Kada smo prije nekoliko godina otvarali dječju štednju bio je dogovor da te novce ne diramo. Jučer smo to prekršili, podigli smo njihovu ušteđevinu i prebacili na naš račun. Iznos nije veliki, no neprihvatljivo mi je da ikome polažem račune za što mi treba, neprihvatljivo mi je da neka žena u CZSS odlučuje da li je razlog ok ili nije, neprihvatljivo mi je da država nije dala niti lipu na tu štednju, a sada se postavlja maltene kao njen vlasnik itd. Drugim riječima, prepali smo se da do novca nećemo moći ako nam hitno zatreba.
E sad, temu sam otvorila jer sam postala svjesna da su novci sada na računu koji mi je dostupan 24/7, gdje god da se nađem. Znam da ću kad tad, koliko god se trudila, pokleknuti nekom izazovu, naći 1000 razloga i opravdanja i "zaboraviti" da je taj novac "njihov".Uopće ne sumnjam da će nam vjerojatno poslužiti za pokrivanje dijela minusa, ili plaćanje režija ili...... O daljnoj štednji niti ne razmišljam, nema mi smisla reći da je 50 ili 100 Kn njihovih, a ostaviti ih na svom računu. Mogla bih voditi bilješke, kada bih imala vremena i volje, no ne vjerujem da bih im to ikada mogla isplatiti, osim predočiti račune.
Da ne duljim, smatram da ovakav zakon ne štiti dječju štednju, dapače, smatram da ju je uništio.
Što ste vi napravili s dj. štednjom? Što mislite o zakon?, da li on stvarno može zaštiti dj. štednju?

.
Odgovori s citatom

.