blu prvotno napisa
uglavnom je preko dana dobar, igra se sam i igramo se zajedno, obroci su (trudim se) uvijek u isto vrijeme, kao i kupanje i sl. jedino što smo jučer napravili okupali ga ranije (1830) jer sam primjeitla da je živ i prije i poslije pa da se dečko stigne opusiti prije spavanja. naravno da sad više izmori .....sjedi i pokušava puzati a i još bi stajao, sve ga interesira i sugdje bi htio proviriti glavom i gurnuti ruku ali nije to ništa u rangu hiperaktivnog. rutina prije spavanja ista, vrtimo par cd-a koje voli. prvih par minuta je dobar u kindaču i nakon toga počinje pakao. mada smo se nekako otprilike pridržavali "kindarbet rutine" jučer smo dobili primjer iz knjige "Svako dijete može naučiti spavati" pa ćemo iskušati metodu;
1. DAN
1.put : 3 min
2.put : 5 min
3.put : 7 min
svaki sljedeći put : 7 min
2. DAN
1.put : 5 min
2.put : 7 min
3.put : 9 min
svaki sljedeći put : 9 min
3.DAN
1.put : 7 min
2.put : 9 min
3.put : 10 min
svaki sljedeći put : 10 min
OD 4. DANA
1 put : 10 min
2.put : 10 min
3.put : 10 min
svaki sljedeći put : 10 min
......Ovo sam ti prepisala iz knjige. Dakle, 1. dan ostaviš dijete u krevetiću, poljubiš ga, pomaziš i izađeš iz sobe... Dijete počinje plakati pa za 3 minute uđeš ponovo u sobu, ostaješ max 1-2 minute i za to vrijeme ga ne dižeš nego samo pomaziš ili umiriš riječima. Bez obzira što plače, opet izlaziš i onda uđeš za 5 min, ostaješ 1-2 minute, pričaš mu, izlaziš... i tako dok ne zaspe
Ako još jače poludi kad uđeš u sobu, onda se zadržavaš što kraće odnosno tek toliko da mu se javiš da zna da nije ostavljen sam i odmah izlaziš.
Joj, treba imati živce za ovu metodu[/u]