Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1648

Tema: Radovi u vrtu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

SikaPika ja sijem u rano proljeće, ustvari početkom ožujka, ovisi o vremenu.

Ifigenija mislim da se bez problema sada mogu razdijeliti trajni grmovi. Ali, kod mene zvjezdan još cvate, pa ga neću još rezati ni dijeliti.

Stavila sam avatar sa granom moje jabuke. Nemam pojma koja je vrsta, ali su bile prefine, velike i lijepe na izgled, bez ikakvog špricanja.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 25.10.2010. at 14:24

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kod nas radovi u voćnjaku-idemo na imanje sadit voćke. naručili smo stare sorte jabuka, krušaka, trešanja, marelice, breskve i orah. od vrta kao vrta još ništa dok se ne preselimo.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Ifigenija mislim da se bez problema sada mogu razdijeliti trajni grmovi. Ali, kod mene zvjezdan još cvate, pa ga neću još rezati ni dijeliti.
    Gdje se zvjezdan mora odrezati i kako posaditi?
    Joj, neki dan sam potrpala sjeme nevena, zjevalice i još nekog cvijeća u zemlju, onako, samo utisnula i prekrila zemljom. Tko zna, možda nikne u proljeće. Ako ne, lako ću posijati novo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, neki dan sam potrpala sjeme nevena, zjevalice i još nekog cvijeća u zemlju, onako, samo utisnula i prekrila zemljom. Tko zna, možda nikne u proljeće. Ako ne, lako ću posijati novo.
    Ja sam ga proljetos prvi put presadila. Uzela sam male biljčice, podijelila korijenje, zapiknula u zemlju - i to je to. I mala napomena - jako se širi, dovoljno je uzeti stvarno mali dio biljke, i posaditi, pa onda na deset cm drugi i tako nekoliko komada za stvarno lijepi veliki grm. Tako zahvalan cvijet!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku

Tek sad vidim pitanje i da je Ifigenija već odgovorila. Ona radi isto kao ja.

Sjeme nek si pobacala. Sjeme divljih biljaka cijelu zimu ostane u zemlji i nikne na proljeće. Možda budu i ljepše i čvršće biljke.

A mene očarale orhideje. Jedna prijateljica uzgaja prekrasne i ja kupila nekoliko ocvalih u vrtnom centru (po 9,90 i 19,90), zdrave, ali bez cvijeta. Sada već dva tjedna rastu, pazim ih, špricam i čekam hoću li ja uspjeti uzgojiti cvijet. Ionako zimi nema puno posla vani, pa mogu brinuti o kućnim zelenim ljepoticama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •