Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 391

Tema: Mislite li da na ovom forumu postoji savršena majka (Roda)?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je dojam, onako u globalu, da se najzesci kritizeri rode dijele u dvije skupine:

1. oni koji manje vise nemaju pojma cime se roda bavi, niti ih zanima, ali kritiziranje im daje smisao zivota - ako pogledas njihove ostale postove na forumima, lako se primijeti da vole sasuti drvlje i kamenje i na ljubitelje zivotinja, rome, feministice, homoseksualce, itd itd., uglavnom sve iole drugacije skupine. njima razumni argumenti ne pomazu niti se uopce moze raspravljati s njima.

2. uglavnom majke koje su imale problema s nekim od rodinih podrucja djelovanja, najcesce trudnoca, porod i dojenje, te imaju nerijesene osjecaje same sa sobom u vezi toga, plus sto cesto selektivno shvacaju koji su rodini ciljevi i zasto rode djeluju tako kako djeluju. tu je isto tako tesko razgovarati argumentima jer je njihov antagonizam prema rodi vise emocionalan i iracionalan nego racionalan.

sto se tice ostalih, cesto dobijem komentar kako neke stvari podrzavaju, dok za neke smatraju da su ekstremne. ali kad malo popricas o tome i izneses par argumenata, vidis da pocnu mijenjati misljenje...

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da ne postoji savršena majka niti na ovom forumu niti bilo gdje u svijetu....i uopće se ne zamaram time.
    trudim se biti najbolja što mogu, ali jesam li....i kakva sam nek procjene moja djeca
    Odlično rečeno!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne postoji savršeno ništa. (osim Boga, za mene)
    U tome i jest sva čar bitka.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, iz vaših postova isčitavam ista iskustva kao i moja. Otkud onda ideja da se s jednom Rodom može pričati samo o porodu doma, i samo o necijepljenju i samo o dojenju i samo o školovanju doma itd? Zar smo mi borg, zar kod nas svi moraju živjeti apsolutno sve što se spomene na forumu - u suprotnom će biti bičevani? Otkud takva percepcija? Ili ljudi stvarno nisu u stanju razlučiti tu "kolektivnu idealnu majku" koju forum proicira od prave realnosti?
    Zato što su ljudi površni.
    Nisam još iščitala sve. Evo sad ću!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s tobom, pojam dobrog roditeljstva je miljama udaljen od onog nabrojanog u mom postu. No to su stvari koje se povezuju s nama i koje se na ovom forumu imaju tendenciju povezivati sa uspješnim roditeljstvom pa onda i s pojmom savršenstva.

Svrha teme je pokušati dokučiti otkud takvo razmišljanje, otkud ideja da je Roda (članica) ovakva ili onakva - kako često znam čuti u RL.
    Čekaj malo, pa ne možeš reći baš da je dobar roditelj miljama daleko od onoga koji ne trpa dijete junk foodom, odmah mu u usta utrpa dudu, bez razmišljanja hrani adaptiranim, stavlja ga pred TV da bi mogao nešto napraviti...
    Osim toga, na web stranici Udruge Roda postoje članci koji:
    propagiraju dojenje (valjda ih ne moram navoditi),
    govore o TV-u http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=156&Show=2548,
    nošenju u marami http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=143&Show=315,
    zdravoj prehrani http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=2075,
    bespelenaštvu http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=155&Show=1197

Naravno, ni meni nije jasna bilo kakva isključivost pojedinih forumaša, ali je po meni bolje ustrajati u tome da ti dijete ne pojede ni mrvu čokolade nego mu je dati pa i par kockica prije prvog rođendana.
    Osim toga, žalosno je da ljudi nisu sami svjesni nekih stvari (dojenje, buljenje u TV, junk food...) nego moraju imati Rodu ili koga već da im to kaže. Onda imaš one druge koje boli briga i za svoju djecu i za sebe i za sve druge pa će bez problema popljuvati nekoga jer razmišlja drugačije od njih samih.

A to što je netko na forumu ili ne, a Roda je ili nije Roda je smiješno. Mislim, što mene priječi da ne postanem članicom? Postala bih sutra, ali mi se ne da ispunjavati kojekakve obrasce (ili što već moram napraviti). Vjerujem da većina forumašica tako razmišlja.

Anchie, iako si rekla da se ne treba kačiti na tu "savršenu" mamu, reći ću samo da ni ja ne smatram kako je savršena majka ona koja je ispunila sve tvoje natuknice.

Ako je već netko ovak nešto napisao, oprostite, nisam iščitala sve.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sikapika, meni fakat, ali fakat nije jasno kakve duda ima veze s dobrim roditeljstvom?!
    ili recimo čokolada?!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    sto se tice ostalih, cesto dobijem komentar kako neke stvari podrzavaju, dok za neke smatraju da su ekstremne. ali kad malo popricas o tome i izneses par argumenata, vidis da pocnu mijenjati misljenje...
    Nisam pozorno pratila, samo bi odgovorila na ovaj post...

Ostali su npr.:
    3. majke koje cijene mnoge Rodine akcije, koje uspješno i dugo doje (čak i tandem), uvode dohranu prema tablici dohrane, ne daju hrenovke, smoki i sl. (ali ne pretjeruju s pisanjem o "superzdravoj" organskoj, bio, eko, nonGMO... prehrani), koriste platnene pelene, nose dijete u slingu, voze ga u AS, ne udaraju ga po guzi, zajedno spavaju i čitaju Juula i Searsa...

ali nema tog argumenta koji ih može uvjeriti da je, recimo, porod kod kuće siguran ili nedavanje antibiotika dobar izbor.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam pozorno pratila, samo bi odgovorila na ovaj post...

Ostali su npr.:
    3. majke koje cijene mnoge Rodine akcije, koje uspješno i dugo doje (čak i tandem), uvode dohranu prema tablici dohrane, ne daju hrenovke, smoki i sl. (ali ne pretjeruju s pisanjem o "superzdravoj" organskoj, bio, eko, nonGMO... prehrani), koriste platnene pelene, nose dijete u slingu, voze ga u AS, ne udaraju ga po guzi, zajedno spavaju i čitaju Juula i Searsa...

ali nema tog argumenta koji ih može uvjeriti da je, recimo, porod kod kuće siguran ili nedavanje antibiotika dobar izbor.
    gdje god zena radala, porod nije "siguran". mi zelimo da porod kod kuce postane legalna opcija.
    davanje ili ne davanje antibiotika ne spada u domenu rada udruge.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da nedavanje antibiotika, kao i necijepljenje nije nešto za što se Roda zalaže iako bi se neiskusno, a i iskusno oko lako zabunilo čitajući postove nekih članica udruge na forumu i sveopćom atmosferom oko ta dva problema koju se potiče.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

SikaPika, sviđaju mi se tvoji postovi i odlučnost kojima zrače, ali ovaj put mi se čini da si malo pretjerala.
    Govoriti da nije miljama daleko od lošeg roditelja onaj koji dijete hrani adaptiranim, koristi dudu, stavlja ga pred tv, nikad nije čuo za bespelenaštvo i slično - jednostavno nije u redu, i moglo bi povrijediti mnoge, bez potrebe.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj malo, pa ne možeš reći baš da je dobar roditelj miljama daleko od onoga koji ne trpa dijete junk foodom, odmah mu u usta utrpa dudu, bez razmišljanja hrani adaptiranim, stavlja ga pred TV da bi mogao nešto napraviti...
    Ne znam jel SikaPika uopće zna što je ovim postom htjela reći

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    gdje god zena radala, porod nije "siguran". mi zelimo da porod kod kuce postane legalna opcija.
    davanje ili ne davanje antibiotika ne spada u domenu rada udruge.
    Naravno da niej siguran, zato (po meni) i jest bolje da se odvija u bolnici, gdje ima dovoljno i medicinskog osoblja i opreme ako nešto krene loše. Iako, nemam ništa protiv legalnog kućnog poroda kad se za takvo nešto u RH stvore uvjeti.
    Ali, način na koji se Udruga zalaže za legalizaciju kućnih poroda je ustvari ilegalan.

Za cijepljenje i antibiotike mi je jasno da nisu u domeni djelovanja Udruge, ali mislim da bi osoblje trebalo biti neutralno, ili barem ne baratati neprovjerenim (ponekad smiješnim) podacima iz ove tematike.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno da niej siguran, zato (po meni) i jest bolje da se odvija u bolnici, gdje ima dovoljno i medicinskog osoblja i opreme ako nešto krene loše. Iako, nemam ništa protiv legalnog kućnog poroda kad se za takvo nešto u RH stvore uvjeti.
    Ali, način na koji se Udruga zalaže za legalizaciju kućnih poroda je ustvari ilegalan.

Za cijepljenje i antibiotike mi je jasno da nisu u domeni djelovanja Udruge, ali mislim da bi osoblje trebalo biti neutralno, ili barem ne baratati neprovjerenim (ponekad smiješnim) podacima iz ove tematike.
    Slažem se.
    Ako žena želi roditi kod kuće, trebalo bi joj se to i omogućiti, naravno uz edukaciju o rizicima.
    Osobno, nikad se ne bih odlučila za porod kod kuće.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok, ovdje stajemo sa razgovorom o kućnom porodu.
    em što apsolutno nema veze s temom (ili je i mjesto rađanja jedan od kriterija na natjecanju za najbolju majku), em što znamo kamo će nas to odvesti.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tema, između ostalog, govori o tome zašto se stječe dojam da se s jednom Rodom može razgovarati samo o ovom ili onom. Čini mi se i da je spomenuto možda jedan od uzroka.
    I neće nas odvesti nigdje, barem što se mene tiče.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Apricot, a zašto?

To je ono po čemu se Rode (po meni) najviše ističu u negativnom kontekstu. Možda i razlog zbog čega se i neke druge akcije promatraju kroz prizmu "pretjeranog prirodnjaštva".
    Nisam rijetko čula "ah, to su one koje se ne žele brijati" (pri tom se misli na brijanje pri porodu, ali stječe se dojam da Rode hodaju okolo dlakavih noga ).
    Ustvari, puno češće nego "a, to su one koje promiču AS".

Hoću reći, to ostavlja dojam da Rode pretjeruju u svemu, pa i u isticanju super majčinstva koje započinje "orgazmičkim porodom u toplini doma".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako o prirodnom porodu razgovaramo sa tog aspekta, onda da, ali ako sada krenemo u raspravu što je sigurno, a što nije, pa je li svaka od nas spremna na to ili nije, pa je li bolje roditi u bolnici ili kod kuće... onda je to izvan domene ovoga topica.
    i molim vas da to poštujete.
    sijaset je topica o sigurnost/nesigurnosti poroda kod kuće, pa možemo tamo o tome razgovarati.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jel SikaPika uopće zna što je ovim postom htjela reći
    oh oh, ja itekako vjerujem da je.
    to je ono kad želiš biti popastiji od popa, papastiji od pape ili rodastiji od rode.
    i baš zbog ovakvih postova se stječe krivi dojam o rodi.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 28.08.2010. at 10:56 Razlog: tipfeler

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    to je ono kad želiš biti popastiji od popa, papastiji od pape ili rodastiji od rode.
    svimb

Npr., niti jednom nisam naišla na post u kojem savjetnica o dojenju napada neku mamu koja nije uspjela dojiti, ali često bljesnu napadi od forumašica koje malo previše zabriju.

Po meni recimo Rodino promicanje dojenja nije preagresivno, ali onima koji dođu na forum pa nalete na takve postove može izgledati itekako agresino i omalovažavajuće za sve mame koje ne doje.

Ili na dohrani, tu se pretjeruje sve u 16. I opet - eto loše slike... to su one čija djeca nikad (nikad) ne jedu ovo ili ono, ali sve što je eko, bio, organsko, integralno... e, u tome se dave.

Ustvari, hoću reći da općenito (eventualno) loš imidž Rodi daju takve neke prenadobudne forumašice + loše osmišljene akcije čija je provedba s one strane zakona (kućni porodi).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako o prirodnom porodu
    Sad vidim i ovaj epitet.
    Ne, ne o prirodnom porodu, nego o kućnom porodu.
    Prirodni porod je nešto sasvim drugo, takav porod moguć je u bolnici, jednako kao što je moguće da pri kućnom porodu zatrebaju neke intervencije.

I to je nešto na što bi trebalo paziti, smanjiti malo doživljaj pri ocrnjivanju HR bolnica. Teško da će u istim tim bolnicama netko ozbiljno doživljavati Rode, ako su na njihovom forumu česti postovi koji izražavaju averziju prema zdravstvenim ustanovama. A definitivno je ključ uspjeha nekih akcija upravo u što boljoj suradnji s bolnicama.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad vidim i ovaj epitet.
    Ne, ne o prirodnom porodu, nego o kućnom porodu.
    Prirodni porod je nešto sasvim drugo, takav porod moguć je u bolnici, jednako kao što je moguće da pri kućnom porodu zatrebaju neke intervencije.

I to je nešto na što bi trebalo paziti, smanjiti malo doživljaj pri ocrnjivanju HR bolnica. Teško da će u istim tim bolnicama netko ozbiljno doživljavati Rode, ako su na njihovom forumu česti postovi koji izražavaju averziju prema zdravstvenim ustanovama. A definitivno je ključ uspjeha nekih akcija upravo u što boljoj suradnji s bolnicama.
    Suradnja je nešto što bi trebalo uključivati dobru volju dvije strane, zar ne? Dok želja za promjenama postoji kod samo jedne strane , a druga nije zainteresirana ili je protiv svake promjene , promjene se niti ne mogu dogoditi. Nema veze sa temom, ali je zanimljivo da je Udruga Roda u svojim prvim akcijama koje su bile organizirane (davno prije nego sam se ja uključila) bila orjentirana gotovo isključivo na suradnju i promjene u zdravstvenim ustanovama.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svimb

Npr., niti jednom nisam naišla na post u kojem savjetnica o dojenju napada neku mamu koja nije uspjela dojiti, ali često bljesnu napadi od forumašica koje malo previše zabriju.

Po meni recimo Rodino promicanje dojenja nije preagresivno, ali onima koji dođu na forum pa nalete na takve postove može izgledati itekako agresino i omalovažavajuće za sve mame koje ne doje.

Ili na dohrani, tu se pretjeruje sve u 16. I opet - eto loše slike... to su one čija djeca nikad (nikad) ne jedu ovo ili ono, ali sve što je eko, bio, organsko, integralno... e, u tome se dave.

Ustvari, hoću reći da općenito (eventualno) loš imidž Rodi daju takve neke prenadobudne forumašice + loše osmišljene akcije čija je provedba s one strane zakona (kućni porodi).

svimb na sve osim boldanog, nigdje nisam pročitala da im je to jedini ispravan odabir, dapače, jedini dojam koji sam stekla je da ga žele legalizirati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

svimb

Sad tek vidim. Ok, ne možemo djelovati na forumašice, ali ovo drugo mi nije jasno ? Kakve su to orgainizirane akcije Udruge sa one strane zakona?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sirius, na forumašice možete djelovati i djelujete. Ja barem znam primjere kad ste ukorili prenadobudne u njihovom pretjerivanju s osuđivanjem žena koje primjerice, ne doje.

Mislim da jednako treba djelovati i upozoriti kad recimo neka forumašica opisuje svoj kućni porod i druge potiče i hrabri riječima "nikad ne mislite što ako...". Jer uvijek moramo misliti "što ako...". Posebno kad su u pitanju naša djeca i njihovo zdravlje i život.
    OK, to nije organizirana akcija s one strane zakona, krivo sam se izrazila, sorry.
    S one strane zakona je davanje podataka o ilegalnim austrijskim babicama, a hvalisanje kućnim porodima (ili recimo "natjecanje" tko će doma roditi veću bebu bez ijednog UZV pregleda u trudnoći) te neograđivanje osoblja od takvih postova je u najmanju ruku neodgovorno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Razumijem.
    Kako smo otišle daleko of, samo ću dodati da su kritike izgleda prihvaćene , već jako dugo nije bilo priča o porodu kod kuće.
    Ili su cure prestale rađati , ili su prestale rađati kod kuće ili još uvijek rađaju ali misle da Forum nije pravo mjesto za pisanje o tome.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako o prirodnom porodu
    ispričavam se, čisti lapsus, mislila sam na kućni porod, ali sam bila u žurbi pa napisala "prirodni".
    iako kućni porod i jest prirodan, jer je najvjerojatnije potpuno nemedikaliziran i bez ikakvih intervencija

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku

Nisam SikaPikin odvjetnik, ali ja mislim da je ona mislila na one žene koje se niti ne trude drukčije - niti ne trude se dojiti, dijete pravilno nadohranjivati i sl., nego se samo puste kao tikva niz vodu. Ne kažem da su takvi roditelji loši, ali nije mi nimalo pozitivna osobina ne učiti o sebi, o roditeljstvu i ne truditi se... Ili, da se još bolje izrazim, NE HTJETI učiti, saznati, unaprijediti se...

Vjerujem da nije ciljala na žene koje su dale sve od sebe, ali iz bilo kojeg razloga nije išlo... Mada, i meni je spominjanje dude pretjerano.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam SikaPikin odvjetnik, ali ja mislim da je ona mislila na one žene koje se niti ne trude drukčije - niti ne trude se dojiti, dijete pravilno nadohranjivati i sl., nego se samo puste kao tikva niz vodu. Ne kažem da su takvi roditelji loši, ali nije mi nimalo pozitivna osobina ne učiti o sebi, o roditeljstvu i ne truditi se... Ili, da se još bolje izrazim, NE HTJETI učiti, saznati, unaprijediti se...

Vjerujem da nije ciljala na žene koje su dale sve od sebe, ali iz bilo kojeg razloga nije išlo... Mada, i meni je spominjanje dude pretjerano.
    dobro ako se netko ne trudi s dojenjem, ali kakve veze duda ili kocka čokolade imaju s dobrim roditeljstvom?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kakve veze ima ako se ne trudi i sa dojenjem?
    pa nije to mjerilo (dobroga) roditeljstva.

svi mi smo skloni postavljati parametre prema vlastitom načinu življenja i "roditeljevanja".

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Već sam rekla da je i meni to sa dudom pretjerano - duda je moja najbolja prijateljica

Što se dojenja tiče, naravno da to nije jedan od parametara roditeljstva, ali meni nije baš pozitivna osobina majke koja u startu ne želi dojiti. I to govorim iz vlastitih cipela, jer smatram da je dojenje najljepše, najbolje i najpozitivnije iskustvo koje sam mogla podijeliti sa svojim djetetom i što sam mogla podariti svom djetetu i pitam se zašto bi netko unaprijed, bez iskustva, odlučio da niti ne želi pokušati.

Svi imamo na raspolaganju informacije i znamo da je dojenje najbolje za dijete - ako ne ide, ok, ali zašto u startu to minirati?

I ovo sve ne govorim da bih pokrenula raspravu o dojenju, nego samo da bih objasnila zašto mislim da to po meni nije pozitivna osobina jedne majke.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa kakve veze ima ako se ne trudi i sa dojenjem?
    pa nije to mjerilo (dobroga) roditeljstva.

svi mi smo skloni postavljati parametre prema vlastitom načinu življenja i "roditeljevanja".
    s moje strane nema veze, samo pokušavam naći bar malo smisla u tim riječima... posebno u onom dijelu o pljuvanju drugih.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

O Bože, pa stvarno mi nije ni na kraj pameti bilo pljuvanje bilo koga niti biti rodastija od Rode.
    Kao što je mamica shvatila, govorila sam o onima koji se ni malo ne trude, o onima kojima i kada želiš prenijeti neka svoja saznjaja, ne žele te ni čuti... itd.
    Naravno da dobrog roditelja ne čine samo ti parametri, ali mislim da je dobar (ne savršen, jer što je komu savršeno je drugi par opanaka) roditelj onaj koji se brine što mu dijete jede, kako provodi svoje slobodno vrijeme i kako se rađa.
    Ja nisam rodila prirodnim putem iako sam htjela i ne smatram se lošom majkom zbog toga jer se u tom trenutku sve tako izdogađalo.
    Da nisam uspjela dojiti, ne bih se osjećala lošom majkom jer bih znala da sam dala sve od sebe.
    No, ako se promiče dojenje kao prirodna prehrana djeteta (ne zato jer si dobar ili loš roditelj nego zato jer je to dobro za tvoje dijete), onda je valjda logično da je zdravo djetetu dati neku zdravu grickalicu, a ne, ne znam, daj glupi smoki...

Neka mi oproste mame koje sam uvrijedila svojim postom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a ja opet mislim da to nema ama baš nikakve veze sa dobrim roditeljstvom.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    a ja opet mislim da to nema ama baš nikakve veze sa dobrim roditeljstvom.
    a ja ću te zdušno potpisati.

o onima kojima i kada želiš prenijeti neka svoja saznjaja, ne žele te ni čuti... itd.
    a ovo je jednostavno, ne prenosiš saznanja kada te se ne pita.
    ne mora značiti da onaj koji te ne želi ni čuti nije dobar roditelj.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad s današnje distance (ili one od prije 20 godina) razmišljam o karakteristikama vlastitih roditelja i da li su bili "dobri", nigdje kroz sjećanja ne mogu razabrati porod, pelene, dojenje, parizer, način vožnje u autu, cijepljenje i sl.
    Ono što ostaje vezuje se uz ponašanje prema meni - imanje/nemanje razumijevanja za mnoge ključne trenutke u djetinjstvu, vrijeme koje su s nama proveli/neproveli, odnosi i ophođenje među članovima obitelji, količina nervoze na dnevnoj bazi i sl.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

"život ne mora biti savršen da bi bio predivan"
    meni najdraža uzrečica... bitno je da radiš najbolje što znaš i možeš... biti mama je najteža stvar na svitu i kao takva svaki dan , svaki tren, učiš nešto novo... i gradiš se .. kao osoba... kao majka.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

O Bože, pa stvarno mi nije ni na kraj pameti bilo pljuvanje bilo koga niti biti rodastija od Rode.
    Kao što je mamica shvatila, govorila sam o onima koji se ni malo ne trude, o onima kojima i kada želiš prenijeti neka svoja saznjaja, ne žele te ni čuti... itd.
    Naravno da dobrog roditelja ne čine samo ti parametri, ali mislim da je dobar (ne savršen, jer što je komu savršeno je drugi par opanaka) roditelj onaj koji se brine što mu dijete jede, kako provodi svoje slobodno vrijeme i kako se rađa.
    Ja nisam rodila prirodnim putem iako sam htjela i ne smatram se lošom majkom zbog toga jer se u tom trenutku sve tako izdogađalo.
    Da nisam uspjela dojiti, ne bih se osjećala lošom majkom jer bih znala da sam dala sve od sebe.
    No, ako se promiče dojenje kao prirodna prehrana djeteta (ne zato jer si dobar ili loš roditelj nego zato jer je to dobro za tvoje dijete), onda je valjda logično da je zdravo djetetu dati neku zdravu grickalicu, a ne, ne znam, daj glupi smoki...

Neka mi oproste mame koje sam uvrijedila svojim postom.
    to su prilično sporedne stvari. dati djetetu ljubav, posvetiti mu se i biti uz njega je po meni najbitnije. a to što je tebi smoki glup, biranje savršenog poroda više su stvari kojima se mi bavimo radi sebe. jer naravno da svaki roditelj brine o prehrani svoga djeteta, ali možda polazi iz drugačije prespektive i ne doživljava smoki kao nešto glupo i nezdravo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kad s današnje distance (ili one od prije 20 godina) razmišljam o karakteristikama vlastitih roditelja i da li su bili "dobri", nigdje kroz sjećanja ne mogu razabrati porod, pelene, dojenje, parizer, način vožnje u autu, cijepljenje i sl.
    Ono što ostaje vezuje se uz ponašanje prema meni - imanje/nemanje razumijevanja za mnoge ključne trenutke u djetinjstvu, vrijeme koje su s nama proveli/neproveli, odnosi i ophođenje među članovima obitelji, količina nervoze na dnevnoj bazi i sl.
    e baš tako!
    fizički kontakti (zagrljaji, nošenje, maženje), igre, posvećivanje, nježnost, ljubav

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Gledajte, ja sam krenula od toga da je Anchie napisala kako je njoj pojam dobrog roditeljstva miljama udaljen od onog nabrojanog u njezinom postu (dojenje, hrana, tv, pelene...). Ok, metaforički rečeno, ali za mene malo pretjerano.
    Naravno da ne mislim da je dobar roditelj samo onaj koji je sve to, da ne nabrajam...
    No, kako možete reći da to nema ama baš nikakve veze s dobrim roditeljstvom. Zbog čega onda postoje Roditelji u akciji, njihovo savjetovanje, njihove stranice i sve što rade?
    A zagrljaj, nošenje, maženje, igra, prisutnost (ne samo fizička) s djetetom se podrazumijeva.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ono sto se kod tebe podrzumijeva je ono sto je vazno. Sto čini dobrog roditelja. A davanje ili nedavanje smokija već je postala takva parodija da mi je nevjerojatno da netko to povezuje s dobrim roditeljstvom.
    Vidite kako nastaje slika majke rode na forumu?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nešto je u zraku večeras?
    piše se kineskim pismom?
    jer ne znam kako drukčije objasniti ovo nerazumijevanje napisanog
    nije roda vjerska organizacija i ne izdaje dogme
    i neće u pakao majke koje nisu dojile (one koje ne koriste AS bi mogle )
    jer možda može biti da ima neka majka koja ne daje slatkiše i ne daje toma i džerija
    ali je hladna i distancirana, autoritativna i bezrazložno stroga prema svom djetetu?
    ili može biti neka griješnica koja daje adaptirano a njezino dijete se osjeća voljenim i zaštićenim?
    ima li toga u tvome svijetu?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma, baš mi je glupo ovako raspravljati
    mislim, svi se sad nešto kačite za određene izjave, a svi vrlo dobro znamo tko je što htio reći
    na kraju krajeva, da pričamo u živo, sve bismo se složile i bilo bi sve ok
    zato mi nisu jasni oni koji se bez imalo takta otresaju na one čije mišljenje im se u tom trenutku čini sporno, neshvatljivo...
    baš me zanima, razgovarate li vi i inače tako s ljudima?
    al' dobro

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zato mi nisu jasni oni koji se bez imalo takta otresaju na one čije mišljenje im se u tom trenutku čini sporno, neshvatljivo...
    sikapika a šta si ti to različito od ovoga napravila?
    otresla si se na žene koje ne razmišljaju o odgoju djece na isti način kao i ti.
    po meni dobar roditelj isključivo ovisi o onome o čemu čokolada govori, a ne o smokićima i dudama.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mislim, svi se sad nešto kačite za određene izjave, a svi vrlo dobro znamo tko je što htio reći
    ja zasigurno znam što si ti htjela reći
    i ne bih se s tobom složila ni uživo

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da ti netko uživo kaže da nisi dobar roditelj jer ti dijete jede smoki možda bi situacija bila i neugodnija

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hranjenje djeteta junk foodom zasigurno ne spada u karakteristiku "dobrog roditelja",
    pa bio taj roditelj najnježniji na svijetu. Isto tako i nedojenje u svrhu očuvanja lijepih cica.
    Isto tako i guranje dude odmah po rođenju (zar ne postoji nekakva "konfuzija bradavca?)
    A zašto to nisu karakteristke dobrog roditelja? Zato što ne doprinose dobrobiti djeteta,
    već upravo suprotno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    jer možda može biti da ima neka majka koja ne daje slatkiše i ne daje toma i džerija
    ali je hladna i distancirana, autoritativna i bezrazložno stroga prema svom djetetu?
    ili može biti neka griješnica koja daje adaptirano a njezino dijete se osjeća voljenim i zaštićenim?
    pa zar i tom i jerry?? moji ne vise na kompu, jedino što gledaju je ovaj crtić i opet ispadam nemajkom. zgražžžžžž!!

i debeli potpis na čokoladu!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a gdje je ta famozna lista sa smokijem i thomom i jerryijem ?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dakle važnije je ne davati djetetu smoki i omražene hrenovke nego biti nježan i brižan roditelj?
    Moji vole smoki. Povremeno ih i dobiju od mene. I hrenovke.
    Uz to negdje sam priznala da ne bih mogla biti domaćica i biti 24/7 doma sa djecom
    Idem si sama nazvati CZSS.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nevjerojatno

Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove