Mislim da se taj papir u svim rodilištima potpisuje. Kad mi je sestra dala da to potpišem, ja sam joj rekla da ne želim intervencije, odgovorila mi je da je to za slučaj da se nešto zakomplicira pa da treba neka hitna intervencija. Kasnije mi nitko nije ni spominjao taj papir, niti su išta radili mimo moje volje i bez dogovora sa mnom i mm. Rodila sam u vodi.

Što se tiče nadohrane, zašto misliš da ćeš se morati svađati sa sestrama i dokazivati im nešto? Beba je cijelo vrijeme s tobom u sobi i normalno je dojiš, nisam primijetila da su ičije dijete nadohranjivali bez veze. Moje jesu, ali samo zato jer smo imali u početku velikih problema s dojenjem, malena je puno izgubila na težini (više od normalnog fiziološkog pada) i još nekih problemčića je bilo pa su je malo odveli na promatranje i malo nadohranjivali. Ali to je trajalo jako kratko, hranili su je na čašicu zato da se ne navikne na dudu i puno mi pomogli da riješimo te probleme s dojenjem i vratimo se isključivo cici. Drugim curama s kojima sam bila u sobi, a izmijenilo ih se 4 jer su nas zadržali malo duže baš zbog dojenja, nisu nadohranjivali bebe.
Ako budeš imala kakvih problema s dojenjem ili pitanja, davi ih da ti pomognu i pokažu. Da sam ja tražila pomoć na vrijeme, umjesto što sam brijala da je sve ok, vjerojatno bi te probleme riješili odmah u začetku.