći.
    Želim da se strpljivo sačeka da prođe prvo porodno doba, bez dripa i da se pričeka moje tijelo da trudovi ojačaju i da se dovoljno otvorim.
    Nije važno ako će porod trajati i više od 10 sati. Molila bih da mi se pomogne pri izgonu, masažom međice i ako nije potrebno da se ne vrši epiziotomija.
    Također ne želim intervencije u trećem porođajnom dobu sa posteljicom.
    Nakon poroda molim da se dijete stavi meni na prsa te da pokušamo dojiti uz vašu ljubaznu pomoć.
    Želimo rooming in i voljeli bismo da se beba ne nadohranjuje te da mi se pomogne pri dojenju.

Srdačno ja

(Za pupkovinu još nisam odlučila)

Kako vam se to čini, da li je prekomplicirano? I
    Imate li kakvih prijedloga za mene ili kako da se bolje izrazim u nekim slučajevima?
    Mislite li da sam nešto krivo shvatila?

Hvala curke.

Stranica 10 od 18 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •