aj ja opet ko pocetnik da pitam: ivf je kada oni,dr. puste da se npr. 3 js i vise njih spermica sami oplode ? a icsi je kad oni 3js oplode sa 3 spermica microinekcijom jeli?
Crvenkapice, bas tako kako si rekla. ICSI je pouzdaniji zbog ovog glupog zakona...
Ja na listi lijekova za 11 mjesec i rekli da zovem 1.11 da pitam dal su došli i da se valjda naručim za dalje. Nadam se da ću dočekati ciklus u 11, 1dc bi trebao biti 17.11
I ja opet o spermiogramu: još jedino njega nemamo prvo bio mm bolestan pa ja mu nisam dala mira jer još uvijek ganjam plodne dane, trebao bi ići sutra-prekosutra. Da li znate, jel se može platiti, istekla nam uputnica?????
Info za spermiogram: može se platiti i košta 184 kn, radno vrijeme 9-11, na Odjelu humane reprodukcije
Sada još samo pokrenuti mojeg muža da i to obavi, pa da imamo sve i da krenemo već jednom!!!
Meni je jedino od svih nalaza malo Prolaktin povišen (imam stare nalaze godinu dana tada je bio OK) da li će to utjecati na postupak????
evo mene...imamo folikula,ne zna im se brojveličine 11-13mm...dobila sam još gonala,pa ćemo vidjeti..
e da,ne mogu vjerovati...gore uopće NEMA gužve..ne znam kaj se desilo.a opet mi je i čudno kaj su moju frendicu za konzultacije naručili u 12 mj.a naručila se početkom 10.-og...znači da se 2mj čeka..![]()
Jel mi možete cure reći koje dc ste počinjale sa lijekovima??? Mi ćemo na ISCI ali nemam nikakav protokol niš, pa me samo zanima dal bi još mogla započeti u 11 ili tek s onom M u 12om? thx
linalena....ako ideš u duuuugi protokol onda ti to ide ovak....ne znam koju terapiju imaš....evo ja ću ti opisati svoj prvi protokol a bio je duuuugi pa će tako sad biti i ovaj u 11.mj......počinješ se bockati 23 d.c. s decapeptyilom (moja terapija) i onda se bockaš, bockas sve dok ne dobiješ mengu....onda nakon toga krećeš s folikometrijama i krećeš se bockati i s drugom terapijom ( kod mene gonal) i tako se bockaš, bockaš sve dok ti folikulići ne budu spremni za punkciju....ja sam imala punkciju negdje ako se dobrosjećam cca12-13 d.c.....
tu tvom slučaju koliko sam vidjela ti bi trebala dobiti M 17.11. onda si računaj od tog datuma + 23 dana i doći ćeš do datuma kad krećeš s bockanjem....to ti vrijedi za opet govorim za duuuugi protokol....za kratki nemam pojma jer nikad nisam bila....
Cure ako griješim slobodno me ispravite....
Bockalicama želim punooooo kvalitetnih j.s.....a čekalicama tete bete ogromnu beturinu
a u kratkom to ide brže..
2dc počela sa gonalina,pa do 8dc i na folikulometriju...nastavljaš sa gonalima kako ti je rekao dr.
kad folikuli dođu na određenu veličinu daje se štoperica i 36 sati poslije ide punkcija...
a može se i desiti da ti dr.uvede cetrotide 10-11 dc.
sve ti je to reletivno..kako kome..
ako ideš na kratki možeš krenuti već u 11.-om.mj
.to ti je onda od 2.-og dc
p.s. nemoj čekat 1.11 da zoveš za lijekove,probaj ranije..ja sam zvala tjedan dana prije termina i dobila..
Hvala cure, išla odmah nazvati i prije svega nemrem vjerovati kako su mi se brzo javili!!!! Kaže sestra da nazovem tek oko 10.11 jer još nisu stigli novi lijekovi, ma zvati ću ja i ranije, npr 2.11
Kiara baš mi je drago za folikuliće!!! Vidiš koliko svi različito reagiramo.
Ja brojim 4 dpt....
modesty~~~~~~~~~~~za velikuuuu betu
također svim ostalim čekalicama bete šaljem punoo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i svim pikalicama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Neka ova zima bude sretna i vesela svima.....
Crvenkapice77 jesi li krenula u postupak?
evo nas iz Zg, imamo lijepe folikule od 12-13 mm na oba jajnika, endić je 9mm, uglavnom je dr. B rekao da je sve supernastavljamo sa terapijom do petka i opet gore... punkcija valjda za vikend?!
~~~~~~~~~~ puno svima da velike uspjehe...
Sivka super za folikulice, Kiara budu i tvoji narasli, mozda cete i imati pukciju isti dan, drzim fige za kvalitetne JS!
ej kaj je i kod tebe tak bilo,došli do određene veličine i bok..!???
koju imate dijagnozu..
kiara sta veli dr. na to ?? koji ti je danas dc?
ja nekako vjerujem da ce se zavrsit dobro....budi mi optimisticna![]()
sivka sretno![]()
to je bilo u 2mj... tj. cijeli smo ih tjedan pratili svaki dan hodali u zg, kad ono malo ih je bilo malo ne... jedan dan ih je bilo 3 drugi dan jedva 1, pa de su se skrili ja pitam??! a dr. veli; ma tu su, i sam se namrgodil... na kraju 12dc je pila punkcija i dobili 2js od toga se jedna opće nije bila dobra, a druga je krenula u razvoj i stalo je... nije bilo transfera.. i to je to. dobro ali tu nije bila potpuna stimulacijea nek samo 5 menopura i klomifen.. mortik zato..
Oba dva zdravi ko drenovi... zamisli!
MM normoo...ja nakon svega isto normo...![]()
Kiara79 samo se ne uzrujavaj. Ni moji nisu rasli, dapače neko se vrijeme nisu uopće micali zato mi je stimulacija duže trajala,a tako će vjerojatno i tebi. Dobivaš li uz 3 gonala i dec? Pred kraj meni je dr.B. dec smanjio na 1/2 i tada su počeli rasti, tako da će ti na slijedećem pregledu nešto sigurno mjenjati ako ne bude značajnijeg pomaka
modesty nemam decapeptylu th.samo gonale i vjerojatno će dodati cetrotide...nemam pojma,al baš sam razočarana..
a uzv me danas bolio tak da su mi oči ispadale na onom stolu..
Kiara, mi idemo skupa na punkciju i smotuljke, to je gotova stvar!!![]()
da mogle bi,samo teško da ćemo dobiti ako punkcija bude za produženi vikend..
Crvenkapice nek ti je sretno i nek ti ovaj put bude dobitni![]()
Nadam se da do Mb-a neće doći, jer čekamo betu....., ali da ako ne uspijemo idemo u Mb negdje u 3 ili 4 mj.
Eto danas mm napravio spermiogram gore, oduševljen uvjetima gore, i hmm čak sam malo ljubomorna kak je to tak brzo napravio. Samo da bude dobar nalaz, mislim da ne bude azoospermija kak je bila na VV kad je tam radio spermiogram, inače smo OAT.
I eto sada imamo sve (sljedeći tjedan je sp.gotov) samo čekati .....
Curke ajd sad jedno veeeeliko pitanje....prvo da opišem svoju fazu....ja sam čekalica vještice...imam terapiju....što moram napraviti od pretraga osim PP savjetovanja....sad dok još uvijek imam vremena...
A ja napravila sve prije nego dobila terapiju!!!!
Ja: briseve, papa, hormoni
On: briseve, bakteriologija spermiograma, njihov spermiogram
Zajedno: PP savjetovanje, krvne pretrage
sta ti dr, nije rekao? radila si jedan ivf i vjerovatno imas neke papire
briseve imas, jesu stari? (moji od 5mj i priznati )
imas papu jel star nalaz? ( ja nisam ponavljala od 10mj 2009 )
imas markere hiv, hepatitis, sifilis? ne stari od 6mj ( bar tako kazu u cita, meni priznaju od 5mj)
pripremi vjencani list,
dugo misljenje,
kg, rh faktor
eto dali sam pomogla sta, ja navela sta su meni trazili i sta su mi priznali za 2.ivf.....
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 27.10.2010. at 22:09
Modesty draga evo šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliku betu
Ja za drugo mišljenje imam Povijest bolesti s VV gdje piše ISCI
a krvnu grupu na kartici davatelja krvi, kada sam išla na operaciju to mi priznali