Suzdrzavam se od komentiranja kad su u pitanju djeca i njihove mame. Svaka mama radi onako kako smatra da je najbolje za svoje dijete. Kao friska mama i sama sam pitala za savjete ali ponajprije lijecnike i babice. Moja pedijatrica ima jedan jako fini stav koji mi ima puno smisla. Ako je dijete zdravo veselo i normalno se razvija - sto god ucinila mama to je OK. Ima toliko razlicitih nacina za odgojiti dijete koliko ima i karaktera na ovom svijetu. Zato mislim da dijeljenje savjetovanja i pametovanje ( ma koliko normalno ili nenormalno nesto vama osobno izgledalo) nisu bas stvar koja potice dobre prijateljske odnose![]()
Inace moram zamjetiti da najglasnije u dijeljenju pravilnih savjeta su najcesce majke koje doje ili su dojile. Pa SUPER za vas mame bas mi je drago davam je uspjelo samo to sto uspjesno dojite ne znaci da ste automatski bolje i pametnije/razuminje mame od ostale. Dali ce neka mama dojiti ili ne u krajnjoj liniji je osobni izbor zene (kao i mnoge drugestvari usotalom) i nikome nije mjesto da posmatra i sudi o razlozima zasto zena ne doji.
Isto je i sa dohranom - ja osobno smatram da jedna definicija pravilne ishrane kod djece jednostavno nije dovoljna i realno nije primjenjiva kod sve dijece. Ok dojenje i mlijeko iskljucivo prvih 6 mjeseci (tako kaze SZO) ali nisu sva djeca ista i nemaju sve iste potrebe.
Mame i tate trebaju pratiti svoje dijete i hraniti ga i odgajata u skladu sa djetetovim potrebama i obiteljskim nacelima.
Da se sva djeca odgajaju na isti nacin onda bi svi mi na kraju bili isti.... a to jednostavno nije moguce![]()