Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Roemer KIDFIX

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Roemer KIDFIX

Kupili smo ovu AS:
    http://www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/kidfix
    Odmah da kažem, još ne mislim premještati dijete u nju, još mu je stara ok, ali bila je prilika za kupiti, pa smo malo uranili.
    Zanima me slijedeće, naslon te AS se "ruši" kao da npr. spuštaš sjedalo u autu (ne znam kako bolje objasniti).
    Gledam po uputstvima, ništa konkretno ne nalazim o tome, dakle:
    a) da li je to normalno?
    b) da li se to na neki način fiksira, a da nismo skužili kako?
    c) da li nešto ne štima?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam Roemer Kid plus pa ću ti reći na osnovu naše

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    a) da li je to normalno?
    Normalno je

b) da li se to na neki način fiksira, a da nismo skužili kako?
    Ne, ne fiksira se.

c) da li nešto ne štima?
    Ništa ne štima, tj. sve je u redu. Kad je tako slomite tj. polegnete, onda naslon povuci na jednu stranu i izvuci ga. To je sistem za odvajanje ovog gornjeg dijela od donjeg. Pa da možeš koristiti samo donji dio bez gornjeg.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

anchie76, baš ti hvala. Znači sve je ok. Odlično. Nije mi hitno kad nam još ne treba, ali reko ipak da pitam da ne ispadne da ju trebamo mijenjati, a ja nemam pojma.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislis na onaj dio sto se nalazi straga i omogucuje da se naslon polegne? mi smo isto nedavno kupili kidfix pa to proucavamo. izgleda da, ako zelis polegnuti naslon, moras izvaditi isofix, oboje istovremeno ne ide i treba otkopcavati pojaseve da bi dosli do tog dijela iza. nije da smo detaljno proucavali, ali cini se da je tako.

btw taj jedan dan (kad smo ju kupili, pa da isproba) j. se vozio u kidfixu i dobio je osip po nogama to mu je jedini dio tijela koji je bio u direktnom kontaktu sa presvlakom pa zakljucujem da je alergija na nesto u presvlaci. sad se vozi u 9-18kg romeru (na koji nikad nije imao alergija) a presvlaku planiram skinuti i oprati, nadam se da cu s time rijesiti alergene.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vjerojatno je i od znoja,trebala si možda odmah kupit i ljetnu presvlaku
    inače mi imamo već god.dana našu i sve 5!ništa se ne klima kad se namjesti u auto,totalno je fix.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znas li mozda, jel ima za kupiti ta ljetna presvlaka u brezicama? gdje ima kod nas? cijena?

a kako se snalazite s onim cudom za spustanje naslona, jel se mora otkopcavati isofix?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Gdje ste je kupili? Ako je itko igdje u ZG video, treba nam, relativno hitno ...
    Posljednje uređivanje od sne : 20.09.2010. at 02:45

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ste je kupili? Ako je itko igdje u ZG video, treba nam, relativno hitno ...
    U Celju.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala na brzom odgovoru. Vidjela sam noćas da je ima u Kiki, bar tako kaže njihova internet stranica.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ako nekoga zanima - ima ih u Kiki, 1570kn.
    Ima i ljetnjih frotirnih presvlaka, 225 kn.
    Generalno je puuuuno bolji izbor sjedalica nego prije dvije godine kada smo kupovali prethodnu.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    a kako se snalazite s onim cudom za spustanje naslona, jel se mora otkopcavati isofix?
    Ponavljam ovo pitanje Felix, od prošle godine. Prakticira li netko to? Kao i Felix, pretpostavljala sam da se mora izvući iz isofix kopči da bi se naslon polegao, ali nigdje ne vidim "službenu" potvrdu. I malo mi je to onak :/ da ne koristim isofix.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ponavljam ovo pitanje Felix, od prošle godine. Prakticira li netko to? Kao i Felix, pretpostavljala sam da se mora izvući iz isofix kopči da bi se naslon polegao, ali nigdje ne vidim "službenu" potvrdu. I malo mi je to onak :/ da ne koristim isofix.
    Koliko ja vidim na našoj, ako koristič onu policu (polugicu) ili kako bih to več nazvala za ublažavanje okomitosti naslona, isofix mora biti iskopčan.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko ja vidim na našoj, ako koristič onu policu (polugicu) ili kako bih to več nazvala za ublažavanje okomitosti naslona, isofix mora biti iskopčan.
    Nda, očito. Ajd baš ćemo isprobati. Hvala!

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi imamo tu sjedalicu, i ako želimo malo polegnuti naslon, tj. postići položaj udobniji za spavanje, postoji na sredini samog sjedala rupa u navlaci kroz koju se stisne mala polugica i sjedalo izvuče prema van.
    Nije potrebno iskočavati isofix da bi se to napravilo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anavi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo tu sjedalicu, i ako želimo malo polegnuti naslon, tj. postići položaj udobniji za spavanje, postoji na sredini samog sjedala rupa u navlaci kroz koju se stisne mala polugica i sjedalo izvuče prema van.
    Nije potrebno iskočavati isofix da bi se to napravilo.
    Možda ovisi i o autu i položaju isofixa u sjedalu.
    Meni su u Slo. gdje smo kupili AS (tamo se prilično kuže u AS), rekli da se mora isofix iskopčati.
    Moram pogledati u uputstvima.
    Mada, u dedinom autu nemamo isofix, i koristimo tu AS bez njega. Isto je ok.

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Vidim da odavna nitko nije pisao na temi, ali ako još uvijek ima nekoga trebala bih savjet: imamo Kidfix SICT s onim bočnim jastucima, preširoka nam je za auto pa sam razmišljala o tome da s jedne strane skinem taj jastuk. Da li je netko to slučajno probao? U uputstvima nema te opcije što znači da ću time vjerojatno oštetiti stolicu pa moram dobro razmisliti prije nego se odlučim na taj korak.
    Za one koji se pitaju zašto bih uništavala stolicu od par hiljada kuna: stiže treće, a montirati tri autosjedalice u auto s ovim jastucima se pokazalo kao nemoguća misija. Znači ili ću ovu AS prodati i kupiti neku užu, ili pokušati skinuti jedan jastuk i zadržati ovu. Financijski gledano više mi se sviđa ova druga opcija...

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nikako ne preporučam
    o kojem se autu radi?
    radije zamijeni sjedalicu za neki uži model ili razmotri drugačiji raspored u autu

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Peugeot 308, u njega treba strpati jaje, Romer Duo plus i Romer Kidfix SICT. Nema tog rasporeda uz koji to može. Ali kada bi Kidfix s jedne strane skinula taj jastuk, i to s one strane koja nije okrenuta prema vratima već prema drugim AS to bi bilo izvedivo.
    Sjedalicu sam kupila prije pola godine, da je sada idem prodavati i kupovati novu tu u svakom slučaju gubim. A u ovoj nepredviđenoj situaciji svaka kuna mi znači.
    Činilo mi se da skidanjem te bočne zaštite s one strane s koje su druge AS ne gubim na sigurnosti, samo uništavam dobru stolicu, ali ionako je nemam namjeru prodavati dok starija ne navrši 12 god (sad ima 4).

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama je u trgovini pokazala skidanje te bočne zaštite, ja pitam:' A zašto bih skidala?'
    Ona je odgovorila da je to u tim slučajevima kao što je sad tvoj, ako imaš tri sjedalice pa se zaštita u sredini makne.

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

To je super, sjećaš li se možda kako se to radi? Da li je komplicirano? Meni su u trgovini rekli da se to ne može, a u uputstvima nema ništa o tome. Mislim da ću pisati direktno Britaxu da mi objasne kako, da ne bih nešto pukla.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj, to mi je na cybex sjedalici, tamo ide vrlo lako prema gore, a nazad se samo natakne.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ponavljam, ako proizvođač to nije predvidio, a pretpostavljam da nije (s obzirom da SICT znači Side Impact Cushion Technology ti bočni jastuci su glavni feature) ne smije se uklanjati dio sjedalice.
    Ako staviš jaje u sredinu onda ti bočna stranica od Kidfixa isto lupa u jaje?
    Ako ne želiš mijenjati sjedalicu, jedino rješenje koje ja vidim je da voziš jaje na suvozačkom mjestu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •