Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1437

Tema: orgazam 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Super za tebe i Zaru!
    Ja (kao roditelj) se baš ne mogu pohvaliti s takvim uspjehom - pokušao sam sa Vedranom pričati nešto određenije na te teme, no on se stalno izvlačio, imao sam dojam da mu je bilo neugodno. S jedne strane je to sigurno posljedica toga što se niti ja niti MŽ ne osjećamo potpuno opušteno i ugodno s takvim razgovorima sa djecom (očito je to refleksija naših iskustava iz naših roditeljskih domova u kojima se nikad niti jedna riječ nije rekla o tome), a sa druge strane mi se čini da ga ta tema u to doba (pred par mjeseci) fakat nije interesirala. Vjerojatno trebam pričekati neki zgodni trenutak kd će situacija sama dovesti do takvog razgovora.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa Vidi poruku
    Super za tebe i Zaru!
    Ja (kao roditelj) se baš ne mogu pohvaliti s takvim uspjehom - pokušao sam sa Vedranom pričati nešto određenije na te teme, no on se stalno izvlačio, imao sam dojam da mu je bilo neugodno. S jedne strane je to sigurno posljedica toga što se niti ja niti MŽ ne osjećamo potpuno opušteno i ugodno s takvim razgovorima sa djecom (očito je to refleksija naših iskustava iz naših roditeljskih domova u kojima se nikad niti jedna riječ nije rekla o tome), a sa druge strane mi se čini da ga ta tema u to doba (pred par mjeseci) fakat nije interesirala. Vjerojatno trebam pričekati neki zgodni trenutak kd će situacija sama dovesti do takvog razgovora.
    Eeee, sam si odgovorio na pitanje... A može biti i da si kasno počeo, iako klinci s vremenom dođu u tu fazu sramežljivosti kako im se budi spolnost. Zato osnovne razgovore treba odraditi PRIJE pojave te neugode, lakše je... Sjetit će se kad im bude trebalo. Ne pamte oni detalje, ali pamte dojam - roditeljski odnos prema temi.

Ovisi i kakvo je dijete. Moji su od malih nogu znali sve baš kako kaže Lutonjica - da se s pišonjom ne igraš pred publikom i sl. ali mlađi je sin uvijek pokazivao više znatiželje glede detalja, a stariji je lišen i najmanjeg osjećaja stida...

Bilo je i smiješnih scena u vrtiću jer su djeca znala više od prosjeka (tj. odgovarali smo im na svako, baš svako pitanje). Moj mlađi je jednom u dobi od 4-5 godina vidio prek ograde cucke na djelu, pa je vikao "Teta Romanaaa, peseki se pare - imali budu mlade!!!" Dugo ga je nakon toga zvala Pubertetlija, he he he...

Čak smo morali paziti da klinci pretjerano ne pričaju o tome jer norme u kući i norme izvan kuće se slightly razlikuju. To je isto bilo dio pouke (i njihove, ali i naše), iako osobno imam dojam da je moja generacija tu imala puno manje opterećenje... u zadnjih 20 godina stvari su se unazadile. Tja, nema veze. Kod nas na dostupnom mjestu stoji i literatura primjerena dobi (Kako sam došao na svijet i slično, a na mojoj polici Seks za neznalice, iako se još nisu zainteresirali). Djeci se na pitanja odgovara, ne ulaze u sobu i ne kucaju ako naiđu na zatvorena vrata i to je to. Zanimala ih Larousseova enciklopedija - crteži bebe u trbuhu i slično, a onda to odmah povežeš s temom kako beba dospije u trbuh i eto ti neobaveznog razgovora.

Kako će biti dalje - ne znam... Dojavit ćemo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •