Evo mene doma.Bila danas na pregledu 3.dan ciklusa doktor mi prepisao tablete Yasmin neznam čemu to svaki dan po 1 do 21.dana ciklusa i moram opet doći 27.10.
Ne znam jel to ide na recet ja ih kupila u ljekarni na kolodvoru.
Bila je dosta velika gužva puno cura je bilo na folikulometriji,jedna cura je imala punkciju to je sve što znam.I Lana je bila tamo....
I još nešto molim vas što sad treba pisat na uputnici Klinički centar Merkur ili Vuk Vrhovec....Zaboravila pitat....
Posljednje uređivanje od Ela28 : 09.10.2010. at 21:09
moram primjetiti - ak je jedna cura imala punkciju - to sigurno nije gužva. Gužva je kad je red za sestre do lifta. I kad ima desetke i desetke cura na punkcijama i transferima. Nekad bilo - sad se spominjalo
i za mene je gužva kad je troje ispred mene, ali, vjeruj mi to nije gužva u odnosu na stari VV...
Nataša, kontracepcija se još pije za smirivanje jajnika, za regulaciju ciklusa, za smirivanje endometrioze...
... a možda i zato da vas sve naštima u isto vrijeme (kao što se radi u Mariboru) jer kako stvari stoje, očito Lana radi na 2 mjesta, pa da vas organizira: 1 tjedan radi na VV, a drugi u Metalčevoj. možda i zato, radi lakše organizacije pacijenata u grupe.
I ja sam dobila da pijem Yasmin i pijem ga kao i zadnji put prije postupka. Tada nisam ništa pitala, ali sada sam malo više čitala i tražila na googlu i
][COLOR="royalblue"]:Yasmin - antybaby pilule od kojih se ne deblja
O Yasminu sam već pisao no sada je konačno i kod nas na našoj listi registriranih lijekova. Radi se o kontraceptivnom sredstvu-antibaby piluli poznate njemačke tvrtke Schering iz Berlina od koje se stvarno ne deblja. Yasmin sadrži kao i svaka pilula sintetske ženske spolne hormone, kombinaciju estrogena i gestagena koja blokira ovulaciju, pa je za vrijeme uzimanja trudnoća nemoguća. Što je novo i za Yasmin najvažnije, ona sadrži novi gestagen-drospirenon, koji uz hormonsko djelovanje ima i diuretičko i antiandrogeno djelovanje.
Što to znači?
Diuretičko djelovanje znači da potiče pojačano izlučivanje suvišne tekućine iz tijela koja bi eventualno ostala u tijelu kao posljedica estrogena sadržanih u piluli a to može iznositi maksimalno dobivanje 2-3 kilograma težine. Dakle debljanja s Yasminom definitivno nema no nema ni neugodne napuhnutosti i osjećaja napetosti u koži premenstrualno od čega pate neke žene kao ni PMS. Antiandrogeno djelovanje znači da drospirenon smanjuje razinu muškog, spolnog hormona-testosterona pa time liječi akne i masnu kožu i kosu. Žene koje uzimaju Yasmin ostaju i postaju lijepe, vitke, čiste i nemasne kože i kose. Zaslugom svih tih odlika Yasmin se i ne bez razloga cijeni u svijetu kao jedna od najboljih kontraceptivnih pilula koja se ikada pojavila na tržištu.Može se kupiti na liječnički recept u našim ljekarnama, cijena iznosi oko 80 kuna (kartica za jedan mjesec).
Posljednje uređivanje od nana1976 : 10.10.2010. at 13:27
Hej cure...eto ja imam jedno pitanje. Idem na IVF u ovom ciklusu. U terapiji koju sam dobila je i Suprefact sprej koji sam počela jučer koristiti, a od tog lijeka mi se vrti, spava itd...U uputama o lijeku piše da su to moguće nuspojave, ali si mislim valjda dok se malo ne priviknem. Jel tako bilo i vama?? Pozdrav
Malecka ne brini to su normalne nuspojave..
Čekaj dok dođeš do inekcija.. onda kreće veselje..
Nikada u životu me nisu mučili veći crnjaci nego kad sam se pikala Menopurima ( U 13 dana pikanja sam potrošila samo 18 Menopura)..pitala sam se kak je curama koje su primale od 3 do 5 inekcija dnevno ..
evo da i ja javim,danas sam bila 3. dan ciklusa,dao mi dr. gonal f i moram koristiti vaginalete od danas i ja i mm piti doksiciklin odnosno hiramicyin kapsule,na ultrazvuku sam u subotu da se vidi kakvo je stanje sa folikulima valjda,nemojte mi zamjeriti još sam nova u tome pa ni neznam uglavno to je to e i da vadili su mi opet krv,valjda zbog razine hormona.da vas pitam ako ko zna ,jel mi za svaki uzv treba uputnica od gina ili ne??![]()
Neznam kaku si uputnicu nosila. Ja kada sam krenula 3dc ponela uputnicu za IVF/ICSI tako mi je dr napisao i nije mi više niti jedna trebala niti za supruga. Ako sam išta pomogla.
nisam vas dugo pratila bila sam na postupku u 9 mj i evo danas prokrvarila pa me zanima kakva je situacija gore imali postupaka kod A. i molim vas broj mob od A. nikako da si ga memoriram.
Dr. A. radi, ja sam krenula u postupak.
Dr. A radi, ja bila danas na inseminaciji i jos jedna cura na punkciji. Danas je bio novi biolog gore to su mi sestre rekle![]()
BOK svima!!!!
evo da samo javim da u cetvrtak (14.10.) idem na dogovor o potpomog. opl. (pa cu poslije onda nesto vise znati) kod dr Alebica.jos se javim.........
pozzz
Jučer bila kod dr.A na dogovoru, dao mi je da pijem Yasmin,što znači da za dvadesetak dana idem u postupak!
[QUOTE=Kadauna;1719468]zašto ti je dao Yasmin pred postupak? Koji ti je dan ciklusa i kad očekuješ ponovo novi ciklus?[/QUOT
jucer mi je bio treci dan ciklusa,sama sam se tako narucila jer mi je on u 6 mj samo rekao da se vidimo u 10mj, a zadnj put sam krenula sa stimulacijom 3dc, pa ajde.
mislim da mi je dao yasmin da približim ciklus,posto je komentirao da su blagdani u 12 mjesecu pa bi se sve opet oduzilo.
ja pijem yasmin od jucer, kad dodje tetka, narucujem se gore opet 3dc i dodjem sa uputnicom IVF/ICSI
a novi ciklus sad ocekujem za dvadesetak dana ( dva -tri dana nakon yasmina. ) znaci pocetkom jedanaestog mjeseca, a da nisam na yasminu to bi bilo sredinom 11mj
Pozdrav cure! Narucila sam se danas za 29.10.kod sestre za dr A. Inace isla sam 2007 kod dr L. na ISCI. Interesiram me dali mi treba dopusko osig. za cjeli postupak? Jel se dobiju na VV sve potrebne inekcije, Gonal, i ostalo sto ide ili moj ginekolog narucuje? To mi nije jasno pa ako mozete pomozite. Pozdrav i sve najbolje![]()
Ja sam krenula privatno u IVF centar....obavili smo na VV papirologiju i 4 dogovora, čekali 5 mjeseci i onda sam došla na pregled tj. zadnji dogovor prije IVF dr. L je zadnji dan radio i sama sam ga pitala: "Mogu li ići privatno kod njega i kada?", a odgovor je bio: "Odmah". Eto nas u postupku.....za sada sam jako zadovoljna, punkcija bude valjda drugi tjedan. Sve teče super, nadam se da bude sve dobro ispalo....Cijena postupka je ista kao i u drugim privatnim klinikama...ako te nešto posebno zanima samo pitaj.
ipak nije sve besplatno i ne dobiješ sve gore na VV!! (ovo je za stimulirani postupak)
Ak ti dr. bude rekao da se sprejaš Superfact sprejom - to moraš sama kupiti..(najjeftiniji je na Dolcu oko 410kn)
Vaginalete se kupuju - kojih tridesetak kuna
obično ti i MM morate piti antibiotike to ti soc. ginekolog daje recet, također i Utrogestan ide na recept (ak ga hoćeš kupiti kojih 50 kn je kutija, trebaju ti dvije do vađenja bete)
Posljednje uređivanje od Šiškica : 14.10.2010. at 16:00
a plaćalo se i odmrzavanje.
srećom, u našem slučaju to nema cijene![]()
Bok cure, da li je koja od vas nedavno išla kod Dr.Čolka (androlog)? Da li on normalno radi (imamo termin) i koji je postupak kada se kod njega dođe prvi puta? Nosimo uputnicu i nekoliko spermiograma (ne iz VV koje će iz tog razloga - pretpostavljam - biti potrebno ponoviti) koji ukazuju na azoospermiju. Koliko je vremena proslo od tog prog dolaska do biopsije (koliko ste još puta morali doći) da bismo saznali da li se radi o opstruktivnoj azoo? Znam da sam postavila puno pitanja ali.....unaprijed hvala na javljanju onima koje su ovo već prošle..
Suprefakt je u Madjarskoj upola jeftiniji, cca 230 kn.
bok curke.Evo da se i ja malo javim.Ja evo u subotu 16.10. idem prvi put na punkciju.MOram priznat da m sad starh pomalo kako e to sve proci.Ja sm kod dr. Alebica.Sestre su super.Jedni mi nije jasno zasto moram dobiti brevactid injekciju veceras u 23h.bas tada.
da da, ja sam mislila isključivo na injekcije koje dobiješ gore, ovo drugo mi nije ni palo na pamet (sprej i ostale potrepštine)
Sonjice, to ti je štoperica koja ti sprečava pucanje folikula do samo punkcije,
sretno!!!!!!!!!
Posljednje uređivanje od kiša : 15.10.2010. at 08:56
Posljednje uređivanje od Marnie : 15.10.2010. at 11:49
Bok!!!
evo da se ponovno javim sa novostima
bila jucer u VV i dr. Alebic mi rekao da ulazimo u postupak od sljedeceg mj. Moram doci 3 dc i onda pocinjemo sa ljekovima, hormonima itd........
prepisao mi jucer jasmin i rekao kad to popijem onda se vidimo....
ukratko mi objasnio kako ce to izgledati i to je to.
pozzz
U ovaj mjesec je sigurno porasla potražnja yasmina u ljekarnama.Baš me zanima da li je bila koja cura ovaj mjesec a da joj A nije prepisao yasmin. Neka samo bude dobitno!
![]()
Imate li kakvih informacija o zamjeni dr.L