Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
Meni najgore sto plan moram jos sad napraviti jer imamo jos par dana da odlucimo za stan... a sve opcije su mi iskreno prihvatljivije od toga da beba spava sa nama u istom krevetu jer imam isuvise jak strah da cu je ugusiti nocu...
To je klasican strah svih buducih mama kao i tatin da ce udarit dijete u snu. To se nece dogodit, roditelji imaju sesto culo za takve stvari. Mi vec 3 godine spavamo zajedno i nije se dogodila niti jedna takva nezgoda.
Zamisli ovo; beba spava u drugoj sobi, budi se svakih pola sata, ti ustajes iz toplog kreveta, potpuno iscrpljena i neispavana jer je isti scenarij bio i svaku noc prije. Dojis bebu sjedecki, malo nosis dok opet ne zaspi, proslo je vec pola sata...Ti se vracas u svoju sobu, taman se opet ugrijes i zaspis kad beba opet zaplace i opet sve ispocetka...
Scena druga; beba je kraj tebe u krevetu, ti ces je cut cim se promeskolji, to ti garantiram, dignes majicu, vadis sisu, beba jede a ti drijemas, beba zavrsi i spava dalje, jer si ti kraj nje i mirna je. Ujutro se svi mazite, beba je zadovoljna jer osjeca tebe i tvoj miris, cuje tvoje otkucaje srca...

Ni sekunde nisam pozalila sto Sven spava s nama, i nakon 3 godine ga obozavam gledat dok spava ili ga uspavljivat mazenjem i gledat kako onako stisnut uz mene tone u san...Ma predivno! I ako nam dode druga beba prije nego Sven odluci otic u svoju sobu, spavat cemo svi cetvero zajedno! Jedva cekam!

Iskreno, prije nego sam rodila me nitko nije mogao uvjerit da je za bebu bolje da spava samnom, za mene je tad bebi bilo mjesto u kinderbetu, kojeg sam i kupila i pripremila...Sad ne sluzi nicem...